Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tahtosi Herra tapahtukoon

19 kommenttia

Olen jo jonkin aikaa tahtonut kirjoittaa rukoilemisesta, mutta en ole rohjennut. Laakson Tapion, lähes kaiken mainittavan sisältänyt, viimeisin blogi antoi rohkeutta ja ikään kuin pakottaa nyt aiheesta jotain sanomaan. Meinasin ensin kommentoida, mutta siitä olisi tullut liian pitkästi tekstiä, joten!
Tunsin aikoinaan erään helluntaiseurakuntaan kuuluvan sisaren joka tunnettiin esirukoilijan tehtävästään. Kerran tulin kysyneeksi häneltä kuinka hän jaksaa kaikkien niiden pyyntöjen kanssa joita hänelle esitetään, olin silloin aika nuori näissä uskon asioissa vielä. Hän vastasi ettei hän ota niitä rukousaiheita kantaakseen vaan jättää ne Herralle, ja lisäsi vielä että rukoilee niiden pyyntöjen puolesta joihin Pyhä Henki yhtyy. Silloin en oikein ymmärtänyt mitä hän sanoi koska minusta tuntui siltä että hän otti jotenkin kevyesti ihmisten hädän. Tänään ymmärrän paremmin.

Minulla oli ystävä, aivan muutaman kuukauden ikäisenä polioon sairastunut ja jaloistaan halvaantunut. Olin pyydetty ”vetämään” kristillisiä leirejä kesäisin erääseen lomanviettopaikkaan Pälkäneellä. Muistan kun näin tämän ystävän ensimmäistä kertaa. Olimme suuressa salissa jossa sekä ruokailimme että pidimme kaikki hartaus ym. ohjelmalliset tilaisuudet. Tytär oli mukanani näillä leireillä, hän oli silloin ehkä peruskoulun 2 luokalla. Istuimme jo pöydän ääressä paikallamme kun tämä ystävä tuli kainalosauvoineen sisään. Hän oli kaunis, loisti jotain sisäistä valoa ja hymyili kauniisti katsoen suoraan ja avoimin kasvoin eteensä. Sanoin hiljaa tyttärelleni:” Tuo täti on uskossa”. Ja niin oli. Hän oli yksi väkevimmistä esirukoilijoista joita olen koskaan tavannut. Hän oli ompelija ammatiltaan ja sanoi sen helpottavan hänen varsinaista työtään, eli rukousta. Pitkät päivät hän ompeli mm. helluntaievankelistoille vaatteita, miehille jopa paitoja jne. Ja rukoili. Todisti myös lauluillaan ja puheillaan, uskoi Jumalan hänet parantavankin ja ”todisti” siitä ilolla. Meni Benny Hinnin kokoukseen aikoinaan ja Hinn laskeutui lavalta nosti ystäväni sauvat kattoa kohti ja sanoi tämän parantuvan. Hän ei parantunut, vaikka minäkin uskoin että jos joku paranee jo pelkästään uskonsa voimalla ja sillä antautumisella jolla hän Jumalaa palveli niin se on hän. Ei parantunut. Vuosia myöhemmin kuulin että hän oli saanut aivohalvauksen ja kuollut siihen.

Itse olin aina pitänyt itseäni huonona rukoilijana, mutta silti olin kokenut joskus joissain rukoustilanteissa pakottavaa tarvetta rukoilla ääneen. Sain yllättävää palautetta. Kerrankin eräs vahvasti uskossa oleva, väkevästi aina esiintyvä mies alkoi lähes hillittömästi itkeä rukoukseni aikana. Olin silloin jo sen verran kokenut että itsekin tiesin rukouksen olevan todennäköisesti profetian hengestä. Ja niin oli. Itse oikeastaan olin aika järkyttynyt kun tajusin ketä se rukous kosketti, me emme oikein olleet tulleet toimeen keskenämme, mutta tämä vahva mies sai avun.

