Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Vapaaksi julistettu

7 kommenttia

Tänä aamuna koin ihmeen. Se tuli yhtä yllättäen kuin aikoinaan n. 45 ja 1/2 vuotta sitten heräämiseni/ uudestisyntymiseni ja olen aamuista yrittänyt ”sulatella”!
Niin monesti kuin olen tuota rakasta ja lyhyehköä, mutta ehkä kaikkein tärkeintä raamatun kirjettä lukenutkin niin moni asia on jäänyt vain tiedon ja jonkinlaisen keskensyntyneen uskon tasolle.
Kirje galatalaisille elää!

Ihmeellinen, uudenlainen kokemuksellinen tieto laskeutui riemun lailla syvälle sisimpääni. Pysähdyin täysin ja koin olevani kaikesta vapaa! Aivan Kaikesta! Mikä ihmeellinen ja hämmästyttävä tunne!
Olen monenlaista joutunut tänäänkin askaroimaan, vaikeitakin asioita käsittelemään, mutta tuo, riemu vapaudesta, ei katoa vaan saa ihmettelemään, niin kuin ei olisi koskaan vapaudesta kuullut tai lukenutkaan!

Tekisi mieleni kirjoittaa tuo kirje kopioiden tähänkin aivan kokonaan sillä niin sen sanoma on todellinen ja kirkkautta täynnä!
Voin kuvitella tämän kokemukseni sellaisen ihmisen kohdalla joka vankilasta vapautuu! Varsinkin jos vapautumiseen on mennyt niinkin pitkä aika kuin minulla tämän asian sisäistämiseen. Enkä olisi tätä vieläkään näin nähnyt ellei Herra itse olisi ilmestynyt –  niin kuin silloin kauan sitten. Inhimillinen ajatus, vaiko joku muu, yrittää viedä tämän rauhan ja riemun kysymyksellä pysyykö tämä ihmisluonnossani lopullisesti yhtä kirkkaana ja vaikuttavana? Mutta sisimpäni sanoo, onhan sekin kohtaaminen Herrani kanssa pysynyt josta kaikki alkoi, ja jonka varassa olen saanut elää ELÄÄ!
Kun Kristus julistaa Vapaaksi, se on todellista ja sanoinkuvaamatonta!

Ei tarvitse enää koskaan olla ihmisten orja eikä minkään muunkaan. Ei elämässä olevien ja vastaantulevien vaikeiden asioiden, ei kaikkeen väsymisen, ei minkään!
On Vapaaksi Julistettu ja siitä seuraa että on mahdollista rakastaa, antaa anteeksi ja elää ilossa. Ei tarvitse olla vähemmän kuin on, ei enempääkään, eikä kenekään alamainen eikä pyydellä anteeksi olemassaoloaan. Saa tietää ja luottaa siihen että Jumala on Eloon ja Elämään kutsunut ja antanut kaiken siinä samalla mitä tarvitaan. Hän on hyväksynyt, Hän varustaa, Hän Rakastaa, pitää kaikesta huolen, antaa jokapäiväisen Leivän ja ruokkii ruokkimistaan uskollisesti. Ja kuivaa kyyneleet.

Voi kuinka tahtoisinkaan lainata täältä rakkaasta kirjastani, Raamatusta, kirkastuneita, kirkkauttaan kirkkaampia Jumalan Sanan kohtia, mutta kun kirjoituksiani ehkä lukevatkin ne, jotka itsekin ovat Jumalan lapsia, niin samat ovat luettavissa itselläänkin.
Kunhan vain muistaa että on Vapaaksi julistettu ja Pyhällä Hengellä sinetöity!
Paavalin sanoin:” Lain vaikutuksesta minä kuolin, mutta kuolin vapaaksi laista elääkseni Jumalalle. Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. En elä enää minä vaan, Kristus elää minussa. Sen elämän, jota tässä ruumiissani vielä elän, elän uskoen Jumalan Poikaan, joka rakasti minua ja antoi henkensä puolestani.

