Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kohtaamisia Kuninkaan Tiellä

12 kommenttia

Edellisen blogini nimi oli ”Joskus”. Tälle piti tulla nimeksi ”Väkevä ja Voimallinen”. Kävi kuitenkin näin että ajatukseni sinkoilevat sinne, tänne, ja sanoja on liikaa.
Aamuyöstä ajattelin kaikkea sitä mitä tähän, kohta menneeseen vuoteen on mahtunut, ja sitäkin minkä Tapio viimeisimmässään mainitsee, eli tätä yhteistä taivalta täällä blogitaivaallamme. Aika vähäiset ovat olleet varmaankin voimamme, mutta hyvän arvosanan saanemme kaikesta ahkeroinnistamme, tai ainakin ne jotka ovat ahkeroineet 😉 !
Selasin omatkin kirjoitukseni läpi kyllä, kun muistelin myöskin kirjoittaneeni otsikolla ”Minä Uskon” ja niin oli. Koskaan ei voi tarpeeksi todistaa uskostaan, ei Herrastaan ja Vapahtajastaan eikä siitä elävästä Sanasta joka meillä Jumalan ilmoituksena Raamatussa on.

Valma, joka kirjoitti täällä ennen, kirjoitti ajankohtaisesta aiheesta tuolla toisaalla ja sai paljon kommentteja puolesta ja vastaan.
Mikä oli aiheenaan? Pari Tv haastattelua eräänä lauantaiaamuna. Kerettiläiseksi papiksi itseään nimittäneen, sekä arkkipiispan. En koskaan katso kyseistä aamuohjelmaa, mutta nyt katsoin. En viitsi sanoa mitä pappi sanoi, se oli minusta Jumalan pilkkaa. Arkkipiispa sen sijaan ilmoitti ettei hän usko Raamattuun vaan Jumalaan. Koska kommentoin jo siellä en paljoa tässä enää, mutta laitoin sinne vastineeksi Room. 10:13-17. –  Saatesanoikseni:” Mikä muu kirja kertoo totuuden Kristuksesta kuin Raamattu? … Kuinka kukaan voi ajatella olevansa viisaampi kuin Jumala. Jos Raamattu ei ole kannesta kanteen Jumalan ilmoitusta ihmiskunnalle, niin eikö silloin ihminen tee itsestään viisaamman kuin Jumala? Minulla ei ole siihen varaa. Alusta loppuun Hän On, Minä Olen!  –
Raamatun lukijoita, evankeliumin rohkeita ja tinkimättömiä julistajia ja opettajia jotka Raamattunsa tuntevat, tarvitaan. Minusta Raamattu on todellakin maailman tärkein kirja, mutta saahan siitä tämän maailman viisaat olla vapaasti toista mieltä. Itse en ilman Raamattua tietäisi missä on Tie, Totuus, Elämä, ja Valkeus! Näin siis siellä.

Väkevä ja Voimallinen! Kuka on tämä Kunnia Kuningas? Sen ilmoittaa mm. Psalmi 24. Herra on kunnian kuningas!
Ja mikä ihmeellisintä me saamme Hänessä tulla olemaan, ja olla, Hänen temppelinsä. 1 kor.3:16. Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä!

Kun tätä ajattelin, välittömästi tuli mieleeni ajankohtainen Luukkaan evankeliumi joka kertoo Jeesuksen syntymästä. Ja sieltä kaikki se kuinka Jumala vahvistaa sanansa useaan kertaan. Hän ilmoittaa Marialle hämmästyttävän uutisen Jeesuksen syntymästä ja asemesta 1:32 -33 ”Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen. Hän hallitsee kuninkaana Jaakobin sukua ikuisesti, eikä hänen valtakunnallaan ole loppua.” Kun Maria sitten menee Elisabetin luo ja kuulee sanat jotka tämä sanoo, Maria puhkeaa ylistämään ja kiittämään Herraa. Sen jälkeen enkelit ilmestyvät paimenille ja paimenet todistavat messiaasta jonka jälkeen vanha Simeon ottaa lapsen syliinsä ja ylistää Jumalaa jne. Emme tietäisi kaikesta tästä mitään ilman Raamatun vahvaa kerrontaa ja todistusta että Jeesus kristus syntyi maailmaan valkeudeksi ja Vapahtajaksi ihmiskunnalle..

