Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Arvotyhjiö

3 kommenttia

20150316_092120

Uskonnon vapaus on tärkeämpää kuin voisi äkkiseltään kuvitella. Jos tätä vapautta aletaan tulkita niin, että uskonnon harjoittaminen pakotetaan piiloon ja Jumalaan, olipa se sitten mikä jumala vaan, uskomista aletaan kuvata lapsellisena ilmiönä, silloin päästetään irti sellaisia voimia, joita ei enää kyetä hallitsemaan.

Silloin meidän tahtoamme ja elämäämme määrittävät ulkopuoliset tahot, emme me itse. Tälläkin hetkellä meille syötetään ideologiaa,  jossa uskonto halutaan ajaa  marginaaliin. Vaarana on että kaikki meille ennen niin tärkeä arvot vähitellen asetetaan kyseenalaisiksi ja yksilön etu ajaa aina yhteisön edun edelle.  Näin syntyy arvotyhjiö, jossa yhteiskuntaa kasassa pitävät voimat katoavat. Näin muukin elämän moninaisuus on uhattuna. Kunnioitus toisen elämää kohtaan katoaa. Arvotyhjiössä joku aina ottaa vallan ja täyttää sen omilla arvoillaan.  Historiassa on tästä pelottavia esimerkkejä.  Ympäristöllä, jossa vallitsee keskinäinen kunnioitus, on koko yhteisöä suojeleva vaikutus.

Kun uskosta tehdään naurettavaa ja viihdeohjelmien kauhistelun kohde, ihmiset piilottavat uskonsa ja ne jotka uskaltavat jäädä näkyville vaikuttavat oudoilta ja jopa pelottavilta, koska uskon todellisuus on kadonnut maisemasta. Helluntailaisten telttakokoukset aikanaan pitivät tiettyä normaaliutta yllä yhteiskunnassa ja se oli sallittua. Kontaktipintaa uskonnon harjoittamiseen oli enemmän. Nyt kun kukaan ei uskalla tunnustaa väriä ja pienikin  väläys esim. vapaiden suuntien kokouksista näyttää kadunmiehen silmissä oudolta. Maassamme Kristinusko on jo nyt ajettu niin ahtaalle, että ihmiset ovat kuin Pietari pääsiäisyönä ja kieltävät kaiken, vaikka mielessään ajattelevat ihan muuta . ’

On sudenhetki jolloin jokaisen on oltava valmiina ja hereillä. Maanhiljaistenkin pitää tunnustaa väriä ja pitää paikkansa muurissa. Älkää tässä kohtaa lukeko minua väärin, koska myös yhteiskristillisyys ja eri kristillisten keskinäinen sopu ja ymmärtäminen on tulevaisuudessa aivan avain asemassa. Kaikki julkinen riepottelu syö uskottavuutta. On aika etsiä se mikä on yhteistä, ei sitä mikä erottaa. Oppikysymykset on jokaisen oma asia, koska ne kuitenkin on jokaisella yhteisöllä ankkuroitu peruskallioon . Miksi siis kinata niistä.

Tunnusta siis rohkeasti se mihin uskot ja kunnioitta toisen uskoa tai ideologiaa. Ole uskosi arvoinen!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

3 thoughts on “Arvotyhjiö

 1. usko on arvo
  yhtä Herran henkeä
  suolaa maassa
  uskon elämä edellä
  siitä nousu valkeus

  Liked by 1 henkilö

 2. Mehän rakastamma hyvää elämää ja iloa ja menstystä elämän monissa päivissä ja monen elämä on hyvin uskonnollista .kuitenkin elämä Jeesukessa voittaa kaiken uskonnollisuudenj a elämän virrat vistailee missä armon kanssa ja että me saamme olla kerran taivaassa on Herran hyvä päämäärä ja että armo ei olisi turhaan Suomen yläl vaan antaa sen mitä varten hän on lähetety Jeesuksen veren kautta kiitos ja siunausta keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos!
   Saimme eilen illalla terveisiä Söderteljestä ystävä Sirkan välityksellä, Hän tuli juuri sieltä sisarensa luota ja kertoi ihania asioita kokouksesta.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.