Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tilaa hauraalle äänelle

10 kommenttia

WP_20131122_057Soitellaan usein Turun Sinitaivassalilla lyömäsoitinvoittoisella kokoonpanolla. Eilen menossa mukana oli flyygeli, viulu, kolme–neljä djembeä ja rumpusetti. Viulu on tuossa orkesterissa vähiten lyömäsoitin. Välillä meno yltyy jonkin verran äänekkääksi. Miten siinä kolinassa voi kuulla viulun kauniin äänen?

Vastaus on yksinkertainen: muiden täytyy muistaa välillä soittaa hiljempaa. Niin hauras mutta vahvasti elävä ääni kantautuu kuulijoiden korviin asti.

Täytyy välillä muistaa soittaa hiljempaa!

10 thoughts on “Tilaa hauraalle äänelle

 1. Eikun kovempaa… Mikitetään viulu! 🙂

  Tykkää

 2. Hauraalla äänellä voi olla arvokas viesti annettavana. Vaikkapa mustarastaalla, joka maalis- huhtikuussa aloittaa illalla kauniin laulunsa vasta kun muu luonto hiljenee, Minulle se on aina merkki kevääntulosta.

  Tykkää

 3. Niin, ja kivulla ovat myös omat hauraat äänensä.

  Tykkää

 4. Hiljaisuuskin puhuu, usein enemmän kuin tuhat sanaa, pitää vain osata kuunnella. Taito sekin. Viisas teksti sinulta Juha! Kiitos ja siunausta pyhäpäivääsi.

  Tykkää

 5. Jaa-jaa, kun hiljaisuuskin tuli kuvaan niin muistui mieleen Jumalan ja profeetta Elian ”case” Horebin vuorella. On muuten ajankohtaista ”Pyhän Hengen odotuksessa”:

  Jumala läsnä
  hiljaisuus huminassa
  kulkee ohitse
  elävän veden virtaa
  rajuilmojen jälkeen

  Tykkää

 6. Blogitaivaassa on viksuja lukijoita. Ymmärtävät yskän ihan saarnaamatta.
  Minusta oli todella mukavaa välillä vain nojata rumpuun ja kuunnella viulua. Minä ainakin kuulin sen, koska oli aivan vieressä.

  Tykkää

 7. Juha, eikö olekin niin että kaikella on aikansa 🙂 – ja paikkansa. Vaihtelu virkistää tässäkin. Minua vaan inspiroi tuo kokemasi ja käännän sen hengelliseksi. ”Minä ainakin kuulin sen, koska oli aivan vieressä.” Näinhän se on Pyhän Hengen äänenkin kanssa, vai mitä 😉 ?

  Tykkää

 8. Joo-o, tarkoitus tosiaan oli narrata lukijoita kääntämään asia hengelliseksi. Eli ainakin sinä narrauduit. 🙂
  Toisaalta tässä yleisessä metelissä (media, mainokset, kaikkinainen keskustelu) hiljaisuus on usein parasta informaatiota.

  Tykkää

 9. Niipä Juha 😉 ! Kyllä tuo heti tuli mieleeni. Toisaalta emme vielä kovin tunne ja ei aina tiedä mitä voi muutenkaan aina ilmoille ”pamauttaa”. Varsinkin kun olen taas helmikuussa vuoden vanhempi kuin tänään.

  Ai miten se tähän liittyy? No, kun olen pienestä pitäen ”käytetty” kirkossa ja tottunut mm. vanhoihin virsiin niin tämä aika ei niihin taida olla sopiva. Kuitenkin vanhoissa virsissä on aikojen paino ja ne ovat kummunneet syvältä, ei niin hyvinvoivalta ihmiskunnalta, aineellisesti, kuin tänä päivänä. Tosin eivät kaikki voi hyvin nytkään.

  Joistain näistä tämän aamun kommenteista nousikin mieleeni vanha virsi, syvällinen ja rakas, jopa ajan kohtainenkin jos on kykyä se niin nähdä.
  Se on virsi 361. ”Koska valaissee koin tähtönen”. Taitaa uudessa virsikirjassa olla tämänkin virren sanat uudistetut mutta minäpä, Juha, luulen että vielä me joudumme näitäkin hengessämme veisaamaan ennen kuin Herramme saapuu.

  Ei se ylistysvirsistä ja lauluista pois ole, kyynelin molempia ja Herran kasvojen kirkkaudessa kädet kohotettuna sydämen kyllyydestä veisaten.
  Uskotko? 🙂

  Tunnen sinua kohtaan kyllä ns. lukkarinrakkauttakin kun taidat asustella ja ”pyöriä” isieni suvun maisemissa. Isäni j esi-isieni suku on laajalti Turun seudun ja Maskun suunnan asuttajia. Turun yksi kaupunginosakin on nimetty iso-isäni (isän- isäni puolelta)kartanon mukaan…
  Maskussa on vielä museoviraston suojelemana isäni äidin isän paja. Hän oli kuuluisa kyläseppä aikoinaan. Taiteilijana, luonnostani, olen ottanut tämän iso-iso isäni sukunimenkin. Että näin 😉

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.