Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumala voi

16 kommenttia

Me ihmiset ajamme itsemme joskus umpikujaan itsemme kanssa. Kukaan ei uhkaa eikä mikään tunnu painavan meitä alas, mutta siitä huolimatta kaikki asiat tuntuvat vaikeilta ja lähes mahdottomalta. En puhu nyt masennuksesta vaan siitä selittämättömästä pahan  olon tunteesta, kun kaipaamme jotain, mutta emme edes tiedä mitä ja silti tavoittelemme jotain. Se on yksinäisyyden ja hämärässä kulkemisen kirous ja erämaa, johon ihminen eksyy.

En tiedä kuinka moni tunnistaa tämän olotilan. Se on se suunnaton orpouden olo joka huutaa jotain isompaa ja vahvempaa rinnallemme. Yritämme kaikella tavalla tyydyttää tai tukahduttaa tuon kaipauksen. Emme osaa antaa sille nimeä emmekä tiedä sille lääkettä.

Ihminen ei ole luotu olemaan yksin ja siitä huolimatta me löydämme itsemme yksinäisyydestä. Jopa isossa ihmisjoukossa katselemme ihmisiä kuin vieraita.

Mistä on kyse? Lapsuuden täyttymättömistä toiveista? Rakkauden ja läheisyyden puutteesta? Vaikeasta lapsuudesta vai epäonnistuneista ihmissuhteista?

Ihminen on rikki!

Meidän olemuksemme on tarkoitettu olemaan yhteydessä maailman Luojaan ja kaikkein pyhimpään. Mutta emme voi tässä luonnollisessa olotilassamme olla yhteydessä siihen voimaan, jota sielumme ja henkemme kaipaa. Ihminen on ruumis, sielu ja Henki. Tuo Henki on peräsin Jumalalta ja se kaipaa yhteyttä omistajaansa. Joskus muu olemuksemme herää huokaamaan sen kanssa. Se saa meidät etsimään yhteyttä, joka tyydyttäisi kaipuumme. Maailma on täynnä uskontoja, mutta vain yksi Jumala on lähtenyt etsimään yhteyttä itse. Jeesus tuli maailmaan ja hän sanoi olevansa tie, totuus ja elämä. Hän tuli korjamaan yhteyden, jotta voisimme täyttyä Jumalan läsnäolossa hänen Hengellään ja saamaan rauhan sielullemme.

Jumala voi täyttää pohjattamalta tuntuvan yksinäiyytemme ja tuoda lohdun. Emme ole enää orpoja.

 

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

16 thoughts on “Jumala voi

 1. Jumalan lapsi
  arvokkainta itsessä
  rikas köyhänä
  orpo ei ole yhtä
  etsi arvo itsestä

  Liked by 1 henkilö

 2. Tuo oli hienosti sanottu! Tuollaista Sanomaa maailma tarvitsee! Yritä levittää laajemmalti.

  Liked by 1 henkilö

 3. Aamen.Kaikkein parasta meille on Jeesus ja saada anteeksi synnit ja armo tulee elämään ja näin asiat alkaa luistaa taas hyvän Isän suojassa ja tulla siunatuksi aina ja iankaikkisisti sillä vielä parempaa on edessä Herran omana,siunausta,keijo södertälje

  Tykkää

 4. Onko teitä muita ikinä pelottanut, kun Jumala kutsuu teitä lähelleen? Tiedätte, että henkenne kaipaa yhteyttä Jumalaa, mutta jokin pelottaa? Itselläni ehkä se, että mitä käy rooleilleni ja ylpeydelleni, jos heittäydyn täysillä Jumalan varaan. Miten voisin edes kestää Hänen voimaansa?

  Mutta Hän kutsuu. En olisi kuuliainen, jos piiloutuisin.

  Tapio kirjoittaa: ”Meidän olemuksemme on tarkoitettu olemaan yhteydessä maailman Luojaan ja kaikkein pyhimpään.”

  Niin. Jatkanko edelleen sen välttelemistä, mihin olemukseni on tarkoitettu? Olen tienhaarassa.

