Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Todempi kuin mikään on Jumalan Pyhä Henki

11 kommenttia

Otsikko voisi yhtä hyvin olla Jumala puhuu! Ei Hän ole lakannut puhumasta, Hän puhuu sisimmmässäni siinä tilassa joka Hänellä minussa on. Aamulla heräsin puhelinviestin piippaukseen klo 8.  Ilman mitään ennakkovaroitusta tiesin viestin sisällön.

Vanhin neljästä veljestäni on ollut minulle rakas ja olen joskus antanut hänelle lempinimen jota ei juuri kukaan muu hänestä käytä. Tällä lempinimellä sanoin ääneen K…U on kuollut, ja nousin hitaasti katsomaan viestiä. Tiesin ettei kiirettä enää ollut.
Sairastihan hän paljon pidempään kuin ennustekaan oli. Tieto ei ollut sinänsä uutinen, mutta ajankohta oli. Hänen kärsimyksensä oli pitkä ja raskas. Olimme rukoilleet hänelle poispääsyä.

Ihmeellistä on ollut elämässäni, sen jälkeen kun uudestisynnyin elävään uskoon, kaikki se tieto jota Pyhä Henki  usein eri elämän tilanteissa on etukäteen antanut. Liian usein ajattelen että no, se nyt vaan on jokin ohimenevä ajatus jolla ei ole sen kummempaa merkitystä. Ja kuitenkin jälkeenpäin näen ja ymmärrän että minulle annataan tietoa.

Olimme tyttäreni kanssa torstaina 1.8 rukoilemassa täällä luonani. Usein Jumalan Henki antaa meille aiheet, näitä rukouksia nimitämme ”voimarukouksiksi”. Sellaisen koimme torstaina. Tyttäreni oli lähdössä perjantaina 2. 8 lähdössä seurakuntamme järjestämälle kirkkovenesoturetkelle Porkkalasta Viron Koseen. Tätä retkeä oli suunniteltu pitkään ja huolella, eikä sitä olisi voinut muu estää kuin huono keli. Tässä on ensimmäinen ihme. Veneet pääsivät lähtemään niin suotuisassa säässä että pelastusveneen miehistössäkin ihmeteltiin. Yö oli ollut monelle soutajalle rankka esim. pahoinvoinnin takia, mutta tyttäreni oli yksi niistä jotka eivät tulleet merisairaaksi. Viroon rantauduttiin klo 2 maissa yöllä. En ole vielä tavannut tytärtäni, kaikkea kuullakseni, mutta tapaan tänään. Netistä seurasin tapahtuman etenemistä.

Kuinka tämä liittyy aiheeseeni. NO, kun tämän ”uhkarohkean” urakan puolesta rukoilimme kiittäen ja ylistäen Jumalaa, minulle tuli ”tunne” että tässä ei ole kaikki. Sain aavistuksen veljeni lähdöstä. Tyttärelleni en sanonut mitään. Tänä aamuna tiesin että ”taivaallinen ilmoitus” koski etukäteistietoani. Tapahtui muutakin jonka Henki minulle kertoi etukäteen. Kuitenkin nämä ovat sellaisia asioita joita eivät kaikki usko. Sen tähden niistä on vaikea – ja ehkä tarpeetonkin liikaa puhella.

Minua ei itketä nyt ainoastaan Ilo siitä että tyttäreni ja koko venekunnan retki, ilmeisesti, täyttyi parhaalla mahdollisella tavalla ja Jumalan Henki oli läsnä sekä merellä veneissä, että seuraavan päivän ilojuhlassa ystävyys-seurakunnassamme Kosessa. En itke surusta enkä ilosta myöskään ainoastaan veljeni puolesta. Itken ilosta että JUMALA PUHUU!  Että saan jatkuvasti, arjessanikin, olla osallinen Jumalan Pyhästä Hengestä aivan konkreettisellakin tavalla. Se on ihmeellistä, se on elämäni suurin ja tärkein asia. Se on ihme ihmeiden! Tämä minua murtaa! Hyvän Jumalan rakkaus ja armo.

