Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mitä näen, ketä katselen?

7 kommenttia

Aamulla varhain sain kuunnella, henkeni korvin, ihanaa puhetta.  Se insipiroi ja tarkoitukseni oli mahdollisimman pian saamani tekstit kirjoittaa, mutta tulikin muuta. Sillä aikaa tapahtui täälläkin. Tekstini on ikäänkuin tullut jo toisten kautta, mutta voinen yrittää jotain.

Mietin ihmistä?( kirjoitan vaikkapa minä muodossa) Miksi on niin vaikeaa ymmärtää Jumalan ehdotonta rakkautta lastaan kohtaan. Miksi en jaksa uskoa että minun ei tarvitse tuntea Jumalan lapsena huolta eikä murhetta omasta huonoudestani ja inhimillisyydestäni. Tietäähän minun Luojani, mitä tekoa olen ja siksi Hän on minut omakseen ottanutkin ja lunastanut. Olen kuninkaan lapsi, en vähempää. Minut on vapautettu katselemasta luonnollista minääni joka, syntiinlankeemuksen seurauksena, minussa on ilman Taivaallisen Isäni asiaan puuttumista Jeesuksen Kristuksen kautta.

Vuosikymmeniä sitten jo tiesin vastauksen kysymykseen mikä on elämän tarkoitus ja mitä Onni on. Olin oppinut että elämän tarkoitus on tulla tuntemaan Jumala ja Onni on olla ja elää häntä lähellä. Tämä tosiasia ei ole miksikään muuttunut. Tässä on rakkauden ja vapauden avaimet. Tässä kaikki mitä tarvitaan elämän sujumiseen oman itsen ja lähimmäisteni kanssa. Kun muistan olevani armahdettu ja yläpuolella niiden puutteiden ja heikkouksien joita arjessani koen, olen vapaa. Vapaa katsomasta itseeni väheksyen, rakastamaan ja armahtamaan itseäni Jumalan rakkauden kohteena,  ja siitä ilosta myös lähimmäistäni. Ei helppoa mutta Taivaallisen Kirkkauden Jeesuksen valossa ja avulla mahdollista.

Näin tänä aamuna myös henkeni silmin koko elämän kaareni. Kuinka olin varma ja tosissani lapsen uskossani, jopa niin että sitä ihmeteltiin. Rippikoululeirillä ohjaajat puhuivat vahvuudestani uskossa ja konfirmaatiossa lupauduin koko sydämestäni olemaan Jeesuksen oma ja seuraamaan häntä. En tietenkään muista miten se kysyttiin, mutta tiedän vastanneeni ”tahdon”. Sitten tulivat nuoruuden ja varhaisaikuisuuden hapuilevat vuodet ja oman itseni uudenlainen etsintä. Niitä vuosia en tahdo muistaa, mutta muistan kuitenkin ja häpeän. Jumala tiesi kuitenkin jotain mitä en itse tiennyt. Hän joka oli lapsesta asti ollut uskollinen seuralaiseni ja varjelijani, ei ollut koskaan minua jättänyt. Hän kulki mukanani ja eräänä päivänä, elämäni kaaoksessa, Hän kutsui uudelleen ja minä vastasin. Näen kuinka Herra on ollut kaikessa mukanani suojellen ja varjellen ettei mitään pahempaa, kuin tapahtui, päässyt tapahtumaan. Palatessani tein kertakaikkisen täyskäännöksen ja siitä oli seuraamuksensa..

Silti en ole, kovankaan edessä, kieltänyt Herraani. Tiedän mikä on elämäni tarkoitus ja mikä on lopullinen onneni. Tuli, mitä tuli, ja niin kuin on tullutkin, voin sanoa Jobin tavoin”: korvakuulolta olin sinusta kuullut, mutta nyt silmäni ovat sinut nähneet… ja minä tiedän lunastajani elävän ja viimeisenä Hän on seisova multien päällä”. Jokainen rakastaa omaa kertomustaan siitä kuinka on tullut Jeesuksen kohtaamaan, niin minäkin. Sydämeni hartain halu on kertoa ilosanomaa, niin että mahdollisimman moni sen kuulisi ja uskoisi että Pyhän Jumalan tunteminen on sekä elämän että kuoleman kysymys, mutta myös voimaksi ja iloksi tälle maanpäälliselle taipaleelle kohti iankaikkista kotia.