Minusta tuo Marian kiitosvirsi on yksi ihanimmista mitä tiedän. Se sopii lukea muissakin yhteyksissä.! ”Minun sieluni ylistää Herraa ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, pelastajastani…”
Minunkin sieluni ylistää ja kiittää, sillä Voimallinen on tehnyt minullekin suuria! Mikä voisikaan olla suurempaa kuin saada olla Jumalan lapsi ja perillinen. Saada vaeltaa Jeesuksen jalanjäljissä ja Hänen ohjauksessaan. Saada tuntea Hänet henkilökohtaisesti ja olla Pyhän Hengen opetettavana ja hoidettavana. Mikä ihmeellinen ja autuas osa, mahtava ja väkevä. Saa ilosta itkemään ja sielun voimaantumaan, saa tuntemaan Elävänsä ja väkevöityvänsä siksi että Herra on Kuningas!

Jesaja 9: Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa valkeus. Sinä teet kansan suureksi, annat sille suuren ilon. He iloitsevat sinun edessäsi niin kuin elonkorjuun aikana iloitaan, niin kuin saaliinjaossa riemuitaan. Sillä heidän kuormansa ikeen, heidän hartioitaan lyövän kepin ja heidän käskijänsä sauvan sinä särjet niin kuin Midianin päivänä. Kaikki taistelun melskeessä kulutetut sotasaappaat ja veren tahrimat vaatteet poltetaan, ne joutuvat tulen ruuaksi. Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu. Hänen harteillaan on herruus, ja hänen nimensä on Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas!

Hän Jeesus, rakas, rakas Jeesus, ei Hän jäänyt kapaloihin, ei ristin puulle, vaan Hän nousi kuolleista ja Elää, elää, elää! Ja tästä elämästä minäkin, ja me kaikki jotka Häntä tunnustamme, saamme elää! Elää ikuista elämää jo täällä, Hallelujaa!

Kiitä Herraa minun sieluni ja kaikki mitä minussa on Hänen Pyhää nimeänsä. Kiitä Herraa minun sieluni, äläkä unohda mitä hyvää Hän on tehnyt. Hän joka antaa kaikki syntini anteeksi ja parantaa kaikki sairauteni, joka lunastaa henkeni tuonelasta ja kruunaa minut armolla ja laupeudella! – Kiitä minun sieluni Herraa! (Psalmista 103)

Kiitos myös teille, kaikille rakkaille sisarille ja veljille, jotka olette täällä Sanaa ja elämäänne jakaneet! Tämä vuosi on ollut elämässäni raskas, mutta teidän avullanne olen jaksanut! Herra on hyvä ja te olette siunatut. Kuinka Jumala teitä kaikkia rakastaakaan.
Kiitos myös tästä mahdollisuudesta saada itsekin täällä kirjoitella! Kiitos Jumalalle että Hän on ilmoittanut itsensä ja meitä rakkaudellaan armoonsa kutsunut jotta saamme tukea toinen toistamme ja olla yhteisellä Tiellä kohti iankaikkista kotia!
Hyvää ja siunattua joulua kaikille henkilöön katsomatta. Herra kanssanne.

 

12 thoughts on “Kohtaamisia Kuninkaan Tiellä

 1. Tykkää

 2. Joulurauhaa Tuulikki sinulle myös ja kiitos aidoista kirjoituksistasi.

  Tuo virsi tuli tekstistäsi mieleen. Sen esittää Kim Borg.

  Tykkää

 3. Ihminen ei voi koskaan kyllin kiittää suurta Jumalaa omasta pelastuksestaan, mutta Hän, Kaikkivaltias tuntee sydämet ja sydänten tilan. Kiitos kauniista kuvasta ja laulusta.
  Itselläni on ollut tänään mielessäni Sakari Topeliuksen sanoin, En etsi valtaa loistoa. Sen sanat ovat uudistetut, mutta minulle on ainoat oikeat nämä aidot ja alkuperäiset 😉 !

  Tykkää

 4. Hyvät sanat ne ovatkin.

  Tykkää

 5. Tulkoon vielä sanotuksi että siteerauksissa käytän Raamattu Kansalle käännöstä yleisemmin, siis jos teksti tuntuu oudolta.

