Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jeesus

1 kommentti

jeesukääriliina

Oletko koskaan kysynyt itseltäsi kuka Jeesus on? Kysymys on  tärkeä, koska jokainen kysyjä on erilainen ja meidän jokaisen temperamenttimme ja persoonallisuutemme poikeaa toisistamme joskus paljonkin. Jokaisella on omat traumamme  ja historiamme.

Itselläni on aikuisiällä ollut hieman vaikeuksia elää sen pyhäkoulusta oppimani Jeesuksen kanssa. Pyhäkoulu Jeesus istuu lempeästi hymyillen lapset ympärillään säteillen rakkautta ja turvallisuutta. Nyt aikuisena, jo maailman ja omien murheiden murjomana, tuo naiivi kuva on säröillyt ja rikkoontunut moneen kertaan.

Ellen olisi saanut oppia tuntemaan todellista Jeesusta, ei tuo lapsuuden emaloitu ja kiillotettu kuva olisi jaksanut kantaa minua tähän missä olen. Jeesus ei tullut turhaan ihmisen muotoon ja luopunut omasta kirkkaudestaan. Alkukielen rouhea puheinen Jeesus on kaukana  kirkkoraamatumme siloiteltusta puhujasta. Jesajan kirjan rujo ja hakattu kipujen mies puhuu aivan eri kieltä kuin kaunopuheiset suomenkieliset käännöksemme. Tuo Jeesus kestää katkeran valitukseni ja syvät kiroukset, jotka tahtovat nousta vanhan minäni lihasta.

Jeesus on enemmän kuin ymmärrämme ja hän on juuri ihmisyydessään enemmän. Ilman tuota ihmisyyttä hän ei olisi voinut ymmärtää ja kantaa lihamme pimeimpiä syntejä sovitettavaksi. Vain rujo mutta itse synnitön Jeesus oli riittävä uhri tämän kirotun maan asujien lunastajaksi.

Nyt Jeesus on valtaistuimellaan ja rukoilee meidän, sinun ja minun, puolestamme. Hän tietää mitä me olemme ja mitä olemme käyneet läpi. Hän tuntee heikkoutemme ja siitä huolimatta hän ei hylkää meitä. Tai  ehkä juuri siksi.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

One thought on “Jeesus

 1. Juuri tässä että hän itsekin oli ihminen, Raamattu sanoo, että Hän Voi ymmärtää meidän heikkouksiamme. Ymmärtää kaikkein parhaiten myös sitä erilaisuutta jota meistä kukin yksilönä on. Jokaisella meistä, uskoisin, on myös omanlaisemme kuva Jeesuksesta.

  Kuinka ihana onkaan sitten se todellisuus kun näemme hänet kasvoista kasvoihin, sen himmeyden jälkeen/sijasta, joka meille tässä maailmassa hänestä näyttäytyy.

  Onneksi saamme tässäkin olla rehellisesti omia itsejämme juuri sellaisina kuin olemme. Jumalan armosta ja armossa.

  Kukin käymme oman koulumme ja vaikka kuinka tahtoisi lähimmäistään auttaa tämän käydessä omaa kouluaan siihen ei pysty. Se tehtävä jää sielujemme paimenelle Jeesukselle tai hyvälle ja tutulle sielunhoitajalle.

  Kaikesta huolimatta aina voi rukoilla ihmisten puolesta heitä siunaten. Ja Jumala kuulee.
  Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle ja läheisillesi!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.