Rukousta on yhtä monenlaista ja yhtä moneen tarpeeseen kuin on meitä ihmisiäkin. Jumala käyttää meitä jokaista juuri oikealla tavalla ja ajalla. Täytyy vaan uskaltaa. Olen senkin kokenut kuinka Jumalan Henki on kehottanut mutta en ole uskaltanut ja kuinka sen kyllä muistan. Onneksi myös tiedän että ellen minä niin Jumala löytää kyllä jonkun toisen. Apua tarvitseva ei jää apua vaille, mutta parempi olisi jos hän saisi sen juuri silloin kun tarvitsee. Itse olen huono vastaamaan myöntävästi jos joku pyytää puolestaan rukoilemaan, en ole hyvä siinä. Yleensäkin olen aika riippuvainen Pyhän Hengen läsnäolon tunnosta voidakseni tehdä jotain. Tapion blogissa tuli ihanasti esiin kuuliaisuus. Todellisuudessa mikään ei ole meistä itsestämme lähtöisin vaan kaikki kaikessa vaikutta Jumala. Meiltä odotetaan vaan kuulevia korvia, herkkyyttä ja nöyryyttä. Julkinen rukous tms. julkinen Hengen vaikutuksesta tapahtuva toiminta ei todellakaan ole helppoa luterilaisuudessa. Olen itse kokenut jo pelkästään armolahjoista puhumisen sellaiseksi jota jotkut pitävät itsekorostuksena, kyllä se panee hiljaiseksi. Surullista, kun Jumalalla olisi niin paljon enemmän meille kaikille annettavaa. Rukoustakaan ei oikeastaan kovin tärkeänä armolahjana pidetä, mutta itse olen kokenut sen ihmeenä lähes joka kerta rukoillessani. Kuinka lähellä Herraa siinä saakaan olla.

”Tahtosi Herra tapahtukoon. Kädessäs, Jeesus, savea oon. Aivan kuin tahdot muovaile mua. Nöyränä hiljaa ootan mä Sua.
Tahtosi Herra, tapahtukoon. Syömmeni tutki, eessäsi oon. Irroita täysin kahleista maan. Alttiina auta Sua seuraamaan.
Tahtosi Herra tapahtukoon. Voimia anna väsynyt oon. Valta ja Voima Sulla on vain. Paranna auta, Vapahtajain.
Tahtosi Herra, tapahtukoon. Suo, että aina valmis mä oon. Hengellä täytä niin kokonaan. Sinulle että eläisin vaan!”

Joh.12: 24-26

19 thoughts on “Tahtosi Herra tapahtukoon

 1. Kiitos Tuulikki kun uskalsit kirjoittaa ja vahvistaa niitä tuntoja mitä minulla on aiheesta. Kirjoitat täsmälleen oikein ja oikella tavalla. Tämä jo edesmennyt ystäväsi vahvistaa sen ajatuksen mikä minulla on ollut kaikesta tästä parantamisesta ja rukouksesta. Jeesus Pyhässä hengessä näki ja tiesi kuka tarvitsi parantumista. Isä kertoi sen hänelle. Jeesus paransi paljon ja kaikkialla missä hän liikkui mutta silti hän teki vain sen mitä Isä näytti hänelle. Näin hän itse sanoo sanassaan. Jospa mekin kuuntelisimme ja antaisimme Pyhän Hengen kertoa ja sitten toimisimme ja sitten luottaisimme kaikessa vajavaisuudessamme että Jumala toimii ajallaan ja tavallaan.

  Liked by 2 people

  • Tapio

   Tämän kirjoittamasi ” vahvistaa sen ajatuksen mikä minulla on ollut ———- ja rukouksesta.” perusteella kohdistan sinulle tämän kirjoitukseni viimeisen kappaleen.

   Aluksi.

   Ensin isä meidän rukous nykykatekismuksen mukaan:

   Isä meidän, joka olet taivaissa.
   Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
   Tulkoon sinun valtakuntasi.
   Tapahtukoon sinun tahtosi,
   myös maan päällä niin kuin taivaassa.
   Anna meille tänä päivänä
   meidän jokapäiväinen leipämme.
   Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
   niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
   jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
   Äläkä saata meitä kiusaukseen,
   vaan päästä meidät pahasta.
   Sillä sinun on valtakunta
   ja voima ja kunnia iankaikkisesti.
   Aamen.

   Minua on jo kauankin askarruttanut tämä kohta rukouksesta:

   ” Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.”

   Josta nyt tarkemmin. Jeesushan opetti tämän rukouksen opetuslapsilleen ollessaan vielä fyysisesti heidän joukossaan eli vielä selvemmin sanottuna ennen ristiinnaulitsemistaan.