Pitkästi tekstiä, kyllä. Silti vielä rakkaasta psalmista 30. ” Minä ylistän sinua, Herra, sillä sinä pelastit minut etkä sallinut viholliseni minusta iloita.3. Herra, minun Jumalani, sinua minä huusin, ja sinä paransit minut, 4. Herra sinä nostit minun sieluni tuonelasta, sinä herätit minut henkiin hautaan vaipuvien joukosta. 5 Veisatkaa kiitosta Herralle, te Hänen hurskaansa, ylistäkää hänen Pyhää nimeänsä. 6 Sillä silmänräpäyksen kestää hänen vihansa, eliniän hänen armonsa: ehtoolla on itku vieraana, mutta aamulla ilo. 7 Minä sanoin menestykseni päivinä:” En minä ikinä horju”.8 Herra sinä armossasi vahvistit minun vuoreni. Mutta kun sinä kätkit kasvosi, minä pelästyin. 9 Sinua Herra, minä huusin ja Herraa minä rukoilin: 10″Mitä etua on minun verestäni, jos minä hautaan vaivun? Ylistääkö tomu sinua, julistaako se sinun uskollisuuttasi? 11. Kuule, Herra, ja armahda minua, Herra, ole minun auttajani”

12 Sinä m u u t i t minun m u r h e e n i ilokarkeloksi, Sinä riisuit minun s u r u p u k u n i ja vyötit minut r i e m u l l a,

13. että minun sieluni veisaisi sinulle kiitosta, eikä vaikenisi. Herra, m i n u n Jumalani, Sinua minä ylistän i a n k a i k k i s e s t i!

Ja vielä, koska sydämen kyllyydestä suu puhuu! Isäni siunaustolaisuudessa pidin puheen ja siinä oli myös tämä Fransiscus Assisilaisen rukous:

Vapahtajani tee minusta rauhasi välikappale niin että sinne missä on vihaa toisin rakkauden, missä loukkausta, toisin anteeksi annon, missä epäsopua, loisin yksimielisyyden, missä erehdystä, osoittaisin totuuden, missä epäilystä, auttaisin uskoon, missä epätoivoa, nostaisin luottamukseen, missä pimeyttä, loisin sinun valoasi, missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen. Niin että, Oi Mestari, en yrittäisi niin paljon etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita, haken ymmärrystä, kuin ymmärtää toisia, pyytää rakkautta, kuin rakastaa muita.

Sillä antaessaan saa, kadottaessaan löytää, unohtaessaan saa anteeksi. Kuollessaan nousee iankaikkiseen elämään.

Minusta tämä kaunis rukous sopisi olemaan blogitaivaallakin loistamassa ja tietä näyttämässä, meille täällä tähtenä maata kiertäessämme?! 😉 Vai voisiko?

7 thoughts on “Mitä näen, ketä katselen?

 1. Kyllä voisi! Jaetaan hyvää ja tuodaan taivasta maan päälle.

  Tykkää

 2. Kiitos Tuulikki kertomastasi. Jumala on uskollinen, hän ei jätä alkamaansa työtä kesken meidän kenenkään kohdalla.

  Tykkää

  • Salme, kiitos! Kirjoitin sinulle pitkähkön vastauksen, mutta se hävisi johonkin????
   En ymärrä. Siinä oli jotain siitä kuinka aivan kuin vahingossa tulin tulleeksi tänne ja itsellenikin yllätykseksi bloggaamaan. Seurasin Tapiota ja Heikkiä, kuin se kuuluisa valas, laivaa. Ja tässä sitä ollaan.
   Olen käynyt K24 silloin tällöin edelleenkin ja nähnyt että olet siellä aktiivisesti. Käväisin blogit.fi sivullakin, hyvin tehty sekin ja siellä paljon hyviä ystäviä, mutta kaikkeen ei riitä aika eivätkä voimat.

   Totta on että jos kuka on uskollinen, Hän on Herramme Jeesus Kristus! Pelastajamme ja Vapahtajamme. Hän ei torku eikä nuku! Ei hylkää eikä jätä koskaan kesken alkamaansa työtä. Hän on se joka täällä elämää kantaa! Joka päivä riittää kiittämistä ja ylistämistä.
   Olen niin kiitollinen että saan omistaa Raamatun ja voin sieltä lukea Jeesuksen sanoja ja ihmiskohtaloita vuosituhansien ajalta. Olen kiitollinen teistä, kaikista ystävistä, joita en edes ole nähnyt, mutta joihin olen tämän ihmekoneen kautta saanut kontaktin.

