Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

”Tää tie on suora”

8 kommenttia

Ollaan lueskeltu Vuorisaarnaa Työikäisten miesten avoimessa Raamattu-piirissä. Päässäni heräsi perinteinen kysymys: Ovatko esim. Matteuksen seitsemännen luvun ohjeet vain nippu erillisiä elämänohjeita vain rakentuuko jakeista kokonaisuus?

”Pyytäkää, niin teille annetaan. Niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittaamaan. Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään.”

Puhutaanko tästä elämästä vai tulevasta?

Ei mulla muuta tänään, kiitos.

DPP_0185

8 thoughts on “”Tää tie on suora”

 1. Ajattelen, että kummastakin, tästä ajasta ja tulevasta. Ahtaasta portista mennään, kun omaehtoisuus, minä itse eli se lihan kuolema etenee, sillä omaehtoisuutemme vähentyessä Kristus saa tilaa meissä ja Hänen kauttaa mennään ahtaista porteista, joista kuolema on sitten se viimeinen voitto, jossa tämä lihallinen ihminen kuolee, mutta hengellinen saa elää Kristuksen työn tähden ihan uusissa kuvioissa:)
  Liisi Jokiranta on kirjoittanut tosi valaisevan kirjan nimeltä Maailman kuuluisin saarna. Tosi selkeä kirja ja oli hyvä lukukokemus.

  Tykkää

  • Ensi sunnunaina teemasta ”kuolemasta elämään” tanka

   heikon kuolema
   ajallinen ikuinen
   nouseva voima
   ensin siemenellä verso
   kasvu kukinnoksi maan

   Tykkää

 2. Hei, kiitos hienoista, jopa runollisista kommenteista.
  Meinasin käydä poistamassa koko tekstin, mutta hyvä että jätin.

  Tekstin alussa mainitussa piirissä kaverini sanoi, että ahtaat portit ovat hankaluuksia, joiden läpi elämässä käymme ja jotka muuttavat meitä parempaan suuntaan. Ihminen, joka ei suostu kulkemaan kapeista porteista ja joka ei kolhi itseään portinpieliin, ei myöskään oivalla elämän ulottuvuuksia. Ei muutu.

  Tykkää

 3. Niin, Juha. Ihmisellä on usein sen verran ”jäärä” pää, ettei muutu kuin kolhimalla ensin itseään ahtailla porteilla. Jos silloinkin muuttuu, hyvä on, mutta joku saattaa lyödä päätään seinään koko ikänsä. Oppimatta mitään.

  Tykkää

 4. Oli pakko hymyillä tuolle:”Ei mulla muuta tänään. Kiitos”! Tärkeintähän on että Raamattua luetaan ja yhdessä kokoonnutaan Sanan äärelle. Kyllä Pyhä Henki tekee tehtävänsä ajan kanssa, ei mitään kiirettä. Jumalan Sana on elävä ja ymmärrys lisääntyy kaikilla sopivaan tahtiin. Jumala luo uutta vielä vähän vanhempanakin, koskaan ei ole tylsää. Tässä tämä suunnaton ihme onkin.
  Jumala puhuu tavalla ja toisella, sanotaan Raamatussa. Tässäkin tekstissä on täydellinen loppu jakeessa 29.
  ”Sillä hän opetti heitä niin kuin se, jolla on valta, eikä niin kuin heidän kirjanoppineensa!”
  Iloitkaa ja riemuitkaa, tehkää matkaa kaikessa luottamuksessa ja Herran levosta käsin! 🙂

  Tykkää

 5. Benjamin Turkinilla on opetus, joka vie ahtaille porteille, heikkenemiseen ja kuitenkin voimistumiseen. Jos on aikaa puolisen tuntia kuunnella, saa rukouksen kanssa oppia Israelistahttp://www.portti.org/raamattutunnit/heikkouden_tarkoitus_19082008.mp3

  Tykkää

 6. http://www.portti.org/kuuntele_saarnoja.html, aukenisikohan paremmin. Opetuksen nimi on heikkouden tarkoitus.

  Tykkää

 7. ”Ei mulla muuta tänään. Kiitos” ei nyt pitänytkään paikkaansa. Sain toisen tekstin tuossa myöhäisiltapäivällä ja nyt arvon, että pitääköhän mun se julkaista tänään, kun sen tänään sainkin.

  Kiitos, Virpi, linkistä. Ja kiitos, Tuulikki, tästä: ”Iloitkaa ja riemuitkaa, tehkää matkaa kaikessa luottamuksessa ja Herran levosta käsin!”

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.