Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Siunauksista arjen keskellä

9 kommenttia

Tänään minua siunaa moni asia. Luukkaan evankeliumi, viimeaikaiset kokemukseni, kohtaamiset, runot ja itse Elämä.
Useaankin kertaan vuodessa mieleeni nousee Marian kiitosvirsi ”Minun sieluni suuresti ylistää Herran suuruutta, minun Henkeni Riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani” jne. Mutta ajankohtaan liittyen juuri nyt, on ihana lukea Jeesuksen ylösnousemuksesta ja taivaaseen astumisesta. Luukkaan evankeliumin luku 24 on otsikoitu ”Kirjoitusten täyttyminen” siitä jakeet 44-53.

Jeesus aloittaa sanoen opetuslapsilleen:” Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken sen tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. Te olette tämän todistajat. Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut! Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne Voiman Korkeudesta”! Näin sanoen hän avasi opetuslasten mielet vielä kerran, maanpäällä ollessaan, ymmärrykselle.

Olen kyllä joskus ihmetellyt kuinka oli mahdollista etteivät opetuslapset jo kaiken tapahtuneen jälkeenkään ymmärtäneet tarpeeksi siitä mikä tarkoitus Jeesuksella oli heille ollut ja oli, kuten koko maailman kaikkeudelle. Mutta niinhän se on, meidänkin kanssamme.

Vaikka meillä, tässä ihanassa maassamme, onkin Jumalan armosta ollut pitkä historiallinenkin tieto Jumalan Sanasta ja mahdollisuus lukea ja kuulla myös Raamatun Sanaa, niin tarvetta sanan jatkuvaan tutkimiseen, uskossa pysyäksemme tarvitsemme. Ja nimenomaan tuon luvatun Voiman, Pyhän Hengen kanssa, jota ilman kirjoitukset eivät avaudu. Ja silti ymmärryksemme, ihmisinä, kaikesta tästä huolimatta on rajallinen ja nimenomaan ilman Jumalan Hengen vaikutusta.

Jumalan seurakunta on vertaansa vailla oleva ja siunattu paikka, silloin kun se on parhaimmillaan, Hengellisenä kotina. Kun sama rakkaus Jeesukseen yhdistää seurakunnan paimenta ja seurakuntaa. Eikä ainoastaan näin, vaan että Pyhä Jumalan Henki saa synnyttää todellista perheyhteyttä kaikissa Jumalan lapsissa.
En kirjoita ensimmäistä kertaa että meillä on sellainen. Ja kuinka toivoisinkaan, ettei kenenkään, koskaan missään olosuhteissa tarvitsisi kokea yhteyden katkeamista, yksin jäämistä tuosta siunatusta yhteydestä. Ettei kukaan unohtuisi silloinkaan, kun hänestä tulee heikko ja autettava. Juuri silloinhan hän entistä tärkeämmin tarvitsisi rakastavaa ja välittävää yhteisöä.

Kun kuitenkin elämme myös tässä maailmassa meillä jokaisella on, kaikesta Jumalallisesta huolimatta, myös oma ainutlaatuinen elämämme. On sen ilot ja surut jopa syvät murheet. Olemme ihmisiä ihmisten maailmassa. Joten kun olen näillä sivuilla niin paljon jo paljastanut itsestäni, niin viimeaikaisten kokemuksieni purkamiseksi, sallikaa vielä tämä. Muutama pieni miete itseltäni, runoiksi niitä ei voi kai sanoa, vaikka kun luin presidentin rouvan Jenni Haukion 3 runokirjaa, ne jotenkin rohkaisivat ajattelemaan että runolla voi olla monta muotoa.

