Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

#nwhimos18, Pala Jumalan tuli!

2 kommenttia

Kutsu, kelpaamattomuuden tunne ja näköalan katoaminen. Siinä lienee ne kipupisteet kristityn elämässä. Toki on muitakin, mutta näiden parissa ovat omat ajatukseni risteilleet päivän mittaan. Tekee kipeää, kun kokee, että ei oikein osaa tai pysty toteuttamaan omaa kutsumustaan.

Ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä ja kuinka edetä. Pitäisikö löytyä jotain uutta tai siirtyä johonkin uuteen vaiheeseen? Mutta kun on se kutsu Jumalalta tehdä kaikkensa sen kaupungin eteen, jossa elää. Erottelematta ihmisiä tai yhteisöjä, koska Jumalalle kaikki ihmiset ovat tärkeitä ja rakkaita. Hän haluaa pelastaa jokaisen luotunsa ja tuodat heidät kerran taivaan kotiin.

Tänään Jumala on puhunut vahvasti sitä samaa vanhaa, tuttua kieltä minulle: ”Älä pelkää! Sinä olet minua lähellä ja olet siellä missä sinun kuuluukin olla: seurakunnassa jonka tunnet, ja jossa on minulle rakkaita ja tärkeitä ihmisiä. Muurissa on Tapsa juuri sinun kokoisesi aukko. Pysy siinä! Minä, isiesi Jumala kyllä huolehdin lopusta. Se Jeesus, joka sinussa vaikuttaa, on kaikkea muuta suurempi. Minä kohennan hiilosta ja puhallan tulen täyteen liekkiin, älä sinä siitä huolehdi. Se on minun, Jumalan tuli, eikä sinun.”

Seurakunta on paikka, jossa Jeesus on meitä lähellä. Hän on yhtä lähellä kuin on lähin ihminen. Siksi on rakennettava seurakuntaa, oltava uskollinen Jumalalle. Meidän oma tahtomme on alistettava Jumalan tahdolle ja meidän on luotettava siihen, että hänen tahtonsa on hyvä.

Tämä päivä on ollut helteinen ja kirkas. Oma mökkimme on ollut kuin keidas erämaassa. Liekö se sen mielikuvan takana, joka nousi tänään ajatuksiini illan rukouspalvelussa. Siinä kuivaan erämaahan tuli Jumalan raikas tuuli ja sade, joka täytti kuivuneet joenuomat ja puhdisti pölyisen ilman. Jospa voisin olla mukana tuomassa Jumalan sadetta ihmisten elämään. Jospa siinä olisi näkyä tulevaisuuteen. Kuin vahvistuksena tänään eteeni tupsahti tuttu mies nuoruudesta, yksi silloisen nuoren seurakuntamme vastuunkantajista. Hän oli nyt ensimäistä kertaa New Winessä etsimässä sitä samaa mitä minäkin. Tunnetta siitä, että on tullut kotiin, ja se oli löytynyt. Se oli minulle kuin Jumalan silmäisku. -Näetkö Tapsa, että mikään ei ole muuttunut, muutkin haluavat seurata sitä, mitä silloin lupasin, kun olitte nuoria.

Jumala on vastannut kysymyksiini ja näyttänyt suunnan, joka on tuttu ja turvallinen. Polku on tosin yhä kivinen ja kapea, mutta sehän vain sopii polkujuoksijalle!

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

2 thoughts on “#nwhimos18, Pala Jumalan tuli!

  1. Ihanaa lukea näitä NW -postauksiasi! Itse en tälläkään kertaa päässyt, kun polku johti toisiin kesäjuhliin (saman asian ympärille onneksi). Pala Jumalan tuli – siellä ja täällä – ja levitä roihusi pimeään!

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.