Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Älä eroa Seurakunnasta!

28 kommenttia

sekalaista 253

Eilen ja tänään on kirkostamme eronnut arkkipiispan sanojen takia tuhansia ihmisiä. Se on heidän oikeutensa ja ratkaisunsa. Kuitenkin arkkipiispan mielipiteet eivät ole radikaalisti muuttuneet aikaisemmasta. On muistettava että emme ole kirkossa piispojen tai pappien takia vaan seurakunnan takia.

Jos nostamme Seurakunnan keskiöön näyttää kirkko aivan toisenlaiselta. Seurakunta on se paikallinen Kristuksen ruumis joka toimii yhteisön hyväksi. Sen pää on Kristus joka on Isän Jumalan tykönä. Seurakunnan voimana ja oppaana on Pyhä henki. Siihen ei Mikään tämän maailman voima, laki tai ihminen pysty vaikuttamaan.

Ei ole seurakunnan heikkoutta että olemme tässä tilassa vaan heikkous on ihminen joka ei kykene kuulemaan Jumalan ääntä ja rakentamaan seurakuntaa seuraamalla Jeesusta. On parannuksen teon paikka. On mentävä polvilleen ja kaduttava Jumalan kasvojen edessä omaa kyvyttömyyttämme ja pelkuruuttamme siinä että olemme hylänneet oman paikallisen seurakuntamme omien intohimojemme ja mieltymystemme takia. Olemme valikoineet seuran johon menemme ja lähteneet muualle. Olemme menneet ihmisten perässä kuka tuohtuneena, kuka kauniisiin sanoihin ja hyvään voiteluun lumoutuneena! Olemme jättäneet oman paikkakuntamme ihmiset ilman paimenen ääntä joka puhuu meidän kauttamme.

Nyt jos koskaan on mentävä seurakuntaan ja annettava oma panoksemme sen toimintaan. On etsittävä oma kutsumuksemme ja sukellettava rohkeasti elämän virtaan. Pyhä henki on valmiina tekemään oman osansa ja odottaa rukouksiamme. Vapauttakaa siis Hänet uudistamaan sydämemme. Vain näin voi valkeus syttyä pimeään. Pienikin valo voittaa sen. Jos nyt puheemme rakkaudesta muuttuu vihaksi ja otamme Jumalalta hänen kiivautensa itsellemme poltamme kaiken lopullisesti.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

28 thoughts on “Älä eroa Seurakunnasta!

 1. Ei Jeesuskaan kaveerannut fariseusten kanssa, eikä mukautunut heidän mielipiteiden mukaan, vaan toi selkeästi esiin Isän tahdon.

  Liked by 1 henkilö

 2. Tapio.
  Vielä tänään minäkin ajattelen näin.
  Ehkä me voimme olla omalla paikallamme tuomassa, kaikesta huolimatta, yhteisöömme Jumalan valoa ja tuoksua. ”Menkää kaikkeen maailmaan” se kaikki maailma on tässä ja nyt myöskin. Sama hätä sieluista edelleen kuin aikaisemminkin. Ilosta, rauhasta ja lohdutuksesta käsin ja Rakkaudesta joka kutsuu luokseen.
  Huomenna kirkkoon!

  Liked by 1 henkilö

 3. Niinpä. Moni on eronnut eduskunnan eilisen päätöksen jälkeen. Osa arkkipiispan vuoksi, mutta enemmistö ehkä veropakolaisina, kun on erottava marraskuussa välttyäkseen tulevan kirkkovuoden kirkollisveroilta. Voi olla, että laitoskirkossa taso nousee – tai sitten ei.

  Kristuksen kirkon seurakunnasta ei pidä kuitenkaan erota mistään syystä.

  Tykkää

  • Veropakolaisuus tässä ei liene syynä. Kyllä tässä heijastuu syvä pettymys

   Tykkää

   • Niin, Tapio. Pettymyskin tästä heijastui, mutta jos eduskunta olisi äänestänyt esimerkiksi joulukuun 3. päivä, olisi veropakolaisuus eliminoitunut pois.

    Vähän huono homma on, kun eduskunnan päätösten mukaan ei kirkkoon liitytä. Mitä pitäisi päättää, että liityttäisiin.