Alustukseksi, taidenäyttelyissä on yleensä aina vieraskirja johon näytteille tuoja toivoo ihmisten laittavan nimensä ja mielellään myös muutaman sana siitä mikä teos tai kokonaisuus itsessään on heissä herättänyt, sielua kenties koskettanut. Oman kirjani etusivulle olen ikään kuin johdannoksi kirjoittanut:” Tein muistoistani taulun, varjotun elämän laulun, sinisen hämärän maasta”. Ja sitten seuraavaa:

”Syksy, tuo tyyni äiti pyyhkii/kesän haurastamat hiukset poikansa,/ihmisen otsalta/ ja aika, tuo arkinen vaimo/josta ei osaa erota hyväilee/ ihmisestä esiin sen mitä ei voi määrittää/ väri/olemuksen/ytimen/sen mitä ei näe/sen mikä väreilee.”

”Taiteilijan intohimo luoda on yhtä voimakas ja ehkä voimakkaampi kuin kaksi väkevintä viettiä: nälkä ja rakkaus – niin, se on näitä kahta voimakkaampi”

Jos minun, Tuulikki Helinä Wallinin, olisi annettava motto elämälleni, ne olisivat mitä todennäköisemmin nuo kolme. Liisa Laukkarisen runo, Helvi Hämäläisen miete ja oma ajatelmani, jonka annoin motoksi keväällä 2004 julkaistuille kirjoituksilleni ”Leijutuksia” antologiassa.

Ja ne kaksi mainittua ajatelmaa (runoa?) samalta sivulta:
Aamulla:
Yön tummuus liukenee hiljaa/aamun vaalenevaan sineen./Lumen valkaisemat puut/ piirtyvät toisiaan ja taivasta vasten./Yöllinen taiteilija on tuntenut suurta riemua./Aamussa soi Telemann, fagotti ja nokkahuilu/ – Odotan lintujani.
Liikutus:
Pari sanaa,/ kaksi kaunista lausetta/ja olin myrskyn silmässä./Kuinka en ollut niitä koskaan,/koskaan kuullut./Sain silmänräpäyksen hetken/katsahtaa valoon/Paratiisin häivähdyksen./Ja kaikki oli taas ennallaan./Miksi

Ja ettei Tärkein: Tie, Totuus ja Elämä unohtuisi:

Ihmeinen Jeesus. Kuningas Herra. Eloni annan käteesi Sun. Pelastustyöstä iloitsen aina. Verellä ostit omaksi mun.
Sinua Jeesus seurata tahdon. Sinua yksin rakastan ain. Tietäsi johda kirkkauteesi, Tietä mi vie mun taivohon vain.
Kaupunki kaunis kerran kun aukee. Jeesuksen siellä nähdä mä saan. Uudeksi silloin minäkin muutun. Ylistän Herraa mä ainiaan.
Ihmeinen Jeesus, ihmeinen Jeesus. Kallehin aarre sydämeni! Ihmeinen Jeesus, ihmeinen Jeesus, Sinulle soikoon kiitokseni.

(Margaret J. Harrisin sanoitus ja sävellys)

9 thoughts on “Siunauksista arjen keskellä

 1. arjen keskellä
  taivasta lähempänä
  siunaus läsnä
  korotetussa Herrassa
  usko siunaa elämää

  Liked by 2 people

  • 🙂 Kiitos Niilo! Näinhän se totisesti on!
   Kuinka minulle tulikin mieleeni että olet varsinainen Niilo Näppärä, aina on sana hallussa ja valmiina, ei tarvitse kauaa odottaa 🙂
   Siunausta sinulle.

   Liked by 1 henkilö

 2. Oletko Tuulikki koskaan lukenut Sointu Thakurin kirjoja? Luin vasta hänen kirjaansa Arjen siunauksia. Aikaisemmin olen lukenut hänen kirjansa Helmiä arjesta. Pieniä kertomuksia arjen keskeltä ihmisten tapaamisista. Nämä kirjat tulivat mieleeni tämän kirjoituksesi otsikosta.

  Tykkää

  • Hei, vieras!
   Paljon luen, se on yksi rakkaimmista harrastuksistani kaiken muun ohella, mutta tällaisesta kirjailijasta en ole kuullutkaan?! Sivistyksessäkö aukko.
   Viimeisinä vuosikymmeninä en ole juuri muuta lukenut kuin kristillistä kirjallisuutta, olkootpa ne elämänkertoja, runoja tms.

