Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Elämä – Lahja ja Mahdollisuus

8 kommenttia

Olin suunnitellut viettäväni päiväni toisin, mutta ”sisäinen pakko” laittaa suunnitelmani uusiksi. Hyvä vai paha, sen näen sitten kun olen sanottavani kirjoittanut.
Raamatussa sanotaan ”Missä on aarteesi, siellä on sydämesi”. Tuo lause kertoo kaiken. Mikään näkyvä ja oleva, mitkään tämän elämän tuomat vaiheet ja kokemukset eivät muuta Jumalan todellisuutta. Me kuljemme täällä aikamme ja näemme vain tämän hetken, mutta Jumalalla on suunnitelma! Jumalan tunteminen on parasta ja täydellisintä elämän mielekkyyden ja hallinnan löytämiseksi. Sitä ei murra eikä muuksi muuta mikään sellainen voima joka on maailmasta. Onnellinen ja autuas on se joka tämän totuuden on ottanut vastaan ja alkaa vaelluksensa Kaikkivaltiaan Jumalan seurassa. Jeesus on se nimi joka murtaa maailman vallan, niin minussa kuin sinussakin kun ja jos Häneen uskot ja lähdet Häntä seuraamaan.

Elämä heittelee, kokemukset ovat meillä kaikilla yksilölliset eikä elämä helppoa ole. Kaikenlaista murhetta, kipua, epäoikeudenmukaisuutta, huolta, pelkoja jne. mahtuu varmasti jokaisen elämään, sitä ei kukaan pysty kieltämään, mutta asenne ratkaisee. Asennoidunko elämäni vastoinkäymisiin murehtimalla sitä mitä minulta puuttuu vai olenko kiitollinen siitä mitä minulla on? Täydellisin apu näiden erottamiseen toisistaan ja näkemään näkymättömät kuin ne olisivat näkyviä on Raamatun sanoma. Raamattu kertoo, Jumalan Pyhän Hengen inspiroimana, koko totuuden maailmasta, elämästä ihmisenä tässä maailmassa ja iankaikkisesta elämästä. Ihminen On iankaikkisuuteen luotu. Kaikesta kokemastamme ja näkemästämme huolimatta, koko tämän puoleinen elämämme on valmistumista iankaikkisuutta varten. Elämä on lahja ja suuri mahdollisuus! Tämä sanoma on niin kallis ja korvaamaton että sen pitäisi sytyttää sisimpämme sellaiseen tuleen että emme voisi olla siitä kertomatta, sitä julistamatta niille jotka ”surmapaikalle hoippuvat”, eli niille kaikille kanssa ihmisillemme jotka eivät totuutta vielä tunne.

Ensimmäisen Samuelin kirjan 2 luku jakeet 1-9 josta 7-8 tässä: ” Herra köyhdyttää ja rikastuttaa, hän alentaa ja ylentää. Hän tomusta nostaa halvan, hän loasta korottaa köyhän, pannaksensa heidät ruhtinasten rinnalle ja antaaksensa heidän periä kunniasijat. Sillä maan tukipylväät ovat Herran, Hän on asettanut niiden päälle maanpiirin!” Jos me suostumme ottamaan kaiken Herramme kädestä, me opimme suurenmoisen asian joka auttaa meitä selviytymään mistä vain. Kun itse jouduin eroamaan 25 vuotta kestäneen avioliittoni jälkeen, omasta tahdostani, mieheni joka oli yrittänyt murtaa minuuteni joutui toteamaan lähes toivottomana minun olevan niin vahva ettei minulle kukaan mahda mitään. Hän ei kuitenkaan tullut koskaan ymmärtämään että minä olin heikko, mutta minun Suuri Jumalani oli Vahva. Kaikki vahvuus, Voima ja viisaus jolla kaikesta olin selvinnyt, minussa oli Jumalan lahjaa.

