Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Maailmankaikkeuden suurin kertomus

4 kommenttia

Alussa loi Jumala taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. Ja Jumala sanoi:”Tulkoon valkeus” Ja valkeus tuli… Ja Jumala loi ihmisen…siunasi heidät ja sanoi…

Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä…se sanoi ”Onko Jumala todellakin sanonut!?…Ja Herra Jumala karkoitti ihmisen Paratiisista.

Mutta alkuun kuuluu muutakin: Ja Jumala sanoi:”Tehkäämme ihminen, kuvaksemme, kaltaiseksemme…..Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa. Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

Jumala ei puhu, kuin ammoiset ruhtinaat ja kuninkaat, itsestään monikossa vaan Hän ei ollut yksin taivaitten taivaissaan, vaan hän tiesi kaiken mitä tulisi tapahtumaan ja valmisti alun lisäksi myös – täydellisen lopun.

Minä niin rakastan Raamattua. Rakastan sen suurenmoista kertomusta kaiken alusta, lopusta ja kaikesta siltä väliltä. Tämä suuri kertomus, joka on tuttuakin tutumpi kaikille niille joille on evankeliumia julistettu ja jotka ovat Raamattunsa lukeneet, ei koskaan muutu. Ei kyllästytä. Se on aina yhtä innoittava. Vaikka Raamattu kertoo elämästä yhtä realistisesti kuin elämä vaan voi olla, ei kertomus ole synkkä. Alusta loppuun kertomuksessa on ydin, se kuuluisa punainen lanka. Toistuva kertomus siitä mitä elämä on toivossa ja epätoivossa. Kuka, on mukana kaikessa kaikenaikaa, niin että kaaoksessakin on järjestys ja suunnitelma. Vaikka näyttäisi siltä että mikään ei ole hyvin, syntyy vahva käsitys siitä että kaikki on hallinnassa! Jumala on kaiken yläpuolella ja pitää huolta kaikesta mitä ikinä maailmassa tapahtuukaan.

Vanhan Testamentin puolella hän edelleen on kontaktissa ihmiseen vaikka ihminen ei enää olekaan paratiisillisessa olotilassaan, Voi ihmistä. Silti Jumala ei hylkää vaan rakastaa rakastamistaan. Rakastaa ja vihaa. Mitä hän vihaa? Pahuutta ja pahuuden aikaansaajaa. Syntiä ja valhetta hän vihaa. Hän sanoi ”Tehkäämme” siinä hän valmisti ja varmisti sen että liitto, joka taivaassa solmittiin tällä monikolla, tulee pitämään kaikessa tapahtuvassa. Hän on asettanut kaikelle määräaikansa. Hän ei viivyttele, siinä mitä on ilmoittanut tapahtuvaksi, vaikka itse asuukin ajattomuudessa. Hänellä on kaikki hallinnassaan, vaikka meistä ei näyttäisi, eikä tuntuisi, siltä. Jeesus on jo kerran tullut. Jumala itse Jeesuksessa ihmiseksi, ymmärtääkseen ihmistä ja kärsiäkseen ihmisen osan. Pelastakseen sen, jonka rakkaudessaan ja rakkaudestaan loi!

Ei meillä ole sellaista ylimmäistä pappia, joka ei voisi ymmärtää meidän heikkouttamme. Vaan läpi taivaitten kulkenut ylimmäinen pappi joka on kaikkivaltias, rakastava ja armollinen. Joka mustasukkaisuuteen asti halajaa sitä Henkeä jonka on meihin, rakkautensa kohteisiin, pannut.

Miksi en siis rakastaisi elämää. Tätä tuskien, hädän ja taistelujen ajanjaksoa täällä ja tässä. Miksi en nauttisi siitä kaikesta kauniista jota, vieläkin, näen ympärilläni Jumalan luomassa maailmassa vaikka se tuhon partaalla tuntuu hoippuvankin. Olen saanut elämän lahjan, kalliin ja arvokkaan lahjan. Mitä väliä vaikka se olisi puettu kuinkakin rujoon muotoon, se on elävä, ikuisesti elävä. Ja kerran pyyhitään kaikki kyyneleet ja kaikki entinen on ikuisesti poissa. On uudet taivaat ja uusi maa, vieläkin kauniimpi kuin tämä jossa nyt olen, vaikka en osaa sitä kuvitellakaan. Siksi elän kiitoksessa ja ylistyksessä, silloinkin kun en jaksa. Olen osa maailmankaikkeuden suurinta kertomusta, se on ihme.

”Nousta sain aamuun, lintujen lauluun, Jumalan luomis kauneuteen. Lauluista kiitän, aamuista kiitän, raikkaina kohtaan ne uudelleen.

Käy sadekuuro, auringon paiste, kuin uutta luoden pinnalle maan. Jäljissä Herran kasteinen nurmi kaunaienta kukkaa käy versomaan.

Luomisen aamun säteistä kiitän, kirkkaine vielä ne kimmeltää. Aamuista kiitän, ylistän Herraa, on uusi luomuspäivä myös tää.

4 thoughts on “Maailmankaikkeuden suurin kertomus

 1. Opettajana opetan lapsia kirjoittamaan tarinoita joissa on juonella kaari joka kantaa kertomusta loppuun saakka. Juttujen pitää olla loogisia ja tarinan pitää edetä ymmärrettävästi. Raamattu on minulle kaari joka kantaa alusta loppuun se on looginen ja ymmärrettävä, Mutta se avautuu kokonaan vasta kun Pyhä Henki sen avaa.

  Tykkää

 2. Kiitos kommentistasi Tapio.
  Luin minäkin Raamattua lähes koko lapsuuteni ja nuoruuteni, mutta jotenkin se jäi ulkoluvuksi. Kun sitten suuressa hädässäni tarvitsin ylimaallista apua, toisin sanoen tulin herätykseen, ja siinä tilassa avasin Raamatun, sain myös ymmärryksen.

  Kuka sen avasi? Pyhä Henki! Enää en edes oikein muista millaista elämä ilman Pyhää Henkeä onkaan ja onneksi ei varmaankaan, Jumalan armosta, tarvitse koskaan muistaakaan.
  Pyhän Hengen armolahjan uskon olevan sen, jota Jumala ei kadu? Ja tahdon omalta osaltani tehdä sen minkä ihmisenä voin etten aiheuttaisi Jumalan Hengelle murhetta. Jumala minua siinä auttakoon.
  Kaikkea hyvää sinulle, ja parasta mitä voin toivottaa on Jumalan siunaus!

  Tykkää

 3. ”Nousta sain aamuun, lintujen lauluun” – on mahtavaa jo nyt kuulla kauniina talvipäivinä lintujen laulua ja tietää, että jo muutaman viikon päästä nämä viserrykset lisääntyvät!

  Tykkää

  • Niin, Ilkka 🙂 monissa lauluissa on kauniit sanat, varsinkin niissä joissa ylistetään Jumalan luomakunnan ihanuutta!

   Keittiön ikkunani takana on uutta elämää, linnut ovat lisääntyneet ja sirkutus kuuluu. Valo on myöskin lisääntynyt ja kohta on kevään kirkkaus upeimmillaan. Tarkoituksensa näillä pimeimeimillä aikakausilla, kirkkaus on sitten sitäkin kirkkaampaa!

   Kiitos kommentistasi hyvää viikonloppua!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.