Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Lusmulauantai

6 kommenttia

Aamupäivällä tyhjensin peseytyneet vaatteet pyykkikoriin. Avasin ulko-oven ja havahduin ropinaan. Loppukesän sade oli päässyt yllättämään. Yllättäähän sade, jos aurinko samaan aikaan paistaa.

Pyykit saivat jäädä koppaansa. Hain kameran ja aloin kuvata pisaroita kynnyksen takana kasvavan pihlajan lehdillä. Kristallia. Kuvaaminen onnistui yhtä hyvin kuin pyykkien levittäminenkin.

Sade laantui tiheäksi ilmankosteudeksi ja päätin kuitenkin levittää pyykit. Eipä niitä viitsinyt seisottaa ryppyisinä pyykkikorissakaan.

Kastuvat, jos kastuvat. Sataa, jos sataa.

Lähdin kävellen kauppareissulle. Poikkesin kirpputorille. Farkkutakki oli kiikarissa, samoin Tintit ja Asterixit. En löytänyt mitään. Yhdestä kaupasta hain loisteputken (ja heräteostoksena muistikortin, jolle tosin on tarvetta). Toisesta kaupasta kertyi enemmän ruokatarvikkeita kuin mitä reppuun mahtui. Piti ostaa muovikassi, mistä tunsin keskiraskasta syyllisyyttä.

Sitten tehtiin ruokaa, ja se nautittiin vain perheen miesten läsnä ollessa. Ryyditimme siis tarjouskokolihan aromia sarjakuvilla. Paitsi minä olin niin hurskas, että luin kristillistä nuortenlehteä. Mietin, että voisin antaa palautetta poikkeuksellisen syvällisestä numerosta.

Tämän lusmulauantain ainoa suunniteltu ohjelmanumero uhkaa mennä myttyyn. Sää ei tunnu suosivan suunnittelemaani valokuvauspiipahdusta Nautelankoskelle. Tai sitten täytyy vain mennä.

Sataa, jos sataa. Kastun, jos kastun
.

On niin tyyntä ja kosteaa, että pyykit roikkuvat raukeina ja kosteina narulla. Aurinko paistaa, mutta paksut siniset pilvet tuntuvat muka suurelta uhalta kaikelle. Ehkä uhmaan uhkaa ja pakkaan itseni matkalle.

Paistaa, jos paistaa.

DSC_4873

6 thoughts on “Lusmulauantai

 1. Lusmupäivät-ihmiselle annettuja 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Ehdottomasti! Tuli oikein mahtavan hyvä olo! Tässä oli jotain todella oikeeta, niin kuin tytär sanoisi silloin kun on oikein autuas olo ja sisin jubileeraa! HUOH! 🙂

  Tykkää

 3. J.K. Taisi olla Juhalla vielä heinänkorsi suupielessä, oli niin rentoa. Todellisuudessako ei ollut? Vai?

  Tykkää

 4. Kiva kirjoitus, taisit ripustaa keskipäivällä pyykkisi. Samaan aikaan minä raahasin kaksi ruokakassia koirani kanssa, mistä tunsin samaa syyllisyyttä, koska jotenkin pohjimmiltani tiesin olevani tänään liian laiska laittaakseni mitään.

  Nyt kun kirjoituksesi tuli, aurnko sinne pyykkitelineeseen paistaa, saaden aikaan sen mitä varten ne sinne ripustit. Tämä nyt inspiroi minuakin tekemään vihdoinkin sitä ruokaa, mitä olen jahkaillut koko päivän saamatta aikaan mitään.

  Huomenna ei sitten oikeasti tarvitsekkaan tehdä mitään, koska pyhitän myös lepopäiväni.

  Älä unohda että UFF on täynnä farkkutakkeja ja saat pitää omantuntosi puhtaana.

  Tykkää

 5. Sisimmässäni pidän lauantain sapattina (vaikka olenkin kristitty). Tosin käytännössä sillä ei juuri ole merkitystä vuorotyöläiselle.

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.