Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kultahippu Jumalalta

5 kommenttia

Koko viimeviikon aamun ensimäisiin hetkiin on kuulunut rukous Weeran puolesta. Weera on kaksivuotias tyttö, joka taistelee hengestään sairaalassa, jouduttuaan vakavaan tapaturmaan. Lääkärit eivät antaneet paljoa toivoa, mutta yhteisö ympärillä turvautui Jumalan lupauksiin ja ryhtyi rukoilemaan. Rukouspyyntö lähti muille Kristityille ja on levinnyt ympäri Suomea.

En tunne tuota pikkutyttöä enkä hänen perhettään. En myöskään ihmisiä tuon rukouspyynnön takaa. Mutta tunsin vanhempien tuskan ja Jeesuksen läsnäolon tuon pyynnön edessä. Tänä aamuna kaikkien rukousten ja vaikeiden vaiheiden jälkeen Facebookissa oli päivitys, että tyttö on päässyt kotisairaanhoitoon. Vauriot ovat vakavat mutta ennusteista huolimatta lapsi on toipumassa ja pikku kultahippu on pääsyt kotiin. Jatkan rukousta, mutta kiitos suussani. Jeesus tahtoo yhä parantaa ja hoitaa meitä ihmisiä.

Mietin mikä saa meidät ihmiset rukoilemaan ja luottamaan Jeesukseen toivottaman edessä. Kun jaoin eteenpäin facebookissa noita rukouspyyntöjä, joissa kuvattiin tilanteita joista lääkärit olivat umpikujassa, koin aina, että Jeesus tahtoo tätä. Jeesus sanoi selvästi: -”älä mieti vaan toimi!”  Saatoin nähdä silmissäni tuon tuntemattoman lapsen letkuissa hätääntyneiden ihmisten ympäröiminä rukoilemassa. Liityin heidän muodostamaan ketjuun taistelemaan rukouksen avulla terveyttä.

Tajusin tämän tapahtumaketjun aikana sen miten tärkeää on kristittyjen keskinäinen yhteys. Se on niin vahva että tuntemattomatkin ihmiset ovat täysiä veljiä ja sisaria Jeesuksen kautta ja Jeesus itse on aina mukana joka tilanteessa.

Jos katson Jeesuksen ja alkuseurakunnan toimintaa, niissä molemmista näkyy hyvin voimakas yhteisöllisyys ja keskinäinen rakkaus. Jeesus opetti ja paransi samalla kehottaen rakastamaan toisiamme. Alkuseurakunta eli keskinäisessä rakkaudessa ja käytti armolahjoja yhteisönsä hoitamiseen ja evankeliumin levittämiseen.

Ymmärrän nyt sen ajatuksen kun Jeesus sanoi,noten kuvat 251 että isä näyttää mitä hänen on tehtävä. Tajuan, että Jeesus näyttää meille milloin ja miten pitää rukoilla ja tarttua asiaan. Silloin hän on rukouksessa itse läsnä ja voin pyytää mahdotonta tapahtuvaksi.  Pyhän Hengessä voimme rukoilla yhdessä Jeesuksen kanssa.

Rukous jatkuu yhä tuon tytön puolesta. Jumala jatkoi siitä mihin lääkäreiden taidot loppuivat ja nyt taas voivat Ihmiset jatkaa hoitoa. Mutta nyt kiitos suussa ja keskinäinen rakkaus vahvempana. Kiitos ja Ylistys Herralle!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

5 thoughts on “Kultahippu Jumalalta

 1. Tuntien tuon tytön ja hänen perheensä, on ollut sydäntä lämmittävää havaita miten esirukoukset kantavat tytön vanhempia. Heidän uskonsa on pysynyt vahvana ja luottamus Jumalaan muuttumattomana. Jeesus on Parantaja mutta hän on myös meidän uskomme alkaja ja täyttäjä. Taistelut yhdistävät meitä uskovia. Älkäämme koskaan jättäkö toistemme kanssa ja puolesta taistelua, sillä sota-aseemme ovat voimalliset Jumalan edessä.

  Tykkää

  • Juuri noin olen asian kokenut. Aamulla heräsin koin viimeisimmän uutisen jälkeen että pitää asiasta kirjoittaa, vaikka oli kiire. Nyt jos koskaan on uskovien löydettävä toisensa ja huomattava että yhteys on selvä ja selkeä.

   Tykkää

 2. Olen viime päivinä ajatellut lohdutusta. Aamulla herätessäni mielessäni oli laulu jonka sanat kirjoitan tähän. En tosin tiedä sopivatko ne aiheeseen kun ei ole tietoa mikä on pikkuisen tilanne nyt. Toivon joka tapauksessa Lohdutuksen Jumalan runsasta läsnäoloa.

  Hän ohitse ei kulje, ei ketään hylkää hän, ja pimeyden halki hän löytää itkevän.
  Ei syytä hän, ei soimaa, Hän kohtaa särkyneen ja parantava rauha käy köyhään sydämeen.
  Niin täynnä rakkautta tuo hahmo nöyrä on, on hänen kasvoillansa vain valo suunnaton.
  Hän tuntee ahdistuksen, hän kivun ymmärtää, me kaiken voimme kestää, kun vierelle hän jää.
  Ei poistu täältä tuska, ei kärsimyksen yö, vaan kaaoksenkin alla Jumalan sydän lyö. Hän hallitsee jo aikaa, se kerran katoaa ja silloin keskellämme on uusi taivas maa.

  Herran siunausta ja varjelusta!

  Tykkää

 3. Hei! 2 päivää olemme olleet kotona. Rankkaa tämä on, mutta Jumalaan luottaen päivä kerrallaan eteenpäin. Kiitämme kaikista rukouksista, koska emme aina itse ole jaksaneet edes rukoilla. Enkä usko että tätä olisi jaksettu ilman ihania rukoilijoita. (Nepalissa, jenkeissä ja keniassa saakka on rukoiltu asian puolesta.) Olemme koko ajan saaneet luottaa siihen että jos aika on niin Weera pääsee taivaankotiin jossa kohtaamme vielä. Tällä asialla on Jumalan suunnitelmissa jotain suurta, koska olen kuullut niin paljon ihmisten rukoilevan. Kiitetään Jeesusta ja uskotaan ihmeisiin! Siunauksin Weeran perhe!

  Tykkää

 4. Aamen!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.