Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mieletön ajatus

10 kommenttia

Tulin juuri kympin juoksulenkiltä. Rakastan helteellä juoksua. Olen kuin sudenkorennot kesällä. Tykkään pörräillä auringossa ja säntäillä ympäriinsä. Juostessa on aikaa jutella Jeesuksen kanssa ja antaa ajatuksen soljua Pyhän Hengen virran mukana.

Helteellä korennot pörräävät kuuman tien päällä törmäillen autoihin.  Juostessani poikki kuuman peltoaukion huomasin tien pinnassa pörisevän ison sudenkorennon. Se oli törmännyt ilmeisesti autoon ja sen takasiivet eivät toimineet ja se yritti päästä lentoon. Juoksin ohi mutta päähäni iski mieletön ajatus.  Palasin takaisin ja katsoin maahan tuuperunutta korentoa. Laitoin käteni sen ylle ja rukoilin Pyhää Henkeä,  että tuo pieni luojan luoma olento paranisi sellaiseksi kuin se on tarkoitettu. En oikein tiedä mitä odotin. Uskoni oli kaikkea muuta kuin vahva, mutta jotenkin koin olevani kuulianen.  Oloni oli aika pöljä.  Otus pörisi selälällään hetken ja sitten hiljeni.  Oloni typertynyt, mutta vielä kerran rukoilin parantumista tuolle upealle pikku olennolle.  Hiki valui silmiini ja kuuma tienpinta ei juuri oloa helpottanut.  Lopulta tunsin itseni idiootiksi ja ajattelin että jatkaa matkaani.  Yht´äkkiä otus alkoi liikutella siipiään, ensi etusiipiään ja sitten molemmat siipipari alkoivat liikkua ja suoristua. Sudenkorento nousi siivilleen ja lähti määrätietoisesti lentämään eteenpäin. Hömistyneenä jäin tuijottamaan sen jälkeen.  Riemu nousi sisältäni pintaan ja en kyennyt pidättelemään sisältäni kuplivaa naurua. Onneksi olin yksin sillä en usko että kovinkaan  moni olisi ymmärtänyt miten korennon toipuminen vosi olla niin riemukas asia.

En kauheasti miettinyt jatkaessani lenkkiäni paraniko korento kuuliaisuuteni takia vai itsestään. Auton keulaan osuminen on yleensä aika tappava asia hyönteiselle. Itse tunsin tilanteessa vain epävarmuutta ja noloutta. Pyhyys ja voiman tunne loisti poissa olollaan. Ja miten muuten se voisi ollakkaan, sillä ei meistä ole käsittelemään voimaa, joka on Jumalasta lähtöisin. Pyhä Henki itse tietää mitä tekee.

Pyhän Henki voi lyödä meiltä jalat alta. Voimme kokea sen voiman hyvin eri tavalla mutta sen ilmenemismuodot eivät ole kovin tärkeitä ainakaan pyytäjän kannalta. Vain tulokset ovat tärkeitä!

Mitä siis opin. Pyhä Henki voi tuntua tai olla tuntumatta. Kyse on kuuliaisuudesta ja luottamuksesta. Tärkeintä on että itse tahdon katsella mailmaa pukeutuen Kristukseen, Jumalan antamaan sota-asuun ja toimia sen mukaan. Oma sieluni on aina heikko mutta Pyhässä Hengessä olen vahva. Siksi pöljä ajatus lenkilläkin muuttui minusta huolimatta todeksi.

 

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

10 thoughts on “Mieletön ajatus

 1. Jumala voi puhutella meitä monen asian kautta. Kutsutaanko sinua rukoilemaan sairaiden puolesta?

  Tykkää

  • En osannut ajatella asiaa tuolta kannalta mutta asia ei ole uusi… aikaisemmin rukouspalvelussa olen saanut tuohon kutsun mutta en oiken osannut suhtautua siihen silloin…jään miettimään asiaa..

   Tykkää

 2. ❤ Riemastuttavaa!! Itse olen rukoillut paljon koirien puolesta ja viimeksi sairaan ponin puolesta 🙂 "Ihmistä ja eläintä sinä autat" sanotaan psalmissa.

  Tykkää

 3. Tuo sama ”ihmistä ja eläintä sinä autat” on meille tyttäreni kanssa useinkin ollut tarpeen. Viimeksi viikko sitten kun kissamme katosi kolmeksi päiväksi kesäpaikaltamme naapurin irrallaan juoksevien koirien pelästyttämänä. Noilla sanoilla rukoilimme jo senkin takia että metsässämme liikkuu (Kirkkonummen suunnalla) karhu?! Metsästäjät näkevät myös Ilveksiä.

  Olimme melkein luopuneet toivosta, mutta menin kuitenkin vielä tiistaina avustajani kanssa mökkimaisemiin. Oli todella kova myrskytuuli ja silti kuulimme jostain vaimeaa naukumista. Etsimme ja huutelimme mutta emme tuulen takia saaneet paikallistettua äänen suuntaa. Olin katsellut puun latvoihinkin, mutta en juuri siihen puuhun jonka latvassa ressukka naukui. No ilmoitus tyttärelle töihin ja illansuussa saimme paikallisen VPK porukan pelastustöihin. Tarinalla oli onnellinen loppu. Kissa nukkui 2 vuorokautta joi paljon ja söikin.

  Usein olen myös jutellut, lapsellisesti, sekä kissoillemme että linnuilleni ym. Luojan luomille ja rukoillut niittenkin puolesta. SAMAN LUOJAN kädestä ovat eläimet niin kuin me ihmisetkin. Koko Luomakunta on Herran! Minulle aivan sama mitä tästä ajatellaan, mutta itse kiitän Jumalaa tästä luomakunnasta, joka on tuottanut minulle lähes suurimmat onnen, ilon ja kauneuden kokemukset. Mikään ei ole liian pientä tai mitätöntä Jumalalle. Olkoon Hän ikuisesti ylistetty ja kiitetty!

  Tykkää

 4. Onneksi Luoja on suurempi kuin ajatuksemme. Hän ehtii enemmän kuin ehdimme pyytää. En osaisi rukoilla yksittäisen hyönteisen puolesta, paitsi ehkä koko faunan. Ja floran. Ja ilmakehän, myös maailmankaikkeuden ja koko avaruuden, tosin en ole tuohonkaan vielä ryhtynyt. Ystävieni ja omaisteni hätä ja tarpeet tulevat ensimmäisenä mieleeni, samoin omat taloushuolet. Mutta testasitko Pyhää Henkeä? Tai omaa uskoasi? :~

  Tykkää

  • En testannut vaan tartuin lapsellisesti ajatukseen. Siinä juostessa paahteisellä tiellä aivot pehmenee sopivasti ettei kaikkea jaksa niin harkita. Rukous on minulle nykyään elämän asenne. Hengitystä. Juttelen kaiken Jumalalle kuin isälle. Tavallaan tuo juoksu harrastuskin on eräänlaista rukousta sillä silloin minulla on aikaa olla kahden Jeesuksen kanssa.

   Tykkää

 5. (hankalaa tämä iPadillä kirjoittaminen. Olisin vielä editoinut tekstiä)
  En aikonut töksäyttää, mutta uteliaisuuteni heräsi, koska en välttämättä oivaltanut vielä ideaa. Siksi kysyn. Mutta olet taitava kirjoittaja!

  Tykkää

 6. Ehditkin jo vastata. Kiitos

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.