Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tässä olen

5 kommenttia

Tapahtui ketjureaktio. Minä inspiroiduin, puolestani, Tapion viimeisimmästä Pyhää Henkeä koskevasta tekstistä niin että jatkan ketjua, johon hän inspiroitui Heikin tekstistä. Yleensä kirjoitan hyvinkin nopeasti ja intuitiivisesti, mutta nyt olen ensin joutunut etsimään Raamatusta tietoa ja ajatusta siitä, mitä tulisi kirjoittaa. Tukea ja rohkaisua Jumalan Sanasta.

Ensimmäisenä tuli mieleeni korinttilaiskirjeen 13 ja 14 luvut koska kielillä puhumisen armolahja on itselleni ollut korvaamaton apu ja tuki uskon elämäni varrella. Tosin vastustin sitä väkevästi aikanani ja pidin todella kummallisena. Sanoinkin etten koskaan puhu kielillä, enkä muutenkaan koe mitään sellaisia vaikutuksia joita näin ja kuulin toisten kokevan. Se oli -70 luvun herätyksen aikoihin. Vahvasti silloin ”todistin” etten koskaan puhu kielillä ellei Jumala ota itsekontrollia minulta ja tee siten minusta vastustuskyvytöntä. No, niin sitten kävi.
Ei ole tarpeen tästä sen enempää, muuta kuin, että minulle Herra Jeesus on ilmestynyt Pyhässä Hengessä juuri voimakkaimmin kielillä rukoiluni/puhumiseni kautta. Kielillä rukoillen saan rakentua pääsemällä sellaiseen suoraan yhteyteen Kaikkivaltiaan Jumalani kanssa, kuin en mitenkään muuten. En puhu julkisesti kuin korkeintaan sellaisessa seurassa jossa se on ”normaalia” ja silloinkin hiljaa, muita häiritsemättä, ellei ole kyse profetiasta. – Muutenkin, kuin tältä osin Tapion teksti oli useamman lukukerran arvoinen, koska siitä avautui joka kerralla enemmän ja syvällisemmin asiaa tälle ajalle.

Luin siis ensimmäistä korinttilaiskirjettä koska aamuyön tunteina käsitin uudella tavalla jotain rakkaudesta. Mutta aloitin alusta 1-3 varsinkin 3:10-16, 23 ja 4:5-7. Suosittelen. Tämän jälkeen tapahtui jotain ennakoimatonta, minut siirrettiin 1 Sam.2 :1-10 ja siitä kolmanteen lukuun. Yleensä kun Pyhä Henki alkaa ilmoittaa minulle jotain alkavat kyyneleet nousta silmiini. Minä en tiedä pitäisikö tästä kirjoittaa koska tämä on yhtä henkilökohtaista kuin kielillä rukoilemiseni. Nämä ovat niitä joita Jumala armossaan antaa omilleen lahjoina ja jokaisen yksilölliseen tarpeeseen, mutta niillä saattaa olla myös tarkoitus tulla julki jonkin toisen ihmisen rakennukseksi. Sen tähden on oltava se mieli joka oli Samuelilla kun Eeli häntä rohkaisi; Puhu Herra, palvelijasi kuulee”. Suuri opetus on vielä 3 luvun jakeessa 18 jossa Samuel joutuu kertomaan pappi Eelille surullisen viestin Eelin kysymykseen mistä asiasta Herra oli Samuelille puhunut. ”Niin Samuel kertoi hänelle kaiken salaamatta häneltä mitään. Eeli sanoi: Hän on Herra. Hän tekee, mitä hyväksi näkee.”  Uutinen jonka Samuel kertoi oli raskas, mutta Eeli oli nöyrä eikä kapinoinut Jumalaa vastaan, hän tyytyi Jumalan päätökseen ja suostui siihen kapinoimatta.