  Vielä tästä ihmeestä jossa Pyhä Henki puhuu samanaikaisesti eri tahoilla oleville uskovilleen. Olin kirjoittanut Valman blogiin Raamatun lukemisen/Sanan tärkeydestä 14.12 ja SRO:n Timo Junkkaala puhui radiosaarnassaan 15.12 samasta aiheesta!
  Minusta näyttää siltä että sitä mukaa kuin vihollinen tekee työtään Raamatun arvovallan murentamiseksi ja jumalattomuuden lisäämiseksi, Jumalan Henki vahvistaa omiaan yhä vahvemmin todistaen Elämän puolesta, – Herramme Jeesuksen ikuisesta olemisesta ja meidän asemastamme Häneen.

  Sydämeni riemuitsee sitä enemmän mitä ahkerammin Herrastani puhun ja Häntä ylistän! Olen kuin kupliva ja nouseva leipätaikina, Taivas on totta!

  Tykkää

 6. Olemme molemmat aikaisemmin kirjoittaneet Minä uskon-otsikon alla ja samalla tavalla eilen aamusta pohdin uskoa ja kulunutta vuotta ja koin tärkeäksi kirjoittaa aiheesta. Poikkeuksellisesti tein tekstin yhdellä istumalla muutamassa minuutissa, joka on minulle aika tavatonta. Marianne kirjoittaa omassa blogissaan hyvin sattuvasti vaelluksesta ja se sopii hyvin omaan taivallukseeni. Hämärän keskellä tulee onneksi selkeitä ja valoisia kohtia jolloin Jumalan läheisyys ja Armon kokeminen valaisee kaiken. Näinä tuulisina aikoina Raamattuun tukeutuminen on ainoa vaihtoehto. Seurakuntaa reivitään nyt moneen suuntaan ja on tärkeää että on ihmisiä jotka seisovat keskellä ja tarraavat kiinni ihmisistä raamattu kädessään. Tarvitaan ihmisiä muurin aukkoihin. Minua harmittaa suuresti se että ihmiset Juoksevat sinne tänne etsien Jumalaa ja ihmeitä vahvistaakseen itseään sen sijaan että pysähdyttäisiin paikalleen ja tunnustettaisiin oma heikkous jolloin Jumala voi täyttää tyhjän astian. Olen huomannut että Jumala pääsee toimimaan monesti vasta kun kaikki oma touhuaminen ja epätoivoinen etsiminen on päättynyt umpikujaan. Silloin Jumala Pyhä Henki tulee ja toimii, silloin tapahtuu myös ne ihmeet.
  Rauhallista ja Siunattua Joulun aikaa sinulle Tuulikki! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

  Tykkää

 7. Yhdyn ylläolevaan kommenttiin.
  Minulle kävi juuri niin, kun omat voimat ja mahdollisuudet olivat absoluuttisesti lopussa, Jumala sai tulla, täyttää ja parantaa. Samalla sain innon lukea Raamattua. Joskus kun rukoilin saadakseni vastauksen erääseen kysymykseen, sain selkeän vastauksen: ”Lue Raamattua”. Nauratti ihan -okei, okei. Luen Raamattua, rukoillen Pyhän Hengen antavan ymmärrystä lukiessani.

  Eihän Jumalaa yksinkertaisesti voi tuntea ilman Raamattua. Ilman sitä meillä ei ole mitään keinoa tunnistaa totuutta valheesta. Jumala ilmoittaa itsensä ennen kaikkea sanassaan, vaikka toki myös monin muin tavoin, joiden Jumalallinen alkuperä varmistuu vertaamalla niitä Raamatun ilmoitukseen. Kun etsimme ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen tahtoaan, niin ihmeet seuraa sitten perässä. Me emme siis seuraa ihmeitä 🙂

  Tykkää

 8. Et tiedäkään Tapio, mitä yllä oleva tekstisi minulle merkitsee.!
  Olen itkuiikka, mutta taas itkettää, kirjoitat kuin minä tunnen sydämessäni, se on ihmeellistä. Et voisi yhtään paremmin ilmaista sisimpäni tuntoja kuin tässä kommentissasi, joskus on vaikea itse löytää sattuvia sanoja.

  Sydämellinen kiitos Tapio, kaikesta mitä olet ollut ja olet, tällä yhteisellä Tiellämme, Jumala sen tietää!

