Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Isän poikia

5 kommenttia

Istun rantasaunalla ja valmistelen puhetta Voltin rukoushuoneelle. Alahärmässä sijaitseva Sleyn paikallisosastojen kokoontumistila on vanha meijeri jonne on 80 vuotta sitten rakenettu sali ja keittiö. Kotikylän osastolla on 2.8. kesäjuhla jonne isä ja äiti ovat kutsuneet minut yhdeksi puhujaksi. Tilanteen tekee erityiseksi että sisareni Maria tulee laulamaan. edellisellä kerralla sain olla veljeni kanssa samassa paikassa.

Itselleni on pitkään ollut tärkeää puhua siitä kuinka Jeesus opetti Jumalasta. Luukkaan 15 luku puhuu siitä ehkä kauneimmin. Ja sen pohjalta tässä pohdin puheen sisältöä. Aamulla pohdin asiaa ihan ääneenkin vaikka aika lyhyiden yöunien jälkeen naama ei kovin mediaystävälliseltä Youtubessa näyttänytkään.

Luvussa 15 on kolme vertausta siitä millainen Jumala on. Meille ymmärrettävää on se että Jumala armahtaa Jeesuksen takia ihmisen, mutta vaikeampaa on hahmottaa sitä että Jumala etsii ihmistä. Hän odottaa ihmistä ja hän armahtaa ja antaa perillisyyden ja osallisuuden Jumalan kuningaskuntaa ja perhe väkeen.

Yleensä seemiläisessä kultuurissa opetettaan tarinoilla ja vertauksilla. Mitä tärkeämpi asia niin sen useampi tarina. Kadonnut kolikko, Kadonnut lammas ja tuhlaaja-isä, ne kaikki kuvastavat miten poikkeavalla tavalla Jeesus puhuu Jumalasta isänä. Ja millainen on tämä Taivaallinen Isä. Hän on valmis pilkattavaksi ja unohtamaan arvokkuutensa vain löytääkseen ja pelastaakseen ihmisen. Hän ei katso ihmisen elämän saavutuksia ja menetyksiä vaan hän katsoo sydämeen. Hän näkee ihmisen ja hänen hätänsä kuin tuon pelosta värisevän lampaan, joka on kannettava kotiin. Hän pitää tuota mitätöntä, pientä ihmistä korvaamattoman arvokkaana, kuten vertauksen nainen kolikkoa ja Hän odottaa tuhlaaja poikia ja tyttö kotiin antaakseen rakkautensa heille.

Jeesuksen kuva Jumalasta on lohduttava ja rauhoittava koska kuten Tuhlaaajapojasta tulee taas isän poika niin samoin meistä tulee kun palaamme Isän luo. Siksi olemme Jeesuksen kanssa saman Isän poikia ja tyttöjä

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

5 thoughts on “Isän poikia

 1. Joskus vuosia sitten lähetit minulle ”elävää kuvaa” kotipostiini jostain tilanteesta jossa puhuit. Taisi olla jonkun ystäväsi muistotilaisuudessa?
  Ja tulikin mieleeni vieläkö se onnistuisi? Olisi ”kiva” olla mukana tavalla tai toisella?
  Sinä, opettajana olet hyvä esiintymään ja sisaresi laulamaan! Mutta joka tapauksessa, siunattua kokoontumista maailman parhaimman sanoman ääressä! Kaikkivaltias ja Armollinen Herra olkoon kanssanne ja seurakuntanne kanssa!

  Liked by 1 henkilö

 2. Hyvä idea, jos saisin jonkun kuvaamaan, Kummipoika tekee Youtubeen Vlogeja autourheilusta Phoolivlog nimellä. pitääpä kysyä. Saitko auki tuon linkin youtubeen? joka oli sinisenä…

  Tykkää

 3. siis sanasta joka oli sininen

  Tykkää

  • 🙂 Sain, käyn minä muutenkin siellä! Sekin tuli mieleeni että jospa sitä kautta tänne se teidän tilaisuus? Ei sinusta uskoisi että olet mitenkään adhd. Niin rauhallinen ja selkeä – ja aika komeakin. Mietipä sitä 😉

   Liked by 1 henkilö

 4. Oeh ja voeh! Sää ja Maria samassa tilaisuudessa. Harmipa harmi, että elän täällä kaukana lounaassa.
  Mieleeni muistui juuri New Wine, jossa paukutin djembeä Marian soiton ja laulun taustalla; olivat kyllä waltawimpia NW-aamuja tähänastisista nuo aamut Marian, Sankareiden ja Supersankareiden kanssa. Rok!

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.