Veljestäni en tiedä mikä oli hänen iankaikkinen kohtalonsa, mutta uskon parasta. Tieto hänellä oli. Erääseen kirjeeseeni hän vastasi soittamalla ja sanomalla:” Kylläpä kirjeen kirjoitit” vastasin: ”Niin kirjoitin”. Tämä tapahtui ennen kuin tiesimme hänen kuolemaan johtavasta sairaudestaan. Samassa kirjeessä olin lähettänyt hänelle ”missio” kirjan, Mahdollisuus muutokseen. Kaikki suvussamme tietävät elämän katsomukseni. Meillä on ollut myös uskonnollinen koti ja kasvatus. Iso-äitimme ovat olleet uskovia ja rukoilleet paljon.

Yritin tiedustella veljeltäni hänen hengellistä tilaansa ja hän vastasi:” Ollaanhan me kasvettu samassa kodissa, ei ne (uskon asiat) ole mihinkään karisseet”. Minulle tuli hyvä mieli ja ajattelin että kukin ”uskon määränsä mukaan”. Rukoillessamme hänen puolestaan saimme usein vahvistusta siitä että Herra hänet tuntee. Kuitenkaan veljeni ei halunnut ehtoollista eikä Herran siunausta kun pyysin tyttärensä häneltä tätä kysymään. Tosin veljeni oli jo niin lopussa että ei juuri puhunut eikä syönyt, nukkui morfiinin vaikutuksen alaisena vaan. Kysyn itseltäni, missä hän nyt on? Riittääkö lapsikaste, riittääkö usko joka lapsena oli? Riittääkö/kohtasiko häntä Jumalan armo ja rakkaus. Joka tapauksessa sisimpäni puhuu minulle uskollisesta Herrasta! Jeesuksesta joka raksti/rakastaa kaikkia luotujaan kuolemaansa asti. Hän on ylösnousemus ja elämä. Hän on TIE.

Tien, Totuuden ja Elämän tähden, kysyn sinulta: Oletko Sinä lähtenyt kulkemaan tarjottua Tietä?!. Täällä blogitaivaalla ei liene tarpeen tämä kysymys, mutta jos joku ei vielä tunne olevansa Jeesus Tiellä, niin lähde sinne nopeasti ennen kuin on liian myöhä. Lähde oman itsesi tähden ja läheistesi! Lähde vielä niin, että kerrot olevasi sillä Tiellä! Ei ole parempaa, ihmeellisempää, autuaampaa, riemullisempaa,lohduttavampaa eikä pelastavampaa TIETÄ!  Jumala siunatkoon kaikki Tien kulkijat!

”Ota hänet vastaan, Suuri Pyhä Jumala. Ota hänet vastaan, kaipaavia lohduta, Ota hänet vastaan, taivaan kotiin avaraan, ota hänet vastaan iloon loppumattomaan. Ota hänet vastaan, tuuli hiljaa puhaltaa. Ota hänet vastaan, virta kantaa kulkijaa. Ota hänet vastaan rantaan suuren rauhan maan. Ota hänet vastaan kotisatamaan!”

Ota hänet vastaan, meillä on niin ikävä. Ota hänet vastaan, murheellisten ystävä. Ota hänet vastaan, silta yli pimeyden. Ota hänet vastaan syli rakkauden!”

 

