Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jos neuvon tien Helsinkiin, en osoita tietä Ouluun.

5 kommenttia

Nostan hattua Vuosaaren kirkkoherralle. Hän haluaa neuvoa tien Taivaaseen. Hän kertoo seurakuntalaisilleen, että seuraamalla Jeesusta tuo tie löytyy. Muita teitä ei ole. Näin on aina Kirkko uskonut. Myös oma kirkkoherrani on ottanut tavakseen kertoa tuon asian meille seurakuntalaisille joka sunnuntai. Messussa tunnustamme uskoamme kolmiyhteiseen Jumalaan eikä kyse ole vain seurakunnan yhteisestä uskosta vaan myös henkilökohtaisesta sitoutumisesta siihen miten ja mihin uskomme.

Jeesus itse sanoo, että hänen ikeensä on kevyt kantaa. Hän tahtoo antaa levon työn raskauttamille ja uupuneille. Hän antaa uskon lahjan niille, jotka sitä haluavat. Onko tässä sisällä vaatimus vai lupaus?

Jeesus myös käski! Hän käski tekemään ihmisistä opetuslapsia. Ei käännynnäisiä. Ei seurakunnan hevijuusereita tai ammattiuskovia. Hän haluaa että olisimme hänen seuraajiaan. Hän haluaa että uskoisimme Häneen. Hän haluaa, että olisimme Jumalan lapsia ja perillisiä.

Mitä Vuosaaren kirkkoherra teki väärin? Senkö, että hän paljasti sen kuinka Taivaaseen pääsee, silläkin uhalla, että joku alkaa pohtia oman elämänsä arvopohjaa ja merkityksiä.  Senkö, että hän oman yhteisönsä johtajana on huolissaan ihmisten sieluista. Senkö, että hän on vanhanaikainen seurakunnan luottamushenkilöiden mielestä ja julistaa 2000 vuotta sitten ylösnoussutta Kristusta?

Vai tekikö hän vain sitä työtä johon hän on pappisvihkimyksessään sitoutunut. Hän on avannut seurakuntansa ovet ja sanonut omalla tavallaan ”tulkaa kaikki”. Tulkaa Jeesuksen luo, sillä hänellä on iankaikkisen elämän sanat!

 

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

5 thoughts on “Jos neuvon tien Helsinkiin, en osoita tietä Ouluun.

 1. Jeesus tiellä
  oikeassa osoitteessa
  kirkkoherralla
  Hesassa ja Oulussa
  paikalla ei niin väliä

  Liked by 1 henkilö

  • Nii, Oulu on se ”paska kaupunni” niinkuin seinäkirjoituksessa ja Kauko Röyhkä asia ilmaistee. Itse olen asepalveluksen suorittanut Oulussa ja melko kylmä kylä on kyseessä, mutta kyllä Jeesus oli ja on sielläkin läsnä. Opetan koulussa uskonnoista. Jokaisen uskonnon kohdalla käydään ydin asiat läpi. Kristinuskon ytimessä on ihmiseksi luopunut Jumala. Kristus Jeesus. Ilman häntä ei ole kristinuskoa. Miten voi olla kristittyjä ilman Jeesusta joka on kaikkea sitä mitä raamattu ilmoittaa.

   Tykkää

   • Nii, Ilman Jeesusta ei todellakaan vioi olla kristinuskoa, mutta ilman Paavalia voi olla.

    Tykkää

    • Jokainen Paavalin lausunto on katsottava Jeesuksen opetuksen läpi

     Liked by 1 henkilö

     • Tästä sama käsitys, mutta Paavalin kirjeistäkään sitä ei aina löydä. Varhaisten kirkolliskokousten päätöksistä voi vetää sellaisenkin johtopäätöksen, että Paavalin ylösnousemusoppi oli tärkempi kuin Jeesuksen opetukset. Tuomaan evankeliumiakaan ei hyväksytty Raamattuun.

      Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.