Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Yksinäinen Joulu

7 kommenttia

image

Istun anoppilan vintissä ja olen yksin. Yksin oleminen on minulle vaikeaa, vaikka aika-ajoin kaipaan sitä. Mutta silloin kun yksinäisyys on pakotettua, se repii sisintä ja masentaa. Se on jotain sellaista jota ei voi sanoin kuvata.

Koko elämäni olen ollut kaipaaja. Murrosikäisenä se oli todellinen ongelma. Kun lapsi kaipaa, se on sööttiä, mutta kun murkku kaipaa se on aika häiritsevää ja rumaa. Kaveri työntämässä nokkaansa jokaisen ihmisen iholle kömpelösti itsestään puhumalla.

Nyt aikuisena viisikymppisenä tajuan oman laatuni,  Minut on luotu puhumaan ja höpöttämään toisten ihmisten kanssa. Kehoni on luotu koskettamaan ja elämään ympäristöni rytmissä. Aistimaan ja kokemaan sitä  mitä ympärillä tapahtuu. Yksin minusta tulee sokea ja kuuro. Yksin minua ei ole olemassa.

Jään miettimään tätä. Milloin olen yksin?

Tajuan, että Jumala vihaa yksinäisyyttä. Hän ei halunnut olla yksin ja hän loi Ihmisen kaltaisekseen, jotta voisi kokea yhteyttä ja toveruutta. Jumala halusi olla Isä ja Äiti. Hän halusi osoittaa rakkautta. Siksi minä ja sinä olemme olemassa.

Vaikka joskus koen olevani yksin en ole sitä todellisuudessa, sillä Jumala on rinnallani ja kanssani. Kun puhun yksin en puhu itselleni vaan Isälle joka kuuntelee ja odottaa minua.

Yksinäisyys on syvältä!  Se ei ole ihmiselle hyväksi. Tämän joulun olen vanhimman poikani kanssa yhdessä erossa muusta perheestä olosuhteiden pakosta. En ole siis yksin mutta Joulun perinne kohdaltani on rikki ja se saa miettimään asioita syvemmin.

Blogitaivas taival on omalta osaltani kestänyt nyt kaksi vuotta ja koen, että jokainen teksti on osaltaan isän sydämeltä annettu puhutteluksi meitä varten. Jokainen Ihminen on loppupeleissä yksin, ellei hän suostu Jumalan puhutteluun.  Joulunsanoma tuo toivon ja valon tähän hetkeen. Armo ja anteeksianto valaisee Jumalan ja ihmisen kohtaaamisen. Se, mikä muuten olisi pimeää ja pelottavaa, onkin täynnä valoa ja lämpöä.

Siksi toivotankin sinulle yksinäinen ihminen, Jeesuksen rakkautta ja läheisyyyttä, Enkelit sinua kannatelkoot ja Isän Jumalan armollisuus sinun elämääsi siunatkoot. Hyvää Joulua!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

7 thoughts on “Yksinäinen Joulu

 1. ennen luomista
  esikoisen leikeissä
  maan syntyessä
  rakkaus sai alkunsa
  syvä hyvyyden uni

  Liked by 2 people

 2. Tapio, tuo liittyy oikeastaan vasta kolmanteen joulupäivään teemaan Jumala on rakkaus. Lähde löytyy Sananlaskuista.

  Siunausta jouluusi, kaikkien jouluun ja varsinkin niille, jotka joutuvat viettämään joulunsa uskossaan yksin.

  Tykkää

 3. No pian mennään kotiin muiden flussapöpöjen luo ja jouluillaan koko perheen voimin. Perinteet ovat yllättävän vahvoja silloin kun niistä joutuu antamaan periksi.

  Tykkää

 4. Yksinäisyydestä voi kertoa noin satuttavasti vain toinen yksinäinen.

  Sinä olet, Tapio, päässyt ’lepoon’ yksinäisyydestäsi, toisia varten.

  Tykkää

 5. Kuva vie mukanaan, en voi lakata sitä katselemasta. Mitkä värin mikä maisema! Mestarit taas asialla, Luoja ja kuvaaja.
  Omalta osaltani epäilen etten, niin kauan kuin muisti pelaa, koskaan tässä ajassa pääse aika ajoin yllättävästä yksinäisyyden ikävämmän puolen kokemisesta. Olen liian paljon liian pienenä (ja isompanakin) kokenut olosuhteiden pakosta hylkäämistä. Koti ikäväni on määrittelemätön ja aina jossain syvällä alitajunnassa niin etten siitä saa rauhaa todennäköisesti ennen kuin lopullisessa kodissani taivaassa. Turvattomuuden tunteet kuuluvat tuohon ikävään, vaikka olen oppinut näitä sietämään. Juhla-ajat ovat aika ajoin vaikeita, kaikkein vaikeinta on kun joulun yhteiselo tyttären kanssa päättyy ja hän palaa omaan kotiinsa, niin kuin nyt on palannut.

  Kuitenkaan en minäkään, kuten ei kukaan meistä taivaaseen matkalla olijoista, ole yksin koskaan sen jälkeen kun Jeesus on tullut eläväksi todellisuudeksi tässäkin elämässä..

  Kuitenkin ihmiset ovat luodut yhteyteen toistensa kanssa, eikä sitäkään tarvetta voi vähätellä. Onnellinen se jolla on hyvät perhesiteet, koti johon aina palata ja rakkaus.

  Liked by 2 people

 6. Siis: Mitkä Värit!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.