Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pitäkää se mikä hyvää on

3 kommenttia

Olen kotini perintönä oppinut kunnioittamaan kaikkea maallista(kin) esivaltaa ja olen siitä kiitollinen! Huomasin näiden tarpeellisuuden ja vakavuuden, jälleen kerran, tänä lauantaiaamuna kun tv.1 ”Ykkös aamussa” oli haastateltavana poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Kuinka todella paljon hänen on ollut opeteltava tuntemaan yhteiskuntamme lakia ja järjestystä kautta linjan ja meitä kaikkia ihmisiä koskevia sääntöjä ja määräyksiä! –  Ja kestämään ”kaikenmaailman” tenttaukset! Tämäkin sai minut jälleen rakkaan Raamattuni ääreen.

Kuinka paljon Jeesus itse, puhuukaan esim. näistä ns.”lopunajoista” joita nyt joka tapauksessa elämmekin ja millaisia meidän, hänen omiensa, Hän toivoo, ja kehoittaa tällöin olevan kohtasipa meitä mikä tahansa. Ja onhan meillä Raamatun, tämän ajankin Jumalalle uskollisten lisäksi UT:n puolellakin niitä jotka ”pysyivät vahvana loppuunsa asti.” Muistan kuinka näitä lukuja ja sivuja luin omaan ahdistukseeni rohkaisuna silloin kun kohtasin Jeesuksen omana Vapahtajanani!  Vaikka aika yleisesti, ei silloin ollut vielä ollenkaan niin vaikea kuin nyt.

Mitä menneisiin vuosikymmeniin tulee, pidemmästä iästä ei oikeastaan ole muuta iloa kuin että näkee kirjoitusten käyvän toteen. Kuten tuossakin suhteessa missä Jeesus lohduttaa omiaan aina sen jälkeen kun on kertonut mitä tuleman pitää. Jos luen esim. Matt:24 lukua jossa Jeesus puhuu lopun yleisistä enteistä ja sen jälkeen lupaa:” – Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille..”

Hänen ihana huolenpitonsa ja korvaamattomat neuvonsa jatkuvat liikuttavasti ja läpi Raamatun, kaikissa niissä kohdissa joissa esim. laittomuuden ja lopun ajan asioista kerrotaan, ja niistähän koko Raamattu kertoo omalla tavallaan alusta loppuun saakka. Eli meille on ilmoitettu Alku ja Loppu.

Kohdat toistavat itseään eri aikoina, mutta esim. tässä Matteuksen luvussa on tämäkin, kuinka Ihmisen Pojan merkki tulee näkymään taivaalla jne… ja jakeessa 35 JEESUS lupaa:” Taivas ja maa katoavat, mutta Minun Sanani eivät Koskaan Katoa” Aamen!  Meitä ei olla jätetty pimeyden valtaan missään suhteessa. –  Totisesti minun on vaikea kirjoittaa jälleen kyyneliltäni, niin syvästi Jeesuksen sanat ja rakkaus koskettavat!

Jos, ja kun, kipu on suuri niin lohdutus sitä suurempi! Onneksi olen oppinut lukemaan Sanaa ja muistan vielä osaksi mitä olen oppinut, niin osaan hakea tämän ajan(kin) vastapainoksi Jumalan ihanat lupaukset! Ne eivät ole himmenneet vaan kirkastuneet kirkastumistaan ja tulleet entistä vahvemmiksi.

Eräs tämän päivän aihe katsomassani tv ohjelmassa oli, mikäpä muu kuin vihapuhe ja se nyt ajassa oleva ”maalittaminen” ja nurinkurinen yleinen tapa puhua rumasti ihmisistä ja myös kohdella toisia epäinhimillisen raastavasti. Niin:” Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus”! Näin on tapahtunut. Jumalan Sana on poistettu ihmisten mielistä ja sydämestä eikä ihminen enää tiedä kuinka tulisi ja olisi oikein elää.  – Herra armahda!

Luin jälleen kirjoja ja eräässä oli viisaitten, Jumalaa kunnioittavien ja rakastavien ihmisten mietelauseita Raamatun jakeitten ohella. Oli esim. psalmi 71 ja siitä jae 20 se kosketti uudemmallakin tavalla sanoitettuna, mutta lainaan sen tähän vanhoin sanoin, ottaen yhden jakeen lisää; jakeet: 19-20:”Jumala, sinun vanhurskautesi ulottuu hamaan korkeuksiin, Sinun, joka teet niin suuria. Jumala, kuka on sinun vertaisesi? SINÄ joka olet antanut meidän kokea paljon ahdistusta ja onnettomuutta, SINÄ VIRVOITAT meidät jälleen henkiin, ja maan syvyyksistä SINÄ tuot meidät takaisin!” 

On siis niin ettei kenelläkään, eikä millään muullakaan taivaan kannen alla eikä päällä ole valtaa ihmisiin tai mihinkään muuhunkaan kuin Jumalalla, sallipa Hän mitä tahansa. Me emme ole pahan kiusattavissa! Näinkin Jumala sanassaan sanoo. Ja luterilaisten Luther että ”Paha on vain Jumalan kahlekoira”! Minä en edes lainatessani toisen sanoja kiroile, joten en käytä pahastakaan hänen nimeään edes tässä, se sallittakoon Lutherille.

