Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

”Löydätte ne heti”

7 kommenttia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Menkää tuolla näkyvään kylään. Siellä on aasintamma kiinni sidottuna ja varsa sen vierellä; löydätte ne heti. Ottakaa ne siitä ja tuokaa minulle.

– Miten niin heti? Eikö olisi parempi katsoa naapuripihalle, jos sielläkin olisi aasintamma varsoineen. Vaikka parempi. Jos on niin kumpi tuodaan? Ja mitäs jos tuodaankin väärä – meneekö sitten koko tuleva historia uusiksi? Ja entäs jos omistaja alkaakin panna hanttiin?

– Hei kaverit, minä sanoin, että löydätte ne heti.

– Niin mutku…

 

Väite: Jos Jumala lähettää ihmisen hommiin, niin Hän antaa myös niin selkeät ohjeet, että ei tarvitse alkaa mutkutella?

Onko kommentteja?

7 thoughts on “”Löydätte ne heti”

 1. Tottelevaisuuskoe kysymyksessä ja kuvassasi vastaan ihmisviisaus luulisin, tai tulkitsen yhdistelmän näin, mun järki vie kanssa joskus harhaan, varsinkin kun en kärsi mielikuvituksen puutteesta.

  Kyllä raamatussa sanotaan, että minä olen tehnyt polkunne suoriksi, mutta te itse keksitte siihen monia mutkia. Aika mahdottomalta tuokin ohjeistus, mikä kuvassa on näyttää. Toteutukseen täytyy keksiä lisäohjeistus tai lisätä mielikuvitusta.

  Siis pitäisi mennä kaikkien katseet kiinnittävän aidan alta tai raosta kiuaskivien päälta aidan toiselle puolelle puoliviistoon kuten liikettä osoittava merkki kehottaa. Hankalaksi on tehty.
  Onko tuossa vielä tuli alla, että jalapohjat kärventyy samalla yrityksellä ? Entä jos juutun kiinni aidan tälle puolelle laiskuuteni tai liikapainoni takia tmv. syystä, en pääse kapeasta portista sisään.

  Monet nykyajan uskonnotkin on tehty sekaviksi ja vaikeasti käsitettäviksi. Ohjeistusta on melko mahdotonta noudattaa sekavuuden ja harhaan johtavien viitteiden takia, että epäonnistumisen riski pelkoineen on kertoimeltaan korkea. Siinä varmasti osa alkaa jo panna hanttiinkin kuten minä ja järjestelemään tuota yhdistelmää loogisemmaksi. Tuola pikaruokalassa taas olen oppinut, että mitä useampi kokki sitä sakeampi soppa. Onneksi Jumala kaikessa rakkaudessaan on päättänyt pitää itsellään maailmankaikkuden suvereenisuuden. Tehtävän onnistuneseen suorituseen annetaan yksi selkeä neuvo: Usko herraan Jeesukseen niin sinä pelastut”

  Tietääkseni mitään muuta ohjetta ryöväri ristinpuulla ei edes ehtinyt noudattaa ja onnistui.

  Niin yksinkertaista se on: Armo riittää siinä on sinulle kylliksi ohjeistusta. Miten ihanalta tuntuu Jumalan lasten vapaus. ”Saa vapaudessa laulaa ja illoin tullen käydä lepäämään” Aamulla taas Jumala huolehtii ja on armo uus. Taivaallinen isä johdata minua sitä tietä mitä minun tulee käydä.
  Sinun viisautesi on niin korkea ja niin paljon meidän ajatuksiamme korkeampia, että tasoita minunkin polkuni ja varjele sokeilta oppailta ettemme kuoppaan kaatuisi. Amen.

  Liked by 2 people

 2. Hän,jeesus, joka noin sanoi, tiesi kyllä mitä teki. Muistan jostakin lukeneen skeptisen väitteen, että homma oli ennalta sovittu. Se olisi kenties voinut olla mahdollistakin, mutta ei enää tämä, jossa Jeesus osoitti huomaavaisuutta yleisiä tapoja kohtaan

  ”Mutta ettemme heitä loukkaisi, niin mene ja heitä onki järveen. Ota sitten ensiksi saamasi kala, ja kun avaat sen suun, löydät hopearahan. Ota se ja anna heille minun puolestani ja omasta puolestasi.” (Matt. 17:27)

  Liked by 1 henkilö

 3. Nyt pitää varovasti kysyä, että mitkä ovat meidän mahdollisuutemme tehdä Jeesuksen tai Jumalan pyyntöjä tai käskyjä vastaan. Minulle kumpikaan ei ole esittänyt kysymystä, että tekisitkö niin vaiko näin. Pyhä Henkikin tuntuu olleen hiljaa. Kun ei vain loistaisi poissaolollaan. Kehtaan arvella, että kolmiyhteinen Jumala hoitaa minun asioita johdatuksellaan, eikä anna liikaa valinnanvaraa, sillä sellaista minä en kestäisi. Vaan kaikesta huolimatta minun on vaikea luottaa johdatukseen ja omantuntoni ääneen. Viime viikkoina se on äännellyt siitä, että tuonko Ruotsista itselleni pienen, kauniin puuveneen kunnostettavakseni. Kauniilla veneillä on oma arvonsa, mutta eiköhän maailmassa ole suurempiakin tarpeita. En taaskaan osaa sanoa kuin että tapahtukoon Hänen tahtonsa, koska niin tapahtuu kuitenkin. Esitän vain kainon pyynnön: älä satuta minua enempää kuin ennakolta arvelen kestäväni.

  Sitten toista asiaa:

  Jeesus Nasaretilaisella historian henkilönä taisi olla oikeus sopia asioita sen mukaan kuin sen ajan ihmisillä siihen oli vapaus ja valta. Hän siis sai myös lainata aasia ilman että se vaikuttaa Hänen olemuksensa jumalallisuuteen. Raamattu ei kai pidä aasintammaa ihmeenä. Toteaapa vain, että Jeesus pyytää tuomaan sen. Palauttamisesta ei sitten puhutakaan, muistaakseni. (Muistaminen todella ON Jumalan ihme!) No, niin tai näin, olipa Jeesuksella näkemys toisaalla olevasta asiasta tahikka sitten ennakolta tehty sopimus, niin se ei muuta hänen asemaansa Vapahtajana. Ei kai kaiken evankeliumeissa tarvitse olla mystistä ihmettä. Kehtaan jopa arvella, että monille ihmeille olisi olemassa selitys. Sekään ei poista Kristukselta hänen asemaansa Vapahtajana.

  Liked by 1 henkilö

 4. Tero loistava kirjoitus. Loistan kanssa poissa olollani tältä koneelta, että pääsen messuun aamulla.

  Tykkää

 5. Kiitos kiitoksesta!

  Tykkää

 6. Me saame jokainen olla näkemässä ihmeitä kun tottelemme Herran säskyä joka sanoi;” menkää niin löydätte ……..”Tästä samalaisista asiosta tulee monesti todistusta myös Suomessa ja kuinka Herran sana toteutuu ja hän näkee jo edeltä päin kaikki mitä pitää nähdä meidän parhaaksi ja Jumalan kunniaksi ja näin siunaus koskettaa usko kasvaa ,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

 7. Oikean ratsun valitsemiseen ehdottaisin ekumeenisen Juhta- ja juhlatoimikunnan perustamista.
  Yleensä olemme erinäisissä valio-, toimi- ja johtokunnissa todenneet, että meistä aaseista ei ole pulaa. 😉 Ei tarvitse ulkopuolelta etsiä.

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.