Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Sana ja laulu

2 kommenttia

Tänä aamuna mieleeni tulivat sanat ettei Jumala, :” joka on tehnyt maailman ja kaiken, mitä siinä on, Hän, joka on taivaan ja maan Herra, – asu käsin tehdyissä temppeleissä..”? Piti sitten hakea se kohta Apostolien teoista. Luku 17. Mitä pidemmälle asiaa selasin ja yritin ymmärtää niin sen syvemmin tiesin olevani vain tavallinen ihminen. Mutta se sai tutkimaan ja lukemaan, jälleen kerran noita ihania Apostolien Tekoja Raamatusta. On siinä kertomusta kerrakseen! Olen aina ihaillut Paavalia. Ja joka kerta kun hänen elämän kohtaloistaan luen kunnioitukseni sekä Kaikkivaltiasta Jumalaa että Paavalia kohtaan lisääntyy, jos mahdollista. Ihmeellisiä saa Jumala sekä maailmassa että ihmisissä aikaan! Ja mitä kaikkea lopulta Taivaassaankaan!?

On saanut ja saa. Tuo kohta jatkuu seuraavasti ja selittävästi:” – Eikä Hän (Jumala) ole ihmiskäsin palveltavissa, ikäänkuin Hän tarvitsisi jotakin HÄN joka itse antaa kaikille elämän, Hengen ja Kaiken muun!” Tekisi taas mieleni kirjoittaa kaikki loppukin mitä tässä luvussa ja jakeissa kerrotaan, mutta ei auta. Niin Ihana On Jumalan Sana! Ikuisesti kestävä ja tosi. –  Mutta Sinä jota asia kiinnostaa ja jos et jaksa koko Apostolien tekoja lukea, lue tuo 17 luku?

Minua lohduttaa ja auttaa se ettei Herra jää asumaan vain temppeleihin vaan tulee ihmisen luo, hänen mataliin majoihinsa siunaten ja antaen jatkuvasti uutta voimaa ja iloa jotka molemmat voidaan liittää tuohon niin usein toistettuun sanaan siunaus! Me toivotamme toisillemme siunausta ja Jumala siunaa. Usein me emme ajattele sen kummempia mutta olisi ehken syytä! Mutta on niinkin että tuo toivotus voi tulla myös syvältä sydämestä juuri oikeaan aikaan ja paikkaan!

Jotenkin olen taas itkuisella ”tuulella”? Huoh, vaikea on elää välillä itseni kanssa, tai oikeastaan melkein aina. Joka tapauksessa Kiitos Herralle Sanastaan! En ymmärrä kuinka ilman Jumalan Sanaa voi kukaan elääkään. Eikä ole tarkoituskaan. Minusta Tapiokin kirjoitti viimeksi jotain aiheesta ja juuri niin kuin pitääkin. Nyt en käynyt sitä uusiksi lukemassa, mutta taisi Jumalan sanan siemenien kylvämisestä kirjoittaa. Tärkeimmistä täkein ihmisille uskottu tehtävä tässä maailmassa.

Ja sitten – mallisiin. Tänään on tänne etelään tullut lunta ja oikein aikalailla! Maa, puut ja kaikki mahdollinen on nyt valkeana. Kun olimme tyttäreni kanssa rukoilleet itse asiassa hän enemmän kuin minä, joka täysin siemauksin olin kyllä Hengessä mukana, niin hänen lähdettyään tulivat mieleeni seuraavan tutun mutta kauniin laulun sanat:

” Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas, ihana on sielujen toiviotie. Maailman kautta kuljemme laulain, taivasta kohti matka vie.

Kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolvet vaipuvat unholaan. Kirkasna aina sielujen laulun taivainen sointu säilyy vaan.

Enkelit ensin paimenille lauloi, sielusta sieluhun kaiku soi: Kunnia Herran, maassa nyt rauha, kun JEESUS meille ARMON toi.”

Kiitos Jumalalle taas tästäkin joulun ajasta. Jumala maatamme ja kansaamme jatkuvasti siunatkoon.!

2 thoughts on “Sana ja laulu

 1. 뼐⳧tml xmlns:v=”urn:schemas-microsoft-com:vml” xmlns:o=”urn:schemas-microsoft-com:office:office” xmlns:w=”urn:schemas-microsoft-com:office:word” xmlns:m=”http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml” xmlns=”http://www.w3.org/TR/REC-html40″>

  Kiitos Tuulikki!

  Näistä sanoista tuli etsimättä mieleen tämän vuoden Hetkisen upea teksti/kehotus 1.1.2021. Sen otsikkona: ’Aloita Jumalan suuruudesta’ ja viitetekstinä Psalmi 8: 2-10.

  Herra, meidän Jumalamme,

  kuinka suuri onkaan sinun nimesi maan päällä!

  Se julistaa sinun taivaallista kirkkauttasi.

  3Lasten ja imeväisten huudot todistavat sinun voimastasi.

  Ne ovat kilpenä jumalattomia vastaan,

  ne vaientavat vihamiehen ja kostoa janoavan.

  4Kun minä katselen taivasta, sinun kättesi työtä,

  kuuta ja tähtiä, jotka olet asettanut paikoilleen

  5– mikä on ihminen!

  Kuitenkin sinä häntä muistat.

  Mikä on ihmislapsi!

  Kuitenkin pidät hänestä huolen.

  6Sinä teit hänestä lähes kaltaisesi olennon,

  seppelöit hänet kunnialla ja kirkkaudella.

  7Sinä panit hänet hallitsemaan luotujasi,

  asetit kaiken hänen valtaansa:

  8lampaat ja härät, kaiken karjan,

  metsän villit eläimet,

  9taivaan linnut ja meren kalat,

  kaikki vesissä liikkuvat.

  10Herra, meidän Jumalamme,

  suuri on sinun nimesi

  kautta koko maailman!

  Tosiaankin: tämä oli ainakin minulle täsmäisku – aloittaa Jumalan äärettömästä suuruudesta ja yrittää suhteuttaa kaikki muu siihen matkalla uuteen vuoteen, ja siitäkin eteenpäin.

  Tykkää

 2. Kiitos!!!
  Jumalan Sana! Voiko olla mitään ihanampaa ja parantavampaa!!! Täsmäisku, todellakin.
  Aina Sana sitä on ja niin tämäkin IHANA!
  Kuinka voisimmekaan täällä maanpäällä kyllin osata kiittää, emme osaa, mutta onneksi on iankaikkisuus! 🙂 ❤ Kiittäen Siunausta edelleenkin toivottaen!

  Herra Meidän Jumalamme, Suuri On Sinun Nimesi! Amen!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.