Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jeesus tulee!

2 kommenttia

DSC_3850Tavallisesti otsikkoa jatketaan kysymyksellä, oletko valmis? Tällä kysymyksellä viitataan Jeesuksen toiseen tulemiseen ja nykyisen maailman järjestyksen loppumista. Jeesus kehoitti  meitä kyllä tarkkailemaan ajan merkkejä, mutta samalla antoi ymmärtää, ettei meidän tehtävämme ole keskittyä lopunajan odottamiseen vaan aivan toisenlaiseen toimintaan. Luther, joka todennäköisesti odotti ajan loppumista omana aikanaan, heitti ilmaan ajatuksen omenapuun istuttamisesta, vaikka tietäsikin, että maailma loppuu huomenna.

Minä ajattelen, että Jeesus haluaa tulla sinun elämääsi. Hän kolkuttaa ovellasi ja tahtoo tulla aterioitsemaan kanssasi. Siis ihan elävä Jeesus omassa persoonassaan. Ei mikään joulupukki tai keijukainen. Tämän mahdollistaa Jumalan Pyhä Henki.

Paavali kohtasi elävän Jeesuksen Damaskoksen tiellä. Mietitäänpä tätä hetki, Saulus, jota kutsumme Paavaliksi, oli sillä hetkellä menossa tuhoamaan Jeesuksen seuraajia. Vihainen, omaa uskoaan puolustava fariseus joka uskoi aidosti siihen mitä teki. Hän muuttuu yhdessä hetkessä, kun hän kohtaa elävän Jeesuksen. Mikään idea tai filosofia ei voi muuttaa ihmistä noin radikaalisti. Vain se, että mies, joka tuntee kirjoitukset, tapaakin kuolleista nousseen Messiaan elävänä ja tajuaa, että kirjoitukset ovatkin tulleet täytetyksi. Lain aika on ohi! Alkaa lopun ja seurakunnan aika. Tämän kaiken oppinut Saulus ymmärtää. Olen itse aika jäykkäniskainen ja siksi tämä puhuttelee minua.

Me suomalaiset olemme kummaa porukkaa. Toisaalta olemme itsepäisiä ja periksiantamattomia ja toisaalta taas olemme kuin lammaslauma, joka kulkee johtajansa perässä mihin vain. Nyt laumaltamme puuttuu selvästi johtaja. Aikanaan kunnioitimme Jumalaa ja johtajiamme, jotka jakoivat uskomme. Pystyimme sopimaan keskinäiset riitamme ulkoisen uhan hetkellä kun oli pakko. Mutta nyt, kun Suomi ei tiedä mihin uskoo, niin meidän mieliämme hallitseekin jokin, jota luulemme yleiseksi mielipiteeksi. Olemme aina luottaneet julkiseensanaan. Kuuntelemaan ns. järjen ääntä. Ja monissa asioissa se onkin luotettava, mutta ongelma on siinä että julkinen sana ei enää luota Jumalaan. Se ei voi tehdä sitä, koska yhteiskuntamme on sekularisoitunut ja muuttunut avoimemmaksi. Tämä luo meille harhan siitä, että Suomi ei enää usko Jumalaan. Kuitenkin tutkimukset osoittavat, että hädän hetkellä suurin osa suomalaisista rukoilee. Miksi? Koska Jeesus elää ja vaikuttaa. Hän kolkuttaa ovella.

Jeesus elää ja kolkuttaa. Jumalan siunaus on sielä, missä on siunaukseen kärkkäitä suita. Rukoukseen taipuvia niskoja ja käsiä tavoittamaan Jumalan valtakunnan lahjoja tekemään rakkauden tekoja.

Jeesus opetti, että  Jumalan valtakunta on tullut lähelle! Se tarkoittaa sitä että hän on sielä missä on häneen uskovia ihmisiä. Me olemme Jumalan valtakunnan suurlähettiläitä  ja me valtaamme pinta-alaa Jumalalle takaisin! Jeesus tulee sinne minne me ikinä menemme!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

2 thoughts on “Jeesus tulee!

  1. Jeesus on aina siellä, minne Häntä seuraamme

    Tykkää

  2. MAHTAVAA, ei muuta sanottavaa! Paitsi että myös aivan mahtava kuva, siinä on VOIMAA, anna jäädä ja olla!
    Olet siunattu.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.