    Tykkää

 4. ”On mentävä polvilleen ja kaduttava Jumalan kasvojen edessä omaa kyvyttömyyttämme ja pelkuruuttamme siinä että olemme hylänneet oman paikallisen seurakuntamme omien intohimojemme ja mieltymystemme takia.”

  Mielenkiintoinen näkökulma. Itse kuulun tähän esittämääsi kastiin. Olen ollut aktiivisena erään toisen seurakunnan alueella toimivassa jumalanpalveusyhteisössä jo yli kymmenen vuotta.

  Liked by 2 people

  • Niin, Miksi niin on? mitä omassa seurakunnassa pitäisi olla että homma toimisi. Et ole ainoa. Koetko syyllistyväsi siitä mitä kirjoitin. Itse asiassa herätysliikkeistä osa toimii juuri näin. Omat papit ja saarnamiehet vain kelpaavat. Kyse on siis koko maasta. Pääkaupunki seudulla on paljon hyvää tarjontaa. 🙂

   Tykkää

   • Tapio. On hyvää mutta on sitä toistakin!. Siis täällä pääkaupunkiseudulla.

    Hyvä minun on sanoa että pysyn omassa seurakunnassani kun meillä on pienessä kappelissa kokoontuva seurakunta, yhteisö jossa on hyvä henki ja Pyhä Henkikin toimii, ainakin jossain määrin.

    En tiedä millaisia nuo Ilkan mainitsemat ryhmät ovat mutta tärkeintähän on että yhteisöissä usko säilyy ja ensimmäisenä asiana tärkeimpänä Kaikesta, korotetaan Jeesusta! Pidetään Pyhä Sana kunniassa ja rakennutaan yhteisestä uskosta ja näystä Jumalan Valtakunnasta. Rakastetaan ja palvellaan Jumalaa lähimmäisissäkin.

    Tuli vaan mieleeni kun sain koskettavan kirjeen. Kaikilla ei ole sellaista yhteyttä ns. kotiseurakuntaansa kuin olisi toivottavaa. Tärkeintähän on usko Jumalaan, Isään ja ettei tunne itseään ulkopuoliseksi Jumalan seurakunnassa, missä se sitten onkaan ja kokoontuu.

    Toivoisin että kaikilla olisi hyvä ja rakastava hengellinen koti, tulemme sitä entistä enemmän tarvitsemaan! Onneksi meillä on Puolustaja Pyhä Henki sekä Jumalan luona että meihin vuodatettuna. Hän varjelkoon meidät pahasta ja olkoon oppaamme tulevina pahenevina/vaikeina aikoina kun tarvitsemme todellista Jumalan Voimaa jokapäiväiseen elämäämme. Kiitos Jumalalle että Hän pitää omistaan huolen.
    – Sinustakin joka paikkaasi etsit.

    Tykkää

 5. Tapsa, en syyllistynyt, mutta kuulun tosiaan tuohon ryhmään. Kyse on siitä, että annan aikaani, energiaani ja taloudellista tukeani mieluummin mm. lähetystyöhön suopeasti kuin siihen huomattavan kielteisesti suhtautuvalle taholle. Siksi olen myös henkilöseurakuntamallin vankkumaton kannattaja.

  Liked by 3 people

  • Se olisi toisaalta hyvä ratkaisu. Mutta silti mulla sydän palaa ajatukselle että oma paikkakunta tarvitsee evankeliumia. Eli miten se oma seurakunta voisi olla sellainen että se lähettäisi ihmisiä työhön? Nyt on kirkkon viimeistään tunnustettava että tarvitaan toimivia yhteisöjä.Yhteisöt voivat aivan hyvin toimia olemassa olevien seurakuntien sisällä. Nykymenon on muututtava!

   Liked by 1 henkilö

 6. Rukouksen ja Raamatun lukemisen aika. Herätysliikkeiden aika. Pienten uskovien yhteisöjen, solujen, rukouspiirien, raamattupiirien, ystävien kensinäisen rakentumisen aika, Jeesuksen edessä viipymisen aika. Somessakin voisimme keskittyä Sanaan ja evankeliumin välittämiseen.

