Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kaikesta huolimatta

11 kommenttia

Jumala on ihmeellinen ja hänen sanansa tekee tehtävänsä kaikkina aikoina ja kaikenlaisissa olosuhteissa! Meillekin kuuluu sama sanoma kuin aikoinaan paimenille heidän pelästyessään Herran enkeliä joka taivaallista kirkkautta hohtaen seisoi heidän edessään ilmoittaen koko maailmankaikkeutta koskevan uutisen! ”Älkää pelätkö!!! Minä ilmoitan teille hyvän sanoman suuresta Ilosta joka on tuleva kaikelle kansalle! Teille on tänään syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra. Ja tämä on teille merkkinä; te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä!”

Olen miettinyt ja pohtinut asioita alakuloisena ja aika uupuneena, enkä ole nähnyt Valoa. Pelko vallitsevasta tilanteesta ja yksin oleminen ovat vallanneet mieleni. Mutta Joulussa ja sen sanomassa on ihmeellinen Voima ja Kirkkaus! Sellainen joka ei vaan himmene eikä muuksi muutu kuin se on ollut Herramme ja Vapahtajamme syntyessä ja hänen olemisessaan Jumalan Poikana ja ihmisenä täällä alhaalla meidän keskellämme.

Niin kuin Hän nytkin On!!! Hän on ihmiskunnan Herra ja Vapahtaja! Joulun Henki on Pyhä Joka murtaa ja avartaa näköalaa alakuloiseenkin tunnelmaan. Siunattu Vapahtaja, siunattu Henki! Minä kirjoitan tätä nyt, koska olen menossa aaton aattona pieneen leikkaukseen oikeasta kädestäni enkä tiedä koska voin seuraavan kerran kirjoittaa. Mutta en tiedä sitäkään onko se edes tarpeen, olenhan nyt kirjoittanut, kun vuosi vaihtuu, täällä 7 vuotta ja ikää tullut saman verran lisää.

Moni asia on muuttunut näinä aikoina. Alussa meitä kirjoittajia oli todellakin enemmän ja kävimme jopa pitkiä keskusteluja keskenämme näillä sivuilla ja ne rohkaisivat, ilahduttivat ja avartivat myöskin kun ihmiset ottivat kantaa ja ilmaisivat omia ajatuksiaan. Nyt on kaikenlaiset koneet ja ohjelmat yms. jossa ihmiset kohtaavat toisiaan.

Mutta, minä joka en ole saanut kokea mitään muita suuria ihmeitä kuin sen kaikkein suurimman eli saanut kohdata Elävän Elämäni Herran Jeesuksen Kristuksen totisesti omana pelastajanani sain muutama päivä sitten kokea sellaista jota tuskin tulen unohtamaan. Koronan vuoksi terveyskeskuksessamme ei oteta vastaan ns. normaalikäyntejä ja minulla on nyt ainakin loppukesästä lähtien ollut hankala vaiva oikean käden sormessani.

Kun en päässyt terv.keskukseen tytär sanoi että mene vaan nyt yksityiselle kyllä se raha jostain löytyy! No, tilasin ajan yksityiselle ja tapasin mieslääkärin jollaista en ole koskaan aikaisemmin tavannut. Hänestä tulvi suorastaan lämpö ja myötäelo sekä taito kuunnella ja keskittyä asiaan. Ja hän lähetti minut leikkaukseen, mutta yksityiselle, koska oli sitä mieltä että olen jo tarpeeksi kipuillut ja sormi on operoitava. Ja sitten hän sanoi: ”Minä en ota sinulta tästä mitään maksua koska en voinut sinua auttaa” ja lisäsi vielä ettei voi toimistomaksuun ottaa kantaa, mutta minulta ei laskutettu sitäkään??!!

Voiko oikeasti tapahtua tällaista, minusta Hän, lääkäri oli Enkeli joka minulle nyt ilmoitti suuren ilon.! Olen kiittänyt Herraani tästä ihmeellisestä kohtaamisesta. En olisi päässyt vaivastani luultavasti pitkään aikaan terv.keskuksen kautta. Ihmeellistä oli myös se että tytär ”sattui” samana päivänä samalle lääkärille vaikean työuupumuksen takia ja sai pitkän sairausloman. Oli aivan yhtä ihmettä hänkin kun oli niin sympaattinen lääkäri, sanoi tytär että: ” kyllä oli siivet sillä lääkärillä selässä” eli oli enkeli!

