Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Johdatus todelliseen menestysteologiaan

16 kommenttia

Tänä aamuna löysin koneeltani lyhyen kirjeen. Eräs Herramme Jeesuksen veli kysyi sydämellisesti vointiani?! Hän oli myös laittanut pienen raamatunlauseen mukaan, hiukan mukaillen sitä niin että se kosketti sydäntäni ja sai silmäni kostumaan. Olin sen lauseen vieressä pitkään hiljaa niin syvälle se uppoutui elämäni tähän hetkeen. Luin sen tauottaen kolmeen kertaan, niin että se uskossa sulautuisi sydämeeni ja saisin siitä vahvistusta heikkouteeni.

On nimittäin niin, että tunnen syyllisyyttä. Te ystävät olette rukoilleet puolestani ja seurakunnassanikin, itseni tietämättä, on rukoiltu paranemiseni puolesta. En ole parantunut. Se ei ole sinänsä minulle mitään uutta, mutta teidän rukoustenne tähden ja minut leikanneen lääkärin tähden olisin niin toivonut että olisin voinut ilmoittaa teille ilouutisen. En voi, mutta kiitän kaikkia jotka olette rukoilleet. Tulevaisuus näyttää vieläkö jotain voitaisiin tehdä vai jäänkö tällaiseksi kuin nyt olen.

En ehkä olisi asiani kanssa kuitenkaan niin tyyni, ellen olisi saanut jo paljon ennen leikkaustani pari ihmeellistä kysymystä sisimpääni. Olen niistä täälläkin kertonut. Hän, joka Taivaassa asuu, kysyi luotanko Häneen? Myöhemmin vielä uudemman kerran, tarkennettuna, luotanko vaikka Hän veisi minut tilanteisiin joita en ymmärrä. Ennen leikkausta sain myös sen ihmeellisen kokemuksen tuossa pihallani josta myöskin täällä kirjoitin. Uskoin aivan varmasti herääväni parantuneena ja kivuista vapaana, ei tullut muuta mieleenikään, mutta nyt olen tässä, kipuineni ja kömpelöine sormineni.

Mitä tämä kultasydäminen veljeni sitten kirjoitti? ”Hän, joka sinussa on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa”!!!
Nyt olen lukenut ensimmäistä Johanneksen kirjettä ja itkenyt. Tämä lausehan löytyy 1Joh 4:4 kokonaisena näin:” Te lapseni olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.” Johanneksen kirje on aivan järkyttävä kaikessa sanomassaan ja rakkaudessaan. Ystävät, rakkaat sisaret ja veljet, lukekaa Johanneksen kirje omaksikin rakennukseksenne, siinä on maailman kaikkeuden suurin menestysteologia!

Ja minun menestysteologiani tulee tässä:

”Golgatalle saavuin synteineni, sinne painoi tyhjyys maailman. Rauhatonna kuljin taakkoineni, kunnes kuulin tiestä Golgatan.
Golgatalla kuului ääni hellä, siellä lempeen katseen kohtasin. Siellä ainoo turva syntisellä, sinne itkien mä uskalsin.
Siellä nähdä sain Sun rakkautesi, kipujen ja kärsimysten mies. Armovirta puhtaaksi mun pesi, kirpos kantamani synnin ies.
Totisesti kannoit sairauteni, voimatonna väistyi eestäs kyy. Totisesti olet autuuteni, olet ikikiitokseni syy.”

Herrani Jeesus, kiitos että olet antanut minulle veljiä ja sisaria yhteisestä perheestämme. Siunaa ja varjele heitä kaikkia ja anna heidän kokea Sinun läheisyyttäsi ja rakkauttasi oikein kaikin tuntein. Anna, Oi Herra, heille Pyhän Henkesi autuaaksitekevä voima heidän jokaiseen päiväänsä ihan siihen saakka kun heistä kukin täällä maailmassa on tarkoitettu vaeltamaan. Jeesus Sinä Olet Tie, Totuus ja Elämä. Kiitän Sinua että olet se, joka olet, suurempi kuin se, joka maailmassa on! Ole ylistetty ja kiitetty.

Sinun omasi.

16 thoughts on “Johdatus todelliseen menestysteologiaan

 1. Tämä oi huikaiseva, rohkaiseva, lähelle tuleva, turvallinen kirjoitus. Kiitos Tuulikki !

  Liked by 2 people

 2. Jumalan lapsi
  suurinta maailmassa
  luottamus Häneen
  ei turhaan täytetty
  elämä on edessä

  Liked by 2 people

 3. Vain Sinä tunnet minut Vapahtaja soi mielessäni tämän aidon, Jumalassaan riippuvan ihmisen kirjoituksen luettuani.

  Liked by 1 henkilö

  • ”Ja tiedät lääkkeen kaikkiin haavoihin” kiitos Virpi.
   ”Kenen tykö me menisimme, Sinulla (Jeesuksella) on iankaikkisen elämän sanat”!

