Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pyhäaamun Rauhaa

6 kommenttia

Joskus tapahtuu sellainenkin ihme että heti aamusta on mitenkään selittämättömän onnellinen olo?
Tänä aamuna herätessäni otin hitaasti ja nautin vain siitä että ei ollut pakko pitää kiirettä, ei suorittaa. Kaiken lisäksi mielessäni soi vanha laulu josta sain otsikon aiheen. Vaihdoin arkipäivän rutiinin rauhaan ja tein kaiken aamussani toisin kuin arkisin, muuten en istuisi nyt tässäkään.

Nautin rauhassa aamukahvini ja katselin kaunista valossa heräävää luontoa ja pihani pikkulintuja ajatellen rakasta Mestariani. Olin niin kiitollinen! Kiitollinen kaikesta mitä Jeesus on minulle ollut ja on. On suhde jolla ei ole vertaa ja joka on ikuinen. Oikeastaan ei paljoakaan ulkonaisissa olosuhteissani ole muuttunut, mutta Herra On Hyvä!

Olen kiitollinen siitäkin että pitkä elämä antaa perspektiiviä tähän aikaan. Jokaisella ajalla ovat omat vaikeutensa, mutta entinen ei minulle ole verrattavissa nykyiseen. Niin kai on että aika kultaa muistot. Ajattelen nyt ennen kaikkea hengellisesti, kuten aina. Koska ihmisen elämän tärkein asia on tulla tuntemaan ja tuntea Jumala ja sanan mukaan onni on olla/elää lähellä Jumalaa. En oikeastaan enää osaisi muuten elääkään, sen huomaan. Sitä suurempi syy on kiitokselle!

Hän, Kaikkivaltias Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki on kaiken kiitoksen ja ylistyksen arvoinen. Mitkään sanat eivät niihin tässä maailmassa riitä.

Onneksi on ikuinen elämä jossa emme ole vajaat! Uskon että siellä saan kiittää myös menneitä sukupolvia heidän opetuksistaan ja uskollisuudestaan Jumalan Sanaa kohtaan. Kiittää myös Isänmaasta jossa Jumalan Sanaa on menneinä aikoina pidetty kunniassa ja julistettu niin kuin on hyvää ja totuudellista ollut. Tekee mieleni toivottaa kaikille tätä blogitaivasta lukeville Jumalan rauhaa tänä Pyhäaamuna. Pidetään Pyhä pyhänä vaikka maailma ei rauhaa kunnioitakaan.

”Pyhä aamun rauhaa, hiljaa huokuu maa. Häly mainen häipyy, taisto raukeaa. Kuule Juhlakellot kaukaa kuminoi. Temppelihin Herran, kutsu sieltä soi! …
Herra, juhlamieli
sydämiimme luo. Viihdytys ja Rauha sielullemme suo. Anna mulle voimaa Korkeudesta, että uskollisna voin Sua palvella!
Pyhä aamu kirkas, suuntaa mieleni, Maahan jossa Rauha aina kestävi. Missä riemun täydet Kiitosvirret soi. Missä sielu kerran Levon saada voi!”
Päivä suuri Herran, milloin koitatkaan, jolloin kiitos täyttää Kaikki Ääret maan? Oi, jos valkenisi kohta päivä tuo. Herra, mulle rauhas Ikuinen Sä suo.

Ps.19
Siunattu olkoon hän joka uskoo Herran nimeen.
Ole ystävä siunattu ja rauha olkoon sinun kanssasi, Jumalan ihmeellinen ja hoitava rauha!

 

 

 

6 thoughts on “Pyhäaamun Rauhaa

 1. vesi kalliosta
  leipä manna taivaalta
  armo palvelee
  elämän voiman juuri
  perillä luvattu maa

  elämän usko
  elävän veden keidas
  Herran kädestä
  jano hyvä sanoma
  nälkä verso armoa

  kaikilla lahja
  kykyjensä mukainen
  totuuden henki
  viiriäiset ja manna
  Herran tulen valoa

  armo ei lopu
  vesi elämän viini
  siunaa janoa
  aurinko osa ihmettä
  ilon nälkää yössä

  Liked by 2 people

 2. Kiitos Tuulikki tästä Pyhä päivän hartaudesta, oodista rauhalle ja ilolle. Taisin kokea jotakin samaa tänään messussa loppusiunauksessa. Koin olevani siunattu, kun saan ottaa vastaan siunauksen 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos. Huomaatko että joskus onnistun kirjoittamaan lyhyestikin, mutta niinhän sitä sanotaan että lyhyestä virsi kaunis. 🙂 Tuonkin Pyhäaamun Rauhan laulun sanat on useanlaiset? Miksiköhän?

  Tuota tunnetta tai olotilaa en useasti koe, mutta silloin kun sen saa on se suloista ja voimaannuttavaa. Kaiken sen välissä mitä arki ja elämä pääsääntöisesti eteen tuo.
  Virpi, Herra on tänään siunannut meitä 🙂 !

  Liked by 1 henkilö

 4. Niin rauhaa me toivotamme myö Jerusalemille ja Jeesus antoi meille hänen rauhansa joka on ilo omistaa ja kiittää. Ja kun tulee rauha paan päälle kun Herramme Jeesus astuu Jerusalemiin hallitsemaan ja pahan valta sidotaan ja sota loppuu myös hengen maailmoissa ja Pyhä rauha kattaa maan ,kitos Jumalalle ,,siunausta kiitos keijo

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.