   Toivoisin että jaksaisit ja ehtisit jatkossakin käydä täällä tuomassa hyviä ja kannustavia terveisiäsi! Kiitos kun tulit!
   Herra kanssamme, sydämellisesti tervehtien ja muinaisesta sopimuksestamme kiinni pitäen 😉 Tuulikki

   Tykkää

   • Tuulikki, jäin sinne K24:ään kommentoimaan, mutta nyt olen kokenut, että sen aika taitaa olla ohi. Ei jaksa kerrata samoja oikeaksi kokemiaan asioita jatkuvasti. Sivusto on muuttunut sekä sisällöltään että kirjoittajiltaan kovin korkeakirkolliseksi eli typistynyt.
    Löysin nämä sivut Emilian K24:ssä kirjoittaman uutisen johdosta.

    Runsaasti siunausta sinulle ja kaikille täällä kirjoittaville! Muistan sopimuksen.
    Salme

    Tykkää

 3. Niin totta tuo otsikko. Kun katsomme Jeesukseen, näemme tulevaisuuteen. Monta rohkaisevaa kohtaa tuossa Ps:n sanasssa. Saa ylistämään Herraa, Hänen uskollisuuttaan ja suuruuttaan. Kiitos.

  Tykkää

 4. Kiitos Kalevi!
  Minun kohdallani totisinta totta joka sana. Joskus tuntuu tuon psalmin kohta jakeessa 8 (kin) olevan väliaikaisesti totta. Herra ikäänkuin antaisi kokemusta siitäkin, mitä on kun hän vetäytyy hetkeksi, kääntää kasvonsa. Tulee mieleen ”missä synti on tullut suureksi, siinä armo ylenpalttiseksi”.
  Kuitenkin, Kun on kääntynyt Jeesuksen puoleen ja häntä seuraamaan, on tehnyt parannusta kuolleista teoistaan ja sydämestään tahtoo elää kutsumuksensa arvoisesti, mutta joskus tämän maailman ääni pyrkii tukkimaan sen kirkkauden kanavan joka muuten toimii tässä ihmeessä joka Jeesuksessa on.

  Kaikki on tarpeellista armon ja käsittämättömän rakkauden ymmärtämiseksi.
  Ellei olisi tullut syntiseksi ei armon omistaminenkaan olisi elämän kallein aarre.
  Ihminen rikkoi, jo alussa, itsensä lankeamalla ja sen tähden hän ei myöskään ymmärrä mitä todellinen ehjä ja ehdoton rakkauskaan on. Kukaan muu ei siihen pysty kuin Jumala. Ja sitä meistä kaikki kaipaavat, todellista ja ikuista rakkautta, vaikka monet tietämättäänkin. Meissä on se iankaikkisuusaukko jonka vain Isä, Poika ja Pyhä henki kolminaisuueessaan voi täyttää. Tässä on se mikä saa Jeesuksesta kertomaan, tässä se sydämen tuska niistä jotka eivät ole vielä avanneet oveaan Jeesukselle.

  Tässä se ilosanoma jota maailmalle tulee julistaa. Kiitos Jumalalle että meillä on siihen mahdollisuus ja meillä kaikilla oma lähetyskenttämme, vaikka kuinka pienikin!

  Kalevi, olet minun puolestani tervetullut joukkoomme, ja uskon että tuot elämää ja uutta verta mielipiteinesi tähän maanpäälliseen taivaaseemme täällä.
  Herra kanssasi!

  Tykkää

 5. Kiitos viestistäsi Salme. Olen ollut työn touhussa tähän asti ja huomaan sinun kommentoineen jo aamupäivällä. Niin, olen minäkin huomannut K24 muuttuneen toisaalta paljonkin, paitsi tiettyjen samojen asioiden ympärillä pyörimisessä. Minuakaan se ei enää houkuttele, parhaat lähti. Voi olla että sitä, pyöritystä, löytyy jatkossa muualtakin mutta uudessa alussa on aina jotain uuttakin, meilläkin täällä.

  Olisit minun puolestani todella tervetullut tähän joukkoon, mutta en tiedä minkälainen byrokratia täällä näillä kolmella veljellä on, vai onko minkäänlaista? Minusta täällä on sisarista pulaa. Onneksi Virpi sentään tuli vierailemaan! Minusta te molemmat olisitte tervetulleita! Vakituisestikin. Itse asiassa toivoisinkin sitä. Ehkä johtavat veljet 😉 ymmärtäisivät teidät kutsua?

  Pidetään yhteyttä Salme, kun ei muuta kanavaa ole tiedossani, niin käy ainakin kommentoimassa, jos sinulla on aikaa ja halua! Kiitos sinusta, sisareni Herrassa 🙂

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.