   Tässä minua askarruttaa tuo vastavuoroisuus ja ”anna meille …. niin kuin mekin”.

   Ensiksi tuo niin kuin mekin. Onko se toteamus, että niinhän mekin annamme, vai ehto, samalla tavalla kuin mekin annamme?

   Ja lopuksi se kohdistus eli minua eniten askarruttava kysymys:

   Eikö ns. pienoisevankeliumi

   ” Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh.3:16)
   koskekaan niitä, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen, mutta eivät anna lähimmäiselleen/silleen anteeksi?

   Selvemmin vielä sanottuna, vesittääkö lähimmäiselleen anteeksiantamattomuus Jeesuksen ristinkuolemallaan Häneen uskovalle mutta lähimmäiselleen anteeksiantamattomalle ihmiselle tuon uskon perusteella ”hukkumattomuudesta” annetun lupauksen?

   Tykkää

   • Jaa etpä sitten helppoja kyselekkään. Minä ajattelen että se on yksi uskovan tuntomerkki ja Pyhän Hengen tuntomerkki. Kuitenkin niin että armo ja anteeksiantamus on kaiken pohja. Mutta kyllä Jeesus hyvin voimakkaasti painottaa anteeksiantamista. Kuin myös Paavali. Tähtääähän koko Jeesuksen toiminta anteeksiantoon. anteeksiantamattomuus jos sitä tarkastelee on monen katkeruuden takana. Katkeruus käänteen katseen Jeesuksesta pois…

    Liked by 1 henkilö

    • Niinpä.

     Onhan tai olisihan siinä iso ristiriita, jos ihminen, joka sanoo uskovansa
     Jeesukseen olisi lähimmäiselleen anteeksiantamaton.

     Voisiko tuon pelkistää niin, että Jeesuksen Kristuksen kokosydämisesti vastaanottanut ihminen EI VOI olla anteeksiantamatta lähimmäiselleen, muussa tapauksessa usko Jeesukseen tuntuisi, sanoisinko itsetehdyltä!

     Liked by 1 henkilö

    • Anteeksi antokin, on Jumalan Pyhän Hengen teko, niin kuin kaikki muukin hyvä. Olen itse kokenut kuinka äärettömän vapauttavaa on kun voi antaa pyytämättäkin anteeksi. Anteeksianto suojelee katkeruudelta joka on syövyttävä myrkky.
     hebr. 12:15 Pitäkää huoli siitä, ettei yksikään hylkää Jumalan armoa eikä mikään katkeruuden juuri (verso) pääse kasvamaan ja tuottamaan turmiota, sillä yksikin sellainen saastuttaa monet.

     Toinen yhtä vakava opetus löytyy sananlaskuista 4:23 Yli kaiken varjeltavan varjele sydämesi sillä sieltä elämä lähtee.

     Jumala varmasti ymmärtää ihmistä paremmin kuin kukaan toinen ihminen ja Jumala yksin on ainoa oikea tuomari ja ainoa joka pystyy kaikissa tapauksissa tuomitsemaan oikein. Elämä rikkoo jotkut ihmiset niin pahasti että heille saattaa anteeksiantaminen jollekin olla lähes mahdotonta. Mielestäni emme tämän enempää voi varmuudella sanoa.

     Mutta tuo on totta mitä Tapio sanot, anteeksiantamattomuus ON monen katkeruuden takana, lisäksi olen tullut huomaamaan että se on myös monen masennuksen takana.
     Jumala rakastaa ihmistä ja tahtoo meille hyvää ja siksi hän myös auttaa meitä meidän heikkouksissamme. Antaa voimaa eheytymiseen ja sitä kautta auttaa meidät pois anteeksiantamattomuudesta/katkeruudesta. Se on Jumalan lahja, suurenmoinen lahja, kiitos siitä Hänelle.

     Tykkää

 2. ”Jumala toimii ajallaan ja tavallaan”. Tämän ymmärtäminen ja hyväksyminen on viisautta ja tulee todeksi kokemuksen myötä. Asian oivaltaminen vapauttaa ihanasti kaikesta omasta yrittämisestä.
  Tämä ei ollut ensimmäinen kerta Tapio, kun me samanaikaisesti ajattelemme samoja asioita. Tarkemmin sanottuna Jumala vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä.

