Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Meidät riisutaan….

4 kommenttia

En osaa pukea kunnolla sanoiksi sitä mitä tällä hetkellä koen sisälläni. Tulin muutama minuutti sitten seurakunnan tilaisuudesta. Tilaisuudessa piti laulaa Jippu ja puhua Jaakko Pirttiaho mutta paikkalle tulikin Jeesus, joka puhui minulle. Toki hän puhui muillekin, koska hän puhuu jokaiselle yhdessä ja erikseen. Hän puhui siihen kipuun ja häpeään, joka itse kunkin sydämessä ja sielussa on. Hän puhui niihin haavoihin, joita elämä on viiltänyt jokaiseen meistä. Hän puhui siihen syntiin, joka meissä on. Hän tuntee ne synnit, koska hän itse on ne kantanut kerran ja kärsinyt niistä tuomion, joka olisi kuulunut minulle ja sinulle.

jippuNiin, mietin mitä tapahtui? Jippu oli sairastunut ja flunssa oli vienyt äänen lähes tyystin. Jaakko oli ajellut päivän tietokoneensa perässä pitkin Pohjanmaata. Itse puhujana tiedän mitä sellainen valmistautuminen tekee itsetunnolle ja varmuudelle seistä sanojen takana. Jippu lausui ja rukoili oman osansa pianistin kanssa. Jaakko puhui koko sydämestään ja jakoi elämäänsä kuten Jippukin. Kauniin laulun sijasta tuli valtava määrä koskettavia sanoja, jotka hitaasti sulivat läpi kovan ihmiskuoren ja upposivat ihmisten sydämiin.

Yhdessäkään konsertissa ei ole tuossa salissa mainittu Jeesusta niin monta kertaa kuin nyt. Kun Jippu ilmoitti alussa, ettei kykene laulamaan vaan aikoo rukoilla meidän kanssamme koko illan, niin jokin ihmeellinen liikahdus ja voima meni kehoni läpi ja tajusin, että Jeesus oli  tämän takana. Hän ei halunnut, että kuuntelisimme Jipun ihanaa laulua vaan että kuuntelisimme Häntä. Hän tiesi, että pidimme Jipusta ja moni oli siksi paikalla. Jeesus kuitenkin tiesi, että illan jälkeen pitäisimme hänestä vielä enemmän. Hän tiesi, että Jippu ei rikki mene vaikka ei pystyisikään laulamaan, mutta että ilman Jeesusta me jäisimme ilman rakkautta.

Itse sain polvistua illan lopuksi vapahtajani eteen ja kuulla ne tärkeät sanat. Sinun syntisi on annettu anteeksi! Kiitos Jeesus Jipusta ja Jaakosta.

Kuva: Pauliaukusti Haapanen

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

4 thoughts on “Meidät riisutaan….

 1. 🙂 ❤ Näin merkiten, jos onnistuu. Itse käyn lukemassa "Seurakuntalainen" sivustolta Pirttiahon tekstejä ja kommentoimassakin niitä, Hän on Herransa asialla, kuten nykyään, ja kiitos Herralle myöskin Jippu.
  Jeesus elää!

  Tykkää

 2. Huomasin Pirttiahon käyvän samoilla tiedonlähteillä kuin itsekin käyn. Risto Santalan kirjallisuutta siteerattiin useamman kerran. Risto S on kirjoittanut särkymisestä useammassakin kirjassa ja vielä aiheesta vielä erikseenkin.
  Koko illasta huokui rauha ja lämpö vaikka aluksi kuulukin valtava pettymyksen huokaus. Kuitenkin Jipun tapa olla läsnä ja totta aika nopeasti laittoi ihmiset unohtamaan että jonkun olisi pitänyt laulaa. Joissain kohtaa Jippu lauloi vähäsen kun ei malttanut mieltään. Jään odottamaan sitä mitä ilta poikii koska en koskaan ole nähnyt niin paljon nenäliinoja käytettävän. Myös eteen tuli lopuksi ihmisiä huolineen rukoiltavaksi mikä ei ole aivan jokapäiväistä meidän seurakunnassamme. Tarve ja kutsu voitti pelon ja ujouden.

  Liked by 1 henkilö

 3. Hymyilyttää kun Herra toimii!!!
  Pitää Sinusta ja kaikista omistaan huolen, et turhaan kirjoittanut! Jumala kuuli ja kuulee!
  Voi Sinua Tapio! 🙂 ❤ Ihania uutisia!
  Olen muuten maininnut Jaakolle että on olemassa blogitaivas jossa myös itse kirjoittelen. Muistan rukouksin.

  Tykkää

 4. ON todella ilo kun saamme kohdata Jesus armon johdatuksessa ja taivaallisen kosketuksen ja mennä eteenpäin ja miettiä mitä olemme kuulleet ja monta kertaa me jokainen saadaan olla viestittämässä jotain hyvää joka päivä ja voittaa paha ,siunaten , rukoile,keijo

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.