Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

NW Himos, Jumala toimii!

8 kommenttia

Älä soimaa pimeyttä vaan sytytä kynttilä!

Vuorokausi New Wine elämää Himoksella on takana ja siskolikan pojilla on iltavilli. Naapurimökillä yli kymmenpäinen nuorisolauma grillaa makkaroita hersyvän naurun säestyksellä. Ennen yöpuulle painumista kelailen päivän tapahtumia. Tänne tultaessa päätin, että jätän ponnistelemisen ja yrittämisen pois. Väsynyt mieli ja sielu kaipasi Pyhän Hengen uudistavaa voimaa ja kotiinpaluun tunnetta. Jokaisella meillä on oma viitekehyksemme ja on ilmeistä, että voin allekirjoittaa ne arvot, jotka täällä kohtaan. On helppo lukea arvot NW:n sivuilta, mutta sivut eivät pysty välittämään sitä miten niitä eletään todeksi. Sitä miten Jeesus tulee seurakunntansa välityksellä lähelle ja lohduttaa. Lohtu on se jota tällä hetkellä eniten tarvitsen.

Aamun ensimmäinen kohtaaminen toi eteeni tuon avauslauseen Simo Lintisen suulla. Omaan pimeyteeni syttyi valo, joka valaisi sisintäni ja paljasti pienen pojan, joka yli 40 vuotta sitten etsi toveruutta ja lohtua. Pienen pojan, joka alkoi elää miellyttääkseen muita ja on tehnyt sitä siitä lähtien. Pyhä Henki hellävaraisesti näytti asioita, joista tarvitsin vapautumista ja anteeksiantoa, jotta voisin olla taas oma itseni, lapsi joka kirkkain silmin jatkaa matkaansa.

Tuon näky silmissä olen tehnyt matkaa koko päivän. Tähän liittyy kaikkeen liittyy 2.Kuningastenkirjan 6.luvun kertomus Profeetta Elisasta joka pyytää, että Herra avaisi hätääntyneen palvelijan silmät näkemään millaiset ovat Jumalan sotajoukot näkymättömässä maailmassa. Raamatun kohta on ollut itselleni tärkeä, sillä se toisaalta kertoo siitä, että on olemassa jotain mitä emme näe ja sen, että olemme sodassa. Sotaa käydään meistä. Kun rukouspalvelija lähestyi minua tuolla raamatunkohdalla tiesin että Jumala on kuullut minua. Oli vapauttavaa jättää omat taakat ja synnit Jeesukselle ja kuulla synninpäästö toisen suusta ja saada siunaus.

Päivän seminaari sisälsi riemukkaita kohtaamisia Some-maailman ystävien kanssa mutta sen kaiken kertominen vaatii oman jutunsa ja jospa sen joku meistä blogitaivaan lampaista kirjoittaakin.

Iltatilaisuus meni sydän kevyenä ylistäessä vaikka, joku saattoi tulkita märät silmäni toisinkin. Koin, että olin vihdoin vapaa ylistämään Jumalaa, niinkuin minun se kuuluu tehdä, katsomatta ympärilleni ja miettimättä muut tekevät. Ainoa jota halusin ylistää ja miellyttää oli Jumala. Voihan joku kysyä, että pitääkö Jumalaa miellyttää, vastaan siihen jo etukäteen, että en tiedä, mutta sitä minä minä haluan tehdä!

Ilta päättyi kahteen merkilliseen kokemukseen. Minulla ei aikaisemmin ole ollut lempivirttä, mutta Simojoen Pekka tutustutti minut vuosi sitten virteen 600 ja siitä lähtien sen sanoma, johtuen virsirunoilijan kohtalosta, on ollut minulle tärkeä ja rakas. Aamulla löysin siitä Katajaisen kansan tekemän version joka toi mieleen sen valon jossa virren tekijä on saanut olla keskitysleirin pimeässä maailmassa. Kun sitten Illan rukouspalvelussa ylistybändi yllättäen alkaa soittamaan kyseistä virttä avutuivat viimeisetkin padot sisimmästäni mielessäni. Sydämeni sopukoista nousi kiitos ja sanat avoin valtakirja sekä ajatus viedä oma paikkakuntani Jumalan eteen. Niiden kanssa menin Rukouspalveluun.