   Hänellä ainoastaan on Elämän ja kuoleman avaimet ja kumpi minulle jäisi ellen riippuisi hänessä. Eikö Hän jossain sanonut näinkin: ”Minä pelastan hänet koska hän riippuu minussa kiinni”? Oikeastaan Hän pitää minusta kiinni, niin kuin uskon, kaikista omistaan. Olemme kalliisti lunastetut Hänen verellään.
   Vielä minä toivon….

   Liked by 1 henkilö

   • Ja vielä minä rukoilen, että kipusi hellittäisivät. Kiitos Jeesus, että kuulet rukouksemme.

    Liked by 1 henkilö

    • Virpi kiitos, tiedän että rukoilet se on suurta. Harvat jaksavat kun alkaa näyttää siltä ettei toivottua vastausta tule, kuitenkin uskon että kaikella on tarkoituksensa. Jatketaan!

     Liked by 1 henkilö

 4. Darihele ja Niilo. Kiitos teille molemmille!
  En kiellä ettenkö olisi tuntenut kohtalonyhteyttä Jobiin näinä pettymyksen, pelon ja epävarmuuden syövereissä. Öisin on ollut vaikeinta silloin kun kivun kanssa olen kieriskellyt, silloin myös sielunvihollinen on kiusannut eniten. On ollut rukoiltava paljon. Luen D Bonhoefferin pientä kirjaa rukouksesta ja hän kehottaa lukemaan psalmeja ja opettelemaan muistamaan niitä ulkoa. Viisas neuvo.

  Liked by 1 henkilö

 5. Kiitos ja anteeksi, pitäs taas lisätä jokunen konsonantti ja pilkku mutta en jaksa. Vien tän lukihäröni nyt nukkumaan 🙂

  Tykkää

 6. Heh laitoin muuten väärään paikkaan kommenttia, piti laittaa omaan plokiin…oon ihan liian väsy 😀

  Liked by 1 henkilö

  • Tapio. Ei haittaa, vähän tuota anteeksipyyntöä ajattelin, että ei ole mitään syytä pyydellä anteeksi mitään, saati väsymystään, mutta ihan mukavaa että tuli väärään paikkaan 😉 !

   Jos voit ota vähän omaa aikaakin, kokeile jättää kaikki tekeminen vähäksi aikaa, ei maailma siihen kaadu. Ajattele mistä nautit, mikä tuottaa iloa, jos vaan voit ja tee se. Taidat tykätä ulkoilusta, mutta kai saunomisestakin 🙂 ? Saunassa voisit ajatella sinisiä ajatuksia ja olla vaan löylyn rentouttavassa hellivässä hoivassa.
   Tiedän että ihmisten neuvot voivat turhauttaa täysin, kun on jo kaiken kanssa tuttu muutenkin 🙂 joten jätä omaan arvoonsa.
   Jaksamista Tapio, ihmisiähän tässä vaan ollaan ja Jumalan armosta elellään:” Jumalan armosta minä olen se mikä olen, eikä Hänen armonsa ole ollut turha”. Omista itsellesi!
   Sinua ajatellen ja muistaen, Herra kanssasi.

   Tykkää

 7. Tuulikki

  Sinä kirjoitat ” Eikö Hän jossain sanonut näinkin: ”Minä pelastan hänet koska hän riippuu minussa kiinni”?”

  Ja tarkoittanet tätä:
  ”Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi. Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen ylitse, sinä tallaat nuorta jalopeuraa ja lohikäärmettä. – ”Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni. Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan.Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen.””(Ps. 91:11-16)

  Tässä psalminkirjoittaja minun ymmärrykseni mukaan kuvaa Jumalan huolenpitoa Jeesuksesta.

  Ja tähän kirjoittamaasi kohtaan ” teidän rukoustenne tähden ja minut leikanneen lääkärin tähden olisin niin toivonut että olisin voinut ilmoittaa teille ilouutisen. En voi, mutta kiitän kaikkia jotka olette rukoilleet.”
  kirjoitan tämän, joka osoittaa, että usko Jumalaan ja ruumiillinen terveys eivät, ainakaan aina, kulje käsi kädessä:

  ” Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi. Tämän tähden olen k o l m e s t i r u k o i l l u t Herraa, että se erkanisi minusta. Ja hän sanoi minulle: ”Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Sentähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan.” (2. Kor. 12:7-9)

  Ja koska tuntuisi helppohintaiselta kirjoittaa, koeta kestää, niin jätän sen kirjoittamatta – joten ÄLÄ LUE tätä kappaletta!!!