  ”Sinä, Jeesus, ymmärrät parhaiten,
  kun katsot sydämeen,
  miten pelkään, valoa väistelen
  ja kaipaan pyhyyteen.
  Anna anteeksi, pese puhtaaksi,
  tee uudeksi kokonaan.
  Minä tahdon kuunnella ääntäsi,
  se kutsuu seuraamaan.” (Virsi 510)

  Jeesus. Voimasi ja kirkkautesi ovat niin valtavia, että minua pelottaa vastata kutsuusi. Mutta haluan seurata sinua, Jeesus! Tahdon olla puhdistettu astia, jonka sinä voit täyttää ja käyttää. Jakaa raikasta vettä tämän maailman nääntyneille. Anna minulle rohkeutta, jotta uskaltaisin heittäytyä kokonaan Sinun varaasi! Aamen.

  Liked by 1 henkilö

 5. Jatkoa edelliseen…

  Kun olin lapsi, pihallamme juoksenteli arkoja ulkokissoja. Yritin kerran silittää yhtä kissaa, mutta se vain kiersi kehää ympärilläni. Halusi selvästi tulla silitettäväksi, kun tuli välillä lähemmäs ja liikahteli tavalla, jota kissa tekee, kun se haluaa, että sitä silitetään. Mutta sitten se taas perääntyi. Tätä jatkui varmaan puoli tuntia (Huomaatteko – olin aika kärsivällinen lapsi!) Kissa ei rohkaistunut.

  Nyt olen itse kuin tuo kissa.

  Kiertelen kommentteineni kehää täällä blogitaivaalla. Kaipaan sitä, että voisin olla lähempänä Jumalaa ja täyttyä Pyhällä Hengellä. Mutta en uskalla heittäytyä. En uskalla antaa Jumalan täyttää itseäni.

  Miten pääsisin kissavaiheen yli?

  Tykkää

  • Minäkin pistän lusikkani tähän soppaan. 😉

   Yksinkertaisin vastaus kissavaiheen yli pääsemiseen on Aika, kärsivällisyys ja luottamus siihen että Jumala Voi! Kaikki tulee vuosien saatossa, eli sen mukaan kuinka paljon elämästä Jumalan yhteydessä oppii, Ja siinä samalla itsestään, niin kuin Tapiokin omista kokemuksistaan kirjoittaa.

   Ei siis hätää, tärkeintä on halu seurata Jeesusta! Tutkia Sanaa ja rukoilla. Vielä parempi jos on hyviä ja kouliintuneita uskon ystäviä. Nöyriä kasvaneita, joiden elämässä tärkeintä on Usko Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen – ja Lähimmäisen rakkaus.

   Mitä Pyhään Henkeen tulee, Hän ei ole ”se”! Hän on Hän. Pyhä Henki on yhtä Pyhä ja välttämätön ihmiselle kuin on Isä ja Poikakin! Ei uskoakaan synny ilman Pyhää Henkeä. Ei kasvua eikä kestävyyttä. Ja kuitenkin Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä, mutta juuri Kristustahan PH kirkastaakin!

   Jumalan Sana!
   Olen nyt lukemalla lukenut UT:n kirjeitä, niin kuin en koskaan olisi nittä aikaisemmin lukenutkaan! Mikä aarre niissä onkaan, ainakaan itse en saa niistä kyllikseni. Jumalan Sana on Väkevä Voimallinen! Se on lääke kaikkiin vaivoihin, opas Jumalan tuntemiseen. Myös itsensä.

   Sinä Saman Tien Juoksija olet aloittanut parhaan matkan mitä ikinä voit! Iloitsen sinusta ja olen varma ellet luovuta, pääset perille! Kissakin kesyyntyy kun se oppii luottamaan siihen että sille tahdotaan vain ja ainoastaan hyvää, että joku rakastaa sitä oikeasti!
   Ole siunattu Jeesuksen nimessä!
   Olet täällä oikealla sivulla 🙂 !
   Ja Tapio on viisas ja aito!!!

