Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Lainsuojaton vai omantunnon vapaa

2 kommenttia

Tästä on jo aikaa kun erään lain muutoksen myötä tytär sanoi:” äiti, tästä päivästä lähtien me olemme lain ulkopuolella jos uskomme niin kuin uskomme.”

Niin, kuinka ihanaa olisikaan voida kirjoittaa vain Hyvää Sanomaa, rohkaisua ja toivorikkautta. Ja Se Sanoma joka meillä, kaikesta huolimatta onkin, on tuota kaikkea. Mutta on muutakin. Sellaista joka tekee mielen ja elämän haikeaksi ja sellaisen vanhan virren sanat todeksi joita ei enää löydy ilmeisesti mistään virsikirjasta. Jääköön siis sanomatta.

On totta että Jumala on Rakkaus ja Hänen on myös Armo. Totta on Jeesuksen ristin uhri ja voitto. Toivokin on totta ja lohdutus, mutta totta on myös että ihminen on itsessään perisyntinen. Ihminen on kapinassa Luojaansa, Jumalaansa vastaan. Ihmisen täytyy saada tulla tuntemaan Jeesus Kristus henkilökohtaisena Vapahtajanaan voidakseen uskoa syntinsä anteeksi ja uudestisyntyneensä Jumalan lapseksi.

Miksi? Siksi että elämä ei lopu kuolemaan vaan jatkuu. Synnitön ei voi olla tässä maailmassa, mutta Jumala luo uuden johon kaikki ne, jotka ovat elämänsä tahtoneet Hänelle, Luojalleen, antaa ja sen mukaisesti elää, pääsevät. Raamattu on uskon, toivon, rakkauden ja voiton kirja, vaikka joudummekin uskomme tähden ahtaalle.  Niin ovat aina Jumalaan uskoneet ja hänen tahtonsa mukaan eläen halunneet ihmiset joutuneet.
Aina on ollut ihmiskunnan historiassa vaikeita aikoja, luetaanpa vaan Raamattua vaikka kannesta kanteen.

Lainsuojaton vai omantunnon vapaa!?
Kuinka säilyttää usko elävänä ja toivo ahdistuksissa jos ja kun, omatunto ei salli mukautua maailman lakien mukaiseksi.  Vaikeinta se on jos uskovien yhteys rakoilee tai sitä ei oikeastaan olekaan. Ei sellaisena kuin sen lukee ja kokee että pitäisi olla.- On tullut kuunneltua piispojenkin kannanotot.

Vanhassa Raamatun käännöksessä on jo vuosikymmeniä sitten oppimani lause Matteuksen evankeliumin 24 luvusta:” Ja sen tähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.” Vanha käännös esittelee tuon luvun näin:” Jeesus puhuu maailman lopun yleisistä enteistä, Jerusalemin hävityksestä, vääristä kristuksista ja vääristä profeetoista sekä tulemuksestaan. Puhuu vertauksen viinipuusta, sanoo tulemuksensa hetken olevan tuntemattoman ja vaatii uskollisuutta!”

Jumalan laki ja suunnitelma tämän ja tulevan maailman suhteen ei koskaan muutu! Ei missään olosuhteissa! Ja mikä kaiken tämän takana on tärkeintä, on lupaus paremmasta! Siitä täydellisyydestä jota me Jeesuksen seuraajat yli kaiken kaipaamme! Se kaipuu on kuulunut ja näkynyt myös täällä meidän omalla rakkaalla blogitaivaallammekin, mitä erilaisimmin kirjoituksin ja sanoin!!! Ei meillä täällä ole ”pysyväistä sijaa”.

Ja kuitenkin, Me täällä, rakastamme Herraa!!! Meillä on ikävä Hänen läsnäoloonsa! Nyt ja iankikkisesti! Tähän ikävään me tarvitsemme rohkaisua ja lohtua tässä pahassa ajassa. Ja se, että olemme toisiamme varten on Jumalan suunnitelma! Niin vähäpätöiseltä kuin se esim. omalla kohdalla saattaa tuntuakin.

Olen poiminut raamatunkohtia joissa näistä ylläolevista ajatuksista kirjoitetaan. Huomannut, vaikka kuinka vaikeaa tekstiä lukisi kaikesta siitä pahasta jota tämän maailman ihmisinä aiheutamme ja on aiheutettu, Jumalan Sanan rohkaisu on lopputulema aina. Siksi uskallan vielä tämänkin kirjoittaa kokonaisuudessaankin, mutta myös siksi ettei ole mahdotonta vastustaa maailman henkeä Jumalan Pyhän Hengen avulla ja olla omantunnon vapaa!

Ollaan siis rohkeita, pidetään Sanasta kiinni, rukoillaan itsemme ja toistemme puolesta ja rohkaistutaan Pyhässä Hengessä olemaan Jumalan lapsia. Jumala On Rakkaus ja kaiken voiman ja lohdutuksen lähde! Olemme Hänelle, Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle elämämme velkaa!

Jos haluat lukea mistä Raamattuun perustuvat ajatukseni kumpuavat niin osa on tässä: Matt.24:1-14 ja 29-44  2Timoteuskirje 3:1-17 ja 4-15 sitä parempi mitä enemmän luemme. Itse asiassa tämä on minimi, parasta aina lukea luku luvulta kokonaisuuksina 😉  Sanassaan Puhuu Pyhä Jumala! Kiitos, Kunnia ja Ylistys Hänelle!
Ole siunattu Jeesuksen nimessä!

2 thoughts on “Lainsuojaton vai omantunnon vapaa

  1. AIka koko ajan muuttuu ja me uskovat muutumme armonhengen siunauksesssa uskon harjoituksessa ja tulee mieleen antikristuksen henki joka´jo vaikutttaa ja laittomuus me kuitenkin menemme eteenpäin kohti taivasta ja valvomme ja rukoilemme pyhien puolesta sanomattomien huokauksien kautta ja näin me teemme hyvää hiljaisuusessakin ja elämän tie kirkastuu vaikka ulkopuolella on pimeätä,siunaten armon runsauteen,kiitos Keijo södertälje

    Liked by 1 henkilö

  2. Kiitos Keijo.
    Rukousta tarvitaan, uskoa, luottamusta Jumalaan ja Hengen Voimaa että jaksaisimme.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.