Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pyhä Tie

8 kommenttia

Heräsin yöllä kolmen aikaan huoliin ja murheisiin, enkä ainoastaan vain omiini vaan surin lähimmäistänikin.
Olen aika kova sureksimaan:) .
Yön hiljaisuus muuttui puheeksi jota on vaikea saada sanoiksi.

Ymmärsin minulle opetettavan, jälleen kerran sitä kuinka vähän, tai oikeastaan ollenkaan voin ajatella tai sanoa olevani ”oman elämäni herra/rouva”. Minulla ei ole mitään mahdollisuutta päättää sen kestosta tai mistään muustakaan. Tajusin että aivan kaikki mikä on tätä minua, joka olen, on täysin Jumalan hallintavallassa. Näin itseni kankaana kangaspuissa. Näin elämän langan jota yritin kutoa. Välillä se tuntui sujuvan niin hyvin että luulin olevani taitavakin ja hallitsevani kutomisen. Tunsin suurta iloa onnistumisestani ja kankaani näytti sileältä ja kauniilta, olin onnellinen ja ehkä vähän itsevarmakin.

Jotenkin lankaan alkoi tulla takkuja ja solmuja. Ensin yritin niitä korjailla ja oletin onnistuvanikin. Tarkemmin katsottuani huomasin kankaan alkavan olla nuhjuinen enkä saanut enää ompelulangasta solmujakaan auki ja työ kävi raskaaksi eikä edennyt. Tajusin että tarvitsen apua. –
En kerro millaista elokuvaa katselin, mutta loppujen lopuksi opetus taisi tehdä tehtävänsä taas kerran.

Sain rakkaudella ja hellyydellä ymmärtää etten minä omin voimin omalla yrittämiselläni jaksa enkä osaa.
En saa muuta aikaiseksi kuin aina vaan painavamman taakan murehtiessani asioita jotka eivät ole minun vallassani. Minun on osattava jättää itseni ja lähimmäiseni, koko maailman kaikkeus suurempiin käsiin ja levättävä niissä. On luotettava että ne kädet, jotka ovat luoneet taivaan ja maan, kaiken näkyvän ja näkymättömän, kantavat. On Isä joka kannattelee, tietää kaiken, maailman alusta sen loppuun ja rakastaa ikuisesti. Antaa anteeksi ja johdattaa, nostaa kun kaadun ja pitää huolta huomisesta.

Aamulla muistin kuinka kauniisti Jesaja kirjoittaa Pyhästä Tiestä, ja kuinka rukoillessani olin niin usein saanut kokea kulkevani, jo tässä ajassa, sitä tietä. Niin sitten hain sen kohdan Raamatustani, mutta petyin, muistinko väärin? Otin toisen Raamatun ”Jumalan Kansan Pyhä Raamattu” nimisen ja siellä se oli. Luku 35 ”Pelastuksen ajan ihanuus” otsikon alla. Ihana luku!

Jakeessa 8 sanotaan ”Siellä on oleva valtatie, ja sen nimi on ”Pyhä Tie”. Sitä ei kulje saastainen. Se on heitä itseään varten. Sen tien kulkijat eivät eksy, eivät ymmärrykseltä heikotkaan”! –  Nyt itken. –  Ja jatkan 9-10 ”Siellä ei ole leijonaa, raateleva peto ei nouse sinne. Ei sellaista siellä tavata: Lunastetut sitä kulkevat.
Herran vapahdetut palaavat ja tulevat Siioniin riemuiten päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät. mutta murhe ja huokaus pakenevat!”
Hallelujaa!

62 luku jatkaa samalla ajatuksella ja sen 10 jae vahvistaa edellä olevan:” Käykää, käykää ulos porteista, tasoittakaa kansalle tie, tehkää, tehkää valtatie, raivatkaa kivet pois, kohottakaa viiri kansalle.” Kuinka ihmeellistä, kuinka suurenmoisia lupauksia kaikille jotka herkästi murhettuvat. Ja kaikille muillekin.

