Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

21 thoughts on “Hämärällä kujalla, kaidalla tiellä

 1. Kiitos kun palautit olennaisimman!

  Tykkää

 2. Eipä kestä. Kiitos, että ehdit lukea 😉

  Tykkää

 3. Olen – lähes – sanaton. Mietin nimittäin, että mitähän ajatuksia tuo kuva herättää tai mitä siitä osaisi sanoa. Kaikesta ei tarvitse edes tällaisen hölösuun selitellä. Haluan siis alleviivata sanomattomuuttani sanomalla edes jotakin.

  Mikä tuosta kuvan vasemman alakulman seutuvilta kulkee kiiltäen ylös?

  Tykkää

 4. Mikä lie valohalo.
  Tästä kuvasta eksisteeraa vähän väljempi ja parempi versio.
  Tuli kyllä otetuxi puhuva kuva. Olen miettinyt, että onko kuva kaunis vai uhkaava vai mikä lienisi. Oliskohan hiljaisuudessaan monisanainen.

  Tykkää

 5. Otsikosta ja kuvasta saisi monenlaista tekstiä. Lukemiseen ei kauaa mennyt 😉 mutta muuten pysähdyin/inspiroiduin ja jouduin aivomyrskyyn, mielenkiintoista! Jos joku alkaa kertoa jotain, mistä sitä tietää millaisia tarinoita tästä syntyy, mahtavaa. Mitä itse ajattelet Juha?

  Tykkää

 6. Ej muuta kuin tekstiä kehiin; vaikka runomuodossa.

  Tykkää

 7. Minusta kuva on lämmin. Ei uhkaava. Huomaan ajattelevani, että kaksi on kulkemassa jonnekin Ehkäpä arki-iltana, kotikadulla. Kehonkieli viestii, että heillä on yhteys toisiinsa. Eteenpäin 🙂

  Tykkää

 8. ”Maan korvessa kulkevi lapsosen tie”?
  Monet varmaan muistaa nuo pienet taulut missä kaksi lasta kulkee rikkinäistä siltaa ja enkeli suojelee. – Tässä kuvassa on pimeä ilta, kuja on kapea ja ahdas, mutta nuo kaksi näyttävät pitävän toisiaan kädestä kiinni.
  Vaikka enempi maailmassa on pimeää kuin valoisaa ja kujat usein hämäriä, niin kun ja jos, olemme löytäneet päämäärän ja kuljemme sitä Tosi rakkauden kanssa käsi kädessä jaksamme perille.
  Ja vaikka kaidan tien varrella harvemmin on parrasvaloja, niin vaikka olisikin, himmeitä keinovaloja olisivat tämän maailman valot sen todellisen kirkkauden rinnalla jota kohti olemme matkalla.?
  Näin minä näin, yhden version? 🙂

  Tykkää

 9. Kiitos Tuulikki. Kyllä minäkin sen yhteyden kuvan pariskunnan kesken koen. Minulla synkkyyttä vähentää tietoisuus siitä, että kadun ympärillä ovat vähän valoisampia ja kauniita.

  Tykkää

 10. Tuulikki

  Tuon laulun sovituksessa, jota laulaa Mikko Alatalo, minua ihmetyttää kohta ”…ja mä melkein toivoisin, että saisit suojaksesi samanlaisen enkelin”

  Miksi tuo m e l k e i n?

  Tykkää

 11. Suojelusenkeli-virressä ei ole melkein-sanaa.
  Alatalo puolestaan ehkä pelkäsi, että suo ”sä” vie hänen suojelusenkelinsä 😉

  Tykkää

 12. Ahneus maailmassa on laajentunut eikä toivoa enää pistetä Jumalaan eikä yhteistä vastuuta hyvästä haluta kantaa. Sen seurauksena ihmiset kuuluvat soittavan yhä pienemmistä asioista hätäkeskukseen. Ehkä moderni versio suojelusenkelitaulusta olisi suojelu[s]poliisitaulu: virkapukuinen poliisi saattamassa kahta ikäistään vanhempaan tyyliin pukeutunutta varhaismurrosikäistä lähiön alikulkutunnelin läpi. ”Nyt tunnelissa kulkevi pissisten tie. Heit ankara poliisi lähiöön vie…”

  Jep. Enkelit olisivat polliisia parempia, koska enkeleitä kai toivovat ne, jotka tajuavat oman vastuunsa toisten ihmisten turvallisuudentunteesta.