   Tykkää

 6. On pelottanut ja yksi pelon aihe on että minä joudun muuttumaan tai luopumaan jostain. No pitkään elin siten että elin ikäänkuin toinen jalka Jumalan todellisuuden puolella ja toinen jalka oman elämän puolella. Sellainen elämä oli kuluttavaa. Väkisinkin aloin etääntyä Jumalasta. Olin tavallaan osapäivä uskovainen. Kaikenkaikkiaan luulen että kasvaminen näissä asioissa on prosessi jossa mikään ei tapahdu heti sormia napauttamalla. Olen nähnyt uskoonhurahduksia jota ovat vieneet ihmisen vielä syvemmälle ahdinkoon kun ihminen on kuvitellut että nyt kaikki ongelmat ovat ratkenneet. Jumala kulkee rinnalla kun ihminen ratkoo ja selvittelee ongelmiaan ja antaa siihen voimia vain harvoin ongelmat ratkeavat ilman ihmisen omaa työtä.

  Mutta tuohon sinun mielikuvaasi. se on kyllä osuva ja löydän siitä myös itseni ja ne syytkin muistan jotka nakersivat sitä ettei uskaltanut heittäytyä uskon varaan. Paljon on kyyneleitä vuodatettu kun omat tunnelukot ja esteet ovat paljastuneet. Pidin tiukasti kiinni joistain asioista jotka tiesin olevan esteenä omaltapuoleltani Jumalasuhteessa. Huom Jumalalle ei ollut esteitä vaan ne olivat estämässä minua. En voinut luottaa siihen että ”kanava Jumallan luo olisi auki enkä osannut lähestyä häntä puhtain mielin. Nytkin nuo asiat nousevat pinnalle mutta nyt ainakin yritän sanoa että Jeesus ota sinä nuo asiat ja ajatukset kannettavaksi. Niemeän siis ne ja olen rehellinen Jumalalle.

  Nlp:ssä muuten käydään vastaavia asioita läpi kun omaa tunne elämää avataan ja ihminen pyrkii löytämään minuuttaan. Kristinuskossa puhutaan ennalleen asettamisesta ja sen identiteetin löyttämisestä jollaiseksi Jumala meidät alunperin tarkoitti. Itse olen joutunut taivaltamaan omaa tarinaani ihan lapsuuteen saakka. Moni tekstini nousee noista pohdinnoista.
  En tiedä pääsekö tuosta kissavaiheesta yli vai pitääkö se ellää läpi. Mutta itseäni on auttanut se että olen saanut ystävikseni ihmisiä jotka ovat avanneet uskon todellista luonnetta minulle.

  Oli tavallaan järkytys löytää Pyhän Hengen persoona. Ettei hän olekaan hahmoton voima vaan tärkeä osa Jumalan persoonaa. Ja että jotta voi käsittää Kristinuskoa on otettava vastaan koko paketti eikä vain jotain uskonnollista filosofiaa joka sisältää hassuja liturgioita ja ilotonta hartautta urkujen säestämänä. ( en ole kirkkomusiiikki-ihminen vaan enemmän heavy-mies ja Pekka Simojoki-fani).

  Liked by 1 henkilö

 7. Samassa asiassa ollaan, kun kirjaan tuon allussa olleen Jeesuksen opetuksen Tuomaan evankeliumista hueman toisin

  Jumalan lapsi
  valtakunnan keskellä
  tuntee itsensä
  arvokkainta itsessä
  pyrkimys olla yhtä

  PS. Pyhän hengen löydät, kun löydät itsesi. Jos et löydä itseäsi ”elät köyhyydessä ja olet köyhyys”.

  Tykkää

 8. Niin. Jossain määrin voin ajatella noin että PH löytyy minusta. mutta ei sillä tavalla viisus ja voima löydy ihmisensisältä kuin idän muissa uskonnoissa esim budhalaisuudessa. Minussa on Jumalan ”puhaltama” henki joka on jokaisessa luodussa ihmisessä, mutta Pyhä Henki tulee meihin ulkoapäin. Usko Jeesukseen on Pyhän Hengen työtä ja siitä eteenpäin olemme Jumalan lapsia ja Pyhä Hneki voi tehdä meissä työtään jos vaan sallimme sen. Ilo rauha ja vapaus on minulle tärkeitä asioita jotka Jumala antaa. Juuri eilen meillä oli yhteyden ilta joaa kirkkoherra oli puhumassa ja puhuimme kahvipöydässä siitä miten tarvitsemme arjen keskelle iltoja jossa kokoonnumme ja annamme Pyän Hengen hoitaa ja täyttää meitä. On samantekevää millä termeillä puhumme asioista samaa voi tapahtua Messussa tai missä tahansa missä ihminen antautuu Jumalalle antaa hänen palvella ja hoitaa.
  Itsellenikin moni asia on vasta aukeamassa kunnolla mutta vaikuttaa siltä että Jumala valmistaa ihmistä hitaasti eikä tee mitään väkisin.

