Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Alussa

13 kommenttia

Kaikki alkaa jostain! Alku on tärkeä sana ja kaikella on alkunsa. Raamattu alkaa luomiskertomuksensa sanalla ”Alussa Jumala loi”… Tuo Sana toistuu myöskin Johanneksen evankeliumissa näin:” Alussa oli Sana”! Kun Jumala on luonut kaiken sanallaan niin mekin tullaksemme ymmärretyksi, tarvitsemme sanoja, sekä puhuessamme että kirjoittaessamme. Kun aikoinaan tämä blogitaivaskin perustettiin, sanoilla oli tämänkin synnyssä tarkoituksensa.

Moni on täältä poistunut omiin kuvioihinsa, mutta meitä on vielä jäljellä Tapio, Juha ja minä Tuulikki, joka ainoana naisena aluanalkaenkin pääsin mukaan. Luultavasti erään rovastin ja Tapion suosituksesta? Olen koko päivän pohtinut kuinka aloittaisin kun aiheeni on, ei enempää eikä vähempää kuin Johanneksen evankeliumin 11 luku ja varsinkin jakeet 25 ja 26. Tuossa jakeessa 26 tulee julki maailman kaikkeuden tärkein asia ja totuus.

Jeesus sanoo siinä:” Eikä yksikään, joka elää ja Uskoo Minuun, ikinä kuole!” Vaikka kaikki muu häviää ja katoaa sen Uuden maan ja Taivaan tieltä jonka Jumala valmistaa, niin ne jotka uskovat Jeesukseen eivät kuolemalla kuole, vaikka kuolevatkin tässä maailmassa ajallaan. Siis ne/me jotka uskovat että Jeesuskin nousi kuolleista pelastuvat iankaikkiseen elämään. Eli, Ei yksikään joka uskoo Jeesukseen ikinä kuole! Armosta me olemme pelastetut emmekä joudu ikuisen kuoleman omiksi vaan saamme iankaikkisen elämän Jumalan Valtakunnassa.

Luulen että meille kaikille, jotka Raamattua luemme, tuo Johanneksen evankeliumi lienee se tärkein ja rakkain. Kun Jeesus elää, niin mekin saamme Hänen kauttansa ikuisen elämän! Tämä on yksi näistä Pääsiäisen ajan tärkeimmistä Sanomista. Kaikella vaan on aikansa, aivan kaikella, tämän maailman päällä.

Tässä Johanneksen evankeliumissa on sekin erikoisuus että Jeesus itkee. Tätä kohtaa en minäkään koskaan voi kyynelehtimättä lukea! Jeesus itkee ihmisen tähden ja ihmisten nähden. Ja tästä alkaa Hänen kärsimystensä tie. Kuitenkin Jeesus ehtii vielä paljon puhua ja opettaa opetuslapsiaan ja – meitä. Tästä lähtien, siihen saakka kun hänet viedään ristiin naulittavaksi on paljon suoraa puhetta ja opetusta Jeesukselta. Voisiko käyttää ilmaisua ns. viimeiset sanat.

Mutta toisin kuin me, Hän nousi kuolleista ja oli vielä jonkin aikaa täällä maanpäällä. Johannes kirjoittaa loppusanoikseen:” Juuri tämä opetuslapsi todistaa näistä asioista ja on kirjoittanut tämän. Me tiedämme, että hänen todistuksensa on tosi! Ja vielä lopuksi: ”Paljon muutakin Jeesus teki. Jos niistä kirjoitettaisiin kohta kohdalta, luulen, etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa.” Tämän tekstin sanoma on Nuo Jeesuksen sanat:” MINÄ OLEN ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. – Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole!” Jos me uskomme että Jeesus Elää, emme mekään kuole lopullisesti, vaan aikojen lopulla saamme sen luvatun ikuisen elämän Jumalan Valtakunnassa.

Alussa Jumala loi kaiken sen minkä näemme ja koemme, mutta vielä kerran hän luo uuden taivaan ja uuden maan, sillä ensimmäinen taivas ja maa katoavat. Ja Hän, joka Itsekin on ikuinen, tekee häneen uskovista ikuisia: ” Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa enää ole, ei surua, ei parkua eikä tuskaa. Sillä Kaikki Entinen On mennyt! – Ja Valtaistuimella istuva sanoi:”Uudeksi minä teen kaiken! Kirjoita, sillä nämä sanat ovat luotettavat ja todet – Minä Olen A ja O, alku ja loppu…” Kiitos Jumalalle uskon ja toivon lahjasta! Kiitos Sanasta joka on ikuisesti totta.

virsi 430 ”Rakkaus kun kuvaksesi meidät kerran tänne loit”…

13 thoughts on “Alussa

 1. ”Uamen!” sanoi savolainen.

