Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Luopumuksesta vaarallisin

3 kommenttia

Image

Voimme katsella Raamattua kahdelta suunnalta. Vaikka Raamattussa on kirjoittajien mukanaan tuomaa astian makua, emme voi lähteä perustamaan uskoamme ilmoitukseen Jumalasta ja samalla ajatellen että kaikki ei olekaan totta. Mitä sellainen kertoo Jumalasta jonka ilmoitus onkin epäluotettava. Jumala huolehtii sanastaan vaikka se suodattuisikin silloisen maailmankuvan läpi.

Jumalan sana toimii elämässämme ohjenuorana vaikka kaikki asioita emme ymmärräkkään. Sen keskeiset kohdat ovat luovuttamattomia. Jumalan pelastussuunnitelma on aukoton ja sen riisuminen ja pilkkominen vie siitä tasapainon, jonka Jumala on kaikkeen asettanut. Koko luomakunta perustuu tasapainoon jossa näkyy Jumalan käden jälki. Ihmisinä tulkitsemme Raamattua omista lähtökohdistamme ja  usein erehdymme. Siksi onkin tärkeää muistaa että myös siinä olemme armon varassa.

Jos alamme katsoa Jumalaa ja hänen tahtoaan ihmisen tarpeista käsin, joudumme välittömästi heikoille jäille. Kutistamme Jumalan omien tarpeittemme kokoiseksi. Alamme määritellä Jumalaa ja teemme hänestä heikon. Tulemme myös pettymään tällaiseen Jumalaan koska hän ei kykene täyttämään niitä toiveita joita häneen asetamme. Rukouksemme raukeavat tyhjiin. Tämä koskee niin liberaaleja jotka eivät kykene uskomaan kaikkiin Raamatun ihmeisiin kuin konsevatiiveja jotka kiivailevat opin puhtaudesta ja valuvat takaisin lain alle sekä myös karismaatikkoja, jotka hakevat mainetta ja kunniaa armolahjojen avulla. Kun ihmiset eivät paranekkaan astuu laki armon tilalle. Aletaan etsiä syitä parantumattomasta.

Kun alamme riisua asioita Raamatusta koska tahdomme asioiden näyttävän normaaleilta ja järkeviltä. Joudumme tielle, jossa yhä isompia asioita pitää häivyttää,  jotta palapeli pysyisi kasassa. Lopulta perusta katoaa ja kaikki raukeaa tyhjiin.

Jumalan näkökulma on mahdoton näkökulma. Siinä Jeesus on ymmärtämättömälle kompastuskivi ja uskovalle kulmakivi. Siinä näkökulmassa tunnustetaan Jumala suuremmaksi kuin ihminen  ja nähdään että Hän toimii ajallaan ja tavallaan. Ihmisen tehtäväksi jää se että häntä rakastetaan ja että hän suostuu lapsen osaan. Jumala lupaa huolehtia lapsestaan. Välineinä on Jumalan sana, rukous ja seurakunta. Jumala loi ihmisen toimimaan ja elämään. Jumalan läsnäolo tuo järjestystä ja turvallisuutta arkeen. Se on Jumalan alkuperäinen tarkoitus että varjelisimme ja hoitaisimme luomakuntaa yhdessä Jumalan kanssa. Se jos mikään on normaaliutta.  Ilman Jumalaa olemme tuuliajolla ja eksyksissä. Jotta kokonaisuus syntyisi tarvitsemme Jumalan Pyhän Hengen täyteyttä että pääsisimme takaisin alkuperäiseen tilanteeseen.