  Liked by 1 henkilö

  • Nyt on muutamia hyviä esimerkkejä siitä miten muutamat aktiivit ovat marssineet seurakuntaan ja pyytäneet lupaa järjestää tilaisuuksia. Muutamissa paikoissa niistä puhutaam Majataloiltoina tai Majakkailtoina. Opetusta Hyvää musaa ja rukouspalvelua. Hyviä puhujia aina sillointällöin. Mm. hengenuudistuksella on hyviä puhujia. Kansanraamattuseuralla myös. Stten omien paikkakuntien yhteiskristillisiä juttuja kannattaa viljellä. Jos nyt annamme periksi Suomi putoaa kristillisyydessä Japanin tasolle. Mutta juuri nu pien ryhmät on tärkeitä. Niissä on suuren alku!

   Tykkää

 7. Nykyajan yhteiskunnasta puuttuu uskollisuus. Kaikkea vaihdetaan alusvaatteista puolisoon. Jos ei miellytä, vaihtoon. Se tuo mukanaan myös epävarmuutta, sillä mihinkään ei voi luottaa. Minusta kristityn tulisi olla toisenlainen, vakaa, luotettava, uskollinen, vastoinkäymisiä pelkäämätön. Me emme ole yksin vaan voimme rukouksessa viedä kaiken Isälle. Voisimme olla esikuva maailmalle miten olla uskollisia ja sinnikkäitä. Nyt on aika julistaa evankeliumia ja rukoilla.

  Liked by 3 people

  • Eli tarkemmin: En mene taivaaseen tai helvettiin seurakunnan perusteella, mutta voin olla johtamassa muita taivastielle omalla paikallani.

   Tykkää

 8. Ehkä ei pidä suhtautua seurakuntien hiipumiseen liian pessimistisesti. Englannissa on käynyt niinkin, että vasta kun vanha on kuihtunut kokonaan pois, jotakin elävää on tullut tilalle.

  Liked by 1 henkilö

 9. No joo, Mutta tämä meidän kansanluonne on sellainen että touhutaan asioista omissa pienissä tutuissa ympyröissä ja nyt eroavat ovat luultavasti jossain yhteisössä jo mukana. Näitä yhteisöjä tavallinen kadunmies karttaa. Oma seurakunta on sensijaan se tuttu paikka. Siinä ympäristössä on turvallisempi toimia ja tavoittaa ihmisiä. Ja kun on jo olemassa organisaatio, tilat ja vakaa rahoitus niin miksi ihmeessä me antaisimme sen kaiken pirulle? Ei ikinä! Anglikaanikirkossa on vanhoja seurakuntia pelastettu murtamalla vanhat kaavat ja alettu puhua nykyihmisen kielellä alkuperäistä muuttumatonta evankeliumia. On muutettu messukäytäntöjä ja ryhdytty elämään ympäröivän yhteisön sykkeessä. Opetuslapseutettu ihmisiä. Toiminnan keskipiste on siirtynyt liturgiasta rukoukseen ja opetukseen messua kuitenkaan unohtamatta. Messu on uudistettu ja kirkkotilat on muokattu niin että ne ovat toiminta keskuksia….

  Liked by 1 henkilö

 10. No johan jotain on siinä kanssa kanta? Arkkipiispa kuuluisi erottaa virastaan Koska raamatullisessa seurakunnassa ei saa eikä kuulu edes homoilu , mutta ei myös muut synnilliset tavat ja homo ei voi olla Kristuksen ruumii jäsen, ellei tee parannusta homoudestaan. Tosin muutkin synnit on Jumalan seurakunnasta ulkona Mutta haureus on kyllä mainittu erikoisesti pakanoille, että kun sitä karttaa käy hyvin.Siis niin vakavasta synti elämästä on nytkin kyse ja homous on niistä haureuksista yksi osa, hyljätty osio vielä Jumlan hylkäämä! Juma vihaa syntiä.. Kukaan EI synny; homoksi, ei varkaaksi, ei juomariksi, eikä årostioiduksi, eikä huorin tekijäksi, tmv.ksi. Niistä tulee kaikista tehdä parannus myöntämällä ne ensin synniksi. ” kaikille jotka ottivat hänet vastaan hän antoi voiman tulla jumalan lapsiksi” eli ei tarvitse itse kuin antaa elämä Jeesuksen hallittavaksi. H’än pitää lopusta huolen ja auttaa, jos haluaa tulla auttajan luokse

