Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Avoin kirje ystävälle/ystäville…

6 kommenttia

Pari päivää sitten kirjoitin ystävälle, uskon sisarelle että olen jo useampaan kertaan ajatellut lopettavani blogikirjoitteluni, mutta minkä teen kun kuitenkin tekee mieli kirjoittaa? Kerroin että nytkin aiheenani väikkyy teksti kiitollisuudesta, ikään kuin jatkona ja sisarena tuolle Ilolle.

Joku ystävällinen sielu 🙂 nostaa vanhoja kirjoituksiani tänne blogikenttään, niitä on ollut nyt pienellä ajalla jo neljä. Yhtä nopeasti kuin ne tulevat, ne myös menevät, ainoa joka pysyy on nimi Heikki Hilvo 😉 ?

Kaksi viimeisintä vanhoista teksteistäni ovat nimeltään ”Runot kertovat (24.08/13) ja ”Jumalan Sanan ihanuus” (5.2/13). Hän joka näitä tuo esiin, osaa valita jyvät akanoista koska tekstejä on jo melkoisesti. Tämä on sekä ilahduttanut mieltäni, että ollut hyväksi. Olen voinut vertailla kuinka paljon jo itseäni toistan, en ole näitä mitenkään itselleni tallentanut, kuin muutamia. Ja toistanhan minä, en osaa olla kukaan muu kuin olen.

Ehkä minulla on vain yksi tärkeä asia ylitse muiden, johon kuitenkin sisältyy kaikki muukin mikä minulle on elämää. Jumalan Sana, luomakunta ja seurakunta.

Sanaa kuuntelen radiosta, omalla kappelillani, katselen Tv:stä ja netistä. Usein sunnuntaisin useammankin lähetyksen. Viime sunnuntaina, eli eilen 21.8-16 kuuntelin radio Jumalan palveluksen joka tuli Kouvolasta saarnaajana kappalainen Lasse Karppela. En tiedä saako noita mistään uusintoina, mutta voi kun saisi! Tämä oli yksi parhaista puheista joita olen koskaan kuullut, niin yksinkertainen, koskettava ja murtava! Hän vain luki erään tarinan eikä lisännyt siihen mitään, mutta tarina oli vertaansa vailla, en pysty sitä kopioimaan, se menisi pilalle.

Sen jälkeen lähdimme tyttären kanssa kappelillemme joka aloitti syyskautensa. Olin ollut koko kesän noiden eri kanavilta tulevien ohjelmien varassa ja tunsin itseni nääntyneeksi ystävien tapaamisten puutteesta, ehtoollisen vieton puuttumisesta ja kappelin kaikesta muustakin hengellisestä annista. Kuinka valtavan hyvä olikaan istua taas omalla paikallaan ja vain ottaa vastaan!

Kaikki oli niin hyvää!! Sydämeni täytti kiitollisuus Jumalaa ja hänen palvelijoitaan kohtaan. Olin täynnä kiitollisuutta ja onnea.

Aiheena oli lähimmäinen, ja lopuksi kirkkokahvit. Emme ollenkaan aina näille kahveille jää, mutta nyt ajattelimme ottaa osaa juhlaan. Kävi kuitenkin niin että istuin melko pitkään yksin pitkän pöydän ääressä, tytär oli jonottamassa tarjolla olevaa. Näin kuinka vakiokävijät hakeutuivat omiin tuttuihin porukoihinsa ja tunsin oloni vähän oudoksi, mutta ymmärsin heitä. Sitten tuli kaksi vanhempaa, tuntematonta, naista samaan pöytään ja muutama sana vaihdettiin. Tytärkin tuli vesilasien kanssa ja sitten!

Rovastimme, jonka saarnoja en ole paljoa kuullut ja jonka vain ulkonäöltä tunnen, lähestyi sitä viimeistä pöytää jossa istuimme. Vierastin vähän, mutta hän oli oikein ”mukava” ihminen. Olisin keskustellut kanssaan pidempäänkin, mutta en ollut ainoa jolla oli hänelle asiaa. Minua liikutti kun lähdin. Ajattelin että rovasti taisi/taitaa elää niin kuin saarnaa. Ei hän hakenut sellaista paikkaa jossa oli paljon ihmisiä ja seurakunnan aktiiveja, pappeja ym. merkittäviä henkilöitä 🙂 vaan tuli siihen missä oli kolme iäkästä naista joista yksi erilainen ja olihan siinä vielä tyttärenikin. Tunsin sekä haikeutta että iloa ja kiitollisuutta, myös hämmennystä.

