Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mikko Matikainen: Kirjaimet P, E ja R…

8 kommenttia

Pelattiin aamupalan jälkeen neidin kanssa lasten alfabet-peliä. Tyttö veti kirjainpussista esiin kirjaimet P, E ja R. Katseli niitä pöydällä hetken hieman hämmentyneenä ja kuiskasi minulle hiljaa (ettei äiti kuulisi): ”Isi, tiedätkö, että nämä kirjaimet on alku yhdestä kirosanasta.” Vastasin tietäväni. Samalla ajattelin mielessäni, että tiedän tuon sanan liiankin hyvin ja sen mitä se edustaa. Silti se on joskus lipsahtanut myös minun huuliltani.

Valitettavasti sama per… sana oli tullut ensimmäisenä myös minun mieleeni. Likka sijoitti kirjaimet laudalle eri sanojen päälle, peli jatkui ja tuhma sana painui taka-alalle… kunnes vaihdoimme UNO-korteihin ja pelasimme niillä kaksistaan. Halusin palata noihin mieltämme askarruttaneisiin kirjaimiin ja kysyin: ”Tiedätkö mikä kivan sanan alku on P, E ja R?” Neiti nosti katseensa, hymyli ja vastasi saman tien: ”Tiedän isi, sana PERHE alkaa niillä.” Katseemme kohtasivat ja hymyilimme molemmat leveästi. Sydämeen tulvahti ilo ja kiitollisuus. Ensin ajattelin meidän perhettä ja sitten Jumalan perhettä. Ihana sana PERHE. 

Se toinen Per… sana tarkoittaa hajoittajaa, tuhoajaa, veljien (myös siskojen) syyttäjää sekä erilleen heittäjää. Pyhä Henki puolestaan luo ja palauttaa yhteyttä ihmisten välillä, kutsuu anteeksiantoon sekä yhteyteen sellaisena kuin on. Hän kirkastaa Jeesuksen, ristin armon, uudelleen aloittamisen ja palauttaa yhteyden. Tämä ajatus mielessäni ja hymy naamallani jatkoin peliä.

Hetkeä myöhemmin työhuoneesta kuului rouvan ääni: ”Sillä alkaa myös sana perhonen.” Ahkeroitsija oli siis kuullut keskustelumme ja jatkoi työtään. Viisauden sanako se oli? En tiedä, mutta se nosti välittömästi mieleeni ajatuksen metamorfoosista. Toukka ryömii, syö, kotiloituu, kuoriutuu perhosena ja oppii lentämään tuulessa ja tuulen mukana. Kristityn ei tarvitse madella loputtomiin. Hän saa lentää ja nauttia tuulesta, vaikkei pystyisikään kunnolla liikkumaan. Hengessä ihminen on vapaa.

Per…, perhe ja perhonen sentään miten upea aamusaarna arkiaamun keskellä. Pyydän, että Jumalan rakkauden henki vaikuttaisi ajatteluuni siten, että sinne tulisi enemmän tilaa pyhälle intuitiolle. Näin kirjaimet P, E ja R toisivat tullessaan mieleeni heti oikeat sanat, toisivat mukanaan ilon ja keveyden sekä poistaisivat ahdistavia näköaloja. Jumalan perheeseen on kivaa kuulua. (ja siinä saa jokainen tulla näkyväksi :-))

Kirjoittaja: Taivasvieras

Blogitaivaan vieraileva kirjoittaja

8 thoughts on “Mikko Matikainen: Kirjaimet P, E ja R…

 1. Perin perusteellisesti pohdintaa!
  Positiivinen tatsi.

  Tykkää

 2. Herkkää ja herttaista, todella ja kaunista. Oikein hyvä lukea ennen nukkumaan menoa 🙂 !
  Maailmass on niin paljon ikäviä asioita että tämmöistä puhtautta ja lapsenkaltaisuutta kaipaa, kiitos tästä! Saisiko toivoa lisää perheen sisäisiä kohtaamisia? 😉

  Tykkää

 3. Ajatellaan sitä, mikä hyvää on. Kiitos tästä valon tekstistä.

  Tykkää

 4. Perjantaina koko maailman synti sovitettiin.

  Tykkää

 5. Hyvä teksti vetää puoleensa 🙂 Todella kiva nähdä Teemukin täällä! Tule vastakin!

  Tykkää

 6. Viisas p e r s o o n a tuo Mikon tyttö. Siunausta elämäänne!

  Tykkää

 7. Valmalle: Neiti tulee ilmiselvästi äitiinsä 🙂 Tuulikille: kohtaamisia tapahtuu jatkuvasti, mutta tuleeko niitä kirjattua ja julkaistua jää nähtäväksi. Kiitos kivasta palautteesta… tulkoon Pyhän intuitio vahvemmin elämäämme.

  Tykkää

 8. Minun mieheni pitää kovasti p e r u n a ruuista. Minä saisin painoni vuoksi syödä vain yhden perunan päivässä. Siinä on yksi p e r u s ristiriita. P e r s i l j a on terveellistä raudan vuoksi. Myös p e r s i k k a on hyvää, varsinkin jälkiruuissa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.