Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Muuttuuko Ihminen

4 kommenttia

Tänä aamuna on ollut ikävä, ikävä!

Hain lohtua ja menin lukemaan ”Seurakuntalainen” sivuja. Olen sieltä saanut poikkeuksetta evästä aina kun olen tarvinnut. Mutta sitä ennen minulle tulivat mieleeni sanat ”Muuttuuko ihminen”? Muistan Georg Otsin laulun aiheesta ja se alkoi soida mielessäni, muistin jopa sanat?! Mutta minulla oli jostain syystä mielessäni myös virsi 361 ”Koska valaissee kointähtönen”? Nämä kuvannee mielialaani aika pitkältä ajalta.

Menin siis Seurakuntalaisen sivuille ja kuinka ollakaan siellä oli suurenmoinen teksti aiheella ”Muuttuuko ihminen”?!! Ja tietysti kirjoittajana Elämä lehden päätoimittaja Juha Vähäsarja! Kuinka hän osaakaan kirjoittaa –  niin ja saarnata!!! Hänessä on ihminen paikallaan. Oikea, tunteva ja ajatteleva jopa nöyrä ihminen.!

Koko kevät on mennyt karanteenissa ja nyt tulee jo kesälle loppu ja alkaa syksy. Mitä se tuokaan tullessaan – uuden korona aallon! Minulla on vahva tunne etten enää jaksa. Avustajat ovat tämän tästä vaihtuneet ja osin olen ollut avustajia vaillakin ja olen. Mitään asioitani en ole päässyt hoitamaan edelleenkään. Mietin mihin tämä kaikki johtaa ja tuleeko vielä helpompia aikoja? Mitä Jumala mahdollisesti kaiken tietävänä ja sallivana ehkä tahtoisi meidän ymmärtävän?Tiedän vain yhden asian, olen todella väsynyt.

Niin varmaan moni muukin ikäiseni ihminen ja tavallani sidottu elämiseen toisten ihmisten avustamana. Niinpä siis kyselen lapsena oppimani virren sanoin:” Koska valaissee kointähtönen mua köyhää kerjääjää? Koska päättyy matka yöllinen? On yhä hämärää? Luon taivahalle yhtenään mä katseen kaipaavan. Valoa veik en näekään, SEN TIEDÄN LOISTAVAN”! 

Mutta riittääkö tieto? Vai onko se sittenkin Uskoa jonka Jumala itse Pojassaan ja Pyhässä Hengessään vaikuttaa.? Sillä muuten en ihmisenä kestäisi. Saattaakin olla niin, että vaikeinta on uskovien sisarten ja koko seurakunnan poissa olo näissä suljetuissa olosuhteissa. Herramme on kuitenkin tarkoittanut että ”He yhtä olisivat” siis konkreettisestikin, koska Raamatussa sanotaan ettei kenenkään pitäisi jättää seurakunnan kokoustaan.

Ehkä kiinnitänkin katseeni enemmän olusuhteisiin kuin Kaikkivaltiaaseen Jumalaan joka on yhtä kuin Poika Jeesus ja Pyhä Henki? Joka on uskon alkaja ja ylläpitäjä. Joka Herra ei hylkää omiaan! Nyt pitää vähän pitää taukoa että saa ravisteltua kyynelkanavat tyhjiksi.

Mutta Herra on anteeksiantavainen, ja laupias! Jostain luin kysymyksen nauroiko Jeesus koskaan? En tiedä, enkä välitäkään, minulla riittää se että Hänen sanotaan itkeneen!!! Sillä itkua maailman alusta asti on ollut yllin kyllin! Mutta me uskomme että kun se kerran päättyy, alkaa ikuinen ilo, rauha ja rakkauden täyttämä ilmapiiri joka ei enää koskaan häviä eikä himmene. Auta meitä Herra! Auta ja vahvista meitä heikkousissamme!

Minä tahtoisin nyt enemmän kuin mitään muuta kirjoittaa tähän sen Juha Vähäsarjan tekstin, joka on sekä ”Seurakuntalainen” sivulla että ELÄMÄ lehdessä. Luen sitä itse moneen kertaan päästäkseni omasta ahdingostani, eli saadakseni sen verran päätäni vedenpinnan yläpuolelle että saisin tuoretta ja raikasta ilmaa hengitettäväkseni.