Pitkästi taas tulee, mutta niinhän sitä sanotaan että ”sydämen kyllyydestä suu puhuu”! Niin paljon kuin olenkin sairaaloissa ja lääkäreissä ollut tämmöistä en ole kokenut ja nyt itkettää ja on koko ajan itku herkässä kun tätä asiaa ajattelen. Minä kyllä koen tässä joulun ihmeen ja lahjan! Jumala näkee, Jumala kuulee, Kaikkivaltias Jumala saa aikaan ihmeen! Hän on nähnyt kuinka uupuneita me tyttäreni kanssa olemme.

Siis! Nyt Kiitän teitä jotka olette blogejani jaksaneet lukea ja tahdon koko sydämestäni toivottaa teille kaikille kaikkea sitä Jumalan armoa ja hyvyyttä mitä vain Hän voi antaa. Kiitän myös Tapiota joka on jaksanut ylläpitää tätä blogia ja toivotan Sinullekin Tapio siunattua joulun aikaa kaikista huolista ja vastuksista/elämän taisteluista huolimatta.

Herra olkoon teidän kaikkien kanssanne ja valaiskoon kirkkaudellaan koko joulun ajan ja tulevan vuoden! Herra on hyvä ja armollinen. Hän ei ota maksua siitä että on ja laupias meitä kohtaan ja rakkautta tulvillaan! Hän on Valkeus ja kirkkaus meidän teillämme elämämme loppuun saakka ja kerran me pääsemme kirkkauden ja levon Valtakuntaan jossa ei sairautta eikä ikävää tunneta! Jossa on ikuinen ilo ja rauha! Siunausta toivottaen sisarenne Herrassa.

 

11 thoughts on “Kaikesta huolimatta

 1. Siunausta leikkaukseen, hyvää joulua! Kiitos rohkaisevista bloggauksista, voimia alkavaan vuoteen 2021!

  Tykkää

 2. Kiitos paljon Petra (?)
  Et ole tainnutkaan aikaisemmin laittaa postia minulle?

  Sinulle myöskin kaikkea sitä hyvää mitä Herramme Vapahtajamme vaan voi antaa! Hän itse on kuitenkin kaikkein kallein aarre elämässämme.
  Toivotaan että valoisammatkin ajat vielä koittaisivat ja saisimme aivan elävinäkin ihmisinä toisiamme tavata, sinä siellä jossakin ja minä täällä!

  Siunattua joulun aikaa kuten joulun jälkeistäkin ❤ Kiitoksin Tuulikki

  Tykkää

 3. ᡀ⊣tml xmlns:v=”urn:schemas-microsoft-com:vml” xmlns:o=”urn:schemas-microsoft-com:office:office” xmlns:w=”urn:schemas-microsoft-com:office:word” xmlns:m=”http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml” xmlns=”http://www.w3.org/TR/REC-html40″>

  Tuulikki, blogistasi alkoivat soida mielessä nämä Pekka Simojoen sanat:

  ”Tänne saavuimme pitkin polkuja maan ylös Pyhään kaupunkiin. Jollain matka jo painaa askelissaan, joku eksyi kiireisiin. Mutta tänään hetkeksi saamme arjen huolet unohtaa. Saamme laulaa, saamme soittaa, saamme kiittää Jumalaa. Voi, mikä riemu, kun jälleen yhdessä vietämme juhlaa, soi kiitos korkeuksiin. Voi, mikä riemu, kun itse Jumala toivoaan tuhlaa taas meihin toivottomiin. Voi, mikä riemu, kun synnit anteeksi annettiin”

  Voi tosiaan, mikä riemu! Se että kohtasit oikean enkelin – ensin sinä ja sitten Minna! Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha, ihmisillä hyvä tahto! Voi miten ihanaa että sait kokea nämä sanat konkreettisesti todeksi! Siunausta myös siihen aatonaaton leikkaukseesi!

  Riemu on sekin että saamme laulaa, soittaa, kiittää Jumalaa! Ja että Hän todellakin tuhlaa toivoaan, myös meihin toivottomiin! Ja tuhlaa hoivaansakin, lohdutustaan, huolenpitoaan, rakkauttaan – sitä kaikkea niin yltäkylläisesti, että sanat eivät sitä riitä kuvaamaan!

  Niin eristettyjä kuin olemme olleetkin, kukin omassa bunkkerissaan, niin Kristuksessa olemme yhtä, ja juuri nyt Jouluna hän avaa taivaan ja antaa valon tulvia maan päälle, omiensa sydämiin.