Tähän olen uskonut, tätä elämää elänyt, mutta en ole ollut niin vapaa kuin olisin voinut olla. Nyt olen toistamiseen saanut mahdollisuuden uuteen elämään. Jumala minua armahtakoon, niin kuin Hän on jo aikojen alussa ajatellutkin ennen kuin olen syntynytkään.
Hän tuntee ja tietää kaiken, niin minusta kuin sinustakin, se on turvallista ja vapauttavaa!

Jumalan Rauhaa, Vapautta ja Riemua Sinullekin, Herra On Hyvä!

7 thoughts on “Vapaaksi julistettu

 1. Sinua siunata tahdon. Kiitos tästä kirjoituksestasi Tuulikki.

  Liked by 1 henkilö

 2. unessa usein
  riemua vapaudessa
  arki valossa
  vapaa ei ole yksin
  tie ristille seuraus

  Liked by 1 henkilö

 3. En voi olla hämmästymättä kertatoisensa jälkeen tätä Jumalan tapaa puhua meille. Kuuntelimme Suvin kanssa Galatalaiskirjeestä opetusta viikonloppuna. Lintisen Simon opetukset NW kesätapahtumista on kerätty yksiin kansiin ja tuo Galatalaiskirjeen opetus on yksi helmistä. eli samoissa tunnelmissa on oltu täällä. Niinkun Haapasen Patu sanoo aina että ihan syrän jubileerasi, kun luin tekstiäsi!

  Liked by 1 henkilö

  • Tapio.
   Sain enemmänkin näitä viestejä niiltä jotka juuri olivat olleet tämän Galatalaiskirjeen äärellä tavalla tai toisella. Se on ihmeellistä mutta minulle ainakin todistaa siitä että Jumala totisesti On! Pyhä Henki puhuu samaa samaan aikaan omilleen ja todistaa että olemme oikealla asialla.
   Jumala tuntee meidät kaikki ja tietää kuinka meitä kutakin vahvistaa.

   Kirjoitan tätä nyt sinulle kun tuon viimeisimmän blogini vahvistuksen sain, jälleen kerran, radio Dein kautta, laulettuna saman laulun kuin olin laittanut, ja aivan heti kun radion avasin!?? Usein nuo vahvistukset tulevatkin jotain ns. luonnollista kautta! Minä niille jo hymyilen kun se on niin varmaa. Kuinka hyvä Jumala meillä onkaan!!!!

   Mutta näin on, taivas tuntee minut ja on tiennyt kuinka heikko olen, paitsi en ehkä enää kun sain kokea tuon ihmeen josta kirjoitinkin, olen todellakin kuin uusi ihminen?

   Minulle tapahtui jotain silloin kun v. 2010 jouduin lopullisesti p-tuoliin, menetin itsevarmuuteni. En enää luottanut ihmisiin enkä kai itseenikään. En ollut varma siitä ovatko ihmiset kanssani säälistä, vai vain itseni takia.
   Nyt sillä ei ole enää väliä! Olen vahvasti sitä mitä olen! Kiitos Jumalalle.
   Siunausta teille, sinulle, ja perheellesi!

   Liked by 1 henkilö

 4. Kiitos teille kaikille! Kiitos sinulle erityisesti ”vieras” minä itken!!!!! Jumala on ihmeellinen!

  Tykkää

 5. Kyllä olen iloinen tästä ja puolestasi! Kiitos, kun vahvistat uskoamme.

  Liked by 1 henkilö

 6. Kiitos Ilkka! Ja kiitos Jumalalle!

  Aamu on ollut kiireinen ja niin on loppupäiväkin ja ilta, menen tyttäreni luotsaamaan Raamattupiiriin kirkolle, tämän kiitoksen verran ehdin. Mutta ystäväsi kommenttia en ehtinyt näkemään. Otsikko oli poistetussa blogissa melkoinen, etten sanoisi….

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.