  Olen tätä aihetta miettinyt jo todellakin useampaan kertaan. Toissayönä olin aika pitkään hereillä asian tiimoilta, mutta…. ja tänä aamuna asia oli taas mielessäni ja kun sitten tulin tänne sinä olit kirjoittanut tämän minkä kirjoitit.?!

  Job.33:14-15
  Kyllä Jumala puhuu, puhuu toisenkin kerran, mutta ihmiset eivät sitä huomaa. Unessa, öisessä näyssä hän puhuu….

  Tosin aloin niin innostuneena purkamaan ajatuksiani että ei tästä ehkä sellaista tullut kuin olin ajatellut, mutta tulipahan tehtyä vaikka heikostikin.

  Uskon että Jumala tahtoo meitä kaikkia rohkaista uskon kuuliaisuuteen pienissäkin asioissa. Hänen rakkautensa on paljon suurempi kuin voimme käsittää ja kohdistuu kaikkiin Hänen luotuihinsa. Koska Hän tahtoo parastamme, voimme olla turvallisin mielin ja luottaa todellakin siihen että hän käyttää pieniä ihmisiä toistensa auttamiseksi.

  Vaikka olemme vajavaisia niin rakkaus tekee sen suurimman työn, paikkaa sen mikä meillä on puutteellista.
  Herra on hyvä.

  Tykkää

 3. Vaikka itse olen onnellinen niinä päivinä, kun rukous lista ilmestyy,
  niin sataprosenttisen varma olen siitä, että armolahjat ovat moninaiset.
  Olen monesti rukoillut profetoimisen lahjaa, en ole sitä saanut en myöskään kielillä puhumisen lahjaa, en osaa blogistien tavalla kirjoittaa.

  Teidän verbaaliset lahjat ylittää yli kaiken oman ymmärryskyvyn. Tuulikki on lähellä minun sydäntäni. En edes osaa sanoa muuuta, kuin ”yhdessä jo koko kristikunta kaikkialla”. Hassilan tosin näen onneksi vielä viikonlopun aikana jossakin hiippailemassa, mutta hän on esirukoilija pohjimmiltaan. Hän on todelllinen esirukoilija ja sen näkee heti armoituksen saanut.

  Tähän lopuksi Marian kauni laulu, ollut vuosia ruotsiksi oma lauluni.

  Kiitos Tuulikki kauniista tekstistä, myös ekumeeninen kuten uskoisin muutkin.

  Liked by 2 people

  • Tämä on minunkin mielilauluni, erityisesti näin joulun alla. Olen yrittänyt opetella soittamaan/laulamaan tätä pianolla/kitaralla, muttei minulla ehkä ole sellaista lahjaa. Siis, että se ’soisi’.

   Tuossa esityksessä on tavoitettu hentous ja voima. Kiitos.

   Liked by 1 henkilö

   • Lena. Kiva nähdä sinuakin taas täällä.
    Katri osaa valita kauniita virsiä ja lauluja tänne ja elävöittää tälläkin lahjallaan näitä blogeja 🙂 kyllä hänellä on erittäin hyvää asiaa muutenkin.

    Liked by 1 henkilö

    • Kiitos! Kotiuduimme tänään Suomeen. Tällä reissulla tapahtui kolme asiaa, joita puolisoni kutsui ihmeiksi, kun hän joutui niitä todistamaan.

     Itseäni puhutteli lähtöselvitystiskillä matkalaukun ’laihtumisihme’, ja vielä desimaalilleen tasalukemiin.

     ”Jos on jotakin, jota Jumala ei voi tehdä, Hän on vähemmän kuin Jumala.”

     Liked by 1 henkilö

 4. Voi sinua Katri. Olet yksi näistä kauneimmista helmistä täällä!!!

  Ihana on tämä laulu ja tuttuja kuvat 🙂 Tapion käsialaa, ellen aivan metsässä ole;) !
  Katri, en tiedä mitään kauniimpaa ja koskettavampaa Raamatussa kuin Jeesuksen jäähyväisrukouksen jota myös ylimmäispapilliseksikin kutsutaan. (Joh. 17) Tämä on, niin uskon, kaikkien Kristusta tunnustavien sydämen rukous!

  ”Henki yhdessä meidän henkemme kanssa todistaa että olemme Jumalan lapsia”. Olet varmaan kokenut tämän todeksi uskovissa sisarissasi ja veljissäsi, se on se ihmeellinen tuttuuden tunne jonka Pyhä Henki meissä Jeesuksen omissa vaikuttaa.

