Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pyhää

4 kommenttia

Useampikin aihe on ollut ajatuksissani, mutta Tapio on kahdessa viimeisimmässä blogissaan niitä omalla tavallaan jo käsitellyt, joten jatkan uudella aiheella.
Julkisuudessa on nyt kyselty mikä ihmisille on pyhää. En siihen muuten ota kantaa kuin lyhyesti, muutamin omin sanoin ensin.

Minusta on surullista etteivät ihmiset ymmärrä ettei ole mitään Pyhää eikä hyvää ilman Lähdettä. Pyhyys on kaiken hyvän alku ja ainoa Pyhä on Jumala, kaiken näkyvän ja näkymättömän Luoja. Hän josta kaikki on!

Jos puhutaan hyvistä asioista joita myös ne, jotka kieltävät Jumalan, voivat tehdä tai arvostaa, niin niittenkin aikaansaaja on Hän joka Itse on Pyhä. Ihminen on Hänen varassaan, Hänen armonsa ja rakkautensa. Vain Hän, Jumala, saa aikaan ihmisessä aitoa, epäitsekästä hyvyyttä ja ymmärrystä pyhyydestä. Kaikki hyvä lähtee Elävän Veden Lähteestä ja Jeesus Kristus Vapahtajamme on Elävän Veden ainoa Lähde.

Nyt alamme viettää joulua. Millainen se itsekunkin elämässä tulee olemaan, ja nyt on, riippuu niin monesta asiasta.
Itselläni on helppoa kun saan rauhoittua jo tänään, lauantaina, ja jättää kaikki kiireet ja aikataulut vaikka aatto onkin vasta maanantaina ja itse Pyhä tiistaina. Siksi mieleeni nousi, kaikkien uusien kauniiden joululaulujen ja virsien joukosta kaksi vanhempaa, sillä toivoisin jokaiselle edes hetken rauhaa kaikesta, koko maailmasta. Aikaa lukea Sanaa ja hiljentyä joulun Suuren Sanoman ääressä, hiljaisuudessakin ja – rukouksessa.
Hyvää joulua sinulle kahden kauniin vanhan laulun ja yhden uuden sanoin, sen kaikkein koskettavimman tänä jouluna, joka laulettiin meidän kappelimme joululaulukirkossa!

Ensin vanhat:

” Jumalan rauhaa mä tahdon sulle toivottaa. Jumalan Rauhaa saat tänään ammentaa. Sielusi täyttyköön, ylitse läikkyköön se näin. Jumalan rauha saavuttaa sut tänään ystäväin.
Yhteys Luojaan, se yhdeksi myös meidät saa. Rakkauden tuojaan saat kätes kohottaa .Sielusi täyttyköön, ylitse läikkyköön se näin. Jumalan rauha saavuttaa sut tänään ystäväin.
Jumalan rauha se kaikkialla vallitkoon. Jumalan rauha se meitä hallitkoon. Sielusi täyttyköön, ylitse läikkyköön se
näin. Jumalan rauha saavuttaa sut tänään ystäväin”

”Sinua siunata tahdon jos olet väsynyt työstä. Tai levottomasta yöstä. Sinua siunata tahdon!
Sinua siunata tahdon Jos joudut elämään yksin. Voit kulkea käsityksin. Sinua siunata tahdon!
Sinua siunata tahdon. Herra sun kuormasi kantaa, Ja sinulle rauhan antaa. Sinua siunata tahdon.
Sinua siunata tahdon lyhyen elämän ajan. Kun ylität kerran rajan. Sinua siunata tahdon!

Ja uusi:

”HÄN seimessä nukkuu, ei vuodetta saa, vain oljille päänsä hän saa kallistaa. Yötaivaalta tähdetkin näkevät sen: On seimessä lapsi tuo ihmeellinen!
Nyt ääntelee karja, jo heräilee hän – Hän kuuleeko laulun yön säteilevän? Jää luokseni Jeesus, niin kylmä on maa. Jää luokseni Jeesus jo aamu saa.
Jää vierelle Jeesus, kun matkaani teen, ole voimani aina ja tie huomiseen. Ja siunaa, oi Jeesus, nyt LAPSIA MAAN. Me liitymme joukkoosi riemuitsevaan!”

Siunattua, armollista ja suloista Vapahtajamme syntymä juhlaa!
Jumalan Rauhaa!,

4 thoughts on “Pyhää

 1. sielun silmissä
  kirkkaus kulkee ohi
  pyhistä pyhin
  armon ajaton virta
  ilon öljy lampussa

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos Niilo, olkoon joulusi Pyhä.

  Tykkää

 3. MInusta Pyhä on jotain kaunista ja kallis arvoista ja tulla pyhäksi niin kuin jumala on Pyhä on meidän velvollisuus ja tavoite sillä ilman sitä me emme voi periä Jumalan valtakuntaa, kunka me voimme sitten pytittäytyä on armon hengen työ meissä ja meidän kiitos aihe,jeesuksen veren voitossa kiitos siunaten ,Keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

 4. Keijo! Kiitos, näin todellakin on! Herra Jeesus Kristus sinun kanssasi niin kuin meidänkin täällä.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.