Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pientä puhetta ikkunan takaa.

3 kommenttia

Raamattu, tuo ihmeellinen kirja muistuttaa meitä Jumalan Luomakunnan kaikkein pienimmistäkin, kuten linnuista. Olen ruokkinut niitä jo useana talvena. Tosin välillä näytti siltä että on pakko lopettaa. Eräs naapuri ei taida pitää minusta ja teki ilmoituksen isännöitsijlle toimistani ja sain kirjallisen varoituksen. Ei auttanut mikään olosuhteisiini vetoaminenkaan. Kuitenkaan ei löytynyt kieltoa taloyhtiön eikä kaupungin järjestys säännöistä vaikka niitä pyysin. Niinpä pienen tauon jälkeen jatkan taas.

Jotkut vastustavat lähetystyötäkin.

Olen oppinut näiltä pieniltä siivekkäiltä omasta mielestäni paljon. Jumala puhuu tavalla jos toisellakin, itse kullekin sen mukaan kuin parhaaksi näkee.

Eräänä aamuna kun oli tullut suojakeli ja sade madalsi lumia, huomasin pientä kuhinaa ison männyn juuressa. Ainakin kaksi talitiaista nokkivat innolla puunrunkoa maasta käsin? Oli niillä tavanomaiset eineensä telineissäänkin, mutta lienevät kaivanneet vaihtelua ruokavalioonsa. Miten on meidän, minun? Kuihduttaako yksipuolinen ruokavalio?

Olen myös huomannut linnuilla lajityypilliset käyttäytymismallinsa, sanoisinpa että vieläpä luonteensakin. Hämmästyttävästi niistä löytyy inhimillisiäkin piirteitä, huvittavaa ja hämmästyttävää. Olisi kiva kertoa enemmänkin havainnoistani, mutta kiinnostaako ketään? Siksipä siirrynkin asiaan.

Luonnon ihmeitten ja kauneuden katselu on minulle sielun ja hengen ruokaa joka johdattaa alkujen alkuun, Luomiseen, jatkuen sivu sivulta edeten Suureen Todistukseen Jumalan iankaikkisuudesta ja valtasuuruudesta. Roomalaiskirjeessä (esim.) palataan myös tähän samaan asiaan. 1 luku jakeesta 18: Sen mitä Jumalasta voidaan tietää, he (ihniset) kyllä voivat nähdä. Onhan Jumala ilmaissut sen heille. Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja Jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan…jne.

Kun ihminen korottaa itsensä Luojansa yläpuolelle väittäen tietävänsä asiat paremmin kuin Hän joka kaiken loi, katoaa totuus ja ihminen kompastuu oman ”viisautensa” ja suuruutensa ansaan. Kun ihminen omahyväisyydessään polkee jalkoihinsa Jumalan Pyhyyden ja pelon, hänestä tulee korskea ja hän alkaa elää ja väittää Jumalan ilmoitusta, käskyjä ja kaikkea Sanaa vastaan.

Tiedämme tämän ajan ilmiöt. Kirkon kivijalkaa potkitaan ulkoa ja sisältäkin päin ja Kulmakivi pyritään vihan vimmassa siirtämään väkivalloin pois paikoiltaan. Jumala Sana kyseenalaistetaan eikä Raamattu, Jumalan ilmoituksen kirjana, ole enää arvossaan.

Kuinka tähän nyt sopii tuo alun johdattelu linnuista? No, jos vaikka kömpelöstikin siten, että kun tahdomme sydämestämme ihmisille hyvää, parasta ja haluamme kertoa siitä ilosanomasta joka on kuoleman vastakohta, elävästä elämästä, meiltä vaaditaan viisautta ja ihmisten vastaanottokyvyn yksilöllisyyttä. Jumala on Hän joka meille sen viisauden antaa, auliisti ja soimaamatta, kuten Raamattu kertoo. Omassa voimassamme emme mitään voi, mutta Hänen voimassaan kyllä. Sen tähden on myös pidettävä huolta itsemme kohdalla ravinnon monipuolisuudesta.

Koska kirjoitan viisaille ja ymmärtäväisille tämä lienee tuttua ja liiankin yksinkertaista. Silti kirjoitan. Toivoa emme saa menettää, siksi lukekaamme toivon ja uskon sanoja. Lohduttakaamme niillä toisiamme (Room. 8-9). Rukoilkaamme toistemme puolesta ja ravitaan toinen toistamme niin ettei Pyhän Hengen tuli pääsisi meissä hiipumaan (Room.8: 37-39).

Uskalletaan rakastaa toisiamme, rakkaus lisää ymmärrystä ja lempeyttä. Kiitos ystävät!

3 thoughts on “Pientä puhetta ikkunan takaa.

 1. Kiitos Heikki, Tapio ja Ilkka, oikeinko kimpassa pistitte tulemaan 🙂 ? Näen Taivaan Isän sanovan hymyillen: ” Pojat on poikia”!

  Tykkää

 2. Hyvä kirjoitus, kiitos, ja olis niistä Linnuistakin voinut lukea enemmänkin. Olen kuunnellut opetusta Pyhästä Hengestä koska Jari Jolkkonen piispamme antoi tukensa maltilliselle Karismaattisuudelle kirjoituksessaan tänään. Sitä kommentoitiin myös Kotimaa24.fi sivuilla. Pyhän hengellä vaikuttaa minusta olevan persoonallinen tapa lähestyä jokaista ihmistä. Se osoittaa miten Jumala tuntee jokaisen ihmisen ja hänen tarpeensa jos vain ihmisellä on halu kuulla…

  Tykkää

 3. Kiitos Tapio. Kävinkin antamassa omat kommenttini niin K24 kuin kirkon rakentajien foorumillekin. 😉 Asia on tärkeä ja kunnioitan jokaista kirkon piispaa joka ottaa asiaan positiivisen/oikean kannan eikä kiellä selkeää opetusta Raamatusta 1 Kor. 12 (13) ja 14 luvut. Niin, on tärkeää kuulla ja USKOA. Muuten armolahjat eivät aukea. Ihmisviisaus niillekin Pyhän Hengen lahjoille pisteen panee.
  Kirjoitappa tästä Tapio 🙂

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.