  Tykkää

 2. Marianne kirjoitteli ammoin muutaman tekstin tänne.
  Tiaisen Patrik oli mukana tuokion.
  Ja sitten tietenkin BT:n arkkienkeli Ilkka.

  Tykkää

  • Vielä sen verran että ALUSSA meitä oli täällä Ilkan lisäksi Heikki Hilvo, Tapio Laakso ja minä! Siis ALUSSA, mutta silloin syntyi kovin paljon keskusteluja ja pitkiäkin sellaisia ja se oli kivaa. No sitten myöhemmin tuli muitakin vakkareita kuten Mariannekin ja vieläkin myöhemmin sitten yksi ja toinen ns. ”käväisi” taivaalla. Kaikenlaista on mahtunut. Mutta tekstini otsikko onkin ”ALUSSA” siis aivan alussa! Pääasia tässä oli kuitenkin PÄÄASIA eli se Jeesuksen lupaus ettei yksikään joka Häneen uskoo ikinä kuole!

   Tykkää

 3. Juha, niin ja se pastori eli rovastiko se oli joka kuoli joitakin aikoja sitten, miten nyt onkin nimi aivan hukassa? Nimet usein hukkuvat johonkin, mihin lie, hyvä kun omansa muistaa! Niin sitäpä tässä mietinkin että kuinkahan kauan tämä elossa pysyy? Täällä on kuitenkin paljon hyviä tekstejä! Olisi sääli jos ne lentelisivät taivaan tuuliin! On kiva kun Tapio jaksaa ja viitsii kirjoitella ja tätäkin hengissä pitää. Tuo FB on jotenkin niin helppo ei vaadi paljoa! OI kamala miten paljon kellokin jo taas on, minulla huomenna hankala päivä! Pitäisi taas jaksaa opettaa uutta avustajaa peruskysymyksissä YÄK!

  Tykkää

 4. Kiitos näistä hyvistä kirjoituksista. Ilmoitus tulee sähköpostiini. Lueskelen näitä, kun ehdin.

  Tykkää

 5. Anna-Maija! Kiitos kannustuksesta. Vähän harvoin enää tule kirjoiteltua. Ikää on ja Face! Mutta onneksi Tapiokin vielä aika usein kirjoittelee! Ja Juhakin jonkin verran. Molemmat varsinaisia kynä niekkoja. Nuorempia kuin minä! 😉

  Tykkää

 6. Hyvä, että olette jaksaneet jatkaa blogin pitämistä! Itse löysin tämän blogin vasta viime viikolla. Hyvä kirjoitus oli tämäkin. Minuakin jotenkin koskettaa ajatus Jeesuksesta itkemässä. Sen vuoksi varmaan myös tämä Exitin vanha laulu ”Kultasiivin” koskettaa aina vain: https://www.youtube.com/watch?v=g2jyTSc_ksw

  Tykkää

  • Päivi! – Ihmeellistä että vieläkin joku LÖYTÄÄ?! Olemme aloittaneet varmaankin tämän blogin kirjoittamisen joskus 2000 vuoden alussa, ellemme jo aikaisemminkin? Voi olla että Tapio Laakso muistaa sen tarkimman ajan? Alkuun kirjoitimme ahkerasti ja saimme pitkiä vastauksiakin joista sitten syntyi keskusteluja jotka olivat mielenkiintoisia ja rakentavia. Sitähän tässä ihmetteleekin että on ”Hengissä” pysytty ja Hengessä! Kovin on ollut rikas taival! Siitä kiitos Jumalalle! Ja vaikka nyt enää harva tänne ”eksyy” niin ihanaa se on. Emme me toisillemme niinkään kirjoittele vaan toivomme lukijoita ja kommentteja. Omasta puolestani sanoisin että mitä ”alunpaan” jaksaa tekstejä ”koluta” sen rikkaammaksi sanoma käy?! Ehkä, kaikella sittenkin on tarkoituksensa! Kiitos Sinulle! Jumala siunatkoon!