   Aikaa ei enää kannata hukata mihin tahansa ettei tärkein unohtuisi. Tahtoo kuitenkin elämän myrskyissä mieli ja sielu harhailla liiankin matalissa vesissä. Raamattu on kirjoista tärkein, mutta jos nuo kirjat ovat kristillisiä voisin yrittää saada niitä vaikka kirjastosta.

   Meidän Raamattu piiriläiset tahtoivat tulla katselemaan maalauksiani ja järjestin heille kotinäyttelyn ja sain lahjaksi Jenni Haukion toimittavan ”Katso pohjoista taivasta” runokirjan. Siinä on kattava otos suomalaista runoutta kautta aikojen, paljon tuttua ja sitten aika uuttakin. Upeita kuvia maamme mestareiden maalauksista myös. Arvokas ja ihana lahja. Kannattaa tutustua jos on runouden ystävä.

   Omaa arkeani hallitsee vammaisuuteni, joka sitoo minut paljolti seinien sisään, varsinkin talvella. Ilman apua en pääse kesälläkään ulos, paitsi pienelle pihalle, joka tässä vuokra asunnossa, Jumalalle kiitos, on.
   Mutta henki on vapaa ja Jumala armollinen. Kiitollisuus on myös hyvästä seurakunnasta ja elävistä papeista siellä, varsinkin kappalaisestamme joka on harvinaisuus noissa pappispiireissä 😉 !
   Kun kaikkea yrittää saada siedettävän mittaisiin teksteihin kokonaisuus vähän kärsii.

   Kiitos kommentistasi, on mukavaa kun tulee uusia ”vieraita” tänne 🙂 ! Blogistimme ovat kiireisiä ja monitoimisia omalla elopellollaan ja siksi minä täällä yritän vähän ylläpitää tarinaa. 🙂 Siunausta elämääsi.

   Liked by 1 henkilö

   • Kyllä Sointu Thakurin kirjat ovat kristillisiä kirjoja, hän on Englannissa asuva suomalainen evankelista. Vierailee usein myös Suomessa ja häneltä löytyy myös TV7 arkistosta ohjelmia. Aikaisemmin mainitsemieni kirjojen lisäksi häneltä on ilmestynyt kirja Tie Siunauksiin ja tänä keväänä kirja Poluiltani poimittua. Myös kaksi runokirjaa löytyy Taivas Sointuja sekä Kidekirjontaa. Kaikkia näitä voin suositella. Kirjoja löytyy kirjastoistakin.
    Blogitaivasta olen seurannut jo useamman vuoden ja odotan aina uutta kirjoitusta sinulta Tuulikki.

    Liked by 1 henkilö

    • Kiitos vastauksestasi 🙂 kiva kuulla ettet ole outo ja ”vieras” täällä! Täytyypä kysellä kirjastosta joku näistä suosittelemistasi teoksista.

     Ymmärrät varmaan että nykyään on niin paljon henkistä huuhaata että haluan olla varovainen. Ihmiset eivät enää tiedä eivätkä ymmärrä ettei kaikki mikä henkisen nimellä kulkee ole kristillistä hengellisyyttä.

     Se on surullista, mutta Raamatusta saamme kyllä lukea ajanmerkit ja meitä auttaa totuuden ymmärtämiseen Pyhä Henki kun olemme vilpittömiä.
     Kaiken tämän varmaan tiedätkin, mutta voihan olla joku muukin joka näitä tietämättäni lukee, joku joka ei ole näistä aivan varma.

     Siksi mekin täällä kirjoitamme että etsivä löytäisi ja osaisi kolkuttaa oikeaa ovea, Kristus ovea 🙂 Kun Hyvä Herramme kuitenkin kutsuu jokaista vuorollaan.

     Kiitos paljon kauniista sanoistasi! Jeesus kanssasi!