  Liked by 1 henkilö

  • Niin, Tapio

   ei näistä kannata kiistellä. Olemme kukin tulleet Ristin tielle eri elämästä ja näemme matkan eri tavoin. Taivasten valtakunnan paikasta samassakin uskossa on valinnan varaa. Joillekin se löytyy ylhäältä, joillekin mereltä ja monille Raamatustakin. Taivasten valtakunnan itsessä olen saanut Jeesuksen Raamatusta poistetuista opetuksista.

   Mitä Pyhään Henkeen tulee, se ei ole ihmisille mitenkään ulkopuolinen. Se on ollut jo ennen ihmistä samoin kuin Jumala ja Jeesuskin. Ihmiseen se tuli jo valuvaiheessa, mutta jäi syntiinlankeemuksessa kateisiin niin, että sitä sitä on itsestä vaikea löytää – varsinkin silloin kun sitä etsii jostakin ulkopuolelta.

   Kun löydät itsesi, löydät Pyhän Hengenkin. Se on tässä arjen elämässä matkakumppani, joka ilmenee lähimmäisenrakkautena. Voimakin se on pysyä oikealla tiellä ja puolustaja – niinkuin Jeesus Raamatussakin ilmaisi. Ilman itseä ja Pyhää Henkeä ”eletään köyhyydessä ja ollaan köyhyys”.

   Tykkää

  • Onneksi meillä on koko tämä elämä aikaa kaikkeen siihen hyvään ja sen opetteluun kuka Isä, Poika ja Pyhä Henki on! Usko on Jumalan armolahja yli kaiken. Suurenmoinen matka ja Tie joka tuo eteemme aina vaan uusia ”maisemia”.

   Saamme avata sydämemme, mielemme, henkemme ja kaiken mikä meissä on, Jumalan hyvyydelle ja rikkauksille Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä.
   Siinä Jumaluuden koko kolminaisuudessa, jonka Hän on meille avannut ja avaa kun sitä kohti tahtomme on. Ja silti kaikki on lahjaa, ei meidän ponnistelujamme, ei meidän tekoamme. Minusta on ihana totuus sekin että Hän Elää kansansa Kiitoksessa.!

   Sain juuri eilen illalla 13.2 osallistua kappelimme iltatilaisuuteen joka oli enemmän kuin siunattu se sytytti sisimpäni roihuun! Melkeinpä ylenpalttiseen, ei meinannut unikaan tulla! Sellaista tekee siunattu seurakuntayhteys ja Kaikkivaltias ihmeellinen Jumala!

   Ja kaiken kruununa:” Sillä armosta te olette pelastettu uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja, ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. Sillä me olemme Hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä tekoja varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme”. Kaikki kaikissa ja kaikessa vaikuttaa meissä Jumalan armo, rakkaus ja hyvä tahto.
   Tämä Tapion Jumala Voi, on ollut tosi antoisa teksti (kuten aina) ja uuden ystävämme kommentit ovat tuottaneet suurta iloa, kiitos niistä ”Saman tien juoksijalle” Jumala siunatkoon ja varjelkoon! Iloa ja Valoa Herramme yhteydessä ja matkakumppaninamme jatkossakin.