En tiedä kuinka moni on ollut vastaavassa tilanteessa mutta tässä kaksi esirukoilijaa laittoivat kätensä olkapäälleni ja alkoivat rukoilla puolestani ja minä suljin silmäni. Tunsin kun joku kolmas liittyi rukoilijoiden joukkoon ja laski kätensä päälleni kohta tunsi miten ympärilläni oli joukko rukoilijoita. Kun sitten avasin silmäni ketään kolmatta tai ketään muitakaan ei näkynyt ja taisin olla melko hölmön näköinen kysyessäni ettei teitä olekaan kolmea. Isä oli Pyhässä hengessä ottanut minut syleilyynsä lohduttaen lastaan. Sitä mitä hän sillä avoimella valtakirjalla tekee, se jää nähtäväksi.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

8 thoughts on “NW Himos, Jumala toimii!

 1. Tapion kirjoituksesta tulee ainakin minulle sellainen tuntu, että sitä ei ole väsäämällä väsätty, vaan että se on tulemalla tullut.

  Liked by 1 henkilö

 2. avain on lapsi
  pimeydestä valoon
  matkaa perille
  ylistystä lohdussa
  hengestä sen voima

  Liked by 1 henkilö

 3. Toivo vei sanat suusta. Ihanasti pulppuaa sanojesi lähde, hälyn ja liikutuksenkin läpi.
  Joskus saa yheisössään olla ja jaksaa olla tekijänä ja joskus taas vastaanottajana ja olijana ja kumpikin on hyvä paikka, kaikella kun on aikansa auringon alla ( jota onkin viime päivinä piisannut).

  Tykkää

 4. Väsähtäneenä ja kipeänä mökiltä tultuani oli niin lohdullista lukea tekstiäsi. Tuollaista kohtaamista minäkin kaipaisin, mutta olen kaukana ”juhlakokouksista”.
  Mitenkäs se Raamatun kohta nyt menikään? Pitääkin etsiä ja lukea.
  Herra lupaa olla siellä missä murehditaan ja ollaan kaukana juhlakokouksista. HÄN ON ja antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa.
  Siunausta oikein evääksi asti teille kaikille siellä. – Ja meille kun palaatte!

  Tykkää

 5. Luin Sefanjaa ja on ihan pakko laittaa häneltä tähän, sinulle Tapio, 3:17 ja sanoa että olen onnellinen puolestasi, näin sanoen: Herra sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. HÄN ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä HÄN rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee!

  Ja laulun sanoin:
  Uskollisuutesi suuri on, Herra, ei vaihteen varjoa luonasi Sun. Iäti kestävä perustus varma, on Sinun armosi, Herrani mun. Suuri on, Herrani, uskollisuutesi. Aamuisin uusi Sun armosi on. Mitä mä tarvitsen, Sulta ain saan sen. uskollisuutesi on loputon!
  Anteeksi synnit suot, rauhan Sä annat, ja näytät missä on oikea tie. Voimasta voimahan päivittäin kannat, Tiellä mi valkenee, taivaaseen vie. Suuri on Herrani, uskollisuutesi, Aamuisin uusi Sun armosi on. Mitä mä tarvitsen Sulta ain saan sen. Uskollisuutesi on loputon!
  Jumalan rauha on kaikkea ymmärrystä ylempi 🙂 !Isän jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kanssasi nyt ja aina.

  Tykkää

 6. Ihanaa lukea kirjoituksesi, Tapio! NW:ssä olen mukana vain nuorimman tyttäremme välityksellä, mutta nyt on hienoa lukea kuulumisia täältä! Kiitos! Tuntuu hyvältä!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.