Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumalan työkintaat

5 kommenttia

Kuulin jokunen vuosi sitten jutun vanhasta miehestä joka kävi joka sunnuntai seurakunnan kokouksessa istuen salin taka-osassa. Tuo harmaanoloinen hiljainen mies ei vaikuttanut mitenkään toimeliaalta tai aktiiviselta seurakuntalaiselta. Ainkaan miltään evankelistatyypiltä hän ei vaikuttanut.  Kulkupelinään hänellä oli vanha rispaaantunut polkupyörä jolla hän sinkutti kaikki matkansa niin sateella kuin paisteella. Miehen ulkoinen olemus kuitenkin hämäsi seurakunnan vetäjää joka tavan takaa opetti seurakuntalaisia siitä että jokaiselle on oma paikkansa seurakunnassa ja muutenkin hän piti hyvää huolta lampaistaan. Sillä eräässä opetustilaissuudessa kävi ilmi että arjen keskellä tuo hiljainen mies sukkuloi ystäviensä luona ja toi heitä yksi kerrallaan seurakunnan kokoontumisiin. Kuulostellen ja jutustellen ihmisten kanssa elämästä hän vei Jeesuksen mukanaan kaikkialle missä hän liikkui. Hän ei ollut luonteeltaan massahurmaaja vaan hän omalla hiljaisella tavalla antoi Jeesuksen toimia oman elämänsä kautta muiden hyväksi.

Mies oli oivaltanut yhden tärkeän asian siitä millaisia me ihmiset olemme. Me tarvitsemme rohkaisua ja toistemme tukea kun etsimme oikeaa tietä elämällemme. Seurakunnan toimintaan lähteminen on nykyajan ihmiselle iso kysymys ja kynnys on korkealla. Siksi Jumala tarvitsee maanhiljaisiakin jotta hän saa kutsuttua laspiaan takaisin kotiin. Siksi jokainen voi olla lähetystyöntekijä ja evankelista oman arkensa keskellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

5 thoughts on “Jumalan työkintaat

 1. Jokainen voi tosiaan olla lähetystyöntekijä ja evankelista omassa arjessaan. Minunkin tienviittani antoi pari vuosikymmentä sitten ateisti, joka sanoi: Johonkin sinun on uskottava. Sieltä viitan tieltä Jeesus minut löysi, vaikka ei ollut kompassia mukana.

  Liked by 3 people

 2. Tapio kirjoitti tätä ja minä samaan aikaan tästä tietämättäni kommenttia edelliseen blogiinsa 🙂 ?!
  Kuinkahan monta tällaista todellista hiljaista ja vaatimatonta Jumalan Valtakunnan työmiestä/naista maailmassamme vaeltaneekaan? Nämä ovat niitä ”toinen tähti voittaa toisen kirkkaudessa” ihmisiä! Tekee nöyräksi ja toivottavasti myös hiljaiseksi! Kiitos.

  Liked by 2 people

 3. Siunaava kirjoitus 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Uskollisuus Jumalalle kaikkea on suurempi,
  näin lyhyesti sanottuna,
  olkoompa sitten räiskyvä Pietari tai epäilevä Tuomas.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.