  Koin sen itse äsken… juuri äsken, noissa sanoissa. Tänään on nimittäin kynttilä palanut portaalla koko päivän, eilisestä asti. Tuomas ei ollut perhejuhlaihminen – mutta eilen oli hänen nimipäivänsä, ja se toi aivan erityisen ikävän. Aina siihen asti kunnes äsken tuo riemulaulu valtasi sydämen.

  Sain joulutervehdyksenä Anna-Mari Kaskisen runon, joka oli otettu tämän vuoden Kauneimmista joululauluista. Tässä se myös sinulle, sillä ON se koskettava!

  Jouluna he kaikki ovat täällä,

  he kaikki, joita rakastimme niin.

  Näen tutut valokuvat kaapin päällä,

  ja muistot laskeutuvat sydämiin.

  On niin kuin jossain soisi tuttu ääni,

  ja jälleen kerran maa niin kaunis on.

  On kirkas Luojan taivas yllä pääni.

  Soi enkeleiden laulu loputon.

  Ja jälleen kerran joulu saapuu meille.

  Nyt loista, hento liekki kirkkaana.

  Tuo, seimen Lapsi, lohtu särkyneille.

  On lähellämme valon maailma.

  On ympärillä ihmeellinen ilta.

  Yön muuri murtuu, raja katoaa.

  On keskellämme rakkauden silta,

  on taivas yhtä lähellä kuin maa.

  Nyt kynttilöiden meri loistaa heille

  ja tähtitaivas yllä kirkkomaan.

  He laulavatko tänään enkeleille

  nyt kirkkaammin kuin täällä milloinkaan.

  Ja jälleen kerran joulu saapuu meille.

  Nyt loista, hento liekki kirkkaana.

  Tuo, seimen Lapsi, lohtu särkyneille.

  On lähellämme valon maailma.

  Meitä koetellaan, tämän maailman ruhtinas etsii koko ajan varustuksestamme halkeamia, joihin voisi iskeä! Ja saahan se aikaan kärsimystä ja kipua – mutta voittoa se ei voi koskaan saada! Yksinään ja itsessämme olemme heikkoja – ja saammekin olla, sillä sekin on meille voitto, kun Kristuksen voima tulee täydelliseksi heikkoudessa. Eläköön!!

  Joulun siunausta ja rauhaa Tuulikki, ja hyvää tervehtymistä huomisesta leikkauksesta! Herra kanssasi!

  Leena

  Liked by 1 henkilö

 4. Sydämellinen ja kyyneleinen KIITOS, sinä seurakuntamme ihme!

  Tämän aamun kiireessä ennen leikkaukseen menoa, olen tehnyt loput jouluruoat ja valmistelut. Kaiken pitäisi olla valmista, mutta olenko minä!?

  Joulu jo itsessään saa ihmisen herkistymään yli äyräiden ja kun on sydämen kuormaa siihen lisäksi, sinä oman kokemuksesi kautta tiedät kuinka se vaikuttaa. Mutta:
  En voi aamupostistasi kyllin kiittää!!!!!

  Kuinka suuri onkaan Herran Armo meitä molempia kohtaan ja varmaan monia muitakin!
  En jaksaisi elämäni menneitä aikoja enkä niiden tuomaa pahaaoloa ilman JEESUSTA!
  Näin juuri kristillisinä juhlapyhinähän meillä oli läsnä aina pelko ja väkivalta. Ja ne tahtovat tulla tunnepuolella aina uudelleen kuvioihin, mutta me tiedämme mistä lähteestä ne nousevat!

  Herra on Hyvä ja Sama. Hän on usko, toivo ja Rakkaus! Ehkä jonain päivänä pääsen taakoistani, (niinkuin sinäkin olet päässyt) Jos en tässä ajassa niin tulevassa. KIITOS KAIKKIVALTIAAN JUMALAN!

  OLE SUURESTI SIUNATTU! Tätäkin julkista sivua kautta vaikka nämä hyvin yksityisiä asioita ovatkin. Mutta voihan olla että joku toinenkin näistä, – varsinkin laittamistasi säkeistä, saavat sen lohdun ja ilon jonka vain Jeesukselta voi saada.