     Tykkää

  • Vielä Sinulle. Tilasin nyt kirjastosta näitä suosittelemiasi, saan ehkä jonkun nyt tulevana torstaina?
   Jäin miettimään tunnetko sinä minut? Mutta en tiedä kuka voisit olla, siis siinä tapauksessa? Käytät niin kauniisti nimeäni, tuttavallisesti ja lämpimästi? Kiitos siitäkin 🙂

   Tykkää

   • En tunne sinua, olen vain Blogitaivaan vieras. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja myös aiheistasi. Itse luen paljon jatkuvasti hengellistä kirjallisuutta.
    Joko sait Sointun kirjoja luettavaksesi?

    Tykkää

 3. ”Vieras”, kiitos jälleen.
  En ole vielä saanut Sointun kirjoista mitään, mutta 28 pv on jotain lukemista tulossa. En tiedä mitä ovat saaneet tilattua. Jos omassa kirjastossa ei ole etsivät muualta.

  Katselin kuitenkin ”sattumalta” (koska en sattumaan usko kuitenkaan) Tv 7 ohjelmatarjontaa ja huomasin eräässä ohjelmassa tämän Sointun. Sympaattinen ihminen hän on, -omanlaisensa – niin kuin me kaikki.

  Olen huomannut että jokaisella meillä on omanlaisemme maku hengellistenkin ohjelmien, kirjojen, henkilöiden ja seurakuntienkin suhteen. Siitä huolimatta että olisimme uudestisyntyneitä uskovia, tai ns. elävässä uskossa. Eikä aina välttämättä se, mikä itseä sytyttää ja siunaa, samalla tavalla vaikuta toiseen ihmiseen.

  Meillä on oma elämänhistoriamme – ja tehtävämme – meissä vaikuttavana, vaikka muuten olisimmekin samassa uskossa, Raamatun Jumalaan. Häneen Joka tuntee ja tietää meistä kaiken. Joka myös ymmärtää täydellisesti jokaisen ihmisen sisimpiään myöten. Onhan Hän Luojamme.

  Minulle se on tämän, usein niin raskaan ja vaikeankin elämän paras, lohduttavin ja kantavin asia. Jumalan rakkaus hoitaa vailla vertaa. Jumalan kaikkivoittava rakkaus ja armo voimaannuttaa silloinkin, ja juuri silloin, kun ihminen on kaikkein heikoimmillaan. Kipeä /sairas ulkoisestikin mutta ennen kaikkea, sisäisesti haavoitettu. Tätä me kaipaamme ja haemme myös toistemme yhteydestä, mutta olemme vain ihmisiä.

  Kun olet lukenut tekstejäni tiedät miten Jobin elämä minua on rohkaissut (mm.) No, jotkut lukevat Jobia niinkin että Job oli omavanhurskas, eli itse mielestään hyvä ihminen, joten Jumalan piti antaa häntä koetella. Oli miten oli, Jumala itse todisti Jobin hurskauden puolesta, ei ainoastaan ihmisille vaan vastustajalleen, tämän maailman ruhtinaalle Saatanalle.

  Joskus ajattelen kuinka monta ihmistä täällä aikojen alusta asti on mahdollisesti sellaisia vaeltanut, nyt vaeltaa ja tulee vaeltamaan josta Jumala vielä kerran tulee antamaan hyvän todistuksensa. Ihminen näkee savisilmin, ulkonaisesti ja vajavaisesti. Jumala näkee sydämeen. Hän näkee salatuimpaan saakka. Hän on oikeamielinen tuomari. Ainoa maailman kaikkeudessa joka voi sellainen olla. Siinä on haastetta meille,mutta myöskin turva häneen uskoville.

  Voiko tätä itkemättä ajatella, tai kiittämättä ja ylistämättä?.
  Herra siunatkoon ja varjelkoon meitä kaikkia.

  Kiitos rohkaisusta ja palautteestasi! Se ei ole mikään mitätön asia tässä maailman ajassa. Kiitos.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.