Ei mikään aika, ei edes joulun ihana aika Suuren Sanomansa kanssa, poista murhetta, tuskaa ja kaikkinaista hätää tästä maailmasta. Vain Jumalan iankaikkinen  Sana tuo toivon ja lohdutuksen. Ja koska on joulun aika, laitan tähän laulun kauniin ja tutun, jonka sanat jaksotan omalla mallillani 🙂

Ole siunattu Sinä, ja siunatut olkoot elämäsi päivät.

”En etsi valtaa –
loistoa
En kaipaa kultaakaan
mä pyydän
taivaan valoa ja
rauhaa päälle maan!
Se joulu suo, mi onnen tuo ja
mielet
nostaa Luojan luo!
Ei valtaa
eikä
kuultaakaan
vaan rauhaa päälle maan.

Suo mulle maja
rauhaisa
ja lasten joulupuu,
Jumalan Sanan valoa
jos´sielu kirkastuu!
Tuo kotihin, jos pieneenkin nyt
joulujuhla
– suloisin.
Jumalan Sanan valoa ja
mieltä jaloa!

Luo köyhän niin kuin
rikkahan
saa joulu
ihana –  ja yöhön synkän maailman
tuo Taivaan valoa.
Sua halajan
Sua odotan
sä Herra
maan ja
taivahan nyt
köyhän niin kuin
rikkaan luo
suloinen joulus tuo!

 

8 thoughts on “Pyhä Tie

 1. pyhällä tiellä
  askeltesi tukena
  elämän herra
  omin voimin et jaksa
  avun antaa huomisen

  Liked by 3 people

 2. Kävin lukemassa tuon Jesajan kohdan, josta kirjoitit.

  ”Voimistakaa uupuneet kädet,
  vahvistakaa horjuvat polvet,
  sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät: ”Olkaa lujat, älkää pelätkö. Tässä on teidän Jumalanne! Kosto lähestyy, tilinteon hetki. Jumala itse tulee ja pelastaa teidät.”

  Koskettaa nuo sanat: sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät. Ja vastaus tuohon hätään: Tässä on teidän Jumalanne.

  Liked by 2 people

 3. Itse olen viime aikoina ajatellut paljonkin tätä asiaa.
  Jumalan rakkaus ja huolenpito on niin suurta että se
  tosiaankin saa kyyneleet silmiin. Hän ainakin minusta on parhaiten huolehtinut,
  nostanut ja kantanut. Kun olen itse väärin tehnyt ja sen seurauksia kärsinyt,
  Isä on niissäkin lohduttanut; ”Siis älä pelkää, Hän vierelläs seisoo ja kannattaa”

  Liked by 2 people

 4. Kiitos ystävät!
  Tie, tuo valtatie, on myös Totuus ja Elämä, Tämä Herra jota nyt juhlimme!
  Luku 35 alkaa jo niin ihanasti, ettei vertaa 🙂 ”Erämaa ja hietikko iloitsee, aromaa riemuitsee ja kukoistaa kuin lilja…”.
  Tämä Raamattu, jota nyt siteeraan, on uskollinen vuoden 38 Raamatun käännökselle ja se on minulle rakas! (vain vähän korjailtu vanhahtavia sanontoja)

  Niilo.
  Sinua vähän jännitin kun laitoin tuon ”En etsi valtaa..” sen mukaisesti kuin itse sen lausuisin. Olen paljon lausunut runoja eri tilaisuuksissa, menneiden vuosikymmenien aikana.

  Virpi.
  Niin vaikea on ihmisen ymmärtää kuinka suuri Jumala on ja osata olla hätäilemättä. Luottaa ja uskoa että kaikki elämämme päivät ovat koko ajan Jumalan huolenpidon alla. Tätähän sitä kipuilee… Joskus saa taivashetken ja ymmärtää kuinka pieni itse on – Ja kuitenkin Hän pitää meistä huolen. Ei soimaa eikä syytä, vaan hoitaa hellyydellä.