11 thoughts on “Todempi kuin mikään on Jumalan Pyhä Henki

 1. Kiitos Tuulikki jakamisesta. Jumala on uskollinen.

  Ilossa ja surussa juuri nyt kanssasi.
  Ilkka

  Tykkää

 2. Osanotto menetykseesi, ja kiitos erittäin hienosta ja lohduttavasta tekstistä.

  Tykkää

 3. Kiitos Tuulikki! Ja otan osaa veljesi poismenon johdosta. Voimme valmistautua, emmekä sittenkään voi. Mutta onneksi meidän ei tarvitse miettiä, mikä Jumalalle riittää – Hänen armonsa riittää joka tapauksessa!
  Kiitos esirukouksistanne soutumme puolesta. Ne kantoivat meitä yli aavan merenselän. Teidän monien kotona olevien ystävien ja koselaisten rukoukset. Jumala halusi näyttää meille luomansa meren ja tuulen voiman, sillä avomerelle päästyämme mainingit olivat suurimmillaan puolitoistametrisiä. Tuntui huikealta seurata, miten vesimassat vyöryivät eteenpäin, toinen toisensa perästä. Samalla Hän piti meidät koko ajan siipiensä suojassa, sillä suuruudestaan huolimatta mainingit olivat lempeitä. Vaikka kadotimme välillä toisen veneen näkyvistämme aaltojen väliin, ei missään vaiheessa pelottanut.
  Löysimme matkalla myös toisemme! Olimme yhteisellä asialla. Pääsimme turvallisesti perille ja kiitosmessu Sutlepan kappelissa jäi varmasti jokaisen mukana olijan sydämeen. Pyhän Hengen kosketus sieltä on läsnä edelleen. Ja valtava, pohjaton kiitollisuus.
  On vaikea sanoin kuvata, mitä kaikkea matkamme merkitsi. Ehkä parhaiten tunnetta voisi verrata konfirmaatioon: saimme uudistaa uskomme merellä. Varmaankin jokainen meistä omalla tavallaan, sillä, jolla Jumala halusi puhutella kutakin meistä.
  Turvallista taivalta sinulle, Tuulikki, ja rakkaimmillesi! Ja voimia suruun!

  Tykkää

 4. Kiitos Juha kauniista sanoistasi.

  Kiitos Leena!
  Minna lähti juuri luotani ja sain retkenne ”lämpimäisiä” näin tuoreeltaan. Emme vielä edes voi käsittääkään kaikkea sitä Jumalan suuruutta ja ihmettä missä saitte olla mukana. Kiitos että kerroit tästä merenkäynnistäkin, Minna keskittyi lähinnä näihin ”taivaallisiin”. Erityisesti meitä liikutti One Wayn venekunta joka oli teitä koko matkan myös saattamassa. Lopussa myös Viron rannikkovartiosto?! Oli teillä enkeleitä, niin maallisia kuin taivaallisiakin. Saimme taas yhdessä rukoilla Minnan kanssa ja kiittää Jumalaa ylistäen kaikesta mitä Hän on ja aikaan saa!

  Kun tuossa tekstissäni yhdistän nämä kaksi, veljeni kuoleman ja teidän matkanne niin Minna sanoi että hän oli kokenut samoin silloin torstai rukouksemme aikana että veljeni lähdön aika on, mutta tiennyt ettei ennen kuin teidän matkanne on päätöksessään.. Nyt rukoillessamme hän sai sanat:” Niinkuin minä johdatin tämän lapsen yli rajan, niin minä myös vein toisen lapseni yli rajan”. Ja todellakin, edellisenä yönä te menitte yli maallisen rajan ja seuraavana yönä veljeni vietiin yli taivaallisen rajan! Jumala on Suuri ja suuri on Hänen armonsa ja laupeutensa ihmistä kohtaan. Mitä tulemmekaan vielä näkemään ja kokemaan.

  ”Löysimme myös toisemme”. Me uskomme, ja olemme uskoneet jo pidempään, että näin tulee laajemminkin tapahtumaan! Jeesus Tien kulkijat tulevat olemaan yhtä yli rajojen, se on alkanut ja tulee toteutumaan niin kuin Jumala tahtoo! Sillä Jumalan tahto ja tarkoitus toteutuu aina ja kaikkina aikoina, vaikka ei näyttäisi ihmis-silmin siltä. Mutta me katsommekin näkymättömiä, emmekä näkyväisiä!
  Nähdään syksyn tullen kappelilla JHS 🙂 !Kiitos kun tulit kommentoimaan!

