Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ihminen, Jumalan tahdosta Jumalasta syntynyt

6 kommenttia

Syvästä kunnioituksesta Tapiota kohtaan tunnen ettei pitäisi kirjoittaa mitään nyt, sillä tuo viimeisinkin blogi häneltä oli niin syvällinen kaikessa inhimillisyydessäänkin että siitä on evästä taas pitkäksi aikaa. Tapiolla on taito olla oma itsensä. Ihminen Jumalan tahdosta! Tapio on kuitenkin jo vuosia inspiroinut minua, siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran tekstejään luin. Sytyn niistä aina liekkiin ja uskon että saan kirjoittaa yölliset ja aamuiset ajatukseni, eikä hän sitä pane pahakseen. Siis jälleen kerran!

Eilen illalla, melkein yöllä jo kun menin levolle iltarukoukseni oli pitkä ja ihana. Aina uudestaan, kun olin nukahtamaisillani sain uutta rukoiltavaa! Tänä aamuna ajattelin kuinka meidän elämässämme ei ole mitään turhaa, ei Jumalalta salattua! Ei silloinkaan kun olemme huoliemme ja kipujemme kanssa mieleltämme hukassa. Kun emme tunne Jumalan läsnäoloa omassa tuskassamme, arjen tulessa tuntuen kuin lohtua ei olisi eikä varsinkaan näkyä.

Silloinkin kun lohdutus ei saavuta, pikemminkin loukkaa, se on Jumalan sallimaa ja kuuluu tähän elämään. Ja kuitenkin:” Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa”…Hän kattaa meille pöydän ja voitelee päämme öljyllä täyttäen maljamme. Hän tekee sen, mutta ajallaan. Ja olemme jälleen vahvempia –  kunnes tulee uusi tuskan aika, ja ehkä silloinkin? Mutta Hän On, eikä kukaan meistä ole Häneltä hukassa.

Samassa kirjassa, jossa tuo psalmi 23 on, on myös toisenlaisia psalmeja kuten 13 ”Kauan kärsineen rukous” (R:ttu kansalle) siinä on vain 6 jaetta ja viimeisin loppuu sanoihin:” Mutta minä luotan sinun armoosi. Riemuitkoon sydämeni valmistamastasi pelastuksesta. Minä tahdon laulaa Herralle, sillä hän on tehnyt minulle hyvin”!

Tätä ei kuitenkan voi, lähimmäisen rakkauden tähden, välttämättä ennen oikeaa aikaa sanoa lähimmäiselle joka tämän elämän tuskia juuri käy läpi. Jonka elämä on yhtä vaivaa ja toivottomuutta. Riippuen kuitenkin siitä kuulemmeko kussakin tapauksessa Jumalan kehoitusta puoleen tai toiseen. Jumala sallii meidän kaikkien joutua myös vaikeuksiin, se on tämän elämän laki. Jospa näitä käydessämme oppisimme jotain Jumalan Armosta ja Laupeudesta?Ja pelasuksemme ihanuudesta.

Kun itse olin kirjoittanut täällä kiivailustani Jumalaa vastaan, minua hävetti aivan kamalasti, enkä meinannut päästä siitä mitenkään se vei niin pohjalle. Sain sitä häpeää kantaa, kunnes koin Hänen voivan antaa minulle ymmärrystä ja vapautua tilanteestani Armon varassa.
Mitä kipujeni ohessa lähimmäisiini tulee, olen kärsinyt siitä etten jaksa rakastaa (sietää) niitä ihmisiä jotka arjessani tuottavat minulla jatkuvaa harmia ja haittaa elämäntyylillään. Muutenkin koen olevani varsin puutteellinen lähimmäisteni rakastamisessa.

Tuon valvotun yön jälkeen jokin muuttui, ei täydelliseksi, mutta kuitenkin. Sain Jumalan armosta tehdä parannusta ja Armo kosketti niin että olo oli vapaa, ja siltikin tiedän että ihmisenä olen vain ihminen. Muisto häpeästä on kuitenkin hyvä karttakeppi!

Kukaan meistä ei ole muuta kuin ihminen –  Jumalan armosta. Kukaan ei ole tullut änne ilman hänen tietämättään, eikä kukaan elä tai kuole ilman Häntä, vaikka ei Jumalaa tuntisikaan. Ja me, jotka olemme Armon kautta uskoen tulleet Jeesuksen lunastyön tähden Jumalan lapsiksi, saamme myös uskoa ettemme joudu hukkaan! Emme ole hukassa silloinkaan kun hän sallii meille koettelemuksia, Se On Armoa!

Saamme sellaisina kuin olemme Jeesuksen Kristuksen ja Hänen verensä kautta hyväksyä itsemme ja luottaa Hänen vaikuttavan meissä tahtomista ja tekemistä. Hän Pyhässä Hengessä antaa meille viisautta ja taitoa elää tätä elämää lähimmäistemme kanssa ja heitä kohtaan aina ajallaan.

