Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kaksi voimaa yksi Valta

2 kommenttia

Monesta asiasta, viime päivinä, olen inspiroitunut niin etten malta olla jotain niistä jakamatta. Vaikkapa riskilläkin.

Ensiksi vastaan eräälle kysyjälle, uusi ja tuntematon pelottaa aina. Varsinkin jos on kysymys elämästä – ja kuolemasta. Jumalan, ja sielujemme vihollinen, vastustaa kaikkea mikä on lähtöisin Jumalasta meidän pelastumiseksemme iankkaikkisesta kadotuksesta iankaikkiseen elämään. Mutta Jumalan on Valta ja Voima!

Minulle, joka en ole koskaan tuntenut kuuluvani täysin mihinkään joukkoon, on ollut aivan välttämätöntä saada apu Jumalalta omaan rikkinäisyyteni. Häneltä, joka ainoana voi eheyttää ihmistä sisintä myöten. On kuitenkin myönnettävä oma haurautensa, tässä maailmassa, jossa mikään ei ole ehjää. Mutta kiitos Jumalan uskollisuuden, Pyhyyden, armon ja rakkauden, toivo ja usko täydellisyydestä ikuisuudessa on.

Päästäkseni sisälle sanaan olen kokenut rukoilemisen yhtä tärkeänä kuin Jumalan Sanan säännöllisen lukemisen ja kuuntelemisen. Erityisesti luettu, on paljastanut totuuden ihmisestä, mutta myös Jumalasta, sen verran kuin ihmisenä pystyn ymmärtämään. Raamattua lukiessa joutuu ja, Jumalan kiitos, myös pääsee Valoon.
Saa henkilökohtaisesti tulla tuntemaan Hänet, joka On!

Maailman Valon, Jeesuksessa Kristuksessa, jossa on kaikki se täyteys mitä ihminen eniten kaipaa ja tarvitsee. Kristus Herra, on ihmiselle lain loppu ja vapaus ihmisten orjuudesta, sillä: ”Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on Vapaus.”! Minun aarrearkkuni ovat, evankeliumien lisäksi, uuden testamentin kirjeet. Henkeni aivan himoitsee noita kirjeitä joista saan iloa, rauhaa, lohtua, opastusta ja kiitosmieltä! Unohtamatta kuitenkaan Vanhan Testamentin aarteita.

Olen menneinä aikoina saanut todeta etteivät kaikki, varsinkaan jotkut naiset, ole pitäneet Paavalista, mutta  olen kysynyt, mitä meillä olisi ilman Paavalia?
Häntä joka niin ihmeellisesti sai kohdata Jeesuksen?! Kärsiä uskomattoman paljon Hänen tuntemisensa tähden ja joka piti itseään kaikista apostoleista vähäisimpänä. Joka itseään puolustaessaan kirjoitti, meillekin heikoille testamentiksi, rohkaisevat sanansa:” Mutta Jumalan armosta minä olen se mikä olen, eikä Hänen armonsa minua kohtaan ole mennyt hukkaan (ole ollut turha)”!

Kaikkein hartain toiveeni on ettei Jumalan käsittämätön, ihana ja ihmeellinen armo omalla kohdallanikaan, osoittautuisi turhaksi. Että Pyhä Henki olisi päässyt vaikuttamaan edes vähäistä Jumalan tahdon mukaista hedelmää, siitä sydämen ilosta ja kiitollisuudesta, jota Häneltä olen saanut. Että olisin pystynyt rakastamaan ja armahtamaan lähimmäistäni silloinkin, kun se on tuntunut mahdottomalta. Paavalin ohella on mainittava tietysti myös Pietari ja Johannes, ainakin.

Johannes kirjoittaa ensimmäisessä kirjeessään 3:1-2.: ”Katsokaa kuinka suurta rakkautta Isä, on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme. Tästä syystä maailma ei meitä tunne, eihän se tunne häntäkään. Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin Hän ON”!

Tähän olisi hyvä lopettaa, mutta. Kaiken ilon ja riemun pohjalla on suru. Siksi ettei Jeesuksen jäähyväisrukous (Johannes 17) ole päässyt  toteutumaan uskovissa niin kuin olisi pitänyt. Ennakkoluulot toinen toisiamme kohtaan ja se toinen voima, joka maailmassa vallitsee, ovat sitä estäneet. Jumalan sanan mukaan tosi on sekin, ettei kaikkia henkiä tule uskoa, mutta ei myöskään rajata Jumalan Pyhää Henkeä. Vilpitön, Jumalaa yli kaiken kaipaava sielu, ei eksy. Joka tahtoo tulla tuntemaan totuuden, ei tarvitse pelätä eksyvänsä. Jumala pitää siitä huolen.

Sinä joka etsit, ole turvallisella mielellä!
Laitan tähän muutamia vinkkejä sinulle. Ole rohkea!
1 Johanneksen kirje kokonaan tai ainakin luku 4:1-21  – Ja ehkä ei aivan alussa oleville, mutta kuitenkin, ensimmäinen Pietarin kirje 1 luku ja vaikkapa 4:14-16. Jukka Norvanto,  luotettava Raamatun opettaja,  on kirjoittanut ihanan pienen  kirjasen ”Turvapaikka”! Suosittelen ja lopuksi;
Ikävä kyllä, olen huomannut etten osaa laittaa linkkiä TV7 ohjelmiin joten vain opastukseksi  ; Isännän pöydässä ohjelmassa 2.2-18 oli haastateltavana Erkki Hietanen (klo.20) löytyy TV7 arkistosta nro 282. Jos joku ystävällinen sielu osaa tuon tänne linkittää niin kiitos!

Olemme kevättä kohti menossa, mutta joulun ikuinen sanoma ei vanhene: Jesaja 9: 1- 6! Ikuiselle Totuudelle Kiitos!

2 thoughts on “Kaksi voimaa yksi Valta

  1. http://www.tv7.fi/vod/player/59033/
    Tuosta pitäisi löytyä ja avautua tuo Isännän pöydässä ohjelman jakso.

    Liked by 1 henkilö

  2. Kiitos! Ainakin s-postissa avautui, upeaa! 🙂 Lopussa tässäkin kiitos, totisesti, seisoo!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.