  Tykkää

 5. Kiitos ihana Tuulikki! Puhut (tai kirjoitat) suoraan sydämeen! Tietäisittepä miten paljon sinä ja Minna olette meille antaneet yhteisissä illoissamme!
  Nähdään tosiaan kappelilla – muistaakseni Arin vetämä kesäilta on puolentoista viikon kuluttua. Ja ensi viikonvaihteessa urkukonsertti. Kesä on ihana, mutta niin on ihanaa sekin, kun elämä taas palautuu ”normaaliksi”. 🙂

  Tykkää

 6. Osanotto veljen poismenon johdosta. Kiitos koskettavista ajatuksista. Ihmeellistä rauhaa surun keskellä.

  Tykkää

 7. Kiitetään yhdessä veljesi elämästä, teidän yhteisestä lapsuudesta ja aikuisuuden keskusteluhetkistä. Kiitetään kotinne antamasta perinnöstä ja siitä,että Jumalan Sana ei koskaan tyhjänä palaa. Pelastumme yksin armosta, yksin uskosta, yksin Kristuksen tähden luin hetki sitten Joonan kirjaan perustuvasta tekstistä. Siinä oli toinenkin kohta, jonka tahdon nyt tähän liittää: 2. Moos 33:12-19. Jumala on niin suuri!

  Tuulikki, myötäeläen ikävässänne ja surussanne tahdon muiden täällä olevien kanssa myös kulkea.
  Kiitos tekstistäsi.Olet rohkea!
  Siunausta sinulle ja tyttärellesi.

  Tykkää

 8. Kiitos Marianne, vähän vasta tunnemme toisiamme, mutta osanottosi tekee sinut läheiseksi, niin kuin blogisikin täällä! Olemme samaa perheväkeä ja se tuntuu turvalliselta ja lämpimältä. Rauhani on suuri ja tunnen lepoa siitä että päätös on tullut.

  Virpi! Kuinka ihanan kohdan ”2.Moos 33:12-19 laitoitkaan. En kyyneliltäni ja sydämeni syvyyden huokaukselta meinannut saada sitä luettua. Tuosta teen huoneentaulun seinälleni etten sitä koskaan unohda. Kyllä Jumalan Sana on ihana ja aarre kallein. Kuinka sitä muuten jaksaisikaan. Jumala ON Suuri!

  Olen nyt vanhin sisaruksistamme ja täti veljeni kuudelle lapselle, joista 2 asuu Ruotsissa. Iso-täti 16. lapsen lapselleen. Suvun kristillisistä perinteistä ei tässä viimeisessä joukossa ole enää paljoa tietoa, sarkaa siis riittää – voimia ei paljon. Mutta Herra on hyvä ja aina voi rukoilla ja luottaa että Suuri Jumala pitää huolen niistäkin joihin omat voimat eivät riitä.
  Kiitos Virpi, sinun Raamatuntuntemisesi on koitunut minulle jatkuvaksi iloksi ja siunaukseksi! Herra siunatkoon ja varjelkoon sinua ja perhekuntaasi!

  Tykkää

 9. Kiitos Tuulikki, lämpimästä vastauksesta ja siunaavista sanoista. Suurelta sydämeltä kumpuaa kauniita asioita. Isän kannattelua sinulle ja koko suvullesi.

  Tykkää

 10. Marianne, kiitos itsellesi.
  Olen runojen ystävä ja nyt luen Niilo Rauhalan runoja ja pidän niistä kovasti. Tosin mikään ei vedä vertoja Raamatun runoudelle esim. psalmeissa (v. 38 käännös) Laitan nyt kuitenkin tähän sellaisen runon josta uskoisin sinunkin pitävän 🙂

  ”Elämän laulu puhkeaa soimaan”

  Kuuntele, kuinka elämän laulu/ kaikissa meissä/ puhkeaa soimaan. Kuuntele/ kuinka se särkyneissä/ etsii tietä toivoon ja voimaan.

  Kuuntele/ kivun ja tuskan kieltä,/ matkalle lähde/ ja vierellä kulje./ Kuuntele/ elämän, kuoleman mieltä,/ älä sen viestiltä korvaasi sulje.

  Kuuntele:/ Ihminen ihmiselle/ tuskaa ja valoa/ matkalla jakaa.
  Siinä on tilaa rakkaudelle/ kaiken hädän ja hoivan takaa!

  Siunausta sinulle!

  Tykkää

 11. Kiitos, pidin, paljonkin pidin. Ei tuollaista tekstiä voi lukea ilman että kyynel pyrkii esiin 🙂

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.