Käväisimme sitten vielä toisen kunnan puolella ennen kotiin tuloa ja juhla jatkui. One Wayn ohjelmat tulevat nykyään sunnuntai iltaisin ja nyt ohjelmassa oli nauhoitus jostakin tilaisuudesta jossa puhui Leif Nummela. Väkevästi puhui! Totta puhui! Tuo tallenne ei ollut vielä löydettävissä, joten linkkiä en voi antaa tähänkään.

Tällä kirjeellä tahdon vain kiittää ja sanoa että ”etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan”. Eli kyllä vieläkin Jumalan Sanaa runsaasti, raittiisti ja väkevästi jaetaan, ei tarvitse nälkään nääntyä. Ja aina on käsillä kirja kotona – Raamattu. Kiitos Jumalalle.

Kirje ystävälle/ystäville on tämän blogin aihe. Kirjoitin niin kuin ystävälle kirjoitetaan, avoimesti kokemuksistani ja tunteistani. Olen asunut 20 vuotta yksin. 6 ja 1/2 vuotta pyörätuolissa yhteensä 66 vuodesta jona olen poliota potenut. Esteellisiin paikkoihin en pääse, en muuallekaan ilman apua. Voi olla että joidenkin mielestä olen liian altis tunteilulle ja kirjoitan omituisia. Voi olla niin ja onkin. Mutta sellainen olen ja olen opetellut elämään itseni hyväksyen. Tiedätkö miksi?!

Koska, Jumala rakastaa minua. Koska Jeesus on kuollut ja ylösnoussut myös minun puolestani! Ja koska tyttären lisäksi ei juurikaan kovin läheisiä ihmissuhteita enää ole.

Onneksi on Jumalan Sana. Onneksi on seurakunta. Onneksi kuulen ja näen, jotain vielä ymmärränkin ja vähän muistankin. Onneksi ympärilläni on paljon kaunista ja ikkunastani näkyy Taivas!

Kiitos jos jaksoit tänne asti 🙂 Minä tarvitsen sinua, ehkä sinäkin, ainakin joskus minua 🙂 Jeesus on meidän yhteinen rakkautemme. Ja Hän rakastaa kaikkia tasapuolisesti! Yhtä paljon maailman loppuun asti, ja sen jälkeen ikuisesti.

Meidät rakkauteen loit, rauhan jakajiksi. Meidät kaikki lunastit iloon, ihmisiksi”
Virsi 175 kokonaan

6 thoughts on “Avoin kirje ystävälle/ystäville…

 1. Ihanasti kirjoitat ja rohkaiset. Meillä ihmisillä on niin suuri tarve saada hoitavia sanoja osaksemme. Heikki kirjoittaa iskevästi ja nasevasti ja sille on paikkansa mutta silti on oikeus sanoa juuri tuo että sanat voivat osua myös ohi maalinsa ja satuttaa. Siksi on niin hyvä että meitä kirjoittajia on useampi lääkitsemässä toisiamme ja lukijoita. Useasti Heikin opetusta livenä kuunnelleena voin sanoa että hänen kauttaa Pyhä Henki toimii, lohduttaa ja opettaa.

  Tässä on se Bloggaamisen hienous kun voi olla juuri sitä on, oma itsensä ja sen kautta jakaa toisile ihmiselle sen mitä elämä on antanut.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos!!!

   Sinähän tunnet Heikin henkilökohtaisesti ja pystyt häntä tulkitsemaan siitä käsin oikein. En ollenkaan usko että Heikki koskaan tarkoittaisi loukata ketään, mutta itse kukin voi tahtomattaan satuttaa jotakuta toista. Väärinkäsityksiä tulee puhuttaessakin, saati kirjoittaessa. Hän näyttää ottaneen bloginsa pois, en toivo että hän olisi pahoittanut mielensä. Me kaikki ymmärrämme rajallisesti/olemme rajallisia vaikka tahtoisimmekin vain hyvää.

   Kaikki me olemme laisiamme, ihmisiä vaan, ihmisiä omista lähtökohdistamme. Ehkä juuri siksi olisi hyvä osata kirjoittaa tekstiä tuon muistaen. Vain ihmisiä, ja silti ihmeellisen ja käsittämättömän Jumalan silmäteriä. Hänen tahdostaan luotuja ja rakastettuja. Usein rukoilemme tyttären kanssa että Pyhä Henki antaisi viisautta ja oikeaa sydämen laatua, maailmassa on niin paljon tuskaa ilmankin, että sitä vahingossakaan aiheuttaisimme. Ei se kuitenkaan ole aina mahdollista. Ihmisten maailmassa.