  Tykkää

 13. Kiitos ”pojat” 😉 ! Tiedän ettei tytötellä eikä pojitella saisi, mutta olette niin kivoja ja herttaisia että tekee mieli. 😀 Kiitos ja oikein herkkää, iloa ja valoa täynnä olevaa viikonvaihdetta!

  Tykkää

 14. Väliin olikin tullut Tero? Tarkoitin edellisen viestini Juhalle ja Toivolle pääasiassa.

  Tykkää

 15. No ehdinkin jo ihmetellä, että mikä minun viestissäni kirvoitti käyttämään sanaa ”herttainen”. Kirjoittaessani nimittäin mietin, että passaako käyttämäni sarkasmi tänne lainkaan.

  Tykkää

 16. Kun tässä nyt vielä paikalla olen vastaan Terolle vaikka Juhan blogi onkin. Kyllähän täällä sarkasmia viljellään, mutta minä en sitä aina oikein ymmärrä, ihan vain yksinkertaisuuttani?!? Yritän kommentoida vain niitä jotka puhuvat ymmärtämääni kieltä ja jätän muut sikseen.

  Tykkää

  • Sarkastisessa huumorissa on aina riskinsä, sen tiedä. Kun se menee pieleen, se ei toteuta sitä hyvyyttä, jota niin monessa kommentissani olen peräänkuuluttanut. Arvosteluni kohdistuu vallitsevaan kulttuuriin, ei Suojelusenkeli-lauluun. Toivottavasti en aiheuttanut pahaa mieltä.

   Tykkää

 17. 😀 aika hyvin tuo polliisijuttu on ymmärrettävissä. Nyt poliisikonstaapelit astelevat mielessäni virren tahdissa. Kaiken maailman korvamatoja.

  Tykkää

 18. Tero. Noin 8 päivää sitten kysyit tässä ettei kai sarkasmisi loukannut. Ei, sen verran on nahkaa parkittu ja muutenkin tässä alkaa pikkuhiljaa olla sen verran aikuisen iässä että kaikki sopii 😉 . Harva mitään pahaa tarkoittaa, jokaisella vaan on oma tyylinsä. Eihän täällä uskaltaisi mitään kirjoittaa jos pitäisi koko ajan pelätä loukkaavansa jotakin.
  Ihana ilma tänään, pitänee lähteä tuulettumaan 😉 . Hyvää viikonloppua.

  Tykkää

 19. Kiitos, Tuulikki! Ilma on ihana ja ulkoilu houkuttaisi. Noita puupaattivanhuksiakin pitäisi käydä hoitamassa. Vaan flunssa on nyt vienyt kyllä enimmät voimat. Lepäilyyn menee tämä päivä ja varmasti myös huominen. Harmi, tiet olisivat nyt valoisat kulkea. Vaan Herralta tuli tämäkin tauti, eikä tämä sentään taida lannistaa, vaikka muutamaksi päiväksi varmaan vähentää touhuamista. Huomenna on pyhä, joten levättyä tulee. Vielä kun osaisin jotenkin erityisesti pyhittää sen. Piti nimittäin mennä tuomasmessuun huomenna, mutta varmaan nyt on viisaampi olla vain kotosalla. Toivottelen siis pyhää pyhää! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitosta vaan, ja Herrammekin tarvitsi lepoa 🙂 !
   Oletko pyhäisin ollut sen verran kotosalla että olisit ehtinyt tutustua Radio Dein pyhäpäivän hartauksiin, hyvää on! Ja ”täti” tässä muistuttaa myös Raamatun aukaisemisesta ;). Mutta jos oikein kova tauti on päällä, niin lepo vaan.
   Ihana oli ilma, kotiuduin tyttäreni avustamana, juuri kesäpaikaltamme noin parinkymmenen km. päästä tästä länteen. 😀 Oi että oli ihanaa, mäntymetsä ja korkealla kalliolla pienoinen mökki, mutta eniten se on ulkoilupaikka, ei asuttava. Pyhää Pyhää sinullekin Tero!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.