Ps 71:21, 22 ” Kohota minut takaisin kunniaan ja lohduta minua jälleen, niin lyyrani sävelin saan ylistää sinun totuuttasi, Jumala, ja harppuni kielillä kiittää sinua, Israelin Pyhä! Ja ps.73:23, 24″ Kuitenkin minä saan aina olla luonasi, Sinä pidät kädestäni kiinni! SINÄ talutat minua neuvosi mukaan ja korjaat minut viimein kunniaan!”

– Ps. 68:20 ”Ylistetty olkoon Herra, päivästä päivään. Meitä kantaa Jumala, meidän apumme!”  – Herra, siunaa ja varjele meitä ja kansaamme ja kaikkia niitä, jotka jo uskossa laittavat toivonsa ja uskonsa Sinuun. Ja niitä jotka sinusta eivät vielä tiedä, mutta jotka Sinä tunnet! Ole kiitetty ja ylistetty, Jeesuksen kalliissa nimessä!  – ” Sinua kaipaa sydämeni, Sun puolees huutaa mun henkeni. On yksin tästä, sen ikävästä kyyneleeni. Oi, Herra, suothan sä minulle, Sun Armos Voimaksi matkalle. Anteeksi anna, mua nosta kanna! Vie Perille!

3 thoughts on “Pitäkää se mikä hyvää on

 1. Jos Olli huomaa tämän, niin ilahduin kun näin pitkästä aikaa täällä tutut kasvot! Olen ihmetellyt ja miettinyt mihin ne hävisivät 🙂 !? Kiitos.

  Tykkää

 2. Huomenta, Seppo on fiksu mies, hän on myös käynyt lukemassa myös opettajan paperit ja oli OKL:ssä kurssi kaverini. Kaiken kaikkiaan hyvä mies! Elämme merkillisiä aikoja ja huomaan, että Suomi ja suomalaiset ovat aivan samanlaisia kuin kaikki muutkin maailman ihmiset. Jeesuksesta on yhä vaikeampi päästä puhumaan ihmisille. Juuri kuulin eräältä Helluntai sisarelta että Jopa Ison kirjan Opistossa raamattuteologia olisi luisumassa liberaaliin suuntaan kun nuoripolvi käy ensin teologisen tiedekunnan ja imee sieltä ”järkevän” teologian itseensä. En sinällään ole Helsingin yliopiston teogianlaitosta vastaan mutta sen katsanto asiaan ei ole Jumaluusopillinen vaan ihan puhtaan tieteellinen ja raamatun tulkinnan juuret ovat saksassa ja filosofian pohja Kreikkassa. Heprealainen ja itäinen tulkinta ei ole juuri saanut sijaa. Joensuun Yliopistossa on suunta hieman erilainen, kiitos Antti Laaton.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos viestistäsi Tapio!
   Olen itsekin käynyt kuuntelemassa Antti Laatoa ja pidän häntä aivan erinomaisena opettajana, siis myös Raamatullisena!
   Juuri yöllä valvoessani ajattelin, kuinka äärimmäisen tärkeää olisi nyt kaikkien meidän jotka uskomme kirjoitukset vesittämättä, koota voimamme omissa ympyröissämme ja julistaa rohkeasti SANA sellaisena kuin se on kirjoitettu. Aiheesta vähän jo ajattelin kirjoittaakin kun nyt on ollut hiljaista Päivi Räsäsenkin suhteen – etteivät ”meikäläiset” unohtaisi rukoilla hänen puolestaan edelleenkin. Sillä prosessi häntä vastaan on olemassa edelleenkin.
   Meidän on ylläpidettävä ryhtiliikettä!!!
   Seurakuntalaisen sivuilla vielä saa lukea oikeaa asiaa ja saa myös rohkaisua omaan ajatteluunsa ja uskoonsa.!
   Vaikka minulla usko on Jumalan Armosta, se mikä on ja olen mikä olen, ja toivon ettei Hänen armonsa minuakaan kohtaan ole ollut eikä tulisi olemaankaan turha.!

   Senkin takia minusta blogitaivasta kannattaa ylläpitää että meille tietämättömätkin, saattavat lukea näitä !? Esim. nykyisistä avustajistani uusin lukee kaikkia blogini!? Hän on ns. tavallinen luterilainen, mutta yhtenä päivänä puhuimme ts. sain pitää hänelle suorastaan luentoa Sanasta ja kuinka se on uskottava ja luettava.
   Eli, Tapio, onhan meitä vähän kaikkialla vaikka meistä vähemmistö enää tietääkään, tai osaa suhtautua meihin oikein, mutta uskon siihen mitä Jeesus lupasi:” Minä tulen pian”! Kaiken täytyy vaan tapahtua kirjoitusten mukaan.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.