   On kuitenkin se lohtu että kerran kaikki on toisin, eikä tämänpuoleisia enää muisteta. Jumala itse pyyhkii viimeisenkin kyyneleen jokaisen Valtakuntaansa lunastetun silmistä.

   Mitä itseeni ja kirjoittamisiini tulee, niin toivoisin osaavani lopettaa ajoissa, eli silloin kun alan olla ”ulkona” sellaisesta mikä rakentaa tai edes jotenkin palvelee hyvää. Olen kuitenkin jo vuosikymmeniä sitten saanut kutsun hoitaa leiviskääni kirjaimin 🙂 …. Ei minulla oikein muuhun mahdollisuutta olekaan. Enää.

   Ja mitä sinuun tulee osaat taiteilla monen tulen välissä lahjakkaasti, se lienee sinun armolahjasi, onneksi olkoon, ole siunattu 🙂 !!!

   Tykkää

 2. Tämä tekstisi on Tuulikki sydämesi laulu, sillä taas kerran kerrot rehellisesti, millaista elämä voi olla, silloin kun moni asia ei olekaan itsestään selvää. M. Janatuinen kirjoitti eräässä kirjassaan, että hän ajattelee kärsimyksissäkin niin, että mikään asia uskovan elämässä ei jää kulkematta Jumalan käsien kautta ja se on auttanut häntä. Sinun teksteistäsi huokuu tuo sama luottamus.

  Liked by 3 people

  • Kiitos Virpi kiitos.!
   Paljon kertomatta jää, siksi välillä ajattelen että tekisin ”Ilkat” ja alkaisinkin kirjoittaa jossain muualla sitä todellista ja mitään salaamatonta sydämeni laulua 🙂 ? Mutta kun pidän tästä meidän pienestä taivas seurakunnasta täällä, oikeastaan peräti rakastan?
   Kun rukoilee ihmisten puolesta, niin kuin tämän seurakunnan, ihmiset käyvät rakkaiksi, vaikka ei ole heitä edes nähnyt!?

   Upeaa taas tuo mitä Mailis on sanonut, hän on sitten viisas ihminen ja niin täysin Jumalan käytössä kuin olla voi. Hänen kirjansakin ovat niin mielenkiintoisia ja avartavia lukea, Jumala häntäkin runsaasti siunatkoon!
   Niin kuin sinuakin Virpi, ystävä ja sisar Jeesuksessa! Siunausta tähänkin päivääsi.

   Tykkää

 3. Tuulikki sinun kirjoituksesi ovat ainakin minulle rakkaita.
  Hoidin toista vuotta yli kaksituhatta jäsentä sisältävää ryhmää ja siksi
  en ole näitä ehtinyt lukemaan. Olen sen nyt vaihtanut Blogikirjoitteluun
  minusta riippumattomista syistä. Olen kuitenkin säästänyt sähköpostiini kaikki lukemattomat kirjoituksesi. Sanon sinulle miksi Hilvo on kommentoinniltaan runsainta.
  Suurin osa ei hyväksy hänen ajatteluaan ja opetuksiaan, kuten en minäkään.
  Luonnossa olen nähnyt ja pidin ihmisenä, mutta tuo kirjoittelu on usein järkyttänyt minua.
  Lopetin lukemasta niitä Bogeja kokonaan. Minun mielipiteeni on ihmisenä tasavertainen, kuin Hilvon.
  Minä kauhistuin niistä kirjoituksista. Minä rakastan sinun kirjoitteluasi ja olet tärkeä täällä.

  Liked by 1 henkilö

  • Kirjoitin juuri blogin sinun innoittamanasi! Olen ollut todella murheellinen kun sinua ei ole näkynyt! Olen ajatellut että on tullut jotain tärkeämpää ja ihminenhän on rajallinen, ei ehdi eikä jaksa kaikkea.
   Olen todella iloinen että olet palannut, minä ihailen sinussa tuota suoruutta ja rohkeutta millä ilmaiset ajatuksiasi. Sinä Katri, et kumarra ihmistä ja todellakin kaikkien meidän vajavaisten ihmisten mielipiteet ovat aivan tasaveroisia. Me kaikki olemme vain ihmisiä, mutta ihmisiä joita Jumala on rakastanut kuolemaan asti ja rakastaa meidät ikuiseen elämään myös! Kiitos Jumalalle!

   Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.