Jesajan kirjan 26 luku. Ei meille ole luvattu helppoa elämää, mutta Ikuisuuksien Jumala on kanssamme. ”Herra, sinä valmistat meille rauhan.” Olen tuon kokenut vaikka ihminen minussa usein sen unohtaa koetuksen tullessa, mutta kun koetus on maksimissaan ja kestävyyteni äärirajoilla, tapahtuu ihme! Suunnaton ihme, minun Herrani on läsnä, minun Jumalani tukee minua ja opettaa millainen Hän on.
Ps. 145. ja siitä muutama jae tähän!
jae 8: Anteeksiantavainen ja laupias on Herra, hän on kärsivällinen, suuri on hänen hyvyytensä. 9. Herra on hyvä kaikille, hän armahtaa kaikkia luotujaan. 13. Sinun valtakuntasi on ikuinen, sinun herruutesi pysyy polvesta polveen. 14. Herra tukee horjuvia, maahan painetut hän nostaa jaloilleen. 15. Kaikki katsovat odottaen sinuun, ja sinä annat ruoan ajallaan. 16. Sinä avaat kätesi ja hyvyydessäsi ravitset kaiken mikä elää. 17. Herra on oikeamielinen, hän on uskollinen kaikissa teoissaan. 18. Hän on lähellä sitä, joka huutaa häntä avuksi, sitä, joka vilpittömästi kääntyy hänen puoleensa. 19 Hän täyttää niiden pyynnöt, jotka häntä pelkäävät, hän kuulee heidän huutonsa ja auttaa heitä. 20. Herra suojelee niitä jotka häntä rakastavat……….

21. Ylistäköön minun suuni Herraa, hänen pyhää nimeään kiittäkööt kaikki luodut
aina ja ikuisesti.

Ef.6:10. Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä!
Herra siunatkoon ja varjelkoon meitä nyt juuri tällä hetkellä ja kaikkina tulevina elämämme päivinä! Siitä huolimatta että 2 Kor:4:7 mukaan ”Tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin jumalasta eikä meistä itsestämme!”
Sinua siunata tahdon!

8 thoughts on “Elämä – Lahja ja Mahdollisuus

 1. Melkoinen järkäle elämää on tämä Tuulikin blogi. Sitä vahvaa ruokaa, jonka sulatteluun menee kullakin aikansa. Kommentoin vain päivän runolla ”Jeesus,maailman valo”:

  maailman valo
  apu turvattomille
  vapauden tuoja
  oikeus jakoon kansalle
  sen synneistä lunastus

  merestä mereen
  kaikille uskollisille
  maan ääriin asti
  sinun valosi loisto
  siunausta elämään

  kirkkaana toivo
  tuleva seurakunta
  tähden juurelta
  kultaa ja mirhamia
  härkien kaukalosta

  Herra keskellä
  tulevaan kasvamassa
  valtiaan pelko
  juutalaisten kuningas
  pois lensi kuin lintuna

  Liked by 2 people

  • 🙂 Kiitos Niilo!
   Koskaan ei tiedä millaista palautetta saa, aina se yllättää. Tämä runosi on ”yksi ylitse muiden” 🙂 ! Upea.

   Tulkoon tässä sanotuksi että tämä tekstini syntyi sellaisella vauhdilla etten ehtinyt sen kirjoitusasua miettiä ja kun olen huono näissä konehommissakin niin en osannut korjata tuota suurta mokaa jossa JUMALA on pienellä alkukirjaimella. Muutenkin pidemmissä teksteissäni kone tökkii loppuosaltaan todella pahasti, enkä osaa korjata. Mutta pääasia on pääasia, eli jos edes joku ihminen tulee autetuksi tai siunatuksi teksti on täyttänyt tehtävänsä. Jumala suokoon etten hosuisi turhaan.

   Liked by 1 henkilö

   • Tuulikki. On inhimillistä, että ajatuksen lentäessä tulee virheitä. Kokemusten karttuessa niitä oppii lukemaan myös hyvällä tahdolla parhain päin.

    Liked by 1 henkilö

   • Ilmoittaudun tulleeni siunatuksi tämän tekstisi kautta. Tämä kohta avasi sisäisiä patoja ”Hän ei kuitenkaan tullut koskaan ymmärtämään että minä olin heikko, mutta minun Suuri Jumalani oli Vahva. Kaikki vahvuus, Voima ja viisaus jolla kaikesta olin selvinnyt, minussa oli Jumalan lahjaa.”.Minulla on kokemus, jossa tulin arvioiduksi näin”olen aina luullut,että sinä olet vahva nainen”. Mietin tuossa hetkessä, että tekeekö heikko hetki ihmisestä jotenkin epäihmisen. Olisiko ihminen ollenkaan ihminen, jos hän olisi aina kaikessa vahva. Ja kuitenkin, näin jälkeenpäin katsottuna kun arvioin tuota aikaa, Jumala on toiminut vahvasti juuri kun minä olin niin heikko, että en oikein edes muista,kuinka asiat sujuivatkaan.

