Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kuuntelin ihmistä – kohtasin Pyhän

3 kommenttia

Oli ilta, puhelin soi, tuntematon numero. Vastasin nimelläni, toisesta päästä toivotettiin ikääntyneen ihmisen äänellä, hyvää iltaa, nimikin sanottiin. Kuulin kysymyksen:” oletko sinä se kirjoittaja”? Myönsin. ”Oletko sinä uskovainen”? Olenhan minä. ”No sittenhän me olemme sisaruksia”. Niinhän me varmaankin olemme. ”Voisitko sinä kuunnella mitä minulla on asiaa”? Kyllä minä voin.

Niin alkoi ihmeellinen tarina, kertomus Elämästä, kovasta elämästä, kuoleman porteilla käymisestä ja vammautumisesta lopuksi elämää. Hän kertoo kirjoittavansa kirjoja ja nyt jo sangen iäkkäänä, ilman tietokonetta, elämänkertaansa jonka toivoo saavansa valmiiksi ennen ”lähtöään” ja vieläpä julkaistavaksikin.

Tarina alkaa. Mitä pitemmälle hän pääsee, sitä voimakkaammaksi ja selkeämmäksi hänen äänensä käy. Kuuntelen ihmettä ihmeen perään, mitä enemmän kuulen sen pienemmäksi itseni tunnen. Minä pienenen pienenemistäni sitä mukaa kuin Kaikkivaltias Jumala, jonka johdatuksista hän kertoo, suurenee sellaisiin mittoihin etten ole eläessäni kokenut. Tunnen Pyhän läsnäolon.

Sanon muutaman sanan silloin tällöin. Sanon ihailevani hänen rohkeuttaan totella ja lähteä vailla varmuutta matkaan, ilman tietoakaan vastaan tulevasta, kun Jumala kehottaa. Innostumme puhumaan taivaallisista ja siitä kuinka väkevä ja suuri meidän Jumalamme on. Käsittämättömän suuri sellaisen ihmisen elämässä joka on kuuliainen ja joka ei epäile ja puntaroi, ei järkeile ja jää vain paikalleen, silloinkaan, kun tarvitsee apua kaikessa mikä normaalin elämän puitteista puuttuu.

Kun olemme itsemme uuvuksiin puhuneet, toisiamme kuunnellen, hän kysyy voisimmeko tavata, voisiko hän lahjoittaa minulle kirjojaan. En anna suoraa vastausta, lupaan miettiä asiaa. Puhelumme aikana hän sanoo kolmesti:” Onko tämä unta”, tämä, että hän saa puhua näin ja että meillä on sama usko ja sama Henki. Onko tämä unta, vastaan hänelle, jos on, niin tässä on se ihme että me näemme sitä samanaikaisesti.

Mennessäni levolle en saa unta. Kaikki mitä kuulin ja koko tapaaminen pyörii mielessäni ja tiedän kohdanneeni Suuren Tarkoituksen!

Olen luullut tuntevani Jumalan! Mutta vain kuin korvakuulolta, mutta nyt sain nähdä hänet! Ymmärrän miksi profeetta toteaa Jumalansa kohdatessaan, minulla on saastaiset huulet. Lähetä joku muu. Seuraavana päivänäkin olen lähes Pyhän pelon vallassa, mutta se on kunnioittavaa pelkoa Pyhyyden ja Kaikkivaltiuden edessä. Pelkoa jota tomu tuntee. Nytkin vielä, usean päivän perästä, arkuus valtaa mieleni ja tekee hiljaiseksi. Jälleen kysyn, mikä on ihminen että sinä häntä muistat.

Niin kuluneelta kuin se kuulostaakin, niin sanon silti, Jumala on rakkaus, ääretön, mittaamaton, käsittämätön rakkaus!
Rakkaus jota ihminen ei voi ymmärtää.

”Vuoteen vieressä
vuotten vieriessä
näit elämän läheltä.
Virtasi kyynelpuroina,
ymmärsitkö? –
elämän virta.


runo, Irja Haapiainen

3 thoughts on “Kuuntelin ihmistä – kohtasin Pyhän

 1. Tuulikki, kiitos, että toit tämän runoilijan ja sisaren runoja luettavaksi. Kuten sinunkin tekstisi, myös hänen runonsa ovat ääniä elämästä, missä moni toiselle itsestäänselvä ei ole lainkaan itsestäänselvää. Kun luin tekstisi ja lopussa olevan Irja Haapiaisen runon alkoi mielessäni soida laulun kohta: paina pääsi, maa, jolla seisot on Herran.

  Googletin runoilijan nimen ja löysin hänen ajatuksiaan. Yhdestä kohtaa nousi silmiini kokemus, jota hän kuvasi näin :”Siinäkään seurakunnassa vammainen ei heidän mielestään ollut muuta kuin ihmeparannusmateriaalia.” En tiedä, ovatko nämä seurakunnat olleet kovin siihen tapaan menestysteologisia, että niissä ei ole ollut suotavaa suostua vastauksettomaksi jäämiseen tai jopa suostua siihen vastaukseen, että heikkoudessamme Jumalan voima tulee näkyväksi. Sinun teksteissäsi ja elämässäsi, kuten Irja Haapiaisen runoissakin, tuo Sanan kohta on kuitenkin tullut todeksi.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Virpi. Laulu, jonka sait mieleesi, on niin ihana ja tosi!

   Aivan yleisestikin, ihmiskunnan historiaa ajatellen, on varmasti yhtä suuri joukko niitä jotka joutuvat suostumaan vastauksettomaksi jäämisen tilaan. Kuin niitäkin jotka saavat haluamansa vastauksen ja voivat tuntea olevansa ikään kuin enemmän ihmisiä kuin nuo toiset.
   Mutta ne, jotka eivät saa tahtomaansa, voivat todellakin saada jotain sellaista mikä voi olla arvokkaampaakin – Jumalan silmissä, kuin mitä on anonut?

   Sanotaanhan laulussa niinkin että ”kivun kautta Jumala luo uutta”?
   Minulla on siitä väkevää todistusta. Vaikka ei kukaan ihminen haluaisi kipua kokeakaan.

   ”Näen kenkäsi,/ kuulen sanasi,/ jotka olen kuullut/ aina kaikilta.
   Etkö istuisi/ alas kanssani,/ että voisin nähdä/ kasvosi/ ja sanoa sen, mikä/ minussa on kasvanut/ asiaksi.”
   Irja H

   Olen minäkin – joskus – toivonut ettei minunkaan tarvitsisi, kipeän niskani kanssa, kääntää päätäni takakenoon katsellakseni ihmistä, yrittäessäni saada häneen kontaktia. En enää sitä turhaan ajattele.

   Ihmisillä on tässä maailmassa kaikilla omat kuormansa, joitten yhteisessä kantamisessa Jumala meitä totisesti auttakoon.

   Liked by 1 henkilö

   • Vielä sen verran näistä, tässä mainituista, ihmeistä. Ne ovat olleet arjen, arkielämän ihmeitä, Jumalan johdatusta ihmiselle joka on uskaltanut totella. Uskaltanut luottaa. Jumalan suoraa puhetta ilman välikäsiä. Ei sellaisia ihmeitä joita on ihminen luvannut, mutta jotka eivät olekaan toteutuneet. Sellaisiakin ”ihmeitä” on. Ikävä kyllä.
    Tämä on se joka saa ihmisen tuntemaan Pyhän ja pelottavan Jumalan, joka kuitenkin on täynnä suurta rakkautta ja armoa, suurempaa kuin sanoilla voi kuvata.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.