  Katri.
  ”Siis älä pelkää, Hän vierelläs seisoo ja kannattaa” Aamen.
  Muistetaan toinen toistamme kun rukoilemme, niin täytämme Kristuksen lain joka on ”kantakaa toistenne kuormia”! Samalla vastaamme siihen ylimmäispapilliseen Jeesuksen rukoukseen ”Että he yhtä olisivat”. Näinkin voimme Jumalan seurakuntaa rakentaa!

  Olette rakkaita, olkoon jouluaikanne runsaasti siunattu!

  Liked by 1 henkilö

 5. Minäkin pääsin vihdoin sen veraan rauhaan että jaksan kommentoida. Joulu hieman lievittää alakuloa joka on jo pidempään vaivannut mieltä. Kun suru pääsee tekemään pesän takinliepeeseen se ei oikein halua muutta pois. Isäni kanssa puhuin siitä miten iän ja sairauksien myötä on pakotettu heittäytymään Jumalan lupausten varaa kun muutakaan ei ole. Heittäytyminen uskon varaan on ainoa mahdollisuus jos haluaa iloita Herrassa ja Herrasta. On hienoa lukea omien ystävien hengellisistä kokemuksista ja voitoista evankeliumille mutta vielä suurempi asia on tulla lohdutetuksi Jumalan Pyhän Hengen voimasta. Me ihmiset osamme iloita ilman Jumalaakin mutta todellinen lohtu ja rauha tulee vain Jeesukselta. Iankaikkisuuden avaimet ovat vain porttiin joka on Jeesus!

  Liked by 1 henkilö

  • Joku erikoinen raskaus tuntuu kaikesta huolimatta asettuneen minunkin kattoni alle vaikka kuinka yrittäisin sitä karkottaa!

   Ja kuitenkin tuo yöllinen kokemus oli todellista ja tuntui kuin huolet olisivat pyyhityt pois, mutta taas kun tuli päivä ja alkoi miettiä kuinka selvitä, inhimillinen sai vallan. Onneksi Jumala on armollinen eikä ole riippuvainen tunteistani eikä heikkouksistani. Hän tekee sen minkä lupaa, olipa minulla uskoa tai ei.

   Ikäviä uutisiakin tulee ja katse on vaakatasossa. Mutta ”Minä tiedän lunastajani elävän ja viimeisenä HÄN on seisova multien päällä”.

   Tapio. Kiitos että jaksoit!
   Tästä kommentistasi tuli mieleeni virsi ”Ei mikään niin voi virvoittaa, en muusta iloani saa, ei autuutta saa suurempaa kuin minkä Jeesus lahjoittaa” Se ei ole jouluajan virsi mutta niin totta. Juuri lähti tyttäreni omaan kotiinsa ja tulee huomenna taas ja sovimme rukoilevamme yhdessä oikein sydämemme pohjasta.

   Olen lukenut Jesajaa ja se ruokkii ja lohduttaa. Ei meillä muuta ole kuin Jumalan Sana joka on todellinen ”lohtu ja rauha”. Ilon avain ja kiitoksen. Meillä on kaikki Pyhässä Hengessä kyllä, mutta se ei auta jos Hän jää vain pään tiedoksi. Hänen täytyy olla elävänä meissä! Ja onhan Hän!

   ”En lepoa mä löytänyt, en muusta mistään tyyntynyt, ennen kuin löysin aartehen, ystävän Herran Jeesuksen”! (virsi 299)
   Kiitos tuosta sisaresi laulusta ja suurenmoisista luontokuvistasi!

   Tykkää

 6. ”Teille on syntynyt Vapahtaja”

  pimeä talli
  valo yöhön pyhää
  heinillä lapsi
  kulku kohti tulevaa
  ilo aamusta iltaan

  runsasta riemu
  väistyvää on pimeys
  kansalle toivo
  pojalla korjataan elo
  ilolla hyvyyden sato

  toivossa armo
  usko elämän alku
  aamu kajastaa
  hyväksi kaikin voimin
  vapaaksi vääryydestä

  kunnia korkea
  visio alkava tie
  huikea näky
  yrttitarhan polulta
  ihmisten kalastaja

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.