  Voin uskoa oikein hyvin myös tuon mitä Juhasta sanot! Hänessä on herkkyyttä ja varmaan myös sellaista rakkautta jonka lähde on taivaassa ja myöskin vielä täällä maan päällä Herran omissa. Kyllä me saamme olla onnellisia. – Kerro Juhalle terveisiä:)!

  En voi olla laittamatta tähän 1kor.8:6 ” Meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät!”

  Armolahjat ovat todellakin A r m o l a h j o j a!
  Ne tekevät saajansa nöyräksi. On suuri vahinko etteivät ne voi tavallisissa luterilaisissa seurakunnissa päästä toimimaan. Kuitenkin Jumalan lahjat pysyvät voimassa vaikka niitä ei voisi julkisesti käyttääkään. Herra toimii siellä missä Hänet otetaan vastaan ja apua tarvitaan. Armolahjat ovat moninaiset, voivat ne toimia myös rukousten, tiedon ja viisauden sanojenkin kautta niin etteivät herätä suurta huomiota. Harvat edes ymmärtävät mistä näissä on kysymys, ehkä ihmettelevät vaan. Profetiat ja kielilläpuhuminen voi tapahtua myös huomaamattomasti ja hiljaa. Ne voivat jäädä vain jopa kahdenkeskisiksi. Älä ole huolissasi Katri, iloiten tee tehtäväsi, usko ja luota vaan. Jumala toimii niin monilla tavoilla ettemme aina edes itsekään kaikkea tiedä.
  Ole siunattu sisareni!

  Liked by 1 henkilö

 5. Katri, Juha on todellakin juuri sitä ja myös lohduttaja, yhden paidankin viime kesänä kastelin mieheltä kun vollotin olkapäätä vasten 🙂

  Liked by 2 people

 6. Rukous on lahja. Ja kristitylle tarpeellista:kun te rukoilette, sanoo Herra.

  Rukous on yhteyttä, vaikka rukoilee yksin ja ihan omanlaisensa lohtu, rohkaisu, jakamisen, aitouden ja yhteyden kokemus,kun rukoilee yhdessä.
  Kuinka paljon onkaan kristittyjä, joilla on sellainen armolahja, että he sitoutuneesti rukoilevat rukoiltavaksi saamiensa puolesta. Jumala heitä siunatkoon.

  Liked by 1 henkilö

 7. Virpi! Olen niin kaivannut sinua tänne ja sinulta elämän evästä. Kiitos kun tulit kommentoimaan.
  ”Kun te rukoilette”! Pitäisi olla itsestään selvää että kristitty rukoilee, mutta ei aina ole. Kuitenkin se on sitä hengitystä jota jokainen tarvitsee ja toivottavasti kaipaa.
  Sitten joskus taivaassa me ehkä ymmärrämme miksi rukous oli niin tärkeää ja kuinka paljon tai vähän tuli rukoiltua. Esirukoilijat tekevät korvaamatonta työtä ja se on Jumalan lahjaa.
  Myös me joilla ei ehkä sellaista armolahjaa varsinaisesti ole, saamme rukoilla ja kuten olen ennenkin kirjoittanut, Pyhä Henki kyllä antaa aiheita yllin kyllin ja silloin aikakin unohtuu.
  Muistetaan kaikkia kristittyjä kaikkialla ja omaa kansaamme ja maatamme, rukousta ei koskaan voi olla liikaa.
  Siunausta adventtiisi Virpi.

  Liked by 1 henkilö

 8. ”Tahtoisin toivoa sinulle, mitä en itse voi antaa, saakoon rakkaus Jumalan, sinua sylissä kantaa”
  Tämä laulu nousi soimaan mieleen. Siunattua adventtia jokaiseen ”talliin”, jonne Jeesus tahtoo tulla avaamaan tien Isän syliin.

  Liked by 1 henkilö

 9. Kylläpä me ollaan myöhään vielä liikkeellä 🙂 ! Kiitos Virpi ja samoin sinne teidänkin ”talliin”! Hyvää yötä ja alkavaa viikkoa!

  Liked by 1 henkilö

 10. Aamen, Niilo! Näinhän se sanankin mukaan on. Levollista adventin aikaa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.