Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

#nwhimos18, Liian henkilökohtaista?

Jätä kommentti

taivasta
New Wine -arvoihin ja periaatteisiin kuuluu olennaisena rukous ja rukouspalvelu. Lähes jokaiseen tilanteeseen sisältyy mahdollisuus henkilökohtaiseen rukoukseen jonkun ihmisen kanssa. Aamu- ja iltatilaisuuksissa on jokaisella mahdollisuus tulla eteen palveltavaksi. New Wine -rukouspalvelu ei ole sielunhoitotilanne, vaan rukouspalvelijat siunaavat ihmisiä ja korkeintaan lyhyesti jakavat jonkin ajatuksen. Niin isoa ihmisjoukkoa ei muuten pystyisikään palvelemaan. Periaatteena on, että kaikilla olisi mahdollisuus päästä rukoiltavaksi ja kohtaamaan Jumala tällä tavoin.

Kyse on henkilökohtaisuudesta ja huomatuksi tulemisesta, sekä siitä, että ihminen itsensä takia astuu fyysisesti kohti Jumalaa. Tähän sisältyy myös ajatus, että Jumalan oman perheväen keskellä se on myös turvallista.
Itselleni tämä kaikki ei ole ollut mitenkään itsestään selvää. Itse asiassa minulla on opiskeluajoista lähtien ollut pieni painajainen rukoustilanteista, joissa oli muita ihmisiä läsnä ja rukoiltiin vuoron perään. Luulen, että moni muukin on kokenut jotain samaa kauhunsekaista hikoilua odottaessaan omaa vuoroaan. Ei myöskään ole ollut millään tavalla helppoa lähteä kokouksessa eteen rukoiltavaksi kaikkien ihmisten katseiden alla.

Täällä Himoksella on ollut kuitenkin helppo opetella ja tottua siihen, että astuu eteen ja kohti Jumalaa. Isossa porukassa, josta iso osa käy rukouspalvelussa, on helppo mennä joukon mukana. Rukouspalvelusta on tullut itselleni jonkinlainen hengellisten taistelujen päätöspaikka, paikka, jossa joudun myöntymään ja toteamaan Jumalalle asioita itsestäni. Rukouspalvelussa joudun usein kasvotusten omien varjojeni kanssa ja siihen omaan pimeyteeni Jeesus tulee antamaan louhdutuksen ja avun.

Tämä päivä ei ole ollut tässäkään suhteessa mitenkään erilainen. Aamun spotin yhteydessä sain jakaa ystäväni kanssa joitain kipeitä asioita itsestäni ja elämästäni. Vaikka olen niitä Jumalalle huutanut omassa yksinäisyydessäni, niin asioiden ääneen sanominen toiselle oli vapauttavaa. Toinen ihminen osaa tuoda asioihin aina uuden perspektiivin rukoillessaan ääneen apua ja siunausta toisen tilanteeseen.

Jeesus on kiinnostunut meidän asioistamme ja haluaa olla niissä mukana. Joskus se tuntuu liian henkilökohtaiselta, mutta miten muutenkaan voisimme keskustella maailmankaikkeuden Herran kanssa, joka tuntee ja tietää meistä kaiken.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.