Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Huuto kaikuu karilta

13 kommenttia

Onnettomuustilanteita varten on olemassa semmoinen nyrkkisääntö, että ihminen, joka huutaa kovimmalla äänellä ei todennäköisesti tarvitse kiireellisimmin apua. Vakavasti loukkaantuneet eivät pysty edes huutamaan.

Toteutuuko sama, jos yhteiskunta tai vaikka kokonainen länsimaalainen kulttuuri karauttaa karille? Ne, jotka jaksavat pitää eniten meteliä itsestään eivät ehkä tarvitsisi niin paljon huomiota osakseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13 thoughts on “Huuto kaikuu karilta

 1. Näinpä. Viisas teksti. Kiitos.Tapahtui taas se ilmiö,että laulu alkoi soida mielessä luettuani tämän ja se laulu on Kulkaa väsyneet maan.

  Liked by 1 henkilö

 2. Jaa-jaa. Tuosta länsimaisen kulttuurin karilleajosta sen verran, että johan se on tapahtunut. Viimeistään kultakannasta luopumisessa 1971 ja karilla on oltu globaalitalouden vahvistuessa. Apua ovat siinä huutaneet kovimmin ne, jotka vähimmin sitä tarvitsevat ja apua kipeimmin tarvitsevat ovat velvoitetut auttamaan.

  Liked by 1 henkilö

 3. Ja joskus on niinkin, että me ihmiset luomme ongelmia, vaikka kaikki on ihan hyvin ja pidämme isoa mekkalaa niistäkin :).

  Liked by 1 henkilö

 4. Allekirjoitan tämän nyrkkisäännön ja siihen on yksityiskohtainen ohjeistuskin. Vastaanotot ovat myös koulutettu käyttämään trianglea työssä ( Kiireellisyysluokitus). En jotenkaan usko, että kun Jeesus sanoi, että köyhät ja sairaat teillä on aina keskuudessa, hän olisi halunnut korottaa itseään.
  Hän käytti Trianglea ja se menee juuri näin miten sinä kirjoitat.

  Me itse täällä teemme riisikristittyjä ostaaksemme hyvän omantunnon ja ne avun tarvitsijat ovat aivan muualla. Länsimaat ovat riistäneeet kehitysmaat, ei heidän kylkiluiden nahan välistä, enää paljon huutoa kuulu. Avaa pyhä henki tämä triangle kristityjen sydämeen, että he halukkkaasti alkaisivat noita riistämiään ruokarahoja palauttamaan.

  Kirkkokin on koko aika käsi ojossa joka paikassa, vaikka saa verorahat. Huvittaa kun puhutaan Gantin paidoissa TV7:ssä ja pyydetään rahaa pikkuminin korjailuun. Se paita on tuota miniä kalliimpi. Koska esirukous on alkanut maksamaan vähintään kympin kappale ? Tai raamatun lukeminen toisen tulkintana ? Nämä huutaa ja pyytää. Katsokaa orpokotien hylättyjen lasten puoleen. Surkaa niitä jotka neljävuotiaasta lähtien tekevät töitä aamusta iltaan ilman vapaata,
  että länsimaat saa riisiä ja hedelmää ilmaiseksi. Tämä on Triangle mitä Jeesus opetti, ei näiden asioiden vähättely, vaan priorisointi. Hänen opetuksen ja poismenon jälkeen, korjatkaa nämä asiat kuntoon.

  Liked by 1 henkilö

 5. Joudun tämän kirjoittamisen jälkeen henkilökohtaisen testaukseen.
  Prisman edessä oli katastrofirahastoon keräys ja pyyntönä 15 ekua.
  Annoin ja kiinnitin saamani kiitostarran päiväkirjaani.

  Liked by 1 henkilö

 6. No,ajattelin että onhan se kiva, jos minunkin hatustani yksi sulka löytyy.

  Liked by 1 henkilö

 7. Pitääpä minunkin kertoa sattumus eiliseltä. Piti käväistä kaupassa kirjolohitarjouksen perässä.

  Ovella oli SPR:n lipaskerääjä. Tarkistin lompakkoni. Siellä oli rahaa kaikkiaan 2 viisisenttistä Sanoin, että molempia en voi antaa, etteivät koirat kuse kintuille ja yksi on liian vähän.
  Nykyään kun kaupassa asioimme, on se käytännössä lähes kokonaan korttipeliä.
  Minulle välähti ajatus, ostin niiden kahden kirjolohivainajan lisäksi yhden Mars-suklaapatukan ja annoin sen ulos mennessäni tälle kerääjälle ja sanoin ”tämä ei ole keräyskohteelle vaan kerääjälle”

  Sain vastineeksi hymyillen sanotun kiitoksen – sekä h a l a u k s e n!

  Liked by 2 people

 8. Juha luulen, etten saanut kumpaakaan, koska annoin liiasta.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.