Jumalan pelastussuunnitelma onkin eheyttää Jumalan, Ihmisen ja luomakunnan yhteys. Täydelliseksi se tulee kuitenkin vasta aikojen lopussa.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Luopumuksesta vaarallisin

 1. Kiitos , oli hyvää!
  Eiköhän Ikiaikojen Jumala voinut antaa Ikiaikaisen Sanan. Näin uskon ja siksi voin luottaa jokaiseen Jumalan sanaan, etenkin lupaukseen. Jos me tästä luistamme saatana kyllä sanoo: Onko se Jumala todella sanonut niin. Joskus piispa Toiviainen ojensi vähän minua ja sanoi: Ei yksittäisiä Sanan kohtia voi ottaa erilleen, kuin oraakkelia. Pitää ottaa kokonaisuudet. En oo totellut ojennusta!

  Tykkää

 2. Kyllä on hyvää tekstiä. Rakentavasti kirjoitettua ja monipuolisesti esille otettua. Eipä tähän ole muuta sanottavaa kuin olet sinä ihmeellinen, ja ihmeellinen on Jumalan armo ja rakkaus omiaan kohtaan, kiitos.

  Itse olen juuri lukemassa David Wilkersonin, Isän sydän, nimistä teosta ja vaikka olen lähes alussa siinäkin on näitä samoja asioita joita sinulla tässä! Täyttä Jumalan Sanaa, lohduttavaa ja varmaa, uudistavaa ja rohkaisevaa ja ennen kaikkea tervettä ja rohkeaa.

  Tätä ennen luin Billy Grahamin, Elämästä, uskosta ja juoksun päättämisestä, nimisen kirjan jossa hän käy läpi elämänkaartaan ja vanhenemistaan. Oli hyvä, ja vielä tätä ennen luin Erkki Lemisen, Järisyttävä armo, jonka hän on kirjoittanut 1990, uusintapainoksena. Ja armoa se on! E. Leminenhän oli särkynyt ihminen ja siten hyvä sielunhoitaja kaikille ahdingossa oleville, hän osasi asettua rinnalle. Iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien.

  Nämä kaikki kolme, erilaista, Jumalan miestä ovat aivan ihmeellisiä ja vain yksi on enää täällä B.G. ja hänkin jo vanha (93?) mies. Kaikilla näillä miehillä on syvä ja vankkumaton usko Jumalaan ja taito kirjoittaa vaikeistakin asioista lukijaa ruokkien ja voimaannuttaen!

  Kyllä minä sinunkin teksteistäsi Tapio, löydän saman hengen joka näissä Jumalan armoitetuissa on.
  Ei ihminen varmaankaan itse huomaa missä on lähimmäisensä avuksi, tueksi, lohduksi ja rakennukseksi, ja siksi on hyvä antaa palautetta silloin kun siihen on aihetta – ja nyt ja taas on! Kiitos Herralle sinusta.

  Jumala, joka on meille ihmeellisen Sanansa antanut, siunatkoon tulevan pääsiäisemme. Kiitos Jumalalle Vapahtajastamme Jeesuksesta Kristuksesta ja Hänen uskollisista todistajistaan! Kiitos Pyhästä Hengestä ja alati uudistuvasta ilosta ja valosta.
  Kiitos että saa kiittää joka tilassa ja kaikissa elämänsä vaiheissa.

  Tykkää

 3. Voi yhtyä kirjoittajan mielipiteisiin. Sen vielä lisäisin ettei Raamatussa missään ole maailmankuvaa joka olisi virheellinen, vaikka Raamatun kirjoittajat tiesivät joistakin asioista vähemmän kuin me. Nuo selitykset Raamatun virheellisestä maailmankuvasta ovat syntyneet liberaaliteologien satutunneilla, kun joko ei tunneta Raamattua tarpeeksi tai ei haluta tuntea ja kaikki halutaan vääntää pahimmin päin.
  Uskon että ne asiat mitä Raamatussa sanotaan, ovat totta, mutta paljonhan siellä jätetään sanomatta. Kun ei oikeasti ole osoitettu vakuuttavasti yhtäkään virhettä Raamatussa. Monet asiat ovat jälkeenpäin selvinneet ja loputkin vielä selviävät.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.