  Liked by 1 henkilö

 8. Minäkin mietin tänään katulapsia ja kaikkea mitä maailmassa on,
  on tosiaankin välillä vaikea ymmärtää miksi Jumala kaiken sallii.
  Omakin tilanne on äärimilleen vietyä koettelemusta.
  En ole löytänyt muuta vastausta, kuin että jos olette Jeesuksessa ja lunastuksessa,
  tulette osalliseksi myös hänen kärsimyksistään. On otettava risti ja kanettava se
  kuolemaan saakka ja ajateltava: ” Sinun armossasi on minulle kylliksi”
  Minäkin olen rukollut puolestasi ja nyt suuremmassa määrin lohdutusta.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Katri.
   Toivon kommenteissa ei ollut todellakaan mitään uutta, mutta tuo on usein ollut lohtunani jonka sinäkin tässä mainitset, Jumalan armossa on meille kylliksi!
   Paljon tästä olen puhunutkin tietyissä piireissä missä on ollut käsittämätöntä kärsimystä, eikä ole ollut muuta kuin yrittää lohduttaa sillä että armo on tärkein ja riittää. Kaikki muu on tätä maailmaa ja tänne jää kun lähdön aika tulee!

   Kiitos jos muistat rukouksin, mutta meillä kaikilla on paljon rukoiltavaa ja tehdään se niin kuin Pyhä Henki meissä vaikuttaa ja aiheita antaa. Tässäkin pätee ”Iloista antajaa Jumala rakastaa”. Siunausta Katri, Herra kanssasi.

   Liked by 1 henkilö

 9. Toivolla on erinomainen huomio tästä ja tämä ei nyt liity Tuulikin tilanteeseen.
  Monesti huomaan että ihmisille sotkeutuu asiayhteys, mistä on puhuttu ja
  keille on puhuttu raamatunkohdissa.

  Monet keromukset ovat meille malleja Jumalan toiminta tavasta, joten voimme tuntea
  hänen luonteen laatunsa paremmin. Hän sallii koettelemuksia, mutta vahvistaa ihmista
  ja vahvistaa ilospääsytien, viimeistään kuoleman kautta, jonka lopullinen tehtävä on vapauttaa.

  Tykkää

  • ”Monet kertomukset ovat meille malleja Jumalan toimintatavasta, joten voimme tuntea Hänen luonteenlaatunsa paremmin.”

   Tiedän että monet raamatunkohdat, varsinkin VT:ssa ovat tarkoitetut joillekin tietyille ihmisille tai tiettyihin tilanteisiin, mutta kaikki on myös meille, todellakin, sekä opiksi että lohduksi. Voimme hyvin omia sellaista mikä koskettaa omaakin elämäämme koska kaikki on samaa Jumalan Sanaa ja ilmoitusta. Ei meidän tarvitse hiuksia halkoa ja eritellä mikä kellekin kuuluu. Raamatussa on suuri ”yleisilmoitus” joka kauttaaltaan voi koskettaa kaikkia aikoja ja ihmisiä kaikkialla.( Tietysti tämä on vain minun käsitykseni asiasta.)
   Monet VT:n kertomukset ja profetiatkin sopivat erityisen tarkasti myös aikaan jota me elämme. Tässähän Raamatun suurin todistus aikoja hallitsevasta ja iankaikkisesta Jumalasta parhaiten tuleekin ilmi ja siksikin Raamatun lukeminen on myös tärkeää. Kukin kokee asiat tavallaan, eikä liene olennaista se kuinka tulkitsee ellei harhaoppia ala julistamaan ja puhumaan korvasyyhynsä mukaan. Jumala on sydänten tuntija ja Hän näkee totuuden salatuimpaan saakka, ei ole tarvis meidän toisiamme ”mittailla”.

   Joskus kun itsekin sortuu jotain neuvomaan tulee nopeasti hätä kysyä itseltään olenko minä nyt Jobin ystävien kaltainen ja enemmän raskautan onnetonta kuin autan. Ja kuitenkin nämä ystävät istuivat kunnioitettavan ajan ensin hiljaa Jobin kärsimyksen edessä. Hiljaisuus on usein enemmän avuksi kuin paljo puhe. Tämäkin blogini syntyi hyvin lyhyestä pienestä, mutta suureksi kasvaneesta teosta. Pienestä kirjeestä jossa kysyttiin:” Kuinka voit” ja laitettiin sopiva raamatunlause ja sanoisin että Pyhä Henki oli sitä lausetta kirjoittamassa!

   Silti on kiitoksen paikka sekin että ihmiset kommentoivat ja tuovat siten muutakin ajateltavaa kuin minä itse 🙂 ! Emmehän tässä voi olla fyysisesti lohduttamassa/läsnä.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.