   Tykkää

 9. Hienointa on tässä että asioita voi ja saa tutkia, etsiä Jumalaa. Aikaisemmin oli puhetta siitä että Joissain yhteisöissä kuten Evankeelisessa liikkeessä josta olen itse lähtöisin Pyhän hengen toiminnasta ei paljoa puhuttu, tuskin ollenkaan mutta armo ja Jumala Armahtavana isänä tuli tutuksi jo pikkulapsesta asti ja olen onnellinen että olen saanut hyvin rakkauskeskeisen kasvatuksen. Minusta se on raamatun ja Jeesuksen opetuksen ydin

  Tykkää

  • armossa ydin
   itsessä pyhä henki
   etsivä löytää
   ei pidä jättää kesken
   löytö uutta elämää

   Tykkää

 10. Jumala voi. Ja Jumala yllättää.

  Juuri, kun luulemme olevamme umpikujassa, hän avaa oven. Kun olemme eksyneet erämaahan ja huudamme Häntä apuun janoon nääntymäisillämme, huomaammekin yhtäkkiä olevamme lähteellä.

  Juuri, kun kuvittelet olevasi kovin estynyt ja pelokas, löydät itsesi porukasta, joka rohkaisee ja ymmärtää ilman mitään vaatimuksia. Porukasta, joka rukoilee ja ylistää Jumalaa vapaasti. Tapahtumasarja, joka minut tuonne vei, oli ihme itsessään. Tunsin osan jo ennestään ja arvostin heidän vaellustaan kristittyinä. Hämmästyttävää se, mitä sisälläni tapahtui silloin, kun rukoilin ja ylistin heidän kanssaan. Se on jotain, mikä vetää sanattomaksi.

  ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤

  Pelokas kissa kiertää kehää omistajan ympärillä uskaltamatta mennä silitettäväksi. Yhtäkkiä ympärillä on lauma kissaystäviä, jotka eivät kierrä kehää. Muut kissat tassuttelevat luottavaisina omistajansa luo. Pelokas kissa kiertää vielä hetken kehää, mutta katsoo sitten hämmästyneenä ympärilleen. Se huomaa sitten, että kaikki muut kissat kehräävät tyytyväisinä omistajaansa vasten. Kissa astuu arastellen muutaman askeleen. Omistajan käsi silittää sen pehmeää turkkia. Kissa vapisee vielä hetken. Mutta pikkuhiljaa sen mielen valtaa rauha. Omistajan lähellä on niin turvallista olla! Se käpertyy keräksi omistajaansa vasten kehräten tyytyväisenä. Muodostuu kissalauma, jossa kaikki luottavat omistajaansa ja siihen, että tämä antaa ruoan ajallaan ja pitää kissoistaan huolta.

  ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤

  Lapseni loukkasi kantapäänsä. Vauhdikkaissa leikeissä kun toisinaan sattuu ja tapahtuu. Kun on tullut pipi, syli on paras paikka itkeä kipu pois. Siinä sitten silittelin ja lohdutin. Pikkuhiljaa nyyhkytys loppui, sydämen syke rauhoittui ja lapsen suusta alkoi kuulua tyytyväistä yninää. Lopulta lapsi jo nauroi ja oli valmis jatkamaan touhujaan. Mietin, että samalla tavalla Taivaan Isä haluaa lohduttaa meitä, joiden sydämessä on pipi. Hän ei aja meitä pois sylistään vaan haluaa hoitaa meitä läsnäolossaan. Ystävät hei, Isän sylissä on tilaa! Kohdataan siellä!

  ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤
  ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤
  ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤

  Tuulikki kirjoitti: ”Vielä parempi jos on hyviä ja kouliintuneita uskon ystäviä. Nöyriä kasvaneita, joiden elämässä tärkeintä on Usko Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen – ja Lähimmäisen rakkaus.”

  Tapio kirjoitti: ”Mutta itseäni on auttanut se että olen saanut ystävikseni ihmisiä jotka ovat avanneet uskon todellista luonnetta minulle.”

  ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤
  ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ MUISTAKAA YSTÄVIÄNNE! ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤
  ❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤❤ ❤ ❤

  Liked by 2 people

  • Sydämeni riemuitsee kanssasi! Kirjoitat tärkeää asiaa kun jaat omaa tarinaasi. Se on tärkeää minulle ja se on tärkeää muille jotka kipuilevat samojen asioiden kanssa. Jumalalla riittää kärsivällisyyttä olla ja elää kanssamme. Hän on rakkaus.

   Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.