Hän, joka antoi ainoan Poikansa meille pelastajaksi ja joka sitten puolestaan lähetti meille osan itsestään, Pyhän Hengen puolustajaksemme ja oppaaksemme, valvoo ja rakastaa kaikkia ihmisiä ja ennen kaikkea omiaan ja toimii meidän parhaaksemme.
Kiitos Jumalallemme, kaiken luodun Isälle ja synnyttäjälle. Hän on meidän voimamme ja viisautemme ja Hän on tarkoittanut meidät ihmiset toisiamme varten!

” Kasta mua Hengellä Helluntain. Sitä Oi Herrani, pyydän vain. Henkesi voimalla voiton saan, vaivoista, taistoista synnin maan.
Kasta mua Hengellä helluntain, Sytytä liekkisi rintahain, liekki mi kuluttaa kuonan pois, anteeksi antavan mielen lois!
Kasta mua Hengellä helluntain. Uudista työsi mun sielussain. Niin että Sinulle toimin, töin, Kiitosta veisaisin päivin öin!
Kasta mua Hengellä Helluntain, että mä valvoa voisin ain. Valvoa, kunnes jo muuttaa saan Kotiini Taivaan kunniaan!”

Jesaja 40:29-31: ”Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yllin kyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat, mutta ne, jotka Herra odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy”!

Kiitos kanssakulkijat!
Kiitos Jumalalle, Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle!

Siunattua Helluntaita! Jeesuksen nimessä. Aamen

6 thoughts on “Ihminen, Jumalan tahdosta Jumalasta syntynyt

 1. Me jokainen ollaan saatu elämä luojan suunnitelman mukaa ja olen iloinen että meistä moni joka tunnustaa saman totuuden jatotuus tekee meidät vapaaksi ja siunatuksi Jeesuksen veren voitossa ja nyt tahdon siunata suome kristityitä Helluntain kiitoksessaj ja kiitetään lopun ajan hengen sateista jotka jo monella paikalla koetaan siuanuksineen ja kirkastaen jeesuksen voittoa,siunaten,keijo

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos Keijo! Siunaten Tuulikki.

  Tykkää

 3. ”Muisto häpeästä on kuitenkin hyvä karttakeppi!” Voiko tuota enää paremmin sanoa. Hyvä kun kirjoitit ajatuksesi koska niin vaikeaa tämä viimeisin taipale elämässä on ollut ja usko on ollut lujilla. Jumala kuitenkin pitää minusta kiinni ja luulen että olen kuin Joona joka pakenee velvollisuuksiaan kun tuntuu ettei jaksa. Kuitenkin koen valtavaa siunausta kun tajuan että minun olotiloillani ja tunteillani ei ole vaikutusta siihen että Jeesus rakastaa minua niin valtavasti.
  Helluntai fiilikset ovat aikalailla hukassa ja ajattelin etttä juoksulenkki Vuokatin metsissä olisivat kirvoittaneet edes jonkin järjellisen ajatuksen tai rukouksen mutta en jaksanut edes huokailla.
  Siksi kirjoituksesi upposi syvälle.

  Liked by 1 henkilö

 4. Rakas, kallis sielunveljeni.!

  Jos me ihmiset voimme tuntea toisiamme kohtaan myötätuntoa niin kuinka paljon enemmän hyvä ja armollinen Jumala! Hän tietää ja Tuntee!
  Aina EI jaksa. Ei voi eikä tarvitse.

  Juuri tänään lohdutin Minnaa että kun ei jaksa niin Pyhä Henki rukoilee puolestamme sanomattomin huokauksin! Saamme olla ”turvissa taivaan suojaavain siipein”!

  Taivaassa sinut tunnetaan ja sinun ”perääsi” katsotaan, niin kuin meidän kaikkien – sittenkin, vaikka meistä ei miltään tuntuisi – tietäisitpä vaan! …

  Jaksoit sentään tänne, sekin on jo paljon ja me muistimme sinuakin tänään, myös koko perhettäsi. Herra oli lähellä! Tiedän sen vähintäänkin kahdesta merkistä!

  Tätä varten me olemme, kantaaksemme toistemme kuormia ja juuri silloin kun toinen ei ollenkaan jaksa!

  Ja sinulla on paljon jaksamista!!!
  Ja kuten taas jaksat – kuitenkin, sanoa ettei olotilallasi ja tunteillasi ole vaikutusta siihen että Jeesus rakastaa sinua niin valtavasti!! SE ON Uskoa! Ja totta.
  Sinänsä Ihmisenä käsittämätöntä.

  Meillä ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan vaan….
  Elämme nyt tätä aikaa, ja kiusaaja on kiukuissaan kun näkee ja kokee ettemme luovu uskosta vaikka hän kuinka laittaisi kapuloita rattaisiin, niin kuin tekeekin.!

  ”pieni on äänemme Herra…” – ja mitenkäs se jatkuikaan, niin se on mutta ei haittaa, Jumala on ikuinen ja Suuri!

  Tapio olet tärkeä! Ja Jumalan oma Jeesuksen Kristuken Vapahtajasi ansiosta! Ole siunattu tänäkin helluntaina!

  Tykkää

 5. Kiitos! Tätä me kaikki aina tarvitsemme että Hän kuljettaa ja johtaa ja etenkin silloin kun omat voimat ovat olemattomat ja taivaalla on vain tähden valo, mutta kun se on Jumalan Valo se riittää!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.