”Herra Jeesus nyt sua rukoilen kaikesta sielusta. Anna Henkes lohduks murheisen suuresta armosta. Sen itseäs Suo Kirkastaa Mun Sydämelleni. Sen verelläs suo puhdistaa mun omatuntoni

Kun mä kerran pääsen tuntemaan Voimaa Sun Veresi. En mä enää jouda tuhlaamaan Kallista Lahjaasi. Tee minut isoovaiseksi ja tyhjäks kokonaan. Armoa kerjääväiseksi, et Armon Sulta saan.

Herra Jeesus, eteen kasvojes käyn tässä toivossa. Kyynelin mä käännyn puolehes ja pyydän Armoa. En mene pois ennenkuin saan Haavoissas kalliissa, Levon ja Ilon autuaan, Niin Aamen uskossa”

virrestä 380 vuodelta 1938 säkeet 3-5

Loppuun Vähäsarjan tekstistä muutama viimeisin rivi! Suosittelen kuitenkin, ihan kaikkia, lukemaan koko hänen tekstinsä sillä se on enemmän kuin lukemisen arvoinen!!!

” Eletään enemmän ihmisinä ihmisten joukossa ja kerrotaan toivosta, joka antaa meille elämän. Kerrotaan, että Vapahtajalla on lämmin sydän jokaista luomaansa ihmistä kohtaan eikä hän ole suuri syyttäjä ja sormella osoittaja vaan päinvastoin Vapauttaja, joka niiden syytösten alta päästää.”

Muistetaan toisiamme ja koko maailmaa, ihmisiä olemme kaikki. Jumalan armon Valoa kaikille! Katse taivaalle Jumalan avaruuksiin, pilvienkin taakse!

4 thoughts on “Muuttuuko Ihminen

 1. Vähäsarjan tekstit on todella hyviä, rohkaisevia ja lohduttavia. Samoin itse pidän kovasti myös Fredrik Wislöffin teksteistä hänen kirjoissaan Rukouskirjani sekä Levähtäkää vähän. Minua rohkaisi ja lohdutti omissa ajatuksissani tänä aamuna kaksi jaetta jotka mainitusta rukouskirjasta löysin. Niistä mietteistäni tekstiä tässä: https://toisestatodellisuudesta.blogspot.com/2020/08/jotain-pysyvaa-ja-kestavaa-epavarmuuden.html

  Tykkää

 2. Sydämeeni tuli murheellinen tunne, kun mietin miten vaikeaa sinulla ja monella muulla on ollut. Tämä varmaankin siksi, että Jumala haluaa antaa minulle uuden rukous aiheen. Rukoilen sinulle ja kaikille muillekin toisten ihmisten avun varassa eläville paljon voimia ja monia auttavia käsiä.
  En vielä viime vuoden alussa tiennyt mitään Juha Vähäsarjasta, mutta Isäni täyttäessä viime vuonna 80 vuotta seurakunta muisti häntä Juha Vähäsarja kirjalla Armon suojassa ja hän sai saman kirjan vielä kirkkokuoroltakin. Toisen kappaleen hän antoi minulle ja voi miten ihana tuo kirja onkaan. Siinä on rukouksia kuin ne olisivat omiani ja olen saanut monia rukous vastauksia. Aion nyt etsiä käsiini tuon mainitsemasi kirjoituksen. Siunattua ja valoisaa syksyä sinulle.

  Tykkää

 3. Kiitos!
  Uskon että rukouksesi kuullaan.
  Jumala on suonut meille kaikille jonkin armolahjan jolla auttaa toinen toistamme.

  Seurakuntalainen.fi on se osoite josta oletan sinun löytävän tuon artikkelin? Olen äärimmäisen huono näissä tekniikkaan liittyvissä asioissa.

  Suomen Raamattu Opiston sivut löytyvät myös netistä! Niissä on paljon asiaa ja kaikenlaista tietoa SRO:n toiminnasta yms. tarpeellisesta. Missä päin sitten lienetkin asut?

  Toivotaan että Herran Henki kohtaa meitä jokaista virvoittavalla sateellaan, ilman Häntä en ainakaan minä olisi jaksanut enkä pysty nytkään elämään.
  Kiitos vielä kerran sinulle jolla itselläsikään ei maailman helpointa liene!

  Herra siunatkoon ja varjelkoon meitä kaikkia jotka Hänen puoleensa käännymme ja niitäkin jotka vielä tulevat kääntymään!

  Tykkää

 4. Kiitos ”kannustuksestasi tykkäyksin” myös sinulle Tanja!
  Ei meistä kukaan yksin pärjää, ei ainakaan niin hyvin kuin ”sisarten ja veljien” kannustaessa. Tänään on jo ”toinen olo, kiitos Jumalalle!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.