Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Miksi kukaan ei syö pihlajanmarjoja?

9 kommenttia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuttotalkoiden jälkeen pitää päästä saunaan. Saunasta pitää päästä tuijottelemaan maisemaa pihlajan alle. Istahdan siis portaalle saunaoluttölkin kanssa. Maisema on niin pimeä, että ei näy kuin pihlajanmarjat ulkovalon kajossa ja naapuritalon ikkunat pellon takana.

Pihlaja on täynnä marjoja. Ihan täynnä. Miksi ihmessä närhet ja tilhet ja muut linnut eivät ole tulleet syömään marjoja? Jossain on pakko olla niin paljon paremmat sapuskat, että pihlajanmarjoja ei vielä huvita syödä.

Aiemmin syksyllä leikattiin ruusuaidat mataliksi. Paljon ruusunmarjoja meni siirtolavalle. Ruusunmarjoissa kyllä oli paljon nokanjälkiä. Hassua, että koin lintujen takia jonkinlaista syyllisyyttä siitä, että puskat marjoineen raahattiin hävitettäksi.

Pihlajanmarjat on myös valokuvattava ainakin kerran viikossa. Niiden puna on vastustamatonta mustaa yötaivasta vasten. Pihlajanmarjojen kuvaaminen on kuitenkin pimeässä mahdotonta. Kamera täytyy säätää niin, että kuviin tulee hirveästi kohinaa.
Tai sitten on käytettävä niin pitkää valotusaikaa, että syystuuli piirtelee marjoilla kuvaan jännittäviä kuvioita.

Silti kamera on nytkin pakko hakea ja yrittää!
Tänäänkään kuvat eivät onnistuneet, vaikka ei edes tuullut.

Istuin vielä hetken portaalla. Mietin, että en edes tunne naapureitani tilhiä ja närhiä. Tinttien kanssa ollaan jonkun verran tuttuja, ja harakoille nauran ohimennessäni. Mutta ne muut siivekkäät ovat tuntemattomia. En tiedä edes, ovatko tilhet ja närhet näissä maisemissa vain pitäneet koko parven voimin muuttotalkoot ja siirtäneet itsensä jonnekin muualle parempien marjojen perässä.

Pitää jättää pihlajanmarjat pimeään ja palata saunaan. Kuka on ehtinyt tyhentää saunaoluttölkkini? Istun löylyssä. Muuttotalkoot tuntuvat puolimaratonilta raajoissani.

9 thoughts on “Miksi kukaan ei syö pihlajanmarjoja?

 1. Ehkä jossakin kohtaa talvea nälkäinen taviokuurnaparvi pyrähtää paikalle ja marjat katoavat.

  Liked by 1 henkilö

 2. Kaksi vastausehdotusta nousee heti mieleen.

  Koska – ne ovat happamia, kuten joko kettu tai susi jo aikanaan sanoi.

  Tai olisiko ”rotumme syytä tää” syömättömyys, kuten todetaan eräässä laulussa.

  Tai ehkä syynä on tuo surkuhupaisa eduskunnan päätös?

  Mene ja tiedä!

  Tykkää

 3. Nousi näköjään kolmaskin, mutta unohtui lisätä otsikkoon, koske se unohtui pitkän tekstiosan vuoksi.

  Tykkää

 4. Ihanko totta teillä on vielä puissa pihlajanmarjat?! Ei vaan täälläpäin ole, ei tässä etelän kaupungissa eikä mökilläkään vajaa 20 km. päässä, höh! Ruusunmarjoja on tässä kaupunkipihalla eivätkä ne tunnu nyt houkuttavan? Maailman kirjat sekaisin muutoinkin kuin…….??? asiassa jonka jätämme ihan rauhaan ;)!

  Ihanaa naturalismia tekstissäsi 🙂 . Kai se nyt niin poikkeuksellisen lämmintäkin on ollut että tarkenee käydä saunomisen välillä ulkona istuskelemassa ja asioita miettimässä, mikäpä sen auvoisempaa Suomalaisella.

  Liked by 1 henkilö

 5. Juha. Naturalismilla tarkoitin luonnonmukaisuutta taiteessa, en äärimmilleen vietyä realismia vailla tunne ja sielunelämää. Tekstisi näin suomalaisuuden aidoimpana kuvana ja pimeässä hohtavat ”pyhät marjat”. Aika rankkaa kuvaahan varsinainen naturalismi taiteessa on, kuten esim. Akselilla. Mutta on sitä herkempääkin saman aiheen alla. – Ettet pahastuisi ❤ ?

  Liked by 1 henkilö

 6. Täällä pihlajapuun varjossa minä vain ihmettelen kaikkea mitä sattuu ja tapahtuu.
  Ei pihlajapuusta kauas putoa, sanoo jo vanha sananlaskukin. Ja jotenkin semmoiset ovat tunnelmat.

  Liked by 1 henkilö

 7. Juha 🙂 🙂 🙂 kauhia kun mää pelästysin et oikiast putosit puusta kunnei sust mittän kuulunu! Näin kai se Turun murre joskus, noin suurin piirtein meni, tai ei ehkä kuitenkaan siitton niin julmettu aik.

  Liked by 1 henkilö

 8. Voi Juha mikään ei ole niin hyvää kuin tuoreet ruusunmarjat.
  Pihlajanmarjat on taas Fazer saanut maistuviksi.

  Tykkää

 9. ”Kun Suomi putos puusta, kaikki kävi äkkiä.
  Ei kukaan nähnyt sikaa eikä edes säkkiä.”

  Kaikkien näiden marjojen, possujen ja ajatussumien keskellä Ilkan uusi blogi on ihan paras.
  https://blogitaivas.fi/2014/12/03/pyhitys-suomeksi-ja-savoksi/
  Vaikka sitä savoa jäin vähän kaipaamaan.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.