Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Arkea, enkeleitä ja Jumalan Sanaa

5 kommenttia

Minua itkettää. Olen ollut niin uupunut kaiken arjen paineen alla, johon uupumukseen on osittain omakin syy. En ole ”ehtinyt” lukea Raamattua niin kuin normaalisti koska arjen huolet ja askareet ovat verottaneet vähäisiä voimiani. Olen myös potenut tautia joka on myös verottanut voimiani. Ei korona. Mutta tavallista sitkeämpi flunssa joka on estänyt minua osallistumassa kappelimme toimintaan. Ja erityisesti tiistai- iltaisin pidettäviin opetus ja keskustelu iltoihin Raamattuun ja elämään liittyen. Mikä iltojen virallinen nimi nyt sitten onkaan.

Arkeeni on kuulunut taudin lisäksi että pesukoneeni meni rikki ja piti ruveta hankkimaan uutta. Onneksi nuorin veljeni asuu Lohjalla ja lähti konetta minulle hankkimaan. Kolmatta päivää neuvottelimme puhelimitse asiasta ja olimme jo sopineetkin mistä ja mikä merkki, mutta sitä ei sitten tullutkaan. Ja nyt minulla on kone jota en osaa, ainakaan vielä, käyttää. Enkä ole jaksanut luke ohjekirjaakaan. Uuden avustajan kanssakin vasta pari päivää ja tutustuminen alussa. Hän on pienen pojan yksin huoltaja joka tekee asioita mutkallisimmiksi.

Mennyt viikko siis pelkkää arkea, tautia ja kaikenlaista ylimääräistä jota en millään olisi jaksanut. Monta hyvää kirjaakin olin jo saanut pöydälleni ns. kotikirjastosta joka meitä liikuntaesteisiä ja vanhempia ihmisiä palvelee tuomalla kirjat kotiin kerran kuukaudessa tilaustemme mukaisesti. Se on erinomaista. Nyt odotan että saan asioitani sen verran eteenpäin että on taas aika intohimoilleni eli lukemiselle, siis myös Raamatun. Kuinka kuivaksi ja raskaaksi pelkkä pimeä arki voikaan muodostua Ilman Jumalan Sanaa ja uskovien yhteyttä.

Jumalan Sana Raamattu on useampana painoksena kotonakin mutta uskovien yhteys puuttuu ja Jumalan sanan julistuksen ja opetuksen kuuleminen. On joku sellainen sanonta mistä lie, kuin:”Tuli arki arjen koura, utulinnat kaas” tuo on nyt kiusannut minua. Mutta sitten tapahtui niin että sain enkeli ilmestyksen ovelleni. Se tuli yllätyksenä mutta oli suurempi ilo kuin mikään maallinen voi olla. Tämä enkeli oli virkapuvussaan mutta tuli tuomaan minulle heijastinenkeliä. Kun ovikello soi avasin oven ja näin että enkeli lakaisi lunta oveni edestä. Ja nyt itken – täytyy pitää taukoa!

Sitten hän jatkoi matkaa, mihin lie, mikä oli se suunta johon hän virkansa puolesta oli matkalla? Sitä en tiedä, mutta nyt se heijastin enkeli roikkuu minun pyörätuolini ”sarvessa”! Todistuksena siitä että enkeli joka ovellani käväisi oli todellinen. Niin kuin enkelit ovatkin, mutta ne harvoin tulevat ovellemme lahjoja tuoden ja ihmisen hahmossa. Ei hän minulle vieras ole, minä tunnen hänet hyvin. Hänelle on tyypillistä tehdä rakkauden tekoja lähimmäisilleen.

MInä olin väsynyt ja sairas.  Viikko oli ollut haasteita ja huolia täynnä. Minä en ollut jaksanut avata Raamattuani, ei ollut ollut aikaa siihen tällä viikolla. En ollut ollut Jumalan Sanan kanssa tekemisissä, en kotona enkä kirkossa. Olin väsynyt, ja olen. Mutta ennen kuin tulin tähän niin lueskelin suurella halulla sekä Pietarin että Johanneksen kirjeitä sen minkä kyyneleet antoivat myöten. Minä en unohda Jumalan enkeleitä. En niitäkään joilla ei ole siipiä, on vain kultainen sydän ja lähimmäisen rakkaus aseinaan maailmaa ja sen tuomia murheita vastaan. (1 Johanneksen kirje 2:25-29)

5 thoughts on “Arkea, enkeleitä ja Jumalan Sanaa

 1. Surullinen mutta optimistinen kirjoitus. Toivottavasti flunssa hellittää. Flunssa on nimittäin keskimäärin helpompaa selättää kuin nykyteknologian logiikka. Tällä viittaan tietenkin uuteen pesukoneeseen. Mutta uskon, että saat senkin ennen pitkää käyntiin.
  Voimia adventtiisi!

  Tykkää

 2. Kiitos Juha osanotostasi, lämmittää mieltä!
  – Sillä tässä on lisäsuruna keskimmäisen veljeni yllättävä koronakuolema. Välillä nimittäin näytti siltä että hän siitä selviää, mutta ei.Hänen kanssaan asuttiin lähekkäin ja hän kesäisin pistäytyi istumassa tässä pihallanikin. Kovin me olimme erilaisia joten minä pääasiassa vaan kuuntelin häntä. Mutta kuitenkin. Jäljellä olevista ”pikkuveljistäni” toinen asuu Turussa ja toinen Lohjalla. Molemmilla isot perheet toisin kuin tällä keskimmäisellä vain 1 poika. Hautajaiset siis tulossa menee kuukauden päähän ruuhkaa siis siinäkin.
  Minä en todellakaan ole mikään tekniikan ihmelapsi en ollenkaan. Ja toiseksi nuorin veljeni on teknikko. Ja pakko myöntää että olen tullut vanhaksi kaikki uusi on todellakin uutta ja vaatii nopeita aivoja ja koko kroppaa, eikä kumpiakaan ole. Uuden oppiminen on työlästä. Kiitos toivotuksesta samoin Sinulle ja läheisillesi!

  Tykkää

 3. Kiitos Juha! Mitä kauemmin itse kuolemasta 11.12 aikaa kuluu sen suuremmaksi suru. Hän tosiaan oli ainut veljeni joka täällä Espoossa asui jossa siis minäkin. Ja hän tosiaankin pistäytyi keväästä syksyyn pihallani aika säännöllisesti. Nyt ei käy enää. Ei tule ketään, olen yksin. Avustajat ovat vier2ita ihmisiä ja vaihtuvat usein, mieluummin siinä suhteessa olisinkin yksin.
  Ikävä siis tätä erikoista veljeäni on ja se kasvaa koko ajan.
  Miten tässä näin kävi ja aivan yllättäen. Miksen voinut olla minä.
  Mietin onkohan kuolema koronaan kovinkin vaikea? Kuinka paljon ihminen siinä kärsii. Ja vaikka olisi nukutettunakin niin tunteeko olonsa kovinkin huonoksi. Kukaan ei tiedä.
  Kolmatta rokotusta olen vailla enkä tiedä koska, täällä on kauhea ruuhka sen suhteen. Ja taas ihan uusi avustaja. Kaikki ne ovat koulutusta vailla ja kukin omanlaisensa.
  Mutta jos Jumala on tämän sallinut ei tähän ole mitään sanomista, takaisin en veljeäni saa. Voi kyynel.

  Tykkää

 4. Otan osaa suruusi ja rukoilen sinulle voimia ja viisautta, että asiasi menisivät parempaan suuntaan. Toivotan sinulle oikein rauhallista ja siunattua joulunaikaa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.