  Tykkää

 11. Kukaan ei synny myöskään synnistä vapaaksi. Siitä lähdetään liikkeelle. En tiedä mitä ja miten luit tekstin. Luitko rivienvälistä jotain sellaista mitä en sinne ole kirjoittanut. Mutta tämä teksti ei käsitellyt aihetta nimeltä syntinen elämä vaan sitä että tarvitsemme seurakuntaa ja seurakunta tarvitsee meitä. Arkkipiispa on itse vastuussa sanoistaan ja on kun kirkkolakia tarkastelee käy aika nopeasti selväksi ettei eroamiskeskusteluun kannata juuri vaivaa nähdä. Kirkolliskoukous sen sijaan päättää avioliittosta jo pelkästään sen takia että kirkolliset käsikirjat pitäisi muuttaa jos kirkon kanta muuttuisi. Tällähetkellä en tuon kannan muuttumiseen ainakaan vielä usko.
  Minun seurakuntani on aivan tavallinen maalaisseurakunta ja sen toiminta on mielestäni täysin raamattuun perustuvaa ja teen kaikkeni maallikkona sen eteen. Voi olla että kaikille se ei kelpaa mutta onneksi vaihtoehtoja löytyy. Ystäväni helluntaiseurakunnassa ja Keidas yhteisössä ottavat miellään ihmisiä mukaan toimintaan ja ortodoksitkin varmasti kantavat vastuunsa jotta jokainen löytää kodin jossa ei ole liikaa rikinkatkua ilmassa. Siunausta ja Jeesuksen rakkautta elämääsi!

  Liked by 1 henkilö

 12. Omaa seurakuntaa saa arvostaa. Jos ei ole toiminnassa mukana, ei voi vaikuttaa. On hyvä tutustua pappeihin ja työntekijöihin, ehkäpä voi keskustella heidän kanssaan rakentavasti – ja rukous on myös sallittu tapa vaikuttaa.

  Luterilaista liturgiaa kannattaisi myös sellaisenaan arvostaa, siinä on valtavasti perusasiaa, sitä mikä palauttaa tielle.

  Olen kokenut monet herätysliikkeet ja uskovien yhteisöt läheisiksi. Mutta minulla on siunattu paikka omassa seurakunnassani

  Liked by 1 henkilö

 13. Tulin vaan sanomaan että seurakuntalainen.fi sisältää hyviä kannanottoja tämän Tapion blogin sisällön vahvistamiseksi. Minusta henkilökohtaisesti, on hyvä ensin katsoa mitä tuleman pitää kaikessa rauhassa, vapaana muiden mielipiteistä, ja ajan kanssa tutkia sydämessään mihin suuntaan Jumala tahtoisi asioita johtaa. Pidetään mielessä ja arvossa, kaikesta hälystä huolimatta, Jeesuksen jäähyväisrukous se ei ole muuttunut miksikään. Kukin rakentakoon sen paikkakunnan (kaupungin/seurakunnan) hyvää jossa on asuinpaikka, jotenkin tähän suuntaan sanotaan sanassakin.
  Herra siunatkoon ja varjelkoon kaikkia uskoviaan!

  Liked by 1 henkilö

 14. Minä olen tehnyt täsmälleen saman ratkaisun kuin Ilkka.
  Miksi antaisin rahan siitä mikä ei ole leipää ?
  Annan ne ennemmin lähetystyölle, joka ei huuda ääneen Jumalan sanan vastaisia ajatuksia.
  Kyllä, erosin kirkosta samantien. Ei Jumala itsensä kanssa voi riitautua. Vaihtoehtoja on
  pilvin pimein vaikuttaa hengellisesti. Heidän hedelmistään te tunnette heidät.
  Ei samasta suusta eikä puusta poimita kahdenlaista hedelmää.
  Ilm. 18:4 uskon Jeesuksen pelastavan ihmiset, en valtionkirkon ja tämä oli viimeinen pisara.
  Muistaakseni jossain virressä lauletaan, Minä tähdon sinua rakastaa ja totella.
  On tainnut unohtua se uskollisuus mistä Elsi puhuu. Ei oikein kumpaakaan näkyvissä.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.