  Minä Uskon, olen kirjoittanut jo 9.1 -13. Siis melko lailla alkuaikoina 😉

  Tykkää

 9. Vappu kiitos!
  Pastorimme tuli viimeisimmän saarnansa jälkeen keskustelemaan tyttäreni ja minun kanssani saarnastaan ja sanoi että monta hienoa ajatusta , mitä hän oli ajatellut, jäi sanomatta.
  Tyttäreni, joka pitää Raamattu tunteja seurakunnassamme, sanoi hänelle että Jumalan Sana on yksinkertaista, mitään ei jäänyt puuttumaan. Se oli tavallaan sama kuin olisi sanonut että ihana pastorimme olisi puheissaan yksinkertainen, me kaikki purskahdimme nauruun.
  Mutta totta on että jos, ja kun, osaa sanoa sanottavansa yksinkertaisesti mutta ruokkien, on Sana kaikkien ulottuvilla ja kaikille mahdollista ymmärtää. Pastorillamme on tämä taito. Hänellä on kultainen sydän, tällä meidän Ari pastorilla. Minulla on sellainen tunne että seurakuntalaiset rakastavat häntä!
  Tällaistakin vielä on, meillä on lämmin yhteisö omassa seurakunnassamme, kiitos Jumalalle!
  Me seuraamme Jeesusta, emme ihmeitä, se on totta. Jos ihmeet seuraavat, se on Jumalan ylimääräistä hyvää. Elämä jo itsessään on kaikkein suurin ihme! Eikä ole päivääkään etten eläisi tätä ihmettä ihmetellen ja kiittäen! Oi, tätä Jumalan armon suuruutta ja rakkautta!
  Siunausta Vappu jouluusi ja elämääsi, Herra On Hyvä!

  Tykkää

 10. Tuulikin mahtava todistus:”Minusta näyttää siltä että sitä mukaa kuin vihollinen tekee työtään Raamatun arvovallan murentamiseksi ja jumalattomuuden lisäämiseksi, Jumalan Henki vahvistaa omiaan yhä vahvemmin todistaen Elämän puolesta, – Herramme Jeesuksen ikuisesta olemisesta ja meidän asemastamme Häneen.”

  Eivät suuret vedet voi rakkautta sammuttaa…Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan on suuri.

  Tykkää

 11. Virpi. Samalla tavalla kuin Tapion tekstit ja kommentit inspiroivat minua, niin sinukin.

  Tämä kommenttisi tuo mieleeni edelleen yhden laulun ja sananpaikan, vanhan käännöksen mukaan. – Ilm.22:14 Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin.

  Ja laulu:
  Niin kuin lähde taivahainen, valtava ja pohjaton, on se rakkaus ja armo, joka Jeesuksessa on.
  Niin kuin haavoitettu peura vaivuin vailla auttajaa, silloin huudon kuullessansa Jeesus auttoi uupuvaa.
  Ihme ihmeiden Oi, kaikki synnit anteeksi mä sain, siksi hyvyyttänsä kiittäin iloiten mä laulan vain.
  Aamun koitossa kun kerran helmiportin saavutan, auki mulle on se tähden Jeesukseni rakkahan.
  Taivaan helmiportit mulle Jeesus on jo avannut. Maasta verellään mun osti. Omanaan on varjellut.

  Tämän opetin Minnalle jo silloin kun hän oli aivan pieni, sitä sitten yhdessä lauloimme aina ja aina, silloin kun vain voimme.

  Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan on” ihme ihmeiden”. Kuinka sitä kerran saammekaan hämmästellä kun sen kokonaisuudessaan ymmärrämme uusina luomuksina, kirkastetussa ruumiissamme, Taivaan Valtakunnan todellisuudessa 🙂

  Tykkää

 12. Tapiolle vielä! ”Näinä tuulisina aikoina Raamattuun tukeutuminen ON ainoa vaihtoehto”!!
  Aamen!
  Hämärän keskellä, todellakin saamme ajoittain kokea Jumalan ylenpalttista hyvyyttä ja selkeyttä omassa hengellisessäkin elämässämme ja näemme kirkkaasti mikä on oma osamme ja mikä Kristuksen osuus kaikessa.
  En tarkoita että vähättelisimme omaa osuuttamme mutta armosta kaikki lähtee, ja kun se siitä lähtee, saamme nähdä itsemme arvollisina palvelemaan siinä tehtävässä johon Herra meitä käyttää.
  Kun kuitenkin ihmisiä olemme, välillä on hyvä joutua uudelleen muokattavaksi savenvalajan käsissä. Ei uutta viiniä lasketa vanhan päälle. Kiitos Jumalalle. Kiitos että saa myös murtua ja väsyä. Kiitos että HÄN ON ja Hän on uskollinen ja armosta rikas, Hän tahtoo aina parastamme!
  Kiitos Jeesus!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.