    Liked by 1 henkilö

 2. Olipa hauska huomata, että kirjoitimme tänään, toisistamme tietämättä, kumpikin omalla tavallamme kiitollisuudesta.

  Siispä kiitos tästäkin, Tuulikki! Sinä et ole vielä pitkään aikaan vanhus, mutta ikäenkeli kylläkin.

  Liked by 2 people

 3. Ilkka 🙂 !
  Ihmeellistä onkin, vai onkohan sittenkään, että Jumalan lapset saattavat eripuolilla maailmaakin olla samaan aikaan samassa Hengessä! (Saati näin vierekkäisissä kaupungeissa 😉 ).
  Tätä olen usein kokenut ja ihmetellyt, mutta nyt se on jo niin tuttua että siitä tulee jo peräti ”autuas olo”. Ilo ja riemu kiitollisuuden kera täyttää mielen ja valo valaisee hetken tätä maailmaa kirkkaammin kuin muulloin.

  Niin kuin tänään! Oli taivaallakin kultainen aurinko ja voi kuinka se teki taas hyvää. Ja itse aiheeseen, ei tässä mitään hätää kun vaan kroppa kestäisi 🙂 ! Mutta Jumala tietää tulevaisuuden, antaa toivon ja voimaa juuri niin kauan kuin on hyväksi nähnyt!
  Kiitos!

  Tykkää

 4. Minut on kanssa luokiteltu aina vahvaksi naiseksi.
  Oikeammin ajateltuna katsoen elämääni taaksepäin,
  ihmettelen miten olen vielä tässä kirjoittamassa.
  Luulen, että voima tulee uskosta silä itsessäni olen heikko.

  Koen jotenkin niin Tuulikin ajatusmaailman saman kaltaiseksi,
  että en voi muuta kuin kiittää kirjoituksesta.
  Psalmi 5:4 kuvaa hyvin elämääni:

  ” Herra, jo aamulla kuulet ääneni,
  aamun hetkellä tuon sinulle pyyntöni ja odotan vastaustasi.
  Näin Herra on polun tasoittanut pyyntöni mukaan.

  Liked by 2 people

  • Katri, kiitos. Voima mikä meissä vaikuttaa on todellakin Jumalan voimaa, emmehän ilman sitä olisi uskossakaan, se on totta.

   Yksi minun voimakkaimpia kokemuksiani omassa, tässä ihmisen elämässäni, löytyy Jes. 38:14 ”Minun ääneni vinkuu kuin tervapääskyn ääni, kyyhkysen tavoin minä valitan ja vaikerran. Minun silmäni väsyivät tähytessään korkeuteen. Herra minä olen ahdingossa, auta minut siitä!”
   Vasta vuosikymmenet Herrani hoidossa ovat vahvistaneet minut tähän missä nyt olen ja myös ”ikeen” alta pääsy 19 vuotta sitten.

   Juha Vähäsarja on ensimmäisessä hartauskirjassaan ”Jumalan kämmenellä” lausunut seuraavaa:” Vasta ehjänäkö olisimme oikeutettuja kutsumaan itseämme Jumalan lapsiksi?” Ja jatkaa ”Kuinka kaukana tämä onkaan Jumalan lasten kokemuksista ja Jumalan sanan opetuksista…….. Parempi heikkojen kulkueessa taivaaseen lupausten kantamana, kuin terveiden voittosaatossa kadotukseen omaan voimaan luottaen”.

   Tässä samassa hän kirjoittaa tekstiä joka sopisi erinomaisesti yhteen Ilkan blogeista koska tässä puhutaan Jumalan seurakunnasta parantumattomasti sairaiden parantolana. Ymmärrän sen niin että vaikka me emme täysin täällä ajassa saisikaan apua heikkouksiimme, emme ole kelvottomia Jumalalle vaan elämän realiteetti on se että kaikki me kuolemme ja todennäköisesti johonkin heikkouteen/sairauteen. Mutta meitä on vastassa Jumalan valtakunnassa täydellinen parantuminen ja rakkaus joka pitää meidät ehjinä ja terveinä ikuisesti!

   Eikö olekin suurenmoista tässä uskossa ja toivossa saamme kiittää ja iloita osastamme Jumalan lapsina. Siunausta Katri!

   Liked by 2 people

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.