Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pientareiden pienet auringot

2 kommenttia

Ojanpientareita kulkiessani olen ihmetellyt leskenlehtiä. Miksi ihmeessä Isä Taivainen on luonut ne? Äkkiseltään leskenlehti näyttää voikukan pienoismallilta – ainakin mykeröltään. Aiheuttaakohan yhdennäköisyys antipatioita niissä ihmisissä, jotka jaksavat vainota voikukkia kesät pitkät. Toisaalta leskenlehdet ovat pieniä aurinkoja avustamassa yläilmojen isosiskoaan pitkän hämärän jälkeen.

Minulla on sellainen olo, että leskenlehden yrittävät myös huudella keltaisellaan jotain. Lykkiessäni kävelysauvoilla itseäni soratietä eteenpäin mieleeni on hiipinyt pari eri mahdollisuutta.

– Hei, haloo te kaksijalkaiset ohikulkijat, katsokaa nyt! Vaikka täällä pientareella on rutattuja energiajuomapurkkeja, karkkipapereita ja kurassa pahasti harmaantunut pinkki hiuslenkki, niin täällä on myös jotain kaunista. Me!

Tai.

– Hei, ääliöt, me valaistaan täällä näitä kaikkia sotkuja, joita olette talven aikana tänne ojaan viskelleen. Mutta te vain kuljette ohi. Tulkaa heti korjaamaan sotkut pois.

Saattaahan leskenlehdilläkin on erilaisia porukoita. Yhdet huutelevat yhtä ja toiset toista.

Näitä olen ajatellut, kun olen ojanvarsia kulkenut. Muutaman leskenlehden olen kameralla poiminut. Kaikkein roskaisimmissa kohdissa loistavat pikkuauringot ovat jääneet kuvaamatta.

2 thoughts on “Pientareiden pienet auringot

 1. Juha. En tiedä oletko ajatellut yhtään tähän suuntaan kuin minä, mutta kysyn? Olisikohan meille mahdollista, pystyisimmekö me, jotka uskomme Luojaamme, olla tämän maailman roskien keskellä tuomassa näiden pienten ja vaatimattomien kukkien tavalla pientä valoa?

  Iloa ja toivoa juuri silloin kun mikään muu ei vielä kasva eikä kukoista?
  On helppo olla omiensa parissa valon kantajana (?) – mutta entäs hankalan naapurin tai tuon kuolleen maailman jossa ei elonmerkkiä näy?

  Kevääässä, niin ihanaa aikaa kuin onkin, kestää aikansa ennenkuin kasvu kunnolla pääsee alkuun ja sen ihme ja värikylläisyys saa ilon pintaan kiitoksen kera.
  Tällaisin miettein + keväisin terveisin ja toivotuksin!

  Tykkää

 2. Joo maailma on ihmeeelinen ja paljon tapahtuu mitä emme näe aina luonnossa ,kun siellä taistelllaan elämästä joka hetki ja sen jatkuvuudesta aina eteenpäin ja meidän ympärillä kodit ja perheet on maksettava hinta elämästä ja me uskovat myös maksamme hinnan,mutta pelastus Jeesuksen veressä on ilmaista,kitos ja siuanusta,Keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.