  Ja samoin Sinulle! Joulun siunausta ja Jumalan rauhaa näihin pyhiin hetkiin. Herra totisesti olkoon kanssanne koko perheenä! Kiittäen ja siunaten! ❤

  Tykkää

 5. Hei, löysin vasta tänään teidän bloginne ja toivon, että Taivaan Isä pitää huolen teistä ja pääsette jatkamaan tämän blogin ylläpitoa ja että tervehdytte ja saatte muutenkin uusia voimia evankeliumin työhön. Maailma tarvitsee Ilosanoman kuuluttajia ja tästä blogista löytyi monia henkilöitä ja kirjoituksia, jotka ilahdutivat minua. Jos haluatte voin omalla tuoreella blogillani osallistua ”talkoisiin”. Voitte käydä tutustumassa uusiin hengellisiin lauluihin osoitteessa https://sanoinjasavelin.blogspot.com/

  Liked by 1 henkilö

 6. Hei! Kiitos ihanasta kommentistasi! Kiva kun olet löytänyt tiesi tänne!
  Olemme olleet ”olemassa”, kuten kai olet lukenut, nyt 7 vuotta ja tekstejä löytyy runsaasti, ainakin sekä Laakson Tapiolta että minulta! Kannattaa selata 😉
  Itselläni on ehken vähän sitä ja tätä mutta Tapio kirjoittaa aina asiaa 😉

  Kuitenkaan kukaan meistä ei huomisestaan tiedä, kaikki elämämme päivät ja hetket ovat ns. ”Suuremmassa kädessä” eli Kaikkivaltiaalla ja kaikkitietävällä Jumalalla!
  Niin hyvät kuin ahdistuksienkin ajat. Kuten nyt tämä korona.

  Saamme silti olla turvallisin mielin, Herra on meidän Paimenemme, vaikka aina ei jaksaisi niin ajatellakaan.
  Siunausta tuleviin päiviisi ja uuteen vuoteesi 2021!

  Tykkää

  • Hmm, Tuulikki asiaa me yhdessä kirjoitetaan koska Jeesuksella on asiaa, Kun mun putken on tukossa niin Jeesus silti puhuu. Silloin sun kautta.

   Tykkää

   • Niin! Ja joskus Hän on puhunut yhtäaikaakin meille molemmille.

    Minusta on jotenkin aina uusi ihme kun joku ”löytää” vielä tiensä tännekin?! Silloin tuntuu siltä että kannattaakin kirjoittaa? Ja mikäs sen ihanampaa?

    Sinun kohdallasi tarkoitin lähinnä sitä että olet enemmän ja konkreettisemmin tekemisissä ihmisten ja yhteiskunnallisten asioitten kanssa kuin minä! Teksteissäsi ehkä enemmän elettyä jokapäiväistä ns. normaalia elämää, joka minulta puuttuu.

    Pääasia kuitenkin on että Jeesus Herramme on meille rakas ja tärkein asia sekä tässä että tulevassa ajassa!
    Niin kuin onkin, joten oikein hyvää ja Jumalan siunaamaa tulevaa/alkavaa vuotta sinulle ja kaikille läheisillesi, kuten koko Isänmaallemmekin.

    Toivoisin niin herätystä tälle kansalle ja sitä rukoilenkin jatkuvasti.

    Tykkää

 7. Kiitos sinulle kun olet jaksanut tänne kirjoitella. Nämä tekstit täällä ovat kannatelleet minua läpi raskaiden aikojen. Nyt voin jo paljon paremmin, masennukseni on helpottanut vihdoin viiden raskaan vuoden jälkeen, kiitos Jeesukselle. Toivotan sinulle ja teille kaikille kirjoittajille ja lukijoille oikein siunattua vuotta 2021.

  Tykkää

  • Kiitos itsellesi! Ihana uutinen kuulla että olet saanut täältä apua!!! ❤
   Kiitoksesi osoitekin on oikea eli JEESUS!

   Emme ihmisinä muuta voi kuin "totella taivaallista näkyä" ja uskoa että kanssamme on Kaikkivaltias ja ihmeellinen Jumala kaikessa suuruudessaan. Kommenttisi antaa uusia voimia ja uutta uskoa myös ja ainakin minulle! En paljoa Jumalan Valtakunnan hyväksi enää voi, mutta jos Herra suo, kirjoitan.
   Kiitos "malaine," Sinullekin Herran siunaamaa vuotta 2021! Me tiedämme Herramme elävän, vaikka mitä eteemme tulisi, kiitos Jumalalle sanastaan ja Sanastaan!!! Voi hyvin.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.