   Tykkää

 7. Vau! Se on jo todella kunnioitettavan pitkä aika pitää blogia. Olette olleet uskollisia saamassanne tehtävässä. Miksiköhän keskustelu on tyrehtynyt? Taitaa olla yleinen ilmiö blogeissa. Siunausta myös sinulle Tuulikki – ja muillekin!

  Tykkää

  • Jos nyt vielä vähän tätä historiaa kertaisin.?
   Yksi tämän blogin perustajista oli Ilkka Koivisto, joka sitten ainoana on nähnyt minutkin ns. elävänä, sillä hän tuli eräänä myöhäisenä iltana käymään luonani ja opastamaan alkuun. Sittemmin hän ilmeisesti perusti ihan oman blogin (?) tms.
   Senkin tietää joku muu paremmin.
   Miksiköhän keskustelut loppuivat, niin antoisia kuin ne olivatkin!?
   Niin, aika oli eri silloin kun aloitimme!!! Aivan siis eri kuin nyt ja tänään. Ihmisillä on niin paljon kaikenlaista mistä valita. Ja me kirjoitammekin pääasiassa näistä uskoon liittyvistä asioista! Ja aika on ( Ja ihmiset nyt) toisenlainen!
   On yksi joka pysyy aina ja ikuisesti Isä, Poika ja Pyhä Henki! Kiitos sinulle ja samoin toivotan siunausta myös sinun elämääsi! ❤ Runsaasti! Ehkä innostumme uudelleen?

   Tykkää

 8. Yleensä sellaiset blogit joissa haastetaan ja ehkä kyseenalaistetaan asioita tai osataan sopivasti provosoida menestyvät tänä aikana. Alussa Ilkka oli Heikin kanssa henkilöitä, jotka haastoivat ihmisiä. Ilkka on ihmisenä toisaalta humoristi ja sarkasmin taitaja, jolla oli valmiiksi iso ystäväpiiri ja halu sanoittaa omia kokemuksiaan hengellisestä kentästä. Heikki oli tulisielu ja vastasi ihmisten tarpeeseen päästä karsismaattisuuden ytimeen. Me muut sitten täydensimme teologialla ja Jeesuksen sanoja kerraten kokonaisuutta olematta kuitenkaan liian opillisia. Kokoonpano oli harkittu. Sivustolla käytiin siistiä keskustelua eikä salliittu riitelyä. Erimieltä sai olla ja saa olla yhä.

  Tykkää

 9. Se on totta, että ihmiset ja aika ovat muuttuneet. Sitä jäin pohtimaan, että vilkastuisiko keskustelu, jos sitä voisi käydä nimimerkin takaa (ainakin oletin, että oma nimi pitää kertoa kokonaan). Ihmisillä on kuitenkin edelleen tarve jakaa asioita, mutta kynnys tehdä se tällaisessa selkeästi kristillisessä ympäristössä voi tänä päivänä olla korkea.

  Tykkää

  • Päivi! Tapio ei ole vastannut tähän kysymykseesi mutta ainakin aikaisemmin täällä sai aivan kaikessa rauhassa käyttää nimimerkkiä, ja niitä käytettiinkin!!! Ehkäpä juuri senkin takia keskustelu oli runsasta ja mielenkiintoista. Varsinaisista ns. säännöistä tänä päivänä en osaa sanoa mitään, mutta uskoisin vanhan tavan sopivan ilman muuta. Onhan kysymys ei enmpää eikä vähempää kuin sielujen (mahdollisesta) pelastumisesta. Jumalan Sanaa me olemme tavalla ja toisella yrittäneet jakaa, elämän kokemuksiemme myötä!?On toki sellainenkin sanonta kuin:” Aika aikaa kutakin”! Mutta sanottavaa aina joskus silti vieläkin löytyy.
   Jumalan Sana ja Hän itse on myös ja nimenomaan ikuinen! On siis hyvin ihmeellisestä asiasta kyse kun Jumalan Sanaa yritetään ylläpitää! Ja kuten Raamatun loppulehdiltä saamme lukea tämä maailma ei kestä ikuisesti! Jumala kuitenkin rakastaa luotujaan ja tahtoo kertoa kuinka Iankaikkinen elämä on mahdollista saavuttaa. Totuus ja ainoa Tottus on Raamatussa ja Jeesuksessa. Hän on Tie, Totuus ja Elämä! Siunausta sinulle!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.