Aamuyöstä minua itketti kaikki se eripura jota sielunvihollinen on aikaan saanut uskovien ja eri seurakuntien välillä. Ajattelin miten voisin/ voisimme yhdessä tuoda tervettä iloa, rauhaa ja rakkautta tähän ihmisten maailmaan, niin että olisimme Jumalan voimaa täynnä, ja pääsisimme kaikki samasta riemusta ja elinvoimasta osallisiksi, masentuneen hengen sijaan. Kun luin tuota ”rakkauslaulua” korinttilaiskirjeestä (mm.) niin, ensiksikin mitä kielillä puhumiseen tulee, siinä on täydellistä opetusta siihenkin miksi se kuulostaa joidenkin korviin torjuttavalta. Maailmassa on lukemattomia kieliä joita harvat ovat kuulleet. On menneitä kieliä ja ehkä tuleviakin, mutta on myös enkelten kielet. Sillä perusteella siis, ettei joku kieliä opiskellut tunne jotain kieltä, ei todista ettei kieli olisi todellinen. Tämä on sivujuonne, mutta katsoin tarpeelliseksi mainita. Tärkeintä on rakkaus jonka kautta kaikki arvioidaan. Kun luen tätä 13 lukua tällaiseen rakkauteen ei pysty ihminen:” Mutta kun tulee se, mikä on täydellistä, katoaa se mikä on vajavaista”! Ei katsota itseemme, ei toinen toisiimme vaan Ylös ja ulos! Luetaan 3:10-16. Kristus on ainoa perustus. Riemuitaan siitä että nimemme on elämän kirjassa Kristuksen Jeesuksen täytetyn työn tähden ja nähdään se rakkaus jonka hän on täyttänyt ja annetaan sen silata kullalla myös lähimmäisemme maallinen olemus.

Galatalaiskirje 5:16, 22-26  ja kuudesluku kokonaan, poimin siitä 4,9,10 ja 18 jakeen: Tutkikoon kukin omat tekonsa. Silloin hänellä on kerskumista vain siitä, mitä hän itse on, vertaamatta itseään toisiin… Ja kun hyvää teemme, älkäämme väsykö, sillä aikanaan saamme niittää, jos emme lannistu. Niin kauan kuin meillä siis on vielä aikaa, tehkäämme hyvää kaikille, varsinkin uskonystäville.

Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän henkenne kanssa, veljet –  ja sisaret. Aamen!

5 thoughts on “Tässä olen

 1. Jossain näistä viimeaikaisista blogeista jonkun kommentissa oli toivoa ja iloa tuottava loppulause. Siinä kommentoija sanoi että on huomannut myös uskovien yhdistymistä ja lähentymistä toisiinsa. Näin onkin, on todellakin myös sitä uutta jota Jumalan Henki synnyttää kokoajan sekä perinteisissä seurakunnissa että niiden ulkopuolella Jeesuksen rukouksen mukaisesti. Se vaan näkyy ja kuuluu vähemmän kuin mitä media tuo julki. Ehkä meidän toivotaan näkevänkin vain se mikä on kielteistä.

  Tämä tekstini voi olla vaikea lukea koska en, tilaa säästääkseni, kirjoittanut tekstiin niitä raamatunpaikkoja jotka mainitsen. Vaatisi siis vähän vaivaa lukea ne itse, ja sen lisäksi vielä sekä Heikin että Tapion tekstit alustukseksi.

  Tänä aamuna ajattelin kuinka moni nainen, vanhassa testamentin kertomuksissa, sai odottaa lasta siihen asti kun luonnollinen raskaaksi tulo oli ohitettu ja sitten Jumala tekee ihmeen. Minulle se puhuu siitä ettei kannata menettää toivoaan vaikka joutuisi vastausta rukouksiinsa odottamaankin.

  Minkä Jumala lupaa sen hän tekee ja Raamattu on täynnä Jumalan lupauksia.
  Jotkin niistä tosin tapahtunevat niin ettei itse ole näkemässä/kokemassa. Joka tapauksessa, Taivaan valtakunnassa on monta suurta ihmettä ja iloa. Joten rohkeutta! Pyhä Henki on raittiuden, rauhan ja voiman Henki (ym.) onhan hän samaa olemusta kuin Isä ja Poika. Ihmisen ja vihollisen voima on mitätön tämän Pyhän Kolminaisuuden Voiman edessä nyt ja maailman loppuun saakka.

  ”Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. Autuaita ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi oikeus elämän puuhun ja että he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin….Minä, Jeesus, olen lähettänyt enkelini todistamaan teille tästä seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen sukuaan, S e K I R K A S aamutähti”. Henki ja morsian sanovat: ”Tule !” Joka kuulee, sanokoon: ”Tule !” Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon LAHJAKSI ELÄMÄN VETTÄ!”
  Ilm. 22:13,14,16.17

  Tykkää

 2. Kiitos Tuulikki. Hyvä ja avoin ajatustenvirta sinulla:)

  Tänä aamuna ajattelin Edenin puutarhaa. Sitä, kuinka Jumala, joka on henki, kävi Raamatun mukaan keskustelemassa ensimmäisen ihmisen, ihmisten kanssa illan viiletessä.
  Ihminen, Adam ja Eva, olivat maan tomusta luotuja,joihin Jumala oli puhaltanut elämän hengen.
  Mietin,että Adam ja Eeva kävivät keskustelua , kuten Raamattu sanoo ”hengessä ja totuudessa” Jumalan, Hengen, kanssa.
  ”Tuhansin kielin oi jos voisin mä Jumalaani ylistää,” lauletaan ja luotetaan, että Herra, luova ja eläväksi tekevä ja yhteyttä meihin haluava.

  Tykkää

  • Kiitos Virpi!
   Ellen ole aikaisemmin sanonut;) niin sinulla on lahja löytää kaikesta olennainen. Minunkin pääni sisäisistä 🙂 se vasta ihme on!

   Usein olen itsekin ajatellut tuota ihmeellisen ihanaa yhteyttä, joka ihmisellä oli Jumalan, Isänsä kanssa ennen syntiin lankeemustaan. Kuinka Jumala rakastikaan luotuaan ihmistä, johon hän laittoi kaltaisuutensa voidakseen olla tämän kanssa lähes tasaveroinen ja saadakseen olla yhteydessä ajattelevaan ja itseänsä ilmaisevaan olentoon. Loihan hän eläimet ja kasvitkin, mutta ihminen oli hänen rakkain luomuksensa.
   ”Tuhansin kielin oi jos voisin mä Jumalaani ylistää” yksi kauneimmista lauluista joka on tehty. Kyllä me saammekin, sekä nyt että viimeistään iankaikkisuudessa, eikä sillä ylistyksellä ole rajoitteita eikä loppua!
   Siunausta pyhäpäivääsi ystäväni.

   Tykkää

 3. Lukutoukkana iskin nyt Jouko Ruohomäen karismaattisuuden kutsu nimisen kirjan kimppuun.
  Ihan hyödyllistä luettavaa tutkittaessa karismaattisten ilmiöiden historiaa. KYllä noistakin kuvauksista löytyy rakkauden ja yhteyden viesti. Jeesus tarkoitti seuraajansa rakastamaan toisiaan ja muitakin. Rakkaus on kuin mesi, joka houkuttelee mehiläisiä. Se on ihmisen perustarve. Jumala loi meidä trakastamaan itseään ja toisiamme. Ja lupasi vielä Pyhän Hengen = rakkauden Henki voimaksemme. Itsekin olen saanut tuntea tätä.
  Miksi meitä ihmisiä kuitenkin kiinnostaa väittely oppikysymyksistä Eikö oppi ole sitä mitä yritämme ymmärtää näkymättömästä maailmasta, mutta voimmeko täällä maanpäällä ymmärtää vielä kaikkea.
  Me teemme mielellämme kaavoja kokemuksistamme ja odotamme, että Jumala toimii aina samalla tavalla. Kuitenkaan me emme voi rajoittaa Jumalaa. Hän toimii niinkuin viisaudessaan näkee parhaaksi.

  Tykkää

 4. Eira-Tuulikki ❤ 🙂 ! Kiitos, ihana kommentti.
  Rakkaus ON ihmisen perustarve, onhan ihminen Jumalasta lähtöisin ja Jumala on rakkaus. Koskaan ei maanpäällinen rakkaus ole niin täydellistä että se tyydyttäisi ihmisen kaikkein syvimmän rakkauden kaipuun.
  Kirjoitin täällä aikaisemmin blogin Muukalaisuudesta luettuani Erkki Jokisen kirjan nimeltä "Muukalainen".
  Riemastuin valtavasti kun se kirja antoi minulle vastauksen todella moneen itseäni ajatteluttaneeseen asiaan. Siinä hän sanoi mm. sen, minkä olin jo itsekin päätellyt, että ihmisen syvässä muistissa on, Paratiisista karkotetuksi tulemisen, ikuisena ikävänä päästä takaisin siihen yhteyteen, jonka hän menetti Luojaansa Jumalaan, Isäänsä syntiin lankeemuksensa johdosta. Kaiken kaikkiaan kirja oli minulle erittäin vahvistavaa luettavaa ja tuki ymmärrystäni.

  Onhan meillä Jumalan lapsina tarve ja halu tutkia Sanaa ja etsiä ymmärrystä myös siitä maailmasta, joka meissä vaikuttaa juuri Pyhän Hengen kautta. Siitä näkymättömästä, joka usein on todellisempi Hengestä syntyneille, kuin tämä näkyvä.
  Mutta totisesti emme saa rajoittua omiin kokemuksiimme.
  Saamme niistä riemulla todistaa, koska rakastamme Häntä joka on meidät Hengellään synnyttänyt, mutta Jumala kohtaa kaikkia sillä ainoalla oikealla ja hoitavalla tavalla, joka vain Hänelle on mahdollista.
  Aivan juuri niin kuin kirjoitatkin!
  Olen iloinen että tulit